הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר למיצים טביעים יש הרבה סוכר?

itaymadddd

משתמש פעיל
993
16
נק' מוניטין:
20
993
16
מיצים טביעים ובכללי עדיף כמה שפחות נכון? בגלל שיש הרבה סוכר קלוריות או שזה דבר שולי

אם אתה מדבר על מיץ סחוט טרי תזכור שיש שם ויטמינים ונוגדי חימצון.
זה לא בדיוק רק סוכר.

מיצים טביעים ובכללי עדיף כמה שפחות נכון? בגלל שיש הרבה סוכר קלוריות או שזה דבר שולי

תלוי לאיזה מטרה:
לחיטוב זה גרוע - סתם מעלה את רמות האינסולין שמונעות פירוק שומן + קלוריות שלא משביעות.
לבריאות זה גרוע - בתהליך הסחיטה אתה מוותר על חלק מהחומרים הטובים שיש בפירות, מעמיד בסכנת חימצון את אלה שכן עוברים. הסוכר זמין מאוד וגורם לספייק של אינסולין. אם אתה שותה יותר מדי (בליטר מיץ יש בערך 45 גרם פרוקטוז או יותר) אז גם יש סכנה לכבד מעודף פרוקטוז. לא הייתי שותה יותר מליטר ביום באופן קבוע.

אם אתה בתקופת מסה וזאת הדרך היחידה שאתה מצליח להכניס מספיק קלוריות כדי להתקדם - תעשה את זה. עדיף שתאכל את הפירות במקום.

33jjzfa.jpg

דיאטת משה לאדם ששורף 3000 קלוריות ביום:
1 כוס סוכר - 125 גרם = 500 קלוריות
חצי כוס שמן (לך על הכי זול - סויה) 125 מ"ל = 1200 קלוריות
6 סקופ אבקת חלבון - 150 גרם חלבון = 600 קלוריות

2300 קלוריות כל יום, תחלק את זה לכמה ארוחות שאתה רוצה. העיקר המאזן. אל תשכח לעשות העמסות (מוסיפים עוד כוס סוכר על חשבון רבע כוס שמן).
😵‍💫🥊

תלוי לאיזה מטרה:
לחיטוב זה גרוע - סתם מעלה את רמות האינסולין שמונעות פירוק שומן + קלוריות שלא משביעות.
לבריאות זה גרוע - בתהליך הסחיטה אתה מוותר על חלק מהחומרים הטובים שיש בפירות, מעמיד בסכנת חימצון את אלה שכן עוברים. הסוכר זמין מאוד וגורם לספייק של אינסולין. אם אתה שותה יותר מדי (בליטר מיץ יש בערך 45 גרם פרוקטוז או יותר) אז גם יש סכנה לכבד מעודף פרוקטוז. לא הייתי שותה יותר מליטר ביום באופן קבוע.

אם אתה בתקופת מסה וזאת הדרך היחידה שאתה מצליח להכניס מספיק קלוריות כדי להתקדם - תעשה את זה. עדיף שתאכל את הפירות במקום.

בנצרום אני רוצה לחדד איזה ענין:
האם אתה טוען שיתכן מצב בו על אף מאזן קלורי שלילי, בהינתן שצורכים סוכר זמין לאורך כל היום כך שכל פעם יוצרים ספייק אינסוליני - יימנע פירוק שומן?

(ואני שם בצד לרגע השפעות שליליות אפשריות אחרות של 'תפריט' כזה)

האם אתה טוען שיתכן מצב בו על אף מאזן קלורי שלילי, בהינתן שצורכים סוכר זמין לאורך כל היום כך שכל פעם יוצרים ספייק אינסוליני - יימנע פירוק שומן?

בנצרום יענה שכן, כי הוא יודע ע"י גלי רנטגן וטלפטיה מהי הרגישות לאינסולין שלך והוא גם יודע את העבר שלך מבחינת הרכב הגוף ותפריטי התזונה....
בנצי תפסיק לקרוא בפורום של קרוספיט זה עושה לך רע.

אם ככה זה מציג את IF בלי פחמימה לדיאטה המושלמת. האם כך הדבר? 😳

אמממ ... לא התכוונתי ששונה, התייחסתי לקטע של בלי פחמימה, ולחדד את זה שעדיף לצרוך פחמימות בהעמסות וכשעושים את זה להוריד צריכה של חלבון ושומן גם בשביל למנוע השמנה וגם בשביל בריאות יותר טובה

באופן עקרוני - כן. אינסולין מונע פירוק ושיחרור שומן. זה לא איזה עובדה מחרתית. זה אחד התפקידים שלו. הגוף מזהה שיש סוכר זמין בדם ואפשר לנצל אותו לאנרגיה, משמע לא צריך להשתמש במאגרים של הגוף, לכן כדאי לשתק את המנגנונים שמשחררים את השומן מהאגירה (בעיקר דרך וויסות HSL).
באופן מעשי תראה שזאת שאלה שיש בה חוסר הגיון פנימי:
כדי להחזיק רמות אינסולין גבוהות מספיק כדי לשתק ניצול שומן לאורך כל היום אתה צריך כמות סוכר שתגיע למאזן נטרלי. בנוסף אתה תהיה כמובן מורעב.
אבל כן, באופן עקרוני אם תנסה להישאר על נטרלי בתפריט שהוא נניח 90% סוכר יהיה לך מאוד מאוד קשה. אם לא תשנה את התפריט אתה תהיה מורעב. אם תיתן לעצמך לשנות את התפריט באופן ספונטני אתה לאורך הזמן תעלה את הצריכה ותשמין.
זה בדיוק המנגנון שגורם להשמנה מעודף פחמימות. זה סוג של הרעבה עצמית. תחשוב מה היה קורה אם ביחד עם כל ארוחה מישהו היה מזריק לך מנה של אינסולין. האינסולין הוא סיגנל לאגירה. הגוף שלך היה אוגר חלק נכבד מהארוחה והיית נהיה רעב מהר יותר כי שאר הגוף (לא רקמת השומן) לא קיבל מספיק מזון. השמנה לרוב מלווה בחוסר רגישות לאינסולין ורמות אינסולין גבוהות בדם.

תודה על התשובה המקיפה.
השאלה היתה יותר 'קוריוזית' במהות כמובן, אבל עדיין תקפה. כלומר ניסתה לבדוק קצוות.
ואפילו אם רמת האינסולין (עקב צריכת סוכר מוגברת) לא תהיה גבוהה מספיק 24 שעות אלא נניח רק 12 שעות, ובכל זאת תניח שאתה בגרעון קלורי - עדיין מענין להבין אם תתרחש אותה כמות ליפוליזה ביחס לתפריט חלופי אבל זהה אנרגטית.

תודה על התשובה המקיפה.
השאלה היתה יותר 'קוריוזית' במהות כמובן, אבל עדיין תקפה. כלומר ניסתה לבדוק קצוות.
ואפילו אם רמת האינסולין (עקב צריכת סוכר מוגברת) לא תהיה גבוהה מספיק 24 שעות אלא נניח רק 12 שעות, ובכל זאת תניח שאתה בגרעון קלורי - עדיין מענין להבין אם תתרחש אותה כמות ליפוליזה ביחס לתפריט חלופי אבל זהה אנרגטית.

בעיקרון , אינסולין תמיד דוחה ליפוליזה..למעשה אפילו כמות אינסולין קטנה יכולה להשפיע..
אבל זה שונה מאדם לאדם , אחוז שומן..

בעיקרון , אינסולין תמיד דוחה ליפוליזה..למעשה אפילו כמות אינסולין קטנה יכולה להשפיע..
אבל זה שונה מאדם לאדם , אחוז שומן..

מה שכתבת לא ממש קשור למה ששאלתי אבל תודה

תודה על התשובה המקיפה.

זה קצת טריקי מה שאתה שואל. הקונספט של "גירעון קלורי שלילי" הוא בעיתי בהגדרה שלך. נניח שאתה על מיטה ואתה שורף 2000 קלוריות ליום. אז ב-12 שעות זה 1000 קלוריות. זה 250 גרם גלוקוז. אתה לוקח 200 גרם כדי ליצור גירעון קלורי ופורס אותו על פני 12 שעות = 16.5 גרם לשעה (3 כפיות). עכשיו זה לא כמות שיוצרת ספייקים ענקיים של אינסולין ולכן לא תדכא לחלוטין את הליפוליזה ולכן תקבל כנראה ירידה קלה במשקל (עשינו רק גירעון של 200 קלוריות).
איך זה בהשוואה לתפריט חילופי שמכיל חלבונים ושומן - רב המחקרים מראים שאתה תרד כמות דומה של משקל (עם יתרון קל לתזונה שיש בה חלבון כי הערך הטרמי שלו גבוה יותר). הרכב המשקל שתרד (שומן/מסה רזה) יהיה שונה במקצת (התזונה של הסוכר תוביל לירידה גדולה יותר של מסה רזה).
כל זה בהנחה שאנחנו שולטים ביד רמה בכמויות שנכנסות. ברגע שאתה מדבר על אכילה שהיא ad libitum נכנסים מרכיבים חדשים כמו רעב והורמוני שובע ותהליכים ארוכי טווח (רגישות לאינסולין שיכולה להשתנות) ועוד שגורמים לתזונה שמבוססת על סוכר להיות קטסטרופה בריאותית.

באופן עקרוני - כן. אינסולין מונע פירוק ושיחרור שומן. זה לא איזה עובדה מחרתית. זה אחד התפקידים שלו. הגוף מזהה שיש סוכר זמין בדם ואפשר לנצל אותו לאנרגיה, משמע לא צריך להשתמש במאגרים של הגוף, לכן כדאי לשתק את המנגנונים שמשחררים את השומן מהאגירה (בעיקר דרך וויסות HSL).
באופן מעשי תראה שזאת שאלה שיש בה חוסר הגיון פנימי:
כדי להחזיק רמות אינסולין גבוהות מספיק כדי לשתק ניצול שומן לאורך כל היום אתה צריך כמות סוכר שתגיע למאזן נטרלי. בנוסף אתה תהיה כמובן מורעב.
אבל כן, באופן עקרוני אם תנסה להישאר על נטרלי בתפריט שהוא נניח 90% סוכר יהיה לך מאוד מאוד קשה. אם לא תשנה את התפריט אתה תהיה מורעב. אם תיתן לעצמך לשנות את התפריט באופן ספונטני אתה לאורך הזמן תעלה את הצריכה ותשמין.
זה בדיוק המנגנון שגורם להשמנה מעודף פחמימות. זה סוג של הרעבה עצמית. תחשוב מה היה קורה אם ביחד עם כל ארוחה מישהו היה מזריק לך מנה של אינסולין. האינסולין הוא סיגנל לאגירה. הגוף שלך היה אוגר חלק נכבד מהארוחה והיית נהיה רעב מהר יותר כי שאר הגוף (לא רקמת השומן) לא קיבל מספיק מזון. השמנה לרוב מלווה בחוסר רגישות לאינסולין ורמות אינסולין גבוהות בדם.
מה עם זה שבצום ממושך מעגל ה HSL יכול להיות גם משותק ע"י עלייה אינסולין (לפחות ב 50%), וכשאתה אוכל משהו לא משנה מה אפילו חלבון זה יכול להיות משותק כמעט לגמרי (לאחר מצב צום, לדוגמה חלבון יכול להפוך ל 56% גלוקוז (אם אני זוכר נכון את המספר)), אז למה להאשים דווקא את הפחמימה בכך, במיוחד במאזן קלורי שלילי (בחיובי הייתי שוקל פרמטרים נוספים כמו רגישות לאינסולין, עבר של הרכב הגוף (לדוגמה שמן/רזה וכו')). אי אפשר לקבוע ולומר אל תאכל סוכר/פחמימה כי אחרת לא תרד/תעלה בשומן, זה הרבה יותר מורכב מזה ואני לא חושב שיש מישהו אחד שאיי פעם יעלה על הבמה ויצהיר הצהרות חותכות ומשמעותיות כי זה עדיין כל מקרה לגופו הוא ואין פה כללים מנחים.

מה עם זה שבצום ממושך מעגל ה HSL יכול להיות גם משותק ע"י עלייה אינסולין (לפחות ב 50%), וכשאתה אוכל משהו לא משנה מה אפילו חלבון זה יכול להיות משותק כמעט לגמרי (לאחר מצב צום, לדוגמה חלבון יכול להפוך ל 56% גלוקוז (אם אני זוכר נכון את המספר)), אז למה להאשים דווקא את הפחמימה בכך, במיוחד במאזן קלורי שלילי (בחיובי הייתי שוקל פרמטרים נוספים כמו רגישות לאינסולין, עבר של הרכב הגוף (לדוגמה שמן/רזה וכו')). אי אפשר לקבוע ולומר אל תאכל סוכר/פחמימה כי אחרת לא תרד/תעלה בשומן, זה הרבה יותר מורכב מזה ואני לא חושב שיש מישהו אחד שאיי פעם יעלה על הבמה ויצהיר הצהרות חותכות ומשמעותיות כי זה עדיין כל מקרה לגופו הוא ואין פה כללים מנחים.

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד. או מה אתה חושב שאני אומר. אינסולין (via פחמימות) משתקות ליפוליזה. מה בעייתי בזה? זה כל מה שכתבתי. אם אתה בגירעון שלילי אז כנראה שהם לא שיתקו ליפוליזה לגמרי גם אם זה 100% גלוקוז. זה מה שניסיתי להסביר בדוגמה המספרית.
לגבי השפעות ארוכות טווח - זה לא הוכח במחקרים מבוקרים כי אי אפשר לעשות מחקר תזונה מבוקר של שנים. זה בגדר היפותזה. אתה רוצה להסכים, סבבה. אתה רוצה להציע היפותזה אחרת, גם סבבה. יש הרבה אנשים שמוכנים לעלות על במה ולהסביר למה הם חושבים שההיפותזה הזאת נכונה (או לכתוב ספר - GCBC).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית