הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה על חדרי כושר בישראל

• פותח/ת השרשור TomShv
  • פורסם בתאריך

TomShv

משתמש מתחיל
45
0
נק' מוניטין:
0
45
0
אני פתחתי אשכול לפני יומיים. והחלטתי להרשם לחדר כושר במקום לקנות ציוד עם הכסף שלי. (ההורים לא מסכימים).

הבעיה היא, שבפעם האחרונה שנרשמתי לחדר כושר. לא הרשו לי לעשות את התרגילים המורכבים (סקוואט, דאדליפט וכו'....). אני לא בטוח אם לא הרשו, אבל הם ממש התנגדו לזה ובמילא לא היו הרבה משקולות ומקום. ואמרו שבגלל שאני מתחיל אני צריך להשתמש במכונות, ובהרבה תרגילים שמבודדים שרירים (חחח...).

החלטתי להירשם לחדר כושר אחר הפעם בטבריה. ורציתי לשאול אם מבחינה חוקית, מותר לי לעשות מה שאני רוצה בחדר כושר כל עוד אני לא פוגע בציוד\אנשים אחרים? אני בן 14 דרך אגב.

אני לא עורך-דין אבל לדעתי אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, אלא אם יש נוהל במכון שאוסר לעשות דברים מסויימים.. תשאל אם מותר, אם הם עושים לך פרצופים ואומרים שלא כדאי כנראה שמותר, בסך הכל המטרה שלהם דבר ראשון זה שלא תיפצע.

SS זאת תכנית למתחילים שמבוססת על סקוואט אז מה זה הקשקוש הזה שאתה צריך מכונות ותרגילים מבודדים.. אני מבין מאיפה זה בא אבל בכל זאת..

• פותח/ת השרשור
אני לא עורך-דין אבל לדעתי אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, אלא אם יש נוהל במכון שאוסר לעשות דברים מסויימים.. תשאל אם מותר, אם הם עושים לך פרצופים ואומרים שלא כדאי כנראה שמותר, בסך הכל המטרה שלהם דבר ראשון זה שלא תיפצע.

SS זאת תכנית למתחילים שמבוססת על סקוואט אז מה זה הקשקוש הזה שאתה צריך מכונות ותרגילים מבודדים.. אני מבין מאיפה זה בא אבל בכל זאת..

אני יודע....
הם אמרו את זה ככה:
"כשאתה לומד אתה ישר ניגש לעשות בגרות? לא! אתה צריך להתחיל מתרגילים שמבודדים שרירים ואז לעבור למורכבים כשאתה בן 16".

אני אפילו שמעתי אותם אומרים את זה לאנשים אחרים שנרשמו.

לכל חדר כושר יש תקנון. בתקנון הזה תמיד כתוב "על המתאמן להישמע להוראות המדריכים". אם המדריך אומר לך לא לעשות סקוואט, אז אסור לך לעשות סקוואט. זה עסק שלהם והם מחליטים מה מותר ומה אסור. לא מתאים לך תמצא חדר כושר אחר.

• פותח/ת השרשור
לכל חדר כושר יש תקנון. בתקנון הזה תמיד כתוב "על המתאמן להישמע להוראות המדריכים". אם המדריך אומר לך לא לעשות סקוואט, אז אסור לך לעשות סקוואט. זה עסק שלהם והם מחליטים מה מותר ומה אסור. לא מתאים לך תמצא חדר כושר אחר.

בחדר הכושר הקודם ראיתי לפחות 3 אנשים עושים סקוואט.

טוב אני מניח שכל עוד הם לא אוסרים לעשות סקוואט או תרגיל כלשהוא מותר לי לעשות אותו, נכון?

אם אתה שואל אותי, תעשה ותתעקש קצת אם הם יראו שאתה רציני יכול להיות שהם יניחו לך, אם הם באמת רציניים באמת תמצא מקום אחר.

ההסבר שלהם זה הדבר הכי מטופש ששמעתי בחיים שלי 🤡

תנסה לבקש הסבר למה הם אומרים את זה, סתם מעניין לשמוע מה הם יגידו..

• פותח/ת השרשור
אם אתה שואל אותי, תעשה ותתעקש קצת אם הם יראו שאתה רציני יכול להיות שהם יניחו לך, אם הם באמת רציניים באמת תמצא מקום אחר.

ההסבר שלהם זה הדבר הכי מטופש ששמעתי בחיים שלי 🤡

תנסה לבקש הסבר למה הם אומרים את זה, סתם מעניין לשמוע מה הם יגידו..

אני כבר נטשתי את החדר כושר הזה, ואני הולך למצוא חדר כושר אחר יותר גדול מהקודם. הם אומרים שאתה יכול להיפצע אם אתה עושה את התרגילים האלה לא נכון (מה שנכון), אבל אני יכול ללמוד אותם ממשקל אפסי.

בסופו של דבר לא משנה אם הם צודקים או לא צודקים - ברגע שהם אומרים לך לא לעשות אתה אוטומטית חייב לשמוע להם.

זה משנה אם הם צודקים או לא במידה ותביא אותם לבית משפט ותצליח להוכיח שלא היה מקום להגיד לך לא לבצע - דבר שהסיכוי שתצליח לעשות הוא פחות מאפסי.

זה פשוט אומרים לך לא לעשות תעשה בכוח תריב איתם עד שהם ישתקו.. בקיצר תעשה להם תמוות

מקסימום תגיד אני רוצה תכסף שלי ותחליף מכון

מספיק לבלבל ת'מוח - על מה הוא רוצה לקבל את הכסף ?

על זה שהמדריך שהוא במקרה זה (LIKE IT OR NOT) הוא הסמכות הלגיטימית בעניין בטיחות ובריאותו של המתאמן בכל זמן שנמצא בחדר הכושר אמר לו לא לעשות משהו שלטענתו ולפי דעתו המקצועית (לכאורה) מהווה סכנה עבורו ?

בקיצור לפני שאתם זורקים שטויות לאוויר תעצרו רגע, קחו נשימה ותחשבו אם השטות שאתם עומדים לפלוט מהמקלדת באמת תעמוד במבחן המציאות.

• פותח/ת השרשור

על זה שהמדריך שהוא במקרה זה (LIKE IT OR NOT) הוא הסמכות הלגיטימית בעניין בטיחות ובריאותו של המתאמן בכל זמן שנמצא בחדר הכושר אמר לו לא לעשות משהו שלטענתו ולפי דעתו המקצועית (לכאורה) מהווה סכנה עבורו ?

בקיצור לפני שאתם זורקים שטויות לאוויר תעצרו רגע, קחו נשימה ותחשבו אם השטות שאתם עומדים לפלוט מהמקלדת באמת תעמוד במבחן המציאות.

זה למה אני הולך להרשם לחדר כושר אחר. זה פשוט לא הגיוני שהם לא מרשים. כי כול הפורומים שבהם ביקרתי, כל המאמרים שקראתי, ואפילו ההגיון נוגד את מה שהמדריכים אמרו לי.

זה מסוכן אם אתה לא יודע מה אתה עושה. וזה למה אני ישקיע חודש רק בשביל ללמוד לעשות את התרגילים המורכבים נכון. וזה למה אני ישקיע חודש(כי במילא אני יוכל ללכת לשם רק בעוד חודש) רק בשביל ללמוד לעשות את התרגילים המורכבים נכון. ובמקביל אני ייתאמן, אבל בלי כל התרגילים המורכביםץ והסתפק בשכיבות שמיכה, מתח ריצות עם ספרינטים ואולי כמה תרגילי dumbbell כמו לחיצת חזה.

נערך לאחרונה:

זה מה שאני עשיתי רבתי איתם עד שהם וויתרו

אבל זה כי אני בן 19 חחחח

בהתחלה עשו לי בעיה על הסקואט(אין לנו כלוב אז אני משתמש במקבילים)
רבתי איתם עד שעזבו אותי בשקט ודדליפט בגלל שאני דופק תפלטות על הריצפה זה עושה רעש הורס תפלטות אנערף מה הם חושבים אמרו לי טוב שים מזרונים מתחת וזהו(זה מזרונים קשיחים לא האלה מספוג) אבל גם אני לא משתמש בהם כמעט

עכשיו זה כבר ברגיל אצלהם ולא מעירים לי על זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית