הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות על ריפטו

• פותח/ת השרשור Robb1
  • פורסם בתאריך

Robb1

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
בעיקרון - שתי שאלות :

1. באחד מהמאמרים בפורום קראתי שהתוספת בכוח ( וגם בהיפרטרופיה ) עבור מתחילים היא בטווח חזרות יחסית גבוה, 8-12. טווח החזרות של 4-6 נועד למתקדמים, לפי המאמר והסימוכין עליו הוא מבוסס. המאמר טוען ששככל שהמתאמן מנוסה יותר, טווח החזרות האידיאלי אצלו יורד. השאלה שלי היא איך זה מסתדר עם העובדה שהתוכנית של ריפטו היא למתחילים וכוללת 5 חזרות בכל סט ? ( מעבר לעובדה שמספר חזרות נמוך מאפשר למתאמן להתרכז טוב יותר בטכניקה ).

2. אני יודע שזו אחת השאלות שריפטו נקרע מצחוק עליהן בספר שלו, אבל מה אם אני בעל מבנה גוף די שרירי ( אפילו אם רזה ) ויש לי שרירי חזה ( באמת :120ag: ), אבל החזה העליון אינו מפותח. אני בא מרקע של אומנויות לחימה והתאמנתי מגיל די צעיר ( 12 ), ככה שהגוף שלי נשאר פחות או יותר באותה צורה גם כשאני לא מתאמן. מה עושים ?

1) לא הבנתי מה הבעיה? הטיעון שזה יותר מדי חזק 5 חזרות כביכול למתחיל? תראה בעקרון לא צריך להגיע לכשל בחמש חזרות שמתחילים, אלא להשאר חזרה-שניים לפני, במיוחד בשלב שאתה לומד את הטכניקה. בפועל מהר מאוד שמתקדמים לינרית אז מתקרבים לגבול, אבל עדין, ההבדל בין 5 חזרות ל 8 חזרות הוא לא כזה מהותי.
אם תעשה תוכנית שתכלול 8 חזרות ותעלה משקלים אפילו ברמה השבועית, אין ספק שתתחזק (אפילו עם 12 חזרות אפשר להתחיל ולהתחזק). ריפטוי מצא שחמש חזרות זה טווח אידאלי לשיפור מרכיבי כוח והיפרטרופיה (לדעתי אפשר למצות היפרטרופיה יותר טוב בתוכניות אחרות, אבל זאת רק דעתי).
יש הרבה דרכים ושיטות ולכל אחד זה יעבוד כך או אחרת. בסופו של דבר אם תרים משקלים כבדים (ותשאף להתקדם איתם), תאכל ותישן טוב אז אתה תגדל ותתחזק.

לגבי הפסקה השניה שלך, אתה יכול לעשות לחיצת חזה בשיפוע חיובי או אם אתה מתאמן כנגד משקל גוף, אז לעשות עם רגליים מורמות כדי לתת דגש לאזור החזה העליון.

• פותח/ת השרשור
Dark -

אתה יכול לתת לי דוגמא לתוכנית שעובדת על היפרטרופיה בצורה טובה יותר, כמו שאמרת ?

בתור מתחיל, אין לך תוכנית שעובדת יותר טוב על היפרטרופיה. מה שעובד הכי טוב זה להתקדם ולאכול. מחקרים על טווחי חזרות לא שווים כלום.

על כך אחד משהו אחר עובד יותר טוב, קשור בגנטיקה...
רק אתה עם השנים תוכל למצוא מה עובד טוב בשבילך, כי זה לוקח הרבה זמן ללמוד

התוכנית של ריפטו פשוט עובדת טוב על מתחילים, לא מתעסקת בקקה כמו שאומרים, פשוט תרים משקלים כבדים ותגדל, וזה עובד 😃
5,8, 12 חזרות זה לא כל כך משנה, אתה מתחיל ואתה תגדל.
בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
תודה חבר'ה

על כל התשובות. אומנם לא בדיוק מקבל את זה שמחקרים על טווחי חזרות לא שווים כלום, אבל זה לא כל כך משנה לי עכשיו. אני ממש לא מבין מספיק ולא מנוסה מספיק כדי להרכיב לעצמי תוכנית אחרת, והתוכנית של ריפטו נשמעה לי טובה מההתחלה. אז זה או ריפטו או שאתחיל להתאמן בהרמות אולימפיות - נשמע לי מעניין לנסות את זה.😵‍💫🥊

על כל התשובות. אומנם לא בדיוק מקבל את זה שמחקרים על טווחי חזרות לא שווים כלום, אבל זה לא כל כך משנה לי עכשיו. אני ממש לא מבין מספיק ולא מנוסה מספיק כדי להרכיב לעצמי תוכנית אחרת, והתוכנית של ריפטו נשמעה לי טובה מההתחלה. אז זה או ריפטו או שאתחיל להתאמן בהרמות אולימפיות - נשמע לי מעניין לנסות את זה.😵‍💫🥊
תתחיל מSS, כשתתקע תחשוב לעבור לכיוון של הרמות אולימפיות.
כרגע אתה צריך קודם כל לבנות את היסודות.

אתה יכול לא לקבל את זה, אבל העובדה היא שרוב המחקרים האלה נעשים על אנשים מתחילים בלי ניסיון רציני של אימונים. ועל מתחילים עובד הכל. אם היו עושים מחקרים על אנשים ברמה מסויימת, ועם תוכניות אימונים הגיוניות, היית רואה תוצאות אחרות.

חוץ מזה שטווח חזרות זאת רק דרך לחלק את כמות העבודה. הטווח זה לא הדבר היחיד שקובע.

אתה אף פעם לא אמור להרכיב לעצמך תכנית אם עדיין לא הבנת

תחליט מה אתה רוצה לעשות ואז אתה תמצא תכנית מתאימה לצרכים שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית