בדיקות דם - CK

bietarist

מושעה
2,468
0
נק' מוניטין:
7,494
2,468
0
עשיתי אתמול בדיקות דם ויצא לי כמה בדיקות מעבר לנורמה חוץ מהCPK יצאו עוד איזה 2-3 בדיקות קצת מעבר, אבל הCPK יצא 3000 שזה בערך מה שיוצא לי תמיד בבדיקות האלה.
אבל עכשיו בדקתי וראיתי שגם לפני שהתחלתי להתאמן יש לי בדיקה על 3700 , ויש לי הרבה פעמים כאבים כמו דקירות במקומות מסויימים לכמה שניות.

יש מה לעשות עם זה?

• פותח/ת השרשור
CREATIN B
ועוד משהו לא זוכר עכשיו..
הרופא התקשר עליי והתחיל לעשות לי הרצאה , זה היהרק על הCK אז אני מאמין שהחריגות של השאר זה לא כזה נורא

• פותח/ת השרשור
בחייאת .. אם אתה לא ממבין בזה אז לא להתערב סתם.
רשמתי שגם לפני שהתחלתי להתאמן יצא לי בבדיקה 3700.
וגם יום אחד או שניים לא יתנו כלום, מינימום שבוע.

צריך למדוד CPK-MB. אם הוא גדול ביותר מ5 אחוז מהאנזים הכללי זה יכול להורות על נזק ללב.
בגדול CPK רגיל זאת בדיקה שאומרת אם אתה צריך עוד בדיקות.

• פותח/ת השרשור
צריך למדוד CPK-MB. אם הוא גדול ביותר מ5 אחוז מהאנזים הכללי זה יכול להורות על נזק ללב.
בגדול CPK רגיל זאת בדיקה שאומרת אם אתה צריך עוד בדיקות.

תסביר קצת יותר...
מה זה MB ואיך אני מודד את זה? יש את זה בבדיקה הרגילה ?

לקחת פעם חומרים כאלו ואחרים שמשפיעים על הלב? יש לך בעיות בלב? תעשה את הבדיקת דם שאמרו לך כאן אבל לא הייתי מסתפק בה, הייתי הולך לעשות אקו לב או משהו בסיגנון כדי לראות שהכל בסדר.

• פותח/ת השרשור
חומרים? שעשיתי חיטוב לקחתי אפדרין, אבל יש לי את הרשימת בדיקות במחשב וגם לפני שהתחלתילהתאמן היה לי 3700(הייתה לי פעם צהבת-לא יודע אם זה קשור).
פעם עשיתי אקו לב ואם אני לא טועה מצאו שם איזה חור בלב ואמרו זה נורמלי.
אני אעשה מה שEMZ אמר לי , אני צריך ללכת קודם לרופא משפחה אושאפשר לגשת ישר לקופת חולים ולבקש את הבדיקה?

ראומטולוגים מתעסקים במחלות אוטואימוניות ובדלקות.
לא תמיד יהיה שם שרירים או פרקים.
לCPKB גבוה בדרך כלל יפנו לקרדיולוג אם כבר.

• פותח/ת השרשור
היה לי את זה כבר לפני שנתיים שלוש ובאמת הייתי אצל קרדיולוג, הפנו אותי למיליון בדיקות ומיליון רופאים, וזה הסתכם ב"תפסיק להתאמן ולקחת אפקות חלבון", ובעוד הפניות שכבר וויתרתי על זה.
שבוע הבא אני אלך ואבקש הפניה לבדיקה שמודדת CPK-MB.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית