שלום לכולם!
קודם כל אני רוצה לומר שהאתר ממש נחמד וכמה מהדברים שקראתי בו בהחלט חידשו לי דברים והבהירו לי דברים שלא הייתי סגור לגביהם...
אז ככה:
אני בן 20, גובה 1.78 ומשקל 79.
המטרה שלי: להיראות מחוטב. אני לא רוצה להיראות מנופח מדי אלא רק קצת טוב. לא מתאים לי לגור בחדר כושר ולספור כל קלוריה... הבנתם את הרעיון הכללי...
לפני כחצי שנה שקלתי 91 ק"ג, ולאחר דיאטה בשקל שהמצאתי לעצמי הצלחתי להוריד כמות נחמדה (ויש שיפור ניכר בגוף). התפריט ש"הרכבתי" הוא בגדול לא שונה בהרבה מהתפריט הקודם, רק עם כמה שינויים קטנים:
1. מעבר לטונה במים (אני אוכל די הרבה טונה).
2. הפסקתי לאכול אחרי 8 בערב.
3. מעבר לדיאט קולה \ 7UP... בקיצור להפסיק לשתות 90 קלוריות בכוס.
4. portion control (מושג בו נתקלתי בתכנית טלוויזיה [שלא קשורה לתזונה או דיאטה] ואימצתי בחום).
5. הקטנת כמות הדברים ה"מזיקים" שאני אוכל.
אירובי: 25 דקות של הליכה מהירה עם קצת ריצה (7-8 קמ"ש בהליכה, 10-11 בריצה) - 2-3 פעמים בשבוע.
ובלי שום קשר לאימון, יוצא לי ללכת כ-2-3 ק"מ ביום (ימות השבוע).
משקולות (כל אימון הוא אחת ליומיים, כי הבנתי שככה עדיף):
יד קדמית - 6 סטים של 10 חזרות (20 ק"ג ליד).
יד אחורית - סטים כנ"ל, אבל עם 10 ק"ג (התחלתי את זה ממש ממש עכשיו).
שכיבות סמיכה (30X2, 25X2, 20X2).
~~~~
אשמח לקבל עצות, טיפים, הערות, הארות או כל דבר אחר.
אני מאוד רוצה להתחיל לאמן את הבטן - מישהו יכול להמליץ לי על תכנית התחלתית?
דבר נוסף - חישבתי את ה-BMR ויוצא שאני שורף לפחות 2,500 קלוריות ביום (כולל הכל). בימים האחרונים ספרתי את כמות הקלוריות שאני צורך והגעתי למסקנה שמאוד לא סביר שיוצא לי לעבור את הסכום הזה וגם לא נראה לי שעברתי את זה עוד לפני הדיאטה, כך שלפחות בשנים האחרונות הייתי במאזן שלילי לרוב. והשאלה שלי היא - איך יכול להיות שעדיין הייתי שמנמן, אם רוב הזמן הייתי במאזן שלילי?
כמה קלוריות לדעתכם כדאי לי לצרוך ביום?
תודה מראש לכולם!
קודם כל אני רוצה לומר שהאתר ממש נחמד וכמה מהדברים שקראתי בו בהחלט חידשו לי דברים והבהירו לי דברים שלא הייתי סגור לגביהם...
אז ככה:
אני בן 20, גובה 1.78 ומשקל 79.
המטרה שלי: להיראות מחוטב. אני לא רוצה להיראות מנופח מדי אלא רק קצת טוב. לא מתאים לי לגור בחדר כושר ולספור כל קלוריה... הבנתם את הרעיון הכללי...
לפני כחצי שנה שקלתי 91 ק"ג, ולאחר דיאטה בשקל שהמצאתי לעצמי הצלחתי להוריד כמות נחמדה (ויש שיפור ניכר בגוף). התפריט ש"הרכבתי" הוא בגדול לא שונה בהרבה מהתפריט הקודם, רק עם כמה שינויים קטנים:
1. מעבר לטונה במים (אני אוכל די הרבה טונה).
2. הפסקתי לאכול אחרי 8 בערב.
3. מעבר לדיאט קולה \ 7UP... בקיצור להפסיק לשתות 90 קלוריות בכוס.
4. portion control (מושג בו נתקלתי בתכנית טלוויזיה [שלא קשורה לתזונה או דיאטה] ואימצתי בחום).
5. הקטנת כמות הדברים ה"מזיקים" שאני אוכל.
אירובי: 25 דקות של הליכה מהירה עם קצת ריצה (7-8 קמ"ש בהליכה, 10-11 בריצה) - 2-3 פעמים בשבוע.
ובלי שום קשר לאימון, יוצא לי ללכת כ-2-3 ק"מ ביום (ימות השבוע).
משקולות (כל אימון הוא אחת ליומיים, כי הבנתי שככה עדיף):
יד קדמית - 6 סטים של 10 חזרות (20 ק"ג ליד).
יד אחורית - סטים כנ"ל, אבל עם 10 ק"ג (התחלתי את זה ממש ממש עכשיו).
שכיבות סמיכה (30X2, 25X2, 20X2).
~~~~
אשמח לקבל עצות, טיפים, הערות, הארות או כל דבר אחר.
אני מאוד רוצה להתחיל לאמן את הבטן - מישהו יכול להמליץ לי על תכנית התחלתית?
דבר נוסף - חישבתי את ה-BMR ויוצא שאני שורף לפחות 2,500 קלוריות ביום (כולל הכל). בימים האחרונים ספרתי את כמות הקלוריות שאני צורך והגעתי למסקנה שמאוד לא סביר שיוצא לי לעבור את הסכום הזה וגם לא נראה לי שעברתי את זה עוד לפני הדיאטה, כך שלפחות בשנים האחרונות הייתי במאזן שלילי לרוב. והשאלה שלי היא - איך יכול להיות שעדיין הייתי שמנמן, אם רוב הזמן הייתי במאזן שלילי?
כמה קלוריות לדעתכם כדאי לי לצרוך ביום?
תודה מראש לכולם!
נערך לאחרונה: