הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משהו מטריד בSS

• פותח/ת השרשור PooPed
  • פורסם בתאריך

PooPed

משתמש פעיל
541
0
נק' מוניטין:
1,763
541
0
אז כן, אני יודע שצריך לפעול לפי הספר וכמו שריפטו אומר.
אבל יש משהו שבכל זאת קצת מטריד אותי וזה עניין המתח, אני יודע שאני יכול לעשות 3X5 עם 10-20 קילו עלי אבל הוא אומר לא להתחיל לעשות מתח אלא אם כן אתה מסוגל לבצע 3X15 עם משקל גוף.
מה שמטריד אותי פה זה העניין שפשוט זה פועל בצורה שונה, על סיבי שריר שונים וזה ניראה לי כזה.. "מה הקשר?!"
מישהו יודע לתת הסבר מדוע הוא אומר להתאמן בצורה הזאת?

חוץ מזה עוד דבר שרציתי לדעת זה שבתכנית הזאת אין תרגיל שעובד על הגב או יותר נכון על הרחב גבי ולכן החלטתי להחליף את הPC עם המתח (וגם כי אין מקום בחד"כ לPC וגם כי הם בוכים אם מפילים דאמבלים על הרצפה אז תחשבו מה יהיה עם הPC).

יש תרגיל שכן עובד על הרחב גבי שאולי לא שמתי לב אליו? (אם אין צורך בתרגיל כזה אז אשמח להסביר)

תודה!

זה שרטוט מאוד מרגש רק חבל שהוא לא מצביע על כלום. 60 קילו זה לא עומס אלא המשקל, אם אתה רוצה לחשב את העומס צריך לחשב מומנטים כמו ששמת לב. וגם אז זה לא משנה כלום, כי אז אני אגיד "כמה כבר הרחב גבי מרגיש כשאתה עשה מתח"? ולא יהיה לך מה לענות. או שאני אגיד מה זה כבר לעשות goodmornings עם 60 קילו? משחק ילדים, אבל העומס די גדול כי הוא לא תלוי רק במשקל.
מה גם שלרחב גבי יש עוד תפקידים בחיים חוץ מהלחזיק את המוט קרוב לגוף.

• פותח/ת השרשור
זה שהשרטוט מרגש אותך אני שמח.
אם אתה רוצה אני יכול לעשות עוד סרטוטים ולצייר גם סמיילים.
בקשר למומנט, אני לא יודע אם אתה יודע אבל מומנט זה כוח כפול זרוע.
כאשר הזרוע היא היד שלך והכח הוא בעצם משקל המוט ששואף להתקדם קדימה.
אך משום שלא כל משקל המוט שואף להתקדם קדימה אלא למטה אז נוצר מצד שהכוח הוא קטן יותר.

אם אתה רוצה אני אעשה עוד שרטוט בשבילך.
השרטוט שעשיתי לקח בדיוק 10 דקות, פעם הבאה אני יותר אשקיע ואז אני מקווה שיותר תבין אותי.

---------- התגובה התווספה ב 13:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:13 ----------

זה מומנט:

http://www.fullgaz.co.il/archive/feb-07/news/images/tech-m-1.jpg

אבל זה עניין פשוט משום שכאן יש רק כח אחד בניגוד לדדליפט שיש שני כוחות.
אל תדאג אני עוד אשרטט.

תודה שאתה מלמד אותי על מומנטים ומתעלם לגמרי מהטענה שלך שהשריר "מרגיש רק 60 קילו". זו טענה טפשית, כי השריר "מרגיש" את המומנט כמו שאתה בעצמך כתבת, אז המשקל זה לא הדבר היחיד שקובע.
אז אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה.

וכמו שאנחנו יודעים, הרחב גבי פועל רק על ידי מומנט סיבוב שבאיור והמומנט גזירה לא נחשב מבחינתו.

מדוע אתה חושב שהמומנט פריקה לא נחשב מבחינת הרחב גבי?
אחד התפקידים החשובים של השרירים הוא לבצע דחיסה (למנוע פריקה) .

• פותח/ת השרשור
מדוע אתה חושב שהמומנט פריקה לא נחשב מבחינת הרחב גבי?
אחד התפקידים החשובים של השרירים הוא לבצע דחיסה (למנוע פריקה) .

מה זה סוג חדש של מומנט? מומנט פריקה? יש גם מומנט טעינה? או מומנט דחיסה?
יש מומנט סיבוב, מומנט פיתול ומומנט גזירה.

מה שאנחנו מדברים פה הוא יותר "מחוץ לקופסא" מאשר התפקיד של השריר שהוא "פריקה וטעינה" או איך שלא קראת לזה.

---------- התגובה התווספה ב 15:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:54 ----------

תודה שאתה מלמד אותי על מומנטים ומתעלם לגמרי מהטענה שלך שהשריר "מרגיש רק 60 קילו". זו טענה טפשית, כי השריר "מרגיש" את המומנט כמו שאתה בעצמך כתבת, אז המשקל זה לא הדבר היחיד שקובע.
אז אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה.

וכמו שאמרתי קודם לכם, אני בכוונה הדגשתי כל הזמן את האות "כ" ולא אמרתי חד משמעית שהעומס הוא 60 קילו.
פעם הבאה אני אדגיש ואצבע את האות כדי שאולי אז זה יהיה יותר מובן.

---------- התגובה התווספה ב 15:58 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:55 ----------

רק אם אתה יכול להסביר לי את האימרה שאמרת כי היא ממש לא מובנת.
אני אמרתי שהשריר "מרגיש" את המומנט - נכון.
לא הבנתי למה אתה מתכוון ש"המשקל זה לא הדבר היחיד שקובע" ?
מה כאילו.... מה אתה רוצה במשפט הזה?

אתה מעייף. כולנו הבנו שזה כ-60 קילו, זה לא מעניין. הטענה שזה רק כ-60 קילו היא לא מעניינת, והטענה שזה משחק ילדים היא גם לא נכונה. אם המשקל הוא 60 קילו, אבל זרוע העמסה היא 7 קילומטר, אתה חושב ש-60 קילו יהיה משחק ילדים?

אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה חוץ מלהראות שלמדת מכניקה בבית ספר.

• פותח/ת השרשור
אגב יש לי שאלה אליך, אם אתה מפמפם בייספ בהנחה שאתה עומד ישר אתה חושב שאתה יכול לעשות את זה עם 50 קילו? - סביר להניח שלא.
אבל אם הייתי אומר לך רק לשמור על זוית קטנה אתה היית יכול? - סביר להניח שכן. (למשך שניות ספורות כי גם בדדליפט הרחב גבי עובד עד התיישרות של הגוף ולא ללא הפסקה)
זאת המטאפורה בשבילך כדי שאולי ככה אתה תוכל להבין יותר טוב למה אני מתכוון.

---------- התגובה התווספה ב 16:09 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:07 ----------

נכון ברור שזה גם קשור לאוך הזרוע אבל לא ייחסתי לזה כל כך חשיבות בגלל שהממוצע של הזרועות הם בערך שוות.
ואני לא בא להוכיח שום דבר אלא זה רק עניין של היגיון פשוט.

אני לא מבין על מה לעזאזל אתה מדבר. איזה ממוצע של הזרועות? איך אתה יכול לא לייחס חשיבות לאורך הזרוע כשזה משפיע ישירות על המומנט? איך המומנטים שתקבל כאן רלונטיים אם אין לך למה להשוות? תנסה להשוות לאורך הזרוע במתח למשל ותראה שזה לא כזה טריוויאלי.

כן, אני יכול לפמפם בייספס עם 50 קילו, וכן זה יותר קל לשמור על זווית, אבל ההשאוות גרועות כי זה לא אותו מצב.

• פותח/ת השרשור
אני מייחס חשיבות לאורך היד אבל לא הראתי שום חישוב של האורך כי כמעט כל הידיים אותו אורך...
הרי אם לא הייתי מייחס לזרוע חשיבות אז בעצם זה לא היה מומנט......

ואם אתה מתחכם בקשר לבייספס אז אני התכוונתי ליד יד 50 שזה 100 ביחד.
ואם את זה אתה יכול אז 150 וכן הלאה וכן הלאה.

אם לדעתך ההשווה הזאת גרועה אז הינה עוד השוואה אם זה קשה לך להבין, נניח ואתה רוצה לעשות הרחקה לצדדים (כתפיים) ונגיד שלצורך העניין המקסימום שלך הוא 10 קילו כל יד אז אם אני אגיד לך לעשות 15 קילו כל יד אז אתה לא תוכל נכון? כי המקסימום שלך הוא 10, אבל אם אני אגיד לך לא לעלות עד למעלה אלא רק ליצור זוית קטנה כמו בדדליפט למשל רק שבניגוד לדדליפט תעשה אותה כלפי חוץ, אז אתה כן תוכל לעשות את זה גם עם 15 וגם עם 20 כל יד.
יש מבין?

לא הבנתי למה בכלל אתה מוטרד מזה שאין תרגיל שהרחב גבי שם הוא העיקר בתרגיל..הרי זה לא תוכנית באדיבילדינג, זה תוכנית לפיתוח כוח, אז כמה כוח אתה כבר תוכל לפתח מתרגיל שהתנועה העיקרית בו נעשית מהרחב גבי.
ועוד משהו חשוב, אם אתה תתחזק אני לא חושב שלעשות 15 עליות מתח עם המשקל גוף בכלל יזיז לך, ע"ע קוסנסטין קונסטנטביוס שהמתח אינו תרגיל קבוע בשגרת האימונים שלו ובכל זאת הוא עשה איזה 50 או 60 חזרות מתח משקל גוף, והוא שוקל 130 קילו.
חוץ מזה ב15 חזרות מתח משקל גוף, אני לא חושב שהגורם המגביל הוא הרחב גבי,אלא האחיזה שכבר נהיית קשה, בניגוד ל5 חזרות עם תוספת של משקל ששם כבר יותר קשה לרחב גבי למשוך את המשקל למעלה.

וואו, אתה קשה. איך כל הדוגמאות המרתקות האלה רלוונטיות לדדליפט? אתה רוצה להשוות את זה למצב שבו אתה מקרב את המוט אליך באיזושהי צורה? האר את עיני, מול אתה אתה משווה את הדדליפט כשאתה אומר שהרחב גבי לא מתאמץ יותר מדי?

• פותח/ת השרשור
וואו, אתה קשה. איך כל הדוגמאות המרתקות האלה רלוונטיות לדדליפט? - אוקיי, אתה רוצה להשוות את זה למצב שבו אתה מקרב את המוט אליך באיזושהי צורה? האר את עיני, מול אתה אתה משווה את הדדליפט כשאתה אומר שהרחב גבי לא מתאמץ יותר מדי? - ועכשיו בעברית בבקשה?
...

---------- התגובה התווספה ב 16:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:27 ----------

וכן חובה ראק חחחח

---------- התגובה התווספה ב 16:29 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:27 ----------

והדוגמאות האילו באות רק בתור מטאפורה כדי שתבין למה אני מתכוון כשאני אומר שהרחב גבי בקושי עובד.

---------- התגובה התווספה ב 16:30 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:29 ----------

וואו אני משתמש משקיע 😳

לא הבנתי למה בכלל אתה מוטרד מזה שאין תרגיל שהרחב גבי שם הוא העיקר בתרגיל..הרי זה לא תוכנית באדיבילדינג, זה תוכנית לפיתוח כוח, אז כמה כוח אתה כבר תוכל לפתח מתרגיל שהתנועה העיקרית בו נעשית מהרחב גבי.
ועוד משהו חשוב, אם אתה תתחזק אני לא חושב שלעשות 15 עליות מתח עם המשקל גוף בכלל יזיז לך, ע"ע קוסנסטין קונסטנטביוס שהמתח אינו תרגיל קבוע בשגרת האימונים שלו ובכל זאת הוא עשה איזה 50 או 60 חזרות מתח משקל גוף, והוא שוקל 130 קילו.
חוץ מזה ב15 חזרות מתח משקל גוף, אני לא חושב שהגורם המגביל הוא הרחב גבי,אלא האחיזה שכבר נהיית קשה, בניגוד ל5 חזרות עם תוספת של משקל ששם כבר יותר קשה לרחב גבי למשוך את המשקל למעלה.

15 חזרות מתח לא אמורות להיות לך קשה מבחינת אחיזה, באופן כללי אחיזה היא החלק שמשתפר הכי בקלות.

• פותח/ת השרשור
15 חזרות מתח לא אמורות להיות לך קשה מבחינת אחיזה, באופן כללי אחיזה היא החלק שמשתפר הכי בקלות.

אתה צודק דאוס, האמת שהעדפתי לא לענות...

---------- התגובה התווספה ב 16:35 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:34 ----------

אל תתייחס לציטוט הראשון הוא יצא בטעות.

...

---------- התגובה התווספה ב 16:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:27 ----------

וכן חובה ראק חחחח

---------- התגובה התווספה ב 16:29 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:27 ----------

והדוגמאות האילו באות רק בתור מטאפורה כדי שתבין למה אני מתכוון כשאני אומר שהרחב גבי בקושי עובד.

---------- התגובה התווספה ב 16:30 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:29 ----------

וואו אני משתמש משקיע 😳

אני מתחיל להרגיש בערך ככה 😣
הדוגמאות שלך לא נכונות. אתה לוקח איזושהי תנועה, ואומר שיותר קל להחזיק זווית קבועה בתנועה הזאת מאשר לבצע את התנועה המלאה. אם אתה רוצה להגיד את אותו הדבר על הדדליפט, אתה צריך לתת דוגמא לתנועה המלאה שמולה אתה משווה, ומן הסתם אין תנועה כזו.
הדבר הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו זה פשיטת כתף כנגד פולי או שקר כלשהו בסגנון. עכשיו, זה תרגיל מבודד לרחב גבי, ותחשוב שניה כמה משקל אתה יכול להרים שם ואז פתאום עבודה איזומטרית בדדליפט לא תראה לך כל כך כמשחק ילדים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית