הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצה חופשית VS ריצה במסלול

מומין טרול

משתמש קבוע
1,853
34
נק' מוניטין:
5,758
1,853
34
יש הבדל במכניקה של הריצה בין ריצה על מסילה לבין ריצה חופשית? יכול להיות אולי שבריצה בחוץ צריך ממש "לדחוף" את הקרקע כדי להתקדם ועל מסלול זה אחרת?

אני לא יודע אם בדחיפה יש הבדל משמעותי בין ריצה טבעית לבין ריצה במסילה, אבל התוצאות בריצה במסילה יהיו טובות יותר מבריצה טבעית כי אתה לא יכול להוריד קצת עד שאתה לא נותן פקודה ישירה להוריד קצב. בריצה טבעית זה קורה מעצמו הרבה פעמים.

אני חושב שאין הרבה הבדל ברמה הביומכנית
המחקרים שנתקלתי בהם שניתחו ביומכניקה של ריצה ועוד תופעות במהלך ריצה בוצעו על מסילה כאשר ההשלכות והמסקנות מהם נלקחו ישירות למסלול

אני חושב גם שמעבר למה שכתב עידן , גם התנאים הסביבתיים גורמים לכך שריצה על מסילה קלה יותר(אין רוחות , לא קר\חם מדי)

אני התאמנתי באליפטיקל יותר מחצי שנה בתדירות גבוהה ובדופק של מעל 75%
ובכל זאת הריצה שלי לא השתפרה והיתה ממש חלשה(לא שזאת הייתה המטרה).

האם ריצה בהליכון תעזור לשיפור הריצה בחוץ?

הרבה רצים עובדים על הליכון כחלק משגרת האימונים שלהם

אבל כשאתה אומר "הריצה שלי בחוץ לא השתפרה" קשה לענות לך ברצינות כי לא ציינת שום נתונים
ובנוסף לא ציינת כמעט שום נתונים לגבי איך התאמנת לכך שהיא תשתפר

הרבה רצים עובדים על הליכון כחלק משגרת האימונים שלהם

אבל כשאתה אומר "הריצה שלי בחוץ לא השתפרה" קשה לענות לך ברצינות כי לא ציינת שום נתונים
ובנוסף לא ציינת כמעט שום נתונים לגבי איך התאמנת לכך שהיא תשתפר

לא התאמנתי כדי לשפר את הריצה. האליפטיקל היה עבודה אירובית למטרת שריפת שומן, אבל עבדתי בעצימות גבוהה(שאמורה לשפר סיבולת לב ריאה) ובכל זאת כשרצתי(לא באופן מסודר ואפילו לא לעיתים קרובות), הייתי מסיים ריצת 2000 בקושי.

אני התאמנתי באליפטיקל יותר מחצי שנה בתדירות גבוהה ובדופק של מעל 75%
ובכל זאת הריצה שלי לא השתפרה והיתה ממש חלשה(לא שזאת הייתה המטרה).

האם ריצה בהליכון תעזור לשיפור הריצה בחוץ?
כן. מניסיון.
ואליפטיקל זו תנועה אחרת לגמרי.

לא התאמנתי כדי לשפר את הריצה. האליפטיקל היה עבודה אירובית למטרת שריפת שומן, אבל עבדתי בעצימות גבוהה(שאמורה לשפר סיבולת לב ריאה) ובכל זאת כשרצתי(לא באופן מסודר ואפילו לא לעיתים קרובות), הייתי מסיים ריצת 2000 בקושי.

אני מנחש שזה מפני שביטלת אלמנט מכריע וחשוב מאוד בריצה והוא אלמנט הכח שאתה מפעיל כנגד המסלול שקיים בריצה ולא קיים באליפטיקל. זה הופך את האליפטיקל להרבה יותר פשוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית