ייעוץ סקוואט וגב תחתון

• פותח/ת השרשור Elad5
  • פורסם בתאריך

Elad5

משתמש קבוע
1,561
5
נק' מוניטין:
3,250
1,561
5
ביום שני (האימון הראשון בשבוע), הסקוואט היה לי רצח והרגשתי שהגב תחתון מתפרק לי, אבל נלחמתי וסגרתי את כל 15 החזרות.
לאחר מכן הייתי סוג של משותק ובקושי יכלתי לשכב או לשבת (רק אחרי 4 אקמול נרגעתי).

באימון השני הגב תחתון עדיין כאב מאוד, אבל ניסיתי להתאמן ולהעלות משקל - אחרי חזרה אחת הבנתי שאין מצב ואם אני ממשיך אני פוגע בעצמי.

אימון שלישי (היום), הגב תחתון פחות כאב, אבל עדיין לא יכלתי לסבול אפילו חצי מהמשקל שאני צריך לעשות, אז עשיתי FS, והלך אחלה.

- האם זה הגיוני שלא התאוששתי, גם כשאכלתי סביבות ה5K כל השבוע, ודאגתי לישון עד יקיצה טבעית?
- אני רוצה להאמין שלא נפצעתי, אבל ראבק, כל השבוע גב תחתון כואב?

התכנון לעכשיו הוא להמשיך מהמשקל של האימון השני, באימון הראשון השבוע, מקווה שאצליח.

תודה רבה ושבת שלום.

לפי דעתי תעשה חימום רציני של פשיטות בכיסא רומי איזה 3 סטים ואז בסקוואט גם תתחיל ממוט ריק ותעלה ממש לאט לאט, אם הכאב לא עובר או מחריף אז תפסיק ואז תמשיך משם בהתאם..

תשמע כאבי גב לוקח להם הרבה זמן להחלים בין אם זו הפציעה הקלה ביותר אני רוצה להאמין שלא נפצעת אבל ממה שאתה מספר יכול להיות משהו..תחכה עוד שבוע אם זה ממשיך תילך לרופא

לפי דעתי תעשה חימום רציני של פשיטות בכיסא רומי איזה 3 סטים ואז בסקוואט גם תתחיל ממוט ריק ותעלה ממש לאט לאט, אם הכאב לא עובר או מחריף אז תפסיק ואז תמשיך משם בהתאם..

אלעד אני מצטער מראש שאני הורס לך תאשכול
אבל אם כבר העלת את זה..

שאתה אומר להתחיל סקוואט ממוט ריק, ניסיתי את זה פעם אבל אני פשוט לא מצליח לעשות סקוואט כי כאילו אין התנגדות..
קרה לך?

אלעד אני מצטער מראש שאני הורס לך תאשכול
אבל אם כבר העלת את זה..

שאתה אומר להתחיל סקוואט ממוט ריק, ניסיתי את זה פעם אבל אני פשוט לא מצליח לעשות סקוואט כי כאילו אין התנגדות..
קרה לך?

כן, הסקוואט עם המוט ריק נראה כמו חרא , קשה לרדת ויש לי BUT WINK מטורף

פשוט בחיים לא הצלחתי לשבור איתו מקביל אני מרגיש שאני נופל אחורה ואין שום התנגדות..(חשבתי שאני היחידי)

אלעד אני לא חושב שיש הרבה מה לעשות חוץ מכל מה שאמרו..
תנסה לנוח ולחכות קצת לא נראלי שיש משהו לעשות..

דרך אגב אתה מבצע חימום לפני הסטים של המשקלי עבודה?

מוזר שדווקא פרונט סקוואט הלך טוב.. הגב עובד חזק מאוד בפרונט סקוואט
תנסה חימום יותר ארוך ותראה באמת מה הולך

ביום שני (האימון הראשון בשבוע), הסקוואט היה לי רצח והרגשתי שהגב תחתון מתפרק לי, אבל נלחמתי וסגרתי את כל 15 החזרות.
לאחר מכן הייתי סוג של משותק ובקושי יכלתי לשכב או לשבת (רק אחרי 4 אקמול נרגעתי).

באימון השני הגב תחתון עדיין כאב מאוד, אבל ניסיתי להתאמן ולהעלות משקל - אחרי חזרה אחת הבנתי שאין מצב ואם אני ממשיך אני פוגע בעצמי.

אימון שלישי (היום), הגב תחתון פחות כאב, אבל עדיין לא יכלתי לסבול אפילו חצי מהמשקל שאני צריך לעשות, אז עשיתי FS, והלך אחלה.

- האם זה הגיוני שלא התאוששתי, גם כשאכלתי סביבות ה5K כל השבוע, ודאגתי לישון עד יקיצה טבעית?
- אני רוצה להאמין שלא נפצעתי, אבל ראבק, כל השבוע גב תחתון כואב?

התכנון לעכשיו הוא להמשיך מהמשקל של האימון השני, באימון הראשון השבוע, מקווה שאצליח.

תודה רבה ושבת שלום.

יש מצב שאתה לא מביא את הברכיים מספיק קדימה בסקוואט ולכן כל העומס נופל על הגב תחתון, אני עשיתי את זה וזה טחן לי את הגב תחתון ועכשיו שאני מביא את הברכיים מספיק קדימה אין לי בעיות בכלל.

זה גם יכול ליהיות מבעיות אחרות בטכניקה והכי טוב שתעלה סרטון אבל תנסה להביא את הברכיים יותר קדימה אצלי זה עשה הבדל של שמיים וארץ מבחינת הכאבים.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם.
אענה ספציפית -
בנוגע לחימום, אני תמיד עושה לפחות 3 סטים מתקדמים, ואז רק מתחיל את העבודה.

TUX - לעומת back squat, אני לא מרגיש כמעט את הגב התחתון.

terminater135 - ברכיים קדימה? אתה מתכוון חזק לצדדים? כי אם כן אני עושה את זה, והברכיים בכל מקרה קדימה כי התנועה מהאגן.

תודה לכולם.
אענה ספציפית -
בנוגע לחימום, אני תמיד עושה לפחות 3 סטים מתקדמים, ואז רק מתחיל את העבודה.

TUX - לעומת back squat, אני לא מרגיש כמעט את הגב התחתון.

terminater135 - ברכיים קדימה? אתה מתכוון חזק לצדדים? כי אם כן אני עושה את זה, והברכיים בכל מקרה קדימה כי התנועה מהאגן.

אתה צריך להביא אותן מספיק קדימה שיעברו את האצבעות בקצת, כמה בקצת זה כבר תלוי במבנה גוף שלך.
אם הברכיים שלך לא נמצאות מספיק קדימה אז המון עומס נופל על הגב התחתון.

גם יכול ליהיות שזו בעייה אחרת בטכניקה וכדאי שתעלה סרטון בכל מקרה.

• פותח/ת השרשור
מעולם לא שמתי לב לזה, אבל בדקתי עכשיו והן עוברות את האצבעות בקצת כפי שכתבת.

מעולם לא שמתי לב לזה, אבל בדקתי עכשיו והן עוברות את האצבעות בקצת כפי שכתבת.

יכול ליהיות שאתה צריך לקחת אותן אפילו עוד יותר קדימה, תלוי במבנה גוף שלך.
זה גם יכול ליהיות בעייה אחרת בטכניקה כמו לעשות גוד-מורנינג בעלייה.

אני מבין גם שעכשיו כשבדקת עד לאן הברכיים מגיעות עשית את זה בלי משקל עלייך?
כי יכול ליהיות שכשאתה עם מוט על הגב אתה עושה את התרגיל בצורה שונה, או שעכשיו פשוט נתת דגש לברכיים קדימה אז זה הן הגיעו למקום הנכון.

בכל מקרה באימון הבא תשים לב אם הברכיים מגיעות למקום הנכון ואם יש בעיות אחרות בטכניקה שיכולות לגרום לכאבים.

בהצלחה

לך לרופא למה סתם להתגרות... כולם מזבלים את השכל חימום בלה בלה בלה "אני הארדקור לא הולך לרופא".. למה סתם?
לפחות תבדוק את זה

לך לרופא למה סתם להתגרות... כולם מזבלים את השכל חימום בלה בלה בלה "אני הארדקור לא הולך לרופא".. למה סתם?
לפחות תבדוק את זה

כן, זה ידוע שרופאים פותרים את כל כאבי הגב בקלות.

לפחות תבדוק את זה

אם זו הייתה פציעה רצינית, סביר להניח שהוא לא היה יכול לזוז ובכלל מגיע למיון, אבל הוא לא, אז אפשר לשלול פריצות דיסק למיניהן(אם אני לא טועה). אני מכיר מישהו שהיו לו קרעים מיקרוסקופיים בזוקפים ולא יכול לזוז ולא להתאמן על הגב הרבה זמן, ופה זה לא המקרה, אז סביר להניח שזה גם לא זה. מהכאב החד, כנראה שהוא מתח איזה שריר, או משהו בסגנון ובמקרה הזה רופא כנראה ייתן לו קצת משככי כאבים, יגיד לו להפסיק להתאמן ולעשות סקוואטים ויעיף אותו לקיבינימט.

אני מתחתי את הזוקפים מזמן ובקושי יכלתי ללכת, הרופא זרק לי אתופן 600מ"ג פעמיים ביום, אמר לי לא להתאמן כבד ובלי סקוואטים ושלח אותי הביתה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם זה היה מסוכן לא הייתי רושם כאן, הכאבים הרציניים היו רק אחרי האימון ביום שני, ולמחרת.
בכל מקרה, אני אעדכן ביום שני איך הלך.
תודה לכולם.

אם זו הייתה פציעה רצינית, סביר להניח שהוא לא היה יכול לזוז ובכלל מגיע למיון, אבל הוא לא, אז אפשר לשלול פריצות דיסק למיניהן(אם אני לא טועה). אני מכיר מישהו שהיו לו קרעים מיקרוסקופיים בזוקפים ולא יכול לזוז ולא להתאמן על הגב הרבה זמן, ופה זה לא המקרה, אז סביר להניח שזה גם לא זה. מהכאב החד, כנראה שהוא מתח איזה שריר, או משהו בסגנון ובמקרה הזה רופא כנראה ייתן לו קצת משככי כאבים, יגיד לו להפסיק להתאמן ולעשות סקוואטים ויעיף אותו לקיבינימט.

אני מתחתי את הזוקפים מזמן ובקושי יכלתי ללכת, הרופא זרק לי אתופן 600מ"ג פעמיים ביום, אמר לי לא להתאמן כבד ובלי סקוואטים ושלח אותי הביתה.

חלק מפריצות דיסק הן אסימפטומטיות,בנוסף לעובדה שלאחוז מסויים באוכלוסייה ישנה מידה מסויימת של שינויים ניוונים (או בכלל שינויים דיסקוגניים) בעמ"ש ללא כאבים או כאבים המקושרים ישירות לסיבה הנ"ל.

עצוב לשמוע שיש עוד קלינאים שממליצים להימנע מפעילות גופנית נושאת משקל (ובעיקר סקוואטים,חס ושלום) לאלו עם כאבי גב תחתון ואני לא מדבר על השלב האקוטי.
זה נראה כאילו כל סיבה,היא סיבה מעולה לא להתאמן (או שהאופצייה עדיפה היא לעבור לשעה אירובי 45-65% מהדופק המרבי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית