הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אימונים דינמיים

קרמבו

משתמש משקיע
2,011
10
נק' מוניטין:
25,622
2,011
10
לואי סימונס תמיד אומר שמה שעושה את ווסטסייד לכל כך טובים בתחום זה האימונים הדינמיים שלו, גומיות ושרשראות, עומסים משתנים, בוקס סקוואטים ועבודת מהירות.

הוא ממש מייחס את כל ההישגים שלהם לסוג האימונים הזה, עכשיו השאלה הנשאלת היא:
האם אתם חושבים שיש לשיטה הזאת עליונות מבחינת כל השיטות האחרות?
בוא נסכים שמבחינת מתאמן מתחיל אין ספק שאין צורך בזה, אך בוא נגיד עבור מתאמן בינוני\מתקדם?

והאם מישהו פעם ניסה להתאמן בשיטה הדינמית ויש לו מסקנות מסויימות?

אני מבין שגם המקצוענים שלא עושים אימונים דינאמיים, עושים חזרות חלקיות עם משקלים גבוהים ממשקל חזרה מלאה. כך הם מפתחים את הכח ברמות שונות בזויות החזקות והחלשות -בדיוק מה שהאימון הדינאמי עושה.
לכן, נראה מוזר לתת לדינאמי כזאת חשיבות...
מצד שני, זה חוסך בזמן לעשות סט דינאמי על פני כמה תרגילים של סטים חלקיים.

לואי סימונס תמיד אומר שמה שעושה את ווסטסייד לכל כך טובים בתחום זה האימונים הדינמיים שלו, גומיות ושרשראות, עומסים משתנים, בוקס סקוואטים ועבודת מהירות.

הוא ממש מייחס את כל ההישגים שלהם לסוג האימונים הזה, עכשיו השאלה הנשאלת היא:
האם אתם חושבים שיש לשיטה הזאת עליונות מבחינת כל השיטות האחרות?
בוא נסכים שמבחינת מתאמן מתחיל אין ספק שאין צורך בזה, אך בוא נגיד עבור מתאמן בינוני\מתקדם?

והאם מישהו פעם ניסה להתאמן בשיטה הדינמית ויש לו מסקנות מסויימות?

בשביל לטעון שלשיטה מסויימת יש עליונות על כל האחרות צריך להראות שהיא מצליחה להפיק תוצאות טובות יותר מכל השיטות האחרות. במקרה שלנו זה אומר שצריך להראות שהשיטה של לואי מוציאה PLים טובים יותר מכל השיטות האחרות. אני לא כ"כ עוקב אחרי התוצאות בPL, אבל אם אני לא טועה, זה לא המצב. אין ספק שהוא מוציא הרבה חבר'ה חזקים, אבל עושה רושם שגם משיטות אחרות יוצאים הרבה חברה חזקים, אולי חזקים יותר.

לגבי אימונים דינמיים באופן כללי - אין לי נסיון עם אימונים בשיטה שלו, אבל יש לי קצת נסיון עם דברים שאפשר להחשיב בתור עבודת מהירות. את התועלת של גומיות ושרשראות אני די קונה (למרות שכמו שאמרו אפשר לממש צורות התנגדות כאלה כמה באופנים שונים). לגבי זה שעבודת מהירות משפרת את המקסימום (האיטי) אני קצת סקפטי מהנסיון שלי ונראה לי שאפשר לנצל את הזמן באופן יותר יעיל. במקרים שאי אפשר לנצל אותו אחרת (נניח שלא פרקטי לעשות עוד אימון כבד או נפח באותו פרק זמן) יכול להיות שתהיה לצורת עבודה כזאת תהיה תרומה.

בשביל לטעון שלשיטה מסויימת יש עליונות על כל האחרות צריך להראות שהיא מצליחה להפיק תוצאות טובות יותר מכל השיטות האחרות. במקרה שלנו זה אומר שצריך להראות שהשיטה של לואי מוציאה PLים טובים יותר מכל השיטות האחרות. אני לא כ"כ עוקב אחרי התוצאות בPL, אבל אם אני לא טועה, זה לא המצב. אין ספק שהוא מוציא הרבה חבר'ה חזקים, אבל עושה רושם שגם משיטות אחרות יוצאים הרבה חברה חזקים, אולי חזקים יותר.

לגבי אימונים דינמיים באופן כללי - אין לי נסיון עם אימונים בשיטה שלו, אבל יש לי קצת נסיון עם דברים שאפשר להחשיב בתור עבודת מהירות. את התועלת של גומיות ושרשראות אני די קונה (למרות שכמו שאמרו אפשר לממש צורות התנגדות כאלה כמה באופנים שונים). לגבי זה שעבודת מהירות משפרת את המקסימום (האיטי) אני קצת סקפטי מהנסיון שלי ונראה לי שאפשר לנצל את הזמן באופן יותר יעיל. במקרים שאי אפשר לנצל אותו אחרת (נניח שלא פרקטי לעשות עוד אימון כבד או נפח באותו פרק זמן) יכול להיות שתהיה לצורת עבודה כזאת תהיה תרומה.
אם אני לא טועה נראה שלי שפרק של PC בss ריפטו מסביר למה עבודת מהירות משפרת את המקסימום האיטי

הוא אומר שהיא משפרת, זה נכון. הוא גם לא היחיד שאומר את זה. ההסבר ללמה זה ככה אין לו ממש. מה שהוא כותב זה:
"This is probably due to the way the central nervous system adapts to exercise, and the way it plugs in to the muscles. "
כמו שאמרתי, מהנסיון שלי אני יחסית סקפטי לגבי מידת התועלת של הסיפור הזה (אני לא טוען שאין בכלל). אולי לאחרים היתה הצלחה יותר גדולה.

• פותח/ת השרשור
הוא אומר שהיא משפרת, זה נכון. הוא גם לא היחיד שאומר את זה. ההסבר ללמה זה ככה אין לו ממש. מה שהוא כותב זה:
"This is probably due to the way the central nervous system adapts to exercise, and the way it plugs in to the muscles. "
כמו שאמרתי, מהנסיון שלי אני יחסית סקפטי לגבי מידת התועלת של הסיפור הזה (אני לא טוען שאין בכלל). אולי לאחרים היתה הצלחה יותר גדולה.

בOL לא עובדים על מהירות?

בוקס סקוואט
סטרואידים
הרבה אוכל
מטאליקה
חבורה של חולים בראש שמעודדים אחד את השני להוסיף צלחות למוט

שיטה שתעבוד כנראה...

• פותח/ת השרשור
בוקס סקוואט
סטרואידים
הרבה אוכל
מטאליקה
חבורה של חולים בראש שמעודדים אחד את השני להוסיף צלחות למוט

שיטה שתעבוד כנראה...

אז אתה אומר שהשיטה הדינמית של דוד לואי היא Over rated?

אז אתה אומר שהשיטה הדינמית של דוד לואי היא Over rated?

שמע כדי להיות חזק כולם אומרים שצריך אימוני מהירות ואימוני כוח
לגבי הכוח כולם מסכימים
לגבי המהירות - גם אם זה בצורה של תנועות מתפרצות או אימונים דינאמיים עם עזרים, כולם עושים את זה, ככה שזה עובד, ביל סטאר, ריפטו, דפרנקו (שמסתייג מהרמות אולימפיות בגלל למידה של טכניקה לסיכון פציעה לטענתו)
WS עם החלוקה לאימונים דינאמיים, בוקס סקוואט

סה"כ גם אם תקח תוכנית כוח ללא מהירות זה יעבוד, כנראה שבשלבים מאוחרים יותר כן צריך יהיה לעבוד על מהירות אם בגלל העובדה שלא ניתן יהיה לעבוד בנפח גבוה ולהתאושש ואם בגלל הצורך לשפר נק' חלשות ונק' שנתקעים בהם (הבור בסקוואט, ניתוק/נעילה בדדליפט, נעילה או שלבים שונים בנעילה בבנצ')

דאוס יכול להרחיב פה, הוא עשה בזמנו את WS וקרא נראה לי כל דבר שדייב טייט רשם
אם יש לו זמן

שמע כדי להיות חזק כולם אומרים שצריך אימוני מהירות ואימוני כוח
לגבי הכוח כולם מסכימים
לגבי המהירות - גם אם זה בצורה של תנועות מתפרצות או אימונים דינאמיים עם עזרים, כולם עושים את זה, ככה שזה עובד, ביל סטאר, ריפטו, דפרנקו (שמסתייג מהרמות אולימפיות בגלל למידה של טכניקה לסיכון פציעה לטענתו)
WS עם החלוקה לאימונים דינאמיים, בוקס סקוואט

סה"כ גם אם תקח תוכנית כוח ללא מהירות זה יעבוד, כנראה שבשלבים מאוחרים יותר כן צריך יהיה לעבוד על מהירות אם בגלל העובדה שלא ניתן יהיה לעבוד בנפח גבוה ולהתאושש ואם בגלל הצורך לשפר נק' חלשות ונק' שנתקעים בהם (הבור בסקוואט, ניתוק/נעילה בדדליפט, נעילה או שלבים שונים בנעילה בבנצ')

דאוס יכול להרחיב פה, הוא עשה בזמנו את WS וקרא נראה לי כל דבר שדייב טייט רשם
אם יש לו זמן

ההסבר של דפרנקו באתר שלו ממש תלוש,יחד עם איזה סרטון אנקדוטיאלי של מתאמן שעושה OL על הפנים (שממש לא מעיד על אופי התרגיל).שלא יהיה טעות אני מאוד מעריך את דפרנקו,אבל להגיד שהוא לא עושה תרגיל בגלל סיכון לפציעות (שהוא לעצמו סטטיסטית נמוך) הוא דבילי.

לעבודת מהירות כנראה יש גם השפעה על מערכת העצבים בכך שהיא מאפשרת גיוס של יחידות מוטוריות בסף גירוי גבוה (מסוג 2B

נערך לאחרונה:
האם אימונים דינאמיים תורמים ? ואם כן למה הם תורמים
וגם לגבי חלקי תנועה (מהנסיון שלך בשייקו)

האם אימונים דינאמיים תורמים ? ואם כן למה הם תורמים
וגם לגבי חלקי תנועה (מהנסיון שלך בשייקו)

לא אמרתי אם הם תורמים או לא, למרות שלדעתי לא. רק ציינתי שהאנשים החזקים בעולם לא משתמשים בהם.

אם חלקי תנועה = ראק פולס, אז כן זה עוזר, בלי שום קשר לשייקו.

אני לא מבין גדול בפיתוח גוף, אבל יש תופעה, לפחות באימונים של סיבות לב ריאה שבגוף כאילו "משתעמם" מלעשות כל פעם את אותו האימון מאשר אם הוא כל פעם יעשה אימונים שונים.
אולי יש את זה גם בפיתוח גוף, ולכן אימונים שונים יכולים פחות "לשעמם" את הגוף וככה להגביר את התוצאות.

אני לא מבין גדול בפיתוח גוף, אבל יש תופעה, לפחות באימונים של סיבות לב ריאה שבגוף כאילו "משתעמם" מלעשות כל פעם את אותו האימון מאשר אם הוא כל פעם יעשה אימונים שונים.
אולי יש את זה גם בפיתוח גוף, ולכן אימונים שונים יכולים פחות "לשעמם" את הגוף וככה להגביר את התוצאות.

מה קשור פיתוח גוף ?
אנחנו לא בעסקי הבילדרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית