הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי פרס

PowerLifting

משתמש משקיע
6,008
4,798
נק' מוניטין:
59,267
6,008
4,798
אני יודע שצריך לקחת נשימה עמוקה ולהחזיק,
אבל בשביל לקחת נשימה עמוקה צריך לעצור למעלה לזמן לא קצר (יחסית)
וזה מבזבז כוח...

מה שעשיתי באימון האחרון זה שלקחתי נשימה עמוקה לפני הלחיצה הראשונה, החזקתי והוצאתי אחרי החזרה השלישית, לקחתי נשימה עמוקה נוספת ולא הוצאתי עד הסיום בחמישית.

זה בסדר?

אני יודע שצריך לקחת נשימה עמוקה ולהחזיק,
אבל בשביל לקחת נשימה עמוקה צריך לעצור למעלה לזמן לא קצר (יחסית)
וזה מבזבז כוח...

מה שעשיתי באימון האחרון זה שלקחתי נשימה עמוקה לפני הלחיצה הראשונה, החזקתי והוצאתי אחרי החזרה השלישית, לקחתי נשימה עמוקה נוספת ולא הוצאתי עד הסיום בחמישית.

זה בסדר?

השאלה היא אם הרגשת את הסימנים שליליים של אפקט ולסלבה?סביר להניח שלא אם לא ציינת אחרת,+הצלחת להשלים את הסט.
מהנסיון שלי,זמן השאיפה הוא כ"כ מינימאלי כך שהוא לא מהווה גורם מפריע.אם לך זה עובד אז אני לא רואה עם זה שום בעיה

• פותח/ת השרשור
אם אני אמור לקחת נשימה עמוקה היא יכולה לקחת לי זמן ארוך יחסית לפרס.
זה לא נשימה קלה

יש כמה גישות לעניין הנשימה בפרס, אני מעדיף את זו שממליצה לקחת נשימה עמוקה לפני החזרה השלילית הראשונה ונשימות חטופות יותר למעלה. אני מוצא שלקחת נשימה עמוקה למעלה מבזבז לי הרבה כוח, ואיך שלא יהיה אין ממש רפיון בפרס כמו שיש בסקוואט לדוגמה בין חזרה לחזרה, כך שברגע שאתה מקבע את בית החזה עם הוולסלבה הראשונה אפשר לנסות לשמור על זה לאורך הסט עם נשימות חטופות.

ברור שזה בסדר, יכול להיות שזה אפילו עובד יותר טוב. אבל זה לא אמור לקחת הרבה זמן כמו שאתה מתאר את זה. תנסה לעבוד על זה בסטים היותר קלים.

אין שום בעיה לא לנשום כמה חזרות. בבנץ' זה אפילו הרבה יותר נוח, אבל אני עדיין מתקשה להבין למה זה לוקח לך הרבה זמן. אם יש לך את ה DVD של ריפ, אז הוא מדגים שם איך לעשות את זה מהר.

זה בסדר, ולכן מכאן זו כבר שאלה של נוחות.
אני אישית מצליחה לשמור על ריכוז גבוה יותר אם אני לא נושמת כמה חזרות, גם הסט הולך מהר יותר. אבל לרוב מקבלת כאב ראש בסוף.

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה.

ואגב אני משער שזה גם מה שעושים באימונים דינאמיים? בסקוואט למשל?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית