הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים במפשעה

scarface

משתמש פעיל
748
1
נק' מוניטין:
196
748
1
הפסקתי לעשות סקוואט לפני שלושה חודשים עקב כאבים במפשעה.הכאבים היו בכל תרגילי הלחיצת רגליים (סקוואט,לג פרס וכו').
אתמול עשיתי שוב סקוואט עם משקל קל ושוב חזרו הכאבים.
הגיוני שאחרי כל כך הרבה זמן חזרו הכאבים?
*ואל תגידו לי טכניקה כי גם בלג פרס זה אותו דבר.
נעשה את הפרוטוקל פציעות או שזה כבר מאוחר מדי וכדאי לבדוק את זה?

השאלה איזה כאבים אתה מרגיש, אני למשל מרגיש כאבים כשאני עושה פרס ואילו כאבים של איזה גיד שזז וכשזה משקל גבוה אז הוא זז ביותר חוזקה וזה מגביל אותי מבחינת משקלים וגם במיליטרי פרס יש לי כאב של הפרק בכתף וזה מגביל אותי מבחינת צורת ההרמה.
איזה כאבים יש לך זאת השאלה?
היה יכול לעזור מאוד אם היית מעלה סרטון שלך עושה סקוואט, ליתר ביטחון.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שזה כאבים במפרק של האגן שמקרין גם על השריר.
ושוב,זה לא קשור לטכניקה.זה גם בלג פרס וגם כשאני עושה סקוואט עם מוט ריק או משקל גוף.
גם אם הטכניקה שלי הכי גרועה(והיא לא) אז בכל מקרה בסקוואט ריק זה גם לא אמור לכאוב.

הפסקתי לעשות סקוואט לפני שלושה חודשים עקב כאבים במפשעה.הכאבים היו בכל תרגילי הלחיצת רגליים (סקוואט,לג פרס וכו').
אתמול עשיתי שוב סקוואט עם משקל קל ושוב חזרו הכאבים.
הגיוני שאחרי כל כך הרבה זמן חזרו הכאבים?
*ואל תגידו לי טכניקה כי גם בלג פרס זה אותו דבר.
נעשה את הפרוטוקל פציעות או שזה כבר מאוחר מדי וכדאי לבדוק את זה?

למה שלא נגיד לך טכניקה? אם הטכניקה בסקוואט לקויה ומופיעים כאבים, הם יופיעו גם בכל תרגיל אחר כי אתה משמר/מחמיר את המצב. הסיבה השכיחה לכאבים במפשעה היא גלישה עם הברכיים, מה ש"מושך" את הרגל קדימה ומותח בין השאר את שרירי המפשעה. וזה יכול לקרות גם בלג פרס, אגב, בייחוד אם אתה לא מקבע את הגב התחתון לכסא. אבל אי אפשר לאבחן דברים כאלה דרך האינטרנט כמו שאתה יודע. אני מציע לך לשלול קודם כל את האפשרות במדובר בטכניקה על ידי זה שתעלה סרטון.

• פותח/ת השרשור
אם אחרי שלושה חודשים שלא עשיתי סקוואט ופתאום אני עושה סקוואט עם משקל גוף ועדיין כואב אז זה לא קשור לטכניקה.
לבנאדם בלי מוגבלות פיזית שלא עשה סקוואט 3 חודשים ואז עושה סקוואט עם משקל גוף(ונגיד שהוא עשה את זה בטכניקה הכי גרועה שיש וכמה כבר אפשר לפשל עם משקל גוף?) לא צריכה לכאוב המפשעה.
בכל מקרה הגיוני,שאחרי 3 חודשים עדיין יש כאבים?

אם אחרי שלושה חודשים שלא עשיתי סקוואט ופתאום אני עושה סקוואט עם משקל גוף ועדיין כואב אז זה לא קשור לטכניקה.
לבנאדם בלי מוגבלות פיזית שלא עשה סקוואט 3 חודשים ואז עושה סקוואט עם משקל גוף(ונגיד שהוא עשה את זה בטכניקה הכי גרועה שיש וכמה כבר אפשר לפשל עם משקל גוף?) לא צריכה לכאוב המפשעה.
בכל מקרה הגיוני,שאחרי 3 חודשים עדיין יש כאבים?
זה דווקא הגיוני מאד- אם לא עשית סקוואט 3 חודשים ולא היו לך כאבים ואז התחלת שוב עם אותה הטכניקה הלקויה- הבעיה חזרה בגלל הטכניקה הלקויה.
אם היה מדובר בפציעה כלשהי אז ב-3 חודשים היא היתה יכולה להחלים ולא היתה חוזרת.
בכל אופן- כדאי לך להעלות כאן סרטון של טכניקה. לא תפסיד כלום אבל תוכל להרוויח מבט מהצד ועצה שימושית.
אם אתה חושש שזו בעיה במפרקים - תזמין תור לרופא. אבל עד שהוא יגיע וכדי לא לבזבז זמן וכסף- תעלה סרטון. אם הטכניקה בסדר לא תפסיד כלום בכל מקרה, ואם היא לקויה- תרוויח מהעצות שתקבל.

• פותח/ת השרשור
זה דווקא הגיוני מאד- אם לא עשית סקוואט 3 חודשים ולא היו לך כאבים ואז התחלת שוב עם אותה הטכניקה הלקויה- הבעיה חזרה בגלל הטכניקה הלקויה.
אם היה מדובר בפציעה כלשהי אז ב-3 חודשים היא היתה יכולה להחלים ולא היתה חוזרת.
בכל אופן- כדאי לך להעלות כאן סרטון של טכניקה. לא תפסיד כלום אבל תוכל להרוויח מבט מהצד ועצה שימושית.
אם אתה חושש שזו בעיה במפרקים - תזמין תור לרופא. אבל עד שהוא יגיע וכדי לא לבזבז זמן וכסף- תעלה סרטון. אם הטכניקה בסדר לא תפסיד כלום בכל מקרה, ואם היא לקויה- תרוויח מהעצות שתקבל.

לא הגיוני שכבר מהחזרה הראשונה היו את אותם כאבים.זה דברים שמתפתחים עם הזמן.

יכול להיות שיש לך איזושהי בעיה בגוף.
כמו שאמרתי לפני כן, לי יש בעיה עם תרגילי לחיצה של כתפיים שכאשר אני לוחץ עם המרפקים לצידי הגוף אז יש לי כמו בומים כאילו בכתף וזה כואב כאשר מוסיפים משקלים כבדים, אך למרות זאם אם אני לוחץ כשהידיים שלי מופנות קדימה אז אין לי את הבעיה הזאת.

יכול להיות שגם לך יש איזושהי בעיה רק באיזור אחר של הגוף.
אני מציע לך להעלות סרטון וככה נוכל לדעת בוודאות שזאת לא הטכניקה שלקויה אלא בעיה פזיולוגית.

רוב הסיכויים שיש הרניה,היה גם לי בשני הצדדים,לך לרופא משפחה שיבדוק אותך ובנתיים אל תתאמץ

• פותח/ת השרשור
אין הרניה.בוודאות.אם היה אז היה מן הסתם היה מפריע לי בדדליפט במיוחד.
בכל מקרה ,אני אקבע תור לאורטופד.
בנתיים,נפסיק סקוואט או שנמשיך עם מוט ריק 25X3?

תודה, אבל לא היה לי בינתיים. אבל כן, יש אנשים שגם מושכים עם קילה וגם עושים סקוואט. לפעמים זה מפריע ולפעמים לא.

• פותח/ת השרשור
תודה, אבל לא היה לי בינתיים. אבל כן, יש אנשים שגם מושכים עם קילה וגם עושים סקוואט. לפעמים זה מפריע ולפעמים לא.
אתה מחדש לי.אני חושב שאפשר עם קילה או לעשות הכל או כלום.לא הגיוני שאני יכול דדליפט אבל לא סקוואט???
בכל מקרה אני אראה רופא ואז נהיה יותר חכמים.

רמת "הסיכון" לקבל הרניה היא גנטית? או שכולם מועדים לכך בצורה שווה פחות או יותר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית