הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צבירת נוזלים במאסה

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
אהלן,אני כרגע בחיטוב ,ואחריו יש את השלב של המאסה
הגוף שלי אוגר נוזלים בצורה מטורפת שמטשטשת את החיטוב
קראתי פסוטים קודמים ורק רציתי לוודא שהבנתי איך להימנע מהדבר
1)לשחק עם המאזן ע"י פחמימה-שומן.?
האם לשחק עם התפריט בפחמימות משתנות בימי השבוע יכולות לעזור.?
ולמה בכלל אוגרים נוזלים כשמע' הגליקוגן מתמלאת (ידע אישי בלבד)?

1. כן, בקשר לשאלה השנייה אולי.
2. תאי שומן גם אוגרים נוזלים, בערך 10% מכל תא שומן הוא מיים ככה שאם היית שמן לשעבר זו הסיבה. סיבה שנייה היא שמאגרי הגליקוגן אף פעם לא מלאים, יש בהם שימוש על פני כל היום ותמיד תחלופה, בדיוק כמו המצב שהם אף פעם לא ריקים לגמרי (רק במצבים מאוד מאוד מאוד קיצוניים שאני לא אתייחס אליהם כרגע כי זה לא רלוונטי לנושא, כנ"ל לגבי המאגרים המלאים, סה"כ רובנו כאן מתאמנים באימוני משקולות/אירובי/ספורט כזה או אחר לכן השמנה קיצונית ואכילה של 1K g פחמימות ולשחק בפלייסטישן לא בדיוק שווה איזכור אם כי עשיתי את זה כבר).
בנוסף נתרן יכול גם להשפיע על רמות הנוזלים.
עוד מניפולציה אפשרית היא לעשות אימוני אירובי קלים או גם קשים תלוי במטרה/תוכנית אימונים/רמת התאוששות/רמת המתאמן

תגיד משה, בקשר לסאונה.
זה עוזר להיפטר מנוזלים? או לפחות מחלקם?
במה זה עוד תורם, אם בכלל...

יש כל כך הרבה מיתוסים בקשר לזה ומעניין אותי מה נכון ומה לא.

לא התעניינתי בזה יותר מדי, מצד אחד ההגיון אומר שכן כי אתה מזיע, מצד שני אתה יכול להחזיר את הנוזלים במקלחת לאחר מכן בבלוטות בעור, לא ביררתי את זה לעומק ולא חקרתי את זה ככה שתשובה חד משמעית אין לי להביא לך.

• פותח/ת השרשור
אז לדעתך אימון אירובי קל (אני לא יכול להרשות לי לעצמי משהו קשה)+לשחק עם הפחמימות בהחלפת שומן (חלבון גם אפשרי?) יעשו את העבודה?

תצרוך את רוב הפחמימות שלך בבוקר וסביב האימון על תשתולל עם כמות הפחמימות זאת אומרת שאם אתה צורך במאסה בין 4-8ג פחמימה לקילו תתיצב על 6ג פלוס מינוס ותראה איך אתה מגיב ותשנה את הכמות בהתאם. נתרן יכול מאוד להשפיע על צריכת הנוזלים.

• פותח/ת השרשור
הבנתי ,תודה רבה..
נתרן מגיע בד"כ ממוצרי חלב,נכון? ולא מפחמימה כלשהי?

• פותח/ת השרשור
תודה רבה 😃

תוכל לציין מה הפחמימות שמכילות הרבה נתרן? יש איזה טבלה כלשהי שאני יוכל להסתכל?

כמעט כל דבר מעובד יכיל מלח בצורה זו או אחרת (מוסיפים אותו לבצק). אבל אני לא הייתי מתחרפן מזה, מספיק שתהיה עם היד על הדופק לגבי המוצרים הגדולים. לספור מ״ג בודדים של נתרן זה שטויות, והאמת שכל הקטע של נתרן כסופח נוזלים נשמע לי קצת מוגזם.*

• פותח/ת השרשור
כן מוו וזה ברמה מוגזמת,נראה כאילו אני בכלל לא מחוטב שאני יושב על 10 אחוז

כמעט כל דבר מעובד יכיל מלח בצורה זו או אחרת (מוסיפים אותו לבצק). אבל אני לא הייתי מתחרפן מזה, מספיק שתהיה עם היד על הדופק לגבי המוצרים הגדולים. לספור מ״ג בודדים של נתרן זה שטויות, והאמת שכל הקטע של נתרן כסופח נוזלים נשמע לי קצת מוגזם.*
אם עושים אירובי, אפשר לא לדאוג לנתרן שמגיע מהמזון, אלא אם אוכלים אותו בכמויות מסחריות ממוצרים ספיצפים שמכילים מאות מ"ג נתרן ל-100 גרם מוצר, לדוגמה קוטג'

אני לא יודע מה אתם עושים עניין מנתרן זה מינרל מאוד חיוני שיש לו השפעה מאוד חשובה על כיווץ שריר והולכה בין תאית אז מה עם יש צבירת נוזלים למי אכפת אם אתה בחיטוב ויורד לאחוזי שומן יחסית נמוכים אתה עדיין תראה טוב בלי קשר לנתרן או לא אם אתה לא מתחרה אין שום סיבה בעולם לשחק עם צריכת הנתרן זה קישקוש מקושקש שאם תגביל את כמות הנתרן אתה תתחטב אין בכלל קשר בין הדברים. להיפך האימונים שלך יהיו פחות טובים ופחות עצימים. תהיה בדיאטה תתחטב ותגיע לתוצאות ותצרוך נתרן אחינו זה טוב לך. לגבי לחץ דם וכל זה. אם אתה בריא ואין לך בעיות של לחץ דם מלכתכילה. אני לא הייתי דואג מזה

למה לא לצמצם נתרן שגם ככה הצריכה שלו גבוה? הבעיה היא בחוסר של שאר המלחים (אשלגן, מגנזיום..)

השאלה היא מה זאת אומרת לצמצם? אם אתה צורך נניח 3-4 גרם נתרן ביום אם תצמצם נניח ל 2גרם ביום לא תהיה שום השפעה על צבירת הנוזלים (עדיין כמות גבוהה על מנת שיהיה שינוי במאזן התת עורי ובין תאי) על מנת שיהיה שינוי כזה יש להוריד נתרן לרמות ממש נמוכות ואם אתה לא מתחרה אני לא רואה שום סיבה שבעולם לעשות את זה

למה לא לצמצם נתרן שגם ככה הצריכה שלו גבוה? הבעיה היא בחוסר של שאר המלחים (אשלגן, מגנזיום..)

אתה יכול להתווסף במלח אשלגן ומלח דל נתרן, זה מה שאני עושה.
כמובן שמגנזיום לפני שינה.

---------- התגובה התווספה ב 10:45 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:44 ----------

אגב יש כמויות מסויימות שאני לא זוכר כרגע.
ממה שזכור לי אז לייל ממליץ לצרוץ ביום 1 ג' מלח אשלגן ו3 ג' מלח דל נתרן.
אני אבדוק את זה שוב כדי לחדד את הזיכרון.

אשלגן = מלח ושוב זה לא משנה עם זה דל נתרן או לא. ולמה לתסף עם יש מינרל שאנחנו צורכים די והותר ממנו זה אשלגן

אשלגן זה הוא רכיב שלא סופח נוזלים כמו נתרן.
לכן אני אומר שהוא יכול לאכול מלח אשלגן וגם מלח דל נתרן.
ודרך אגב אנחנו לא צורכים כמות כזאת גדולה של אשלגן כמו שאתה אומר, גם זה תלוי מה התפריט שלך, מסה או חיטוב.
הכל תלוי בהכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית