הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ סקוואט

• פותח/ת השרשור gbguy
  • פורסם בתאריך

gbguy

משתמש מתחיל
174
0
נק' מוניטין:
1
174
0
שלום לכם,

התחלתי לעשות סקוואט חופשי בכלוב, עשיתי מקודם סקוואט בסמית' (במכון הקודם). כל המדריכים אמרו לי שהטכניקה הטובה ביותר היא שהרגליים יהיו במקביל לגוף, לעומת זאת ריפטו אומר שהברכיים יהיו בזווית לגוף.
המאמן שנתן לי אימון שדומה ל-SS (שמתאימה למכון הקודם), טוען כי ריפטו צודק. לעומת זאת ספורטאים ישראלים אומרים כי המדריכים במכון החדש צודקים.

אז מי לדעתכם צודק?

שלום לכם,

התחלתי לעשות סקוואט חופשי בכלוב, עשיתי מקודם סקוואט בסמית' (במכון הקודם). כל המדריכים אמרו לי שהטכניקה הטובה ביותר היא שהרגליים יהיו במקביל לגוף, לעומת זאת ריפטו אומר שהברכיים יהיו בזווית לגוף.
המאמן שנתן לי אימון שדומה ל-SS (שמתאימה למכון הקודם), טוען כי ריפטו צודק. לעומת זאת ספורטאים ישראלים אומרים כי המדריכים במכון החדש צודקים.

אז מי לדעתכם צודק?

לדעתי,זה לא עניין של צודק לא צודק זה עניין של גיאומטריה פשוטה של היחס בין גוף-מוט-תנועה.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין. אנשים ספורטיבים טוענים כי התנועה של וינגט צודקת, אנשים שמתחמים בזה אומרים כי וינגט צודק. מדוע ריפטו כ"כ צודק בתנועה?

ריפטו לא מבין כלום הוא סתם שמן.
מנגד יש את יוסי
AKA
THE 50 (לא סנט, ס"מ!!!) אשר מוסמך ע"י מוסדות הענק בישראל ארץ החלומות (לא שארה"ב כרגע להיט, כן?) והוא יודע גם לנתח סקוואט על כל מפרקיו ואפילו, כן כן רבותי, יודע את ההבדל בין HB ל LB.
אם תמצא לי מדריך כושר אחד, רק אחד שבמבחן הסופי שלו במוסדות השונים תשאל אותו מה זה HIGH BAR ומה זה LOW BAR, חוץ מאנשים שמכירים את LBS ו/או SS שיודעים את ההבדל, אני מביא לך חלבון מתנה עד הבית (כמובן שתצטרך להוכיח את זה איכשהו וכאן נמדדת גם היצרתיות שלך).
בוא נקצר תהליכים:
לא תמצא אחד כזה, בספק אם תמצא מרצה שיודע להבדיל חוץ מהר ניר בביה"ס זינמן שפעיל בתפוז.
ובגלל שאתה עצלן תקרא את זה:
http://www.kilogram.co.il/1157/כל-הסיבות-לעשות-סקוואט-מלא/

ואתה גם יכול לקרוא את פניני החוכמה בתגובות שם

• פותח/ת השרשור
ריפטו לא מבין כלום הוא סתם שמן.
מנגד יש את יוסי
AKA
THE 50 (לא סנט, ס"מ!!!) אשר מוסמך ע"י מוסדות הענק בישראל ארץ החלומות (לא שארה"ב כרגע להיט, כן?) והוא יודע גם לנתח סקוואט על כל מפרקיו ואפילו, כן כן רבותי, יודע את ההבדל בין HB ל LB.
אם תמצא לי מדריך כושר אחד, רק אחד שבמבחן הסופי שלו במוסדות השונים תשאל אותו מה זה HIGH BAR ומה זה LOW BAR, חוץ מאנשים שמכירים את LBS ו/או SS שיודעים את ההבדל, אני מביא לך חלבון מתנה עד הבית (כמובן שתצטרך להוכיח את זה איכשהו וכאן נמדדת גם היצרתיות שלך).
בוא נקצר תהליכים:
לא תמצא אחד כזה, בספק אם תמצא מרצה שיודע להבדיל חוץ מהר ניר בביה"ס זינמן שפעיל בתפוז.
ובגלל שאתה עצלן תקרא את זה:
http://www.kilogram.co.il/1157/כל-הסיבות-לעשות-סקוואט-מלא/

ואתה גם יכול לקרוא את פניני החוכמה בתגובות שם
משה, לא בקשתי חלבון, בקשתי תשובה. לפי המאמר הוא טוען כי צריכים שהברכיים יהיו בזווית.
תודה רבה.

ההסבר של ריפטו בקצרה: בסקוואט מקביל העומס על הברך מקסימאלי (מכאן, סקוואט מקביל הוא זה ש"מסוכן לברך"). בסקוואט שובר מקביל הלחץ על הפיקה מהארבע ראשי מתאזן ע"י המשיכה של הפיקה אחורה ע"י ההאמסטרינגס.
באופן כללי - תמיד תמצא מי שיצדיק חצאי ורבעי תנועות. יש אנשים שעושים בנץ' פרס ברבע/חצי/שלושת רבעי דרך וכל אחד יגיד לך שמתחת לנקודה שהוא יורד אליה החזה כבר לא עובד ואין לזה משמעות. בחדר הכושר יש נטייה לאנשים לספר לעצמם סיפורים ולעשות רבע עבודה וכך הם מרגישים קשוחים וחזקים כשהם מרימים משקלים "כבדים".

• פותח/ת השרשור
ההסבר של ריפטו בקצרה: בסקוואט מקביל העומס על הברך מקסימאלי (מכאן, סקוואט מקביל הוא זה ש"מסוכן לברך"). בסקוואט שובר מקביל הלחץ על הפיקה מהארבע ראשי מתאזן ע"י המשיכה של הפיקה אחורה ע"י ההאמסטרינגס.
באופן כללי - תמיד תמצא מי שיצדיק חצאי ורבעי תנועות. יש אנשים שעושים בנץ' פרס ברבע/חצי/שלושת רבעי דרך וכל אחד יגיד לך שמתחת לנקודה שהוא יורד אליה החזה כבר לא עובד ואין לזה משמעות. בחדר הכושר יש נטייה לאנשים לספר לעצמם סיפורים ולעשות רבע עבודה וכך הם מרגישים קשוחים וחזקים כשהם מרימים משקלים "כבדים".
לא. השאלה שלי היא: האם הרגליים כשאתה עומד צריכים להיות במקביל לגוף או בזווית ולאחר מכן יורדים למטה?
אני מבין לפי המאמר של הסקוואט שצריכים לעשות עם זווית.

• פותח/ת השרשור
מה זה רגליים מקבילות לגוף?
אתה מתכוון שכפות הרגליים מקבילות אחת לשניה?(כפות רגליים וירכיים?)
בדיוק.
הטענה של המאמנים שהרבה יותר קל להגיע למצב של מקביל ולשבור מקביל, והאמת שהם צודקים.

למה אתה חושב שזה התנועה של וינגייט?

---------- התגובה התווספה ב 15:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:56 ----------

יותר קל לשבור מקביל ככה?(לשבור מקביל-האגן יורד מתחת לגובה הברך)
למען האמת פעם ראשונה שאני שומע את הטענה הזאת

---------- התגובה התווספה ב 16:04 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:59 ----------

אין בה הרבה היגיון.
תנסה לשבור מקביל שהירכיים מקבילות אחת לשניה
עכשיו תנסה לשבור מקביל שכפות רגליים פונות החוצה ואתה מוציא ברכיים החוצה בעקבותיהם.
תגיד לי מה יותר קל

סביר להניח שלא תצליח לשבור בכלל מקבל כשהירכיים מקבילות (ואם בכלל רק כשהאגן מסובב לאחור-גב תחתון עגול)

בדיוק.
הטענה של המאמנים שהרבה יותר קל להגיע למצב של מקביל ולשבור מקביל, והאמת שהם צודקים.

אני חייב לציין ששמעתי הרבה חרטא בחיים שלי אבל זה כבר ממש מוגזם.
אז עוד אפשר להתעסק עם שטויות conventional wisdom אבל זה ממש דבילי כי לא צריך יותר מפעם אחת של ביצוע של סקוואט בשני המצבים בשביל להפריח את הטענה הזאת.

קח את שתי הרגליים,שים אותן מקבילות אחת לשנייה (ירך אנכי לכתף,וכפות רגליים פונות קדימה),עכשיו תנסה לרדת לסקוואט מלא.
מה הקסם,שיש סיכוי שתצליח (הנה עובדה),עכשיו תעמיס משקל ב-lb ותראה מה קורה ל"חוק" הנפלא הזה.הפלא ופלא הברכיים גולשות קדימה,הלורדוזה הלומבארית מתעגלת ומשום מה המשקל מרגיש כבד יותר.

אז מהו בעצם הבסיס המדעי תחת ההנחה של לשמור על זווית של לערך 30 מעלות (כף רגל פונה החוצה):
1.השליש התחתון של הבטן אמור להכנס בין הרגליים בסקוואט.אם הרגליים קרובות אחת לשנייה,ברגע שהמתאמן שובר מקביל אין לו לאיפה להכנס,לכן האגן מסתובב לאחור + הלורדוזה הלומבארית מתעגלת +הברכיים גולשות קדימה (ילווה לרוב באובדן של שיווי משקל - כי מרכז הכובד זז קדימה ביחס לציר התנועה)
2.מנח ה-loose pack של הגף התחתון הוא במעט כפיפה של הירך וסיבוב חיצוני.לדוגמא אם אתה שוכב במיטה על הגו רוב הסיכויים שהירך תהיה מעט כפופה ומסובבת כלפי חוץ.דבר המפעיל עומס מינימאלי על המבניים המפרקיים (סחוס,קפסולה,רצועות,פסיות,משטחים גרמיים)
3.הווצרות של תסמונת צבט\תפס בין האצטבלום לראש הירך (אם אתה ממש מתעקש אז Femoroacetabular impingement).
כאשר הירך מסובבת פנימה (internal rotation) יש הצמדות של ראש הירך לאצטבלום מה שיוצר חיכוך בין המבנים השונים דבר אשר לאורך זמן עלול לגרום לדלקת מקומית,פגיעה בלברום הירך,סחוס הירך,כג"ת ועוד
4.גיוס מקרבי ירך:במנח הזה של המפרק ניתן לגייס את המקרבים על מנת ליצור תנועה של פשיטה בירך.דבר שישירות מיישם את הרעיון של יותר שרירים,ליותר rom ליותר משקל.
5.מאמצי פיתול מיותרים במפרק הקרסול והברך

יש עוד מספר סיבות אבל נתמקד בזה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה לכם.
מחר או מחרותיים אשב על ההסברים ואלמד אותם (הגיע הזמן האמת).
אם אוכל לשאול עוד שאלה (טפשית): האם הגב צריך טיפה להתעקם?
שבת שלום.

אתה לא צריך ללמוד את ההסברים.
אתה צריך פשוט לנסות את שני המצבים ואז אתה תבין.
ואם מדריך/אדם כלשהו יגיד לך אחרת תראה לו מה שבדקת על עצמך.

---------- התגובה התווספה ב 20:37 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:35 ----------

מה זה להתעקם? הגב נוטה לפנים אך נשאר זקוף

תודה רבה לכם.
מחר או מחרותיים אשב על ההסברים ואלמד אותם (הגיע הזמן האמת).
אם אוכל לשאול עוד שאלה (טפשית): האם הגב צריך טיפה להתעקם?
שבת שלום.

מידת ההטייה של הגו (אני מניח שלזה התכוונת) תלויה במיקום של המוט על גבי הגו (LB,HB,FS)
בכל מקרה הגו צריך להיות בפשיטה טורקאלית ולומבארית.

אמנם אני מהפסימים בחבורה אבל קשה לי להאמין שהם יקשיבו לך..כמו שנאמר מעלי פשוט תראה להם או תבקש מהם להראות לך בדרך שהם תארו (עם משקל - ולא מוט ריק או PVC PIPE)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בוקר טוב.
ראיתי את המאמר החדש של הסקוואט, ויש מיתוס חדש שמאוד עניין אותי: "יש רק דרך אחת לבצע סקוואט".
הייתה תמונה שמאוד מראה את השיטה שבה המאמנים שלמדו בווינגט מאמינים בה:
zvv445.jpg

בתמונה העליונה שמסגרתה בצבע צהוב אפשר להבחין כי היירך שלה הוא לא ב-30 מעלות. בתמונה התחתונה שגם מסגרתה בצבע צהוב אפשר להבחין כי ההירך מקביל לגוף.
לפי מאמר זה הטכניקה הזו תקינה.

אז לסיכום: טכניקה זו טובה או לא טובה?

1. מי אמר שלמעלה הוא סיים את התנועה?
2. היא עושה סקוואט עם מדרגה או קפיץ או משהו שדומה לכך, זה לא סקוואט רגיל

בוקר טוב.
ראיתי את המאמר החדש של הסקוואט, ויש מיתוס חדש שמאוד עניין אותי: "יש רק דרך אחת לבצע סקוואט".
הייתה תמונה שמאוד מראה את השיטה שבה המאמנים שלמדו בווינגט מאמינים בה:
zvv445.jpg

בתמונה העליונה שמסגרתה בצבע צהוב אפשר להבחין כי היירך שלה הוא לא ב-30 מעלות. בתמונה התחתונה שגם מסגרתה בצבע צהוב אפשר להבחין כי ההירך מקביל לגוף.
לפי מאמר זה הטכניקה הזו תקינה.

אז לסיכום: טכניקה זו טובה או לא טובה?

1.זה תמונת סטיל.כך שאתה לא ממש יכול להסיק מזה על כל התנועה
2.זה לא מדריך לביצוע של סקוואט.התמונות הן להמחשה בלבד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית