הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם עבודה אקצנטרית משפרת ביצועי כח

MOONLight

גורו חיטוב ממה שקיים היום
6,962
58
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
12,373
6,962
58
גו אקטיב - יהוד
שלום

האם עבודה אקצנטרית מביאה לשיפור בכח ? יחסית לעבודה קוצנטרית?

מתי כדאי לבצע עבודה בחזרות שליליות ? (חוץ מנושא המאמר עם פציעות או חלק מתוכניות HST)

אילו תרגילים מומלצים לעבודה כזאת? מה משך הזמן לעבודה כזאת פר חזרה?

בנוסף אני אשמח לשמוע ניסיון אישי מאנשים שהתנסו בזה... ולשמוע אם זה תרם

תודה

נערך לאחרונה:
כדי להתחזק עובדים על 2 דברים
1. אימונים עצימים
2. מהירות

כולם מבינים את זה ומיישמים את זה בתוכניות שלהם, אם זה הדוד לואי (WS), ריפטו, סטאר...

במצבך אין צורך בעבודה דינאמית (מהירות) אלא רק באימוני נפח/עצימות או קומבינציה שלהם
אתה יכול מדי פעם להכניס בנצ' דינאמי ובוקס סקוואט

לדעתי תתחיל תוכנית ליניארית רגילה (מדקאו, טקסס...), תשפר את הדדליפט כמו שאמרתי לך
ואחר כך תחשוב על עבודה דינאמית כשתתקע (אלא אם אתה ספורטאי ויש לשלב את זה כבר בשלב של המשקלי עבודה שלך)

לדבי עבודה איזומטרית ואקצנטרית זה טוב לבילדרים, אם בכלל ולשיקום מפציעות

• פותח/ת השרשור
כן אני שואל את זה בגלל הHST נשארו 4 אימונים ואני עושה אותם אקסטרנים - בתקווה להתחזק. ולגמור כבר את התוכנית הזאת.

כן אין ספק אני יעשה את הליניארית (מדקאו) לפי מה שכבר דיברנו - כאשר אנסה לשקם את הדדליפט הבאמת עלוב שלי.

אז אתה אומר רן שבאופן כללי - עבודה כזאת לא ככ תורמת לעליה בכוח אלא יותר להיפטרופיה?

נערך לאחרונה:
זה תורם להיפרטרופיה
אבל אם תקח את כל המשוואה ותעבוד כבד קונצנטרי תאכל טוב.... אתה תגדל ותתחזק

אז עזוב אותך מעבודה אקצנטרית

לדעתי זה תורם - אני יכול להגיד חד משמעית שהלחיצה שלי (מעל הראש) השתפרה מבלי שלחצתי בתקופות שהייתי עושה דחיקות לחזרות ופוש פרס (נניח עם משקלים של +- 15-20 קילו מעל מה שאני יכול ללחוץ לסינגל) והייתי מוריד את המוט בערך בשליטה וגם היד האחורית גדלה כנראה. כשהפסקתי עם זה הפסקתי לראות שיפור בלחיצה (למרות שאני מודה שגם בדקתי פחות, כי אותן סיבות שגרמו לי להפסיק עם התרגילים האלה גרמו לי גם לא לנסות ללחוץ כבד).

אם השאלה היא אם כדאי לעשות חזרות שליליות אז לדעתי זה כמעט תמיד לא משתלם.

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה על העיצות.

אולי באמת אני ארד מהטימטום הזה לפני שאני באמת אפצע לעצמי את הכתפיים בבנצ'

• פותח/ת השרשור
כן באימון האחרון הבנצ' השבית אותי - הכתף הציקה לי - ואני אפעל לפי עצתכם - חבל שזה יפגע לי בתוכנית הבאה.

האם כדאי לשקול מנוחה לפני התחלת הליניארית - בייחוד כשהכתף מציקה קצת? מה לעשות ב4 האימונים הנותרים של הHST (אם בכלל לבצע אותם)?

לדעתי זה תורם - אני יכול להגיד חד משמעית שהלחיצה שלי (מעל הראש) השתפרה מבלי שלחצתי בתקופות שהייתי עושה דחיקות לחזרות ופוש פרס (נניח עם משקלים של +- 15-20 קילו מעל מה שאני יכול ללחוץ לסינגל) והייתי מוריד את המוט בערך בשליטה וגם היד האחורית גדלה כנראה. כשהפסקתי עם זה הפסקתי לראות שיפור בלחיצה (למרות שאני מודה שגם בדקתי פחות, כי אותן סיבות שגרמו לי להפסיק עם התרגילים האלה גרמו לי גם לא לנסות ללחוץ כבד).

אם השאלה היא אם כדאי לעשות חזרות שליליות אז לדעתי זה כמעט תמיד לא משתלם.

אי אפשר לדעת אם מה שעבד לך זה העבודה האקצנטרית בירידה או העבודה הקונצנטרית בהתגברות על הנק' החלשה ע"י הקפצה של המוט בעזרת הרגליים ואז נעילה

בגדול אני מסכים איתך שזה יחזק (אקצנטרית) אבל יש דברים יותר יעילים

תמיד הייתי נתקע בשלב יחסית מוקדם בלחיצה, אני לא חושב שהפוש פרס היה משפר את זה - אם עברתי את הראש הייתי נועל תמיד אני חושב (ובפוש פרס הייתי מעיף את המוט לנקודה גבוהה יותר לפני שממש הידיים היו עושות משהו) ככה שלפחות במקרה הזה אני קושר את השיפור להורדה בשליטה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית