הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט

njfgn jg

משתמש מתחיל
244
0
נק' מוניטין:
299
244
0
האם יש אפשרות שסקוואט יגרום לעצירת התפתחות ברגל אחת?
זאת אומרת שרגל אחת תתפתח והשנייה לא וככה זה יגע למצב אחת ארוכה מהשנייה משמעותית.
זה אפשרי?

אני בן 15 בינתיים הסקוואט הוא 117.5.
אחד המדריכים במכון הסביר לי את זה ולפי מה שהוא אומר אני צריך להוריד במשקלים.
חוץ מזה הבנתי ממנו שיש בתוכנית (SS) יותר מידי לחץ על הגב (פרס, סקוואט, דדליפט) וזה לא טוב בגילי.

האם זה נכון? כדאי להפסיק את התוכנית ולהוריד משקלים בסקוואט?

זה אפשרי בהנחה שאתה עושה סקוואט על רגל אחת וגם שם ההבדלים יהיו זניחים.
קח דוגמה קלאסית של שחקן טניס שחובט כל הזמן ביד אחת, זה נראה לך שיש להם שריר "מפותח" רק ביד אחת על פני השנייה? הגוף מוצא את האיזון בין הדברים וגם אם לא קיים איזון כזה הוא לא נראה בד"כ לעין אם לא בודקים זאת על פי הס"מ

• פותח/ת השרשור
לפי מה שהבנתי ממנו יש לו ידע בפיזיולוגיה ובגיל הזה (15) סקוואט מעל 100 ק"ג יכול לגרום להרבה בעיות בהתפתחות. כולל זאת שציינתי מקודם.
בעצם לא יהיה מצב שרגל אחת תהיה ארוכה יותר מהשנייה משמעותית?

אאני עושה סקוואט עם שתי רגליים.

לפי מה שהבנתי ממנו יש לו ידע בפיזיולוגיה ובגיל הזה (15) סקוואט מעל 100 ק"ג יכול לגרום להרבה בעיות בהתפתחות. כולל זאת שציינתי מקודם.
בעצם לא יהיה מצב שרגל אחת תהיה ארוכה יותר מהשנייה משמעותית?

אאני עושה סקוואט עם שתי רגליים.

אין לו ידע

גם לי יש מאמן שטוען שסקוואט מלא פוגע בהתפחות ובצמיחה, כל מאמן יכול לטעון.
הוא פשוט לא רוצה שתפצע או משהו כי הוא אמור להיות אחראי עליך אז הוא ממציא לך שטויות.
לגבי השאלה שלך, למה שיהיה מצב כזה?
כמו שמשה אמר הגוף מוצא את האיזון.
וחוץ מזה כמעט ואין בנאדם ששני הצדדים בגוף שלו זהים, אבל לא במצב שרגל אחת תהיה גדולה ורגל אחת כמו של ילד.

• פותח/ת השרשור
הוא ועוד בחור אחד הסבירו לי על זה אבל לא הבנתי כל כך למה הם מתכוונים.
בכל מקרה אפשר להמשיך עם הסקוואט? ולהעלות משקלים?
מה עם השאלה ששאלתי עם הלחץ על הגב בSS?

לפי המדריך שלך סקוואט של 100 קילו, לא עוצר התפתחות.
תשאל אותו אם סקוואט של 101 כן עוצר.

או אם 100.0001 עוצר
או אם 100.999999999999999999999 עוצר
ואם הוא אומר לך ש101 לא עוצר, אז תשאל אותו אם 102 עוצר.. וכו' וכו' כמו דילמת הערימת חול..
זה מצחיק

אני לא בטוח שהוא גם יצחק מזה:79nb:
תודה רבה!

הוא בטוח לא יצחק מזה, אתה תצחק מזה, זה רק יעצבן אותו ויראה שאין לו מושג במה שהוא אומר.
כי לפי מה שהוא אומר 100 זה גבול עליון. מתחת זה בסדר מעל זה פוגע - ברור שזה שטויות.

ו"לחץ על הגב" הוא לא בעיה כל עוד אין לך כאבים חדים ופתאומיים והטכניקה שלך נכונה ואתה מעמיס משקל בהדרגה ולא בפתאומיות.

אם אתה רוצה תעלה סרטונים ויתקנו אותך אם יש בעיות ספציפיות.

• פותח/ת השרשור
אין לי כאבים בגב.
היו לי קצת כאבים בכתפיים ובגלל זה העלאתי סרטון לפורום פאוורליפטינג.

סבבה. רק תזכור ש"כאב" זה דבר שיכול להתפרש כדבר "טוב" ודבר "לא טוב", מן הסתם אתה כבר בטח למדת להרגיש מה זה סתם כאב של שריר אחרי אימון (DOMS) - שזה כאב שאין איתו שום בעיה.
ואני מניח שתדע גם להרגיש מה זה כאב "לא טוב" (אני מאחל לך שלא תצטרך אי פעם).

משה, נדאל הוא דוגמא נהדרת למישהו שהיד 'החובטת' שלו שרירית הרבה יותר מהיד השנייה...
(וכמובן שאין לזה שום קשר לשאלה של פותח האשכול)

משה, נדאל הוא דוגמא נהדרת למישהו שהיד 'החובטת' שלו שרירית הרבה יותר מהיד השנייה...
(וכמובן שאין לזה שום קשר לשאלה של פותח האשכול)
ממש מסכן...
item-2772.jpg

rafa.jpg

rafael-nadal_1112039c.jpg

זה לא משהו שנראה לעין, כמו שאמרתי יכול מאוד להיות, אבל זה לא ויזואלי כל כך. אם אינני טועה הוא גם עבר פציעה באחת מהידיים או משהו בסיגנון (כתף/בייספס) משהו דיי רציני

וואי איזה השקעה....מה ציפית, שיד ימין תראה כמו פרוטזה? (כמו הרגליים של האשם הבילדר 😃)
הפער אצלו גדול מאוד. יחסית. והבאתי את זה כקוריוז.

בשלושת התמונות (ומתוכן, בשתיים הראשונות במיוחד). וזה (אצל נדאל) דבר ששדרנים מדברים עליו הרבה בשידורים. אחרת לא הייתי נזכר.

אם אנחנו מתייחסים לבודיבילדנג ורוצים להיות קטנוניים אז יש מצב בסקוואט שרגל אחת תמשוך חזק יותר או צד אחד של הגוף יפצה על הצד החלש יותר ואז תיווצר דיספרופורציה במקרים קשים זה נראה לעין. בגלל זה יש לשלב גם תרגילי בידוד. אבל כמו שאמרתי זה להיכנס לקטנות

משה, אכן דוגמה לא מוצלחת. אמא של סבתא שלי היתה משחקת המון טניס והיד החובטת היתה ארוכה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית