הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחוז שומן ןהעלאת שריר

יניב ב

משתמש מתחיל
252
2
נק' מוניטין:
9
252
2
קראתי שוב את המאמר שבפורטל " הורדה בשומן והעלאת שריר" ולא מיסתדר לי משהו. הבנתי שבאחוז שומן כ20 בערך העלאת שריר לא אופטימלית ואילו לפי המאמר כמה שיש יותר שומן התאים דוחפים מזון החוצה ובכך תומכים בשרירים.

• פותח/ת השרשור
קראתי שוב את המאמר שבפורטל " הורדה בשומן והעלאת שריר" ולא מיסתדר לי משהו. הבנתי שבאחוז שומן כ20 בערך העלאת שריר לא אופטימלית ואילו לפי המאמר כמה שיש יותר שומן התאים דוחפים מזון החוצה ובכך תומכים בשרירים.
משה, רמי . או מישהו אחר בעל מידע בנושא?🙌

ה "דחיקה" הזו מתאי השומן לשריר, קוראת במאזן קלורי חיובי קל מאוד ותביא לך במקרה הטוב 2-3 ק"ג שריר בשנה והורדה של 1-2 ק"ג של שומן באותם טווחי זמן, זה דבר שמאוד קשה לעשות ומתבסס בעיקר גם על אנשים שהם שמנים מאוד (25-30% שומן ומעלה).
ברגע שאתה מנסה לעשות את שני התהליכים ביחד, אתה תקבל התקדמות פי 4 לפחות יותר איטית מאשר היית עושה את שניהם לחוד. לדוגמה למתאמן מתחיל, בין הגילאים 21 ל 35-40 אפשר לעלות בערך 10-12 ק"ג שריר בשנה. אפשר להוריד שומן בערך בין 2 ל 4 ק"ג בחודש, תלוי כמובן ב % השומן וברמה של המתאמן (ובגירעון הקלורי, אפשר גם לאבד הרבה יותר אלא אם רוצים גם לאבד שריר).
תעשה את המתמטיקה ותראה מה משתלם לך לעשות, עלייה במסת השריר וירידה בשומן קוראת בד"כ ל:
א. אנשים שמנים מאוד (25-30% ומעלה)
ב. אנשים שחזרו מהפסקה ארוכה
ג. אנשים שאוכלים במאזן קלורי חיובי מועט, משהו באזור הכמה מאות קלוריות בודדות מעל התחזוקה (100-300, אפשר גם מעט יותר אם האימונים באמת עצימים אבל כמובן שלא תצליח להתאושש)
ד. מתבגרים
ה. גנטיקת על (את האמת לא פגשתי כאלו, לפחות לא כאלו שלא השתמשו בסטרואידים ששם זה גם אפשרי)

• פותח/ת השרשור
מענין אותי יותר מדוע מ20 א"ש העליה בשריר לא אופטימלית. [אני מתכוון למאזן קלוריות חיובי]. מה שהבנתי ממאמר זה שכמה הא"ש גבוה יותר כך הגוף פחות "רוצה" לישמור אותו ובעצם תומך בעליה בשריר?

זה דיי מסובך, וזה הוסבר כאן מספר פעמים.
התמונה הגדולה שככל שיש לך יותר שומן יש לך יותר אסטרוגן (היחס שלו לעומת הטסט) מה שלא יעיל בהעלאה במסת השריר.
דבר שני, ככל שאתה שוקל יותר, אתה צריך לאכול יותר. אתה צריך לאכול יותר בגלל שיש עליך גם הרבה שומן שלא גוזל אנרגיה כמו ששריר גוזל ממך, ולכן זה כבר לא יעיל, אתה אוכל הרבה יותר ממה שאתה צריך ומוסיף עוד יותר שומן ביחס לשריר, כך שהיחס לא יעיל כבר (לדוגמה יחס של 2:1 או 3:1 לטובת השומן)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית