הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך התפריט למסה?

• פותח/ת השרשור LioRiX
  • פורסם בתאריך

LioRiX

משתמש פעיל
612
42
נק' מוניטין:
58
612
42
גיל 15
משקל 58
גובה 171
BMR אחרי הכפלה: 1950
אני רוצה להתחיל מסה נקייה כי אני דיי בטוח שאני אעלה מהר מאוד, במידה ולא אני אעלה ל3000 קלוריות...
איך התפריט?:

Uploaded with ImageShack.us

נ.ב.
אני לא בטוח אם ה12 כפות גדושות של השיבולת שועל בסדר.. כי פשוט זה מה שמצאתי לפחמימות, במידה ולא למה להחליף..?
ואיך התפריט?

לא נראה לי תעלה ככה מהר
אני אוכל פי כמה יותר ואני שוקל 65 ואני מטר 80
אני עולה רק קילו לשבוע וזה גם קשה
תוסיף עוד חלב קלוריות שקל להכניס

• פותח/ת השרשור
אבל בKILOGRAM רשמו שצריך 1.8 על כל קילו, 60 *1.8 זה 108 ואני כבר על 118...
בכ"מ אני אנסה ככה שבועיים אם לא אני אוסיף קל'..
בתאכלס בלי קשר לקל' התפריט טוב? והשיבולת שועל זה בסדר?

• פותח/ת השרשור
אבל אני לא מבין.. באתר שלכם KILOGRAM רשום שם דווקא ההפך..
שצריך 1.8 חלבון על כל קילו ויש לי בערך 60 קילו אז זה 108 גרם חלבון
ו25% ממה שיש בקל' בסה"כ הולך לשומנים אז 2600:4= 650 650:9=72 ג' שומן.. למה צריך להעלות אחי?

תפריט תזונה הוא תלוי גנטיקה ואורח חיים (והעדפות), לכן לומר ש X יהיה יותר טוב מ Y דיי שגוי. בקילוגרם רשום דברים שהם דיפולטיבים בלי יותר מדי סיבוכים. תנסה את התפריט הנ"ל ותראה איך אתה מתקדם, בהתאם לצורך תוסיף דברים.

• פותח/ת השרשור
יותר מדי אנשים אמרו לי שאני לא אעלה ככה.. חחח עזבו את הנקייה.. מה אתם אומרים על התפריט הזה? זה סבבה?

איך זה?
בוקר:
500 מ"ל חלב 3%
3 כוסות דגני בוקר קראנצ'ים

צהריים: (שעה וחצי לפני אימון):
אורז לבן 10 כפות
קציצות בקר מטוגנות ללא שמן 4
בננה (לפני אימון)

אחרי אימון:
ענבים 10
2 לחמניות מחיטה מלאה
4 פרוסות פסטרמה הודו

לילה:
לחם לבן 6 פרוסות
גבינה צהובה 22% 6 פרוסות

בסוף
3119 קלוריות
354 פחמימות
164 חלבונים
115 שומנים..

זה סבבה?

לא נראה לי תעלה ככה מהר
אני אוכל פי כמה יותר ואני שוקל 65 ואני מטר 80
אני עולה רק קילו לשבוע וזה גם קשה
תוסיף עוד חלב קלוריות שקל להכניס

אני לא כל כך מסכים
קודם כל קילו בשבוע זה בסדר
כמה אתה רוצה לעלות? 2 קילו? כמה מתוך זה נראה לך שריר או שומן?
לעלות כל כך מהר בשומן לא ממש מקדם אותך. לא אומר שצריך לפחד מזה אבל גם לא צריך לרדוף אחרי זה.

---------- התגובה התווספה ב 22:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:10 ----------

יותר מדי אנשים אמרו לי שאני לא אעלה ככה.. חחח עזבו את הנקייה.. מה אתם אומרים על התפריט הזה? זה סבבה?

איך זה?
בוקר:
500 מ"ל חלב 3%
3 כוסות דגני בוקר קראנצ'ים

צהריים: (שעה וחצי לפני אימון):
אורז לבן 10 כפות
קציצות בקר מטוגנות ללא שמן 4
בננה (לפני אימון)

אחרי אימון:
ענבים 10
2 לחמניות מחיטה מלאה
4 פרוסות פסטרמה הודו

לילה:
לחם לבן 6 פרוסות
גבינה צהובה 22% 6 פרוסות

בסוף
3119 קלוריות
354 פחמימות
164 חלבונים
115 שומנים..

זה סבבה?

לא. את האמת לא יודע.
הקודם היה נראה סביר. למה שלא תנסה?
לא הבנתי למה הקשבת לאנשים אחרים. מי אלה אנשים אחרים? אנשים שהם בעצמם שוקלים באותו משקל כמו שלך? זה נראה לך הגיוני להקשיב לאנשים שהם נמצאים באותו מצב כמו שלך?

מבחינה לוגית התפריט מעולה (כמויות)
אל תקשיב למי שאומר לך שלא תגדל ככה, זה אינדיבידואלי.
תתחיל ככה תישן טוב תתאמן טוב, אם לא תגדל תוסיף פחמימות בצורה מתונה (אם אתה רוצה לעשות מסה כמה שיותר נקיה)
בקשר לש"ש, ש"ש זאת פחמימה מורכבת ומצויינת למסה בעלת סיבים.
אני בחיים לא אוותר על ש"ש בשום מסה שאני עושה וככה גם אני ממליץ לך לא לוותר.
אני באופן אישי אוהב לקחת 100 ג' ש"ש (גרוסה דק!) בקערה ומערבב את השייק שלי עם חלב ואז יוצר סוג של קורנפלקס טעים.
אך יש כל מיני אבריאציות להכנת הש"ש, אני אוהב את זאתי משום שהיא קלה מהירה וטובה ועשירה.

אני היחיד שחושב שהתפריט השני עדיף על הראשון? יש בו בשר, יש בו מוצרי חלב, הוא לא תלוי בשמן זית ואוריאו להשלמת קלוריות.

מה שכן, אני מסכים שאת הקלוריות הוא צריך להתאים בהתאם לצרכים ולהתקדמות שלו ולא סתם לקבוע באופן שרירותי כמות קלוריות קבועה ואז להגיע למצב שבהתחלה הוא אוכל יותר מדי ובהמשך הוא לא אוכל מספיק.

• פותח/ת השרשור
^^ אז אתה אומר שכדאי את התפריט השני מופחת בכמויות שיירד איזה 500 קל' ואז להעלות אם אני לא אתקדם?
תודה לכולם

אני לא זוכר מה התפריטים ואין לי כח לבדוק, פשוט תעשה את החישוב של כמה קלוריות אתה צריך ותוסיף קצת מפחמימות ואם תעלה אז תמשיך ככה ואם תיתקע אז תעלה עוד קצת פחמימות.
זה חשבון פשוט מאוד

---------- התגובה התווספה ב 14:49 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:48 ----------

ואל תתחיל עם פצצת קלוריות אלא אם כן לא אכפת לך לעשות מסה מלוכלכת...

פופד - מה זה משנה אם הקלוריות שהוא יוסיף יבואו מפחמימות או מחלבון ושומן?

פותח האשכול: כן.

אף אחד מהמאמרים האלה לא עונה לי על השאלה - איזה יתרון יש להוספת פחמימות במקום חלבון ושומן כשגם ככה הוא אוכל יותר מ-300 גרם פחמימות ביום?

הקלוריות לא רלנווטיות כי הן תלויות בכמות בלבד, השאלה היא למה קלוריות מפחמימות עדיפות על קלוריות משומן ו/או חלבון בתפריט שיש בו 300 גרם פחמימה.

השאלה תלוייה מול מי אתה עומד.
אם אתה היית אדם רזה או אדם רזה ברגעים אלו, כנראה שפחמימות או שומן יהיה פיתרון מעולה בשבילך כי כנראה יש לך קיבה קטנה ואתה מתקשה לאכול, פחמימות אפשר לאכול בכמויות גדולות, בהחלט יותר מחלבון ויש האנשים שיעדיפו גם יותר משומן.
אם אתה בן אדם שעולה במשקל אך גם יורד במשקל בקלות, אפשר לראות מה מתאים לך יותר פחמימות או שומן
אם אתה אדם שמן או היית בעברך שמן, פחמימות כנראה לא יהיו פיתרון טוב ועדיף להתרכז בשומן ו/או חלבון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית