הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר כרוניקה של מתחיל...

GoodFella

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום לכולם!

קודם כל אני רוצה לומר שהאתר ממש נחמד וכמה מהדברים שקראתי בו בהחלט חידשו לי דברים והבהירו לי דברים שלא הייתי סגור לגביהם...

אז ככה:
אני בן 20, גובה 1.78 ומשקל 79.

המטרה שלי: להיראות מחוטב. אני לא רוצה להיראות מנופח מדי אלא רק קצת טוב. לא מתאים לי לגור בחדר כושר ולספור כל קלוריה... הבנתם את הרעיון הכללי...

לפני כחצי שנה שקלתי 91 ק"ג, ולאחר דיאטה בשקל שהמצאתי לעצמי הצלחתי להוריד כמות נחמדה (ויש שיפור ניכר בגוף). התפריט ש"הרכבתי" הוא בגדול לא שונה בהרבה מהתפריט הקודם, רק עם כמה שינויים קטנים:
1. מעבר לטונה במים (אני אוכל די הרבה טונה).
2. הפסקתי לאכול אחרי 8 בערב.
3. מעבר לדיאט קולה \ 7UP... בקיצור להפסיק לשתות 90 קלוריות בכוס.
4. portion control (מושג בו נתקלתי בתכנית טלוויזיה [שלא קשורה לתזונה או דיאטה] ואימצתי בחום).
5. הקטנת כמות הדברים ה"מזיקים" שאני אוכל.

אירובי: 25 דקות של הליכה מהירה עם קצת ריצה (7-8 קמ"ש בהליכה, 10-11 בריצה) - 2-3 פעמים בשבוע.
ובלי שום קשר לאימון, יוצא לי ללכת כ-2-3 ק"מ ביום (ימות השבוע).

משקולות (כל אימון הוא אחת ליומיים, כי הבנתי שככה עדיף):
יד קדמית - 6 סטים של 10 חזרות (20 ק"ג ליד).
יד אחורית - סטים כנ"ל, אבל עם 10 ק"ג (התחלתי את זה ממש ממש עכשיו).
שכיבות סמיכה (30X2, 25X2, 20X2).

~~~~
אשמח לקבל עצות, טיפים, הערות, הארות או כל דבר אחר.

אני מאוד רוצה להתחיל לאמן את הבטן - מישהו יכול להמליץ לי על תכנית התחלתית?

דבר נוסף - חישבתי את ה-BMR ויוצא שאני שורף לפחות 2,500 קלוריות ביום (כולל הכל). בימים האחרונים ספרתי את כמות הקלוריות שאני צורך והגעתי למסקנה שמאוד לא סביר שיוצא לי לעבור את הסכום הזה וגם לא נראה לי שעברתי את זה עוד לפני הדיאטה, כך שלפחות בשנים האחרונות הייתי במאזן שלילי לרוב. והשאלה שלי היא - איך יכול להיות שעדיין הייתי שמנמן, אם רוב הזמן הייתי במאזן שלילי?
כמה קלוריות לדעתכם כדאי לי לצרוך ביום?

תודה מראש לכולם!

נערך לאחרונה:
התזונה שלך על הפנים, התכונית אימונים שלך על הפנים, המטרה שלך על הפנים, המחשבה שלך על הפנים - בקיצור יש לך המון מה ללמוד.
תתחיל לקרוא בפורום בעיקר בפורום מאמרים, תקרא את התוכניות אימונים, את המדריכים השונים ואני מבטיח לך שאחרי זה תבקש ממני עוד למחוק לך את ההודעה בגלל הפדיחות 😃

ברוך הבא ובהצלחה.

• פותח/ת השרשור
מילא השניים הראשונים, אבל גם המטרה על הפנים? אני פשוט לא אוהב את המראה המנופח, אז בטח לא ארצה להיראות ככה בעצמי (במיוחד כשאני רואה בדיוק כמה עבודה וכאב ראש זה צורך).

גם אם תרצה זה לא משהו שתשיג מהיום למחר. לא חשוב.
תתחיל לקרוא ותחזור עם שאלות קצת יותר חכמות [אני ממש לא תוקף אותך, פשוט השאלות שלך מראות חוסר ידע בסיסי שאותו אתה יותר ממסוגל להפיק מקריאה כאן בפורום], תוכנית אימונים ותפריט תזונה מסודרים.

בהצלחה!

פתחתי את האשכול לפי בקשת פותח האשכול. אם יהיו פה תגובות כפי שאני צופה אותן, אני נועל אותו בחזרה.

אהבתי את דימוי הכותרת, אך השאלות שלך קצת מרגיזות את הקהילה כמו שאתה שם לב, אתה רוצה שנשקיע בך מבלי שתשקיע קצת בנו (תקרא קצת מאמרים פה בנעוצים ותבוא עם שאלות קצת יותר ממוקדות).

שלום לכולם!

קודם כל אני רוצה לומר שהאתר ממש נחמד וכמה מהדברים שקראתי בו בהחלט חידשו לי דברים והבהירו לי דברים שלא הייתי סגור לגביהם...

אז ככה:
אני בן 20, גובה 1.78 ומשקל 79.

המטרה שלי: להיראות מחוטב. אני לא רוצה להיראות מנופח מדי אלא רק קצת טוב. לא מתאים לי לגור בחדר כושר ולספור כל קלוריה... הבנתם את הרעיון הכללי...

רק קצת טוב זו הגדרה מאוד דינימית, הטוב לאחד לא יהיה הטוב לאחר.

לפני כחצי שנה שקלתי 91 ק"ג, ולאחר דיאטה בשקל שהמצאתי לעצמי הצלחתי להוריד כמות נחמדה (ויש שיפור ניכר בגוף). התפריט ש"הרכבתי" הוא בגדול לא שונה בהרבה מהתפריט הקודם, רק עם כמה שינויים קטנים:
1. מעבר לטונה במים (אני אוכל די הרבה טונה).

לא מומלץ הרבה, לפחות לא ביממה - צריך לגוון במקורות החלבון גם מבחינה פסיכולוגית וגם בגלל תוכלת הכספית שיש בטונה, לדוגמא לאכול 5 בטונה ביום לא יהיה ממש חכם.

2. הפסקתי לאכול אחרי 8 בערב.

אם היית קורא את הנעוצים פה היית מבין שזה מעשה שטותי ולא נחוץ

3. מעבר לדיאט קולה \ 7UP... בקיצור להפסיק לשתות 90 קלוריות בכוס.
4. portion control (מושג בו נתקלתי בתכנית טלוויזיה [שלא קשורה לתזונה או דיאטה] ואימצתי בחום).
5. הקטנת כמות הדברים ה"מזיקים" שאני אוכל.

אין אוכל מזיק, יש רק מינונים. המשפט האהוב עלי שאני תמיד אשתמש בו, אפשר גם לאכול 4 חבילות של שוקולד ביום ולרדת במשקל - אתה פשוט לא תאכל שום דבר אחר באותו היום ותהייה רעב כמו כלב.

אירובי: 25 דקות של הליכה מהירה עם קצת ריצה (7-8 קמ"ש בהליכה, 10-11 בריצה) - 2-3 פעמים בשבוע.
ובלי שום קשר לאימון, יוצא לי ללכת כ-2-3 ק"מ ביום (ימות השבוע).

תלוי בגירעון הקלורי, אירובי הוא רק כלי עזר.

משקולות (כל אימון הוא אחת ליומיים, כי הבנתי שככה עדיף):
יד קדמית - 6 סטים של 10 חזרות (20 ק"ג ליד).
יד אחורית - סטים כנ"ל, אבל עם 10 ק"ג (התחלתי את זה ממש ממש עכשיו).
שכיבות סמיכה (30X2, 25X2, 20X2).

אתה לא עובד פה על כל שרירי הגוף, מה שיניב בסופו של דבר אי פרופורציה ואף איבוד שריר בחלקים מסויימים בגוף (שוב תלוי בתזונה, גנטיקה וכו')

~~~~
אשמח לקבל עצות, טיפים, הערות, הארות או כל דבר אחר.

אני מאוד רוצה להתחיל לאמן את הבטן - מישהו יכול להמליץ לי על תכנית התחלתית?

מאמנים את הבטן עם גירעון קלורי, בטן זה פונקציה של מסת שריר כנגד אחוז שומן, לעשות כפיפות בטן לא יהיו יעילות אם בכלל (במיוחד כנגד משקל גוף)

דבר נוסף - חישבתי את ה-BMR ויוצא שאני שורף לפחות 2,500 קלוריות ביום (כולל הכל). בימים האחרונים ספרתי את כמות הקלוריות שאני צורך והגעתי למסקנה שמאוד לא סביר שיוצא לי לעבור את הסכום הזה וגם לא נראה לי שעברתי את זה עוד לפני הדיאטה, כך שלפחות בשנים האחרונות הייתי במאזן שלילי לרוב.

ולכן מערכת החילוף חומרים בגופך גוססת לשווא

והשאלה שלי היא - איך יכול להיות שעדיין הייתי שמנמן, אם רוב הזמן הייתי במאזן שלילי?

ראה תשובה למעלה, אתה במצב שאט דאון כללי, אפשר לאבד עד 46% ממערכת החילוף חומרים עם הזמן כאשר נמצאים בגירעון קלורי לאורך זמן או קיצוני מדי לאורך זמן, אני ממליץ לעשות לפחות שבועיים של מאזן קלורי נטראלי (BMR*1.2 ואם יש אירובי ודברים כאלו להוסיף לשקלול)

כמה קלוריות לדעתכם כדאי לי לצרוך ביום?

כמה שרשום בנוסחאות בנעוץ וכתוספת של האירובי שלך או פעילויות כאלו ואחרות שאתה עושה ביומיום.

תודה מראש לכולם!

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה.
אני ממש מתנצל אם הרגזתי את האנשים כאן. לכל אחד יש מטרות משלו, לא צריך להתעצבן אם מישהו חושב קצת אחרת...

"ולכן מערכת החילוף חומרים בגופך גוססת לשווא" - אפשר קצת להסביר מה הכוונה?

זאת אומרת שמערכת החילוף שלך לא במצב טוב תקופה מסוימת בגירעון שלילי פוגעת בקצב חילוף החומרים בגופף ובמיוחד שזו תקופה כל כך ארוכה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית