הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כוח מתפרץ

alalalal

משתמש משקיע
3,205
1,888
נק' מוניטין:
29,773
3,205
1,888
יש לי השנה מדידה בבצפר של קפיצה מהמקום, עכשיו השאלה שלי היא האם פאור קלין יכול לשפר קפיצה מהמקום?
נ.ב גם אם כן וגם אם לא זה לא ישנה את צורת האימון שלי, אני עושה פאור קלין כבר כמה זמן, ואמשיך לעשות בלי קשר לקפיצה מהמקום, זה סתם מעניין אותי

אלברו שנעלם מהעולם חח

לא נראה לי שפווארקלין יוסיף לקפיצה משמעותי,הפווארקלין שלי חלש ואני קופץ רחוק למרחק,כשהסקוואט שלי השתפר והכפיל את עצמו (הוא עדיין נמוך יחסית) ועליתי במשקל גוף משהו כמו 2 קילו בסך הכל,קפצתי אותו דבר בערך,ככה שאני לא יודע כמה זה קשור

יש המון סרטונים של מאמנים מפורסמים בתת פורום PL המסבירים כי הפאוורקלין הוא אחד התרגילים הכי חשובים וטובים לשיפור כוח מתפרץ אצל אתלטים בענפים שונים ובמיוחד בענפים שדורשים זאת.

אם תסתכל על הקפיצה מהמקום תראה שהתנועה בעצם דומה לפאוור קלין בהיבט של פשיטת הגוף. אני אנסה למצוא את הסרטונים שמדברים על זה.

והנה אלכס הספרינטר בנושא, מקווה שהוא ישפוך אור על העניין 😃

אני מאמין שפאוור קלין משפר המון את הכוח המתפרץ אבל אני לא מהמבינים פה אז תחכה לתגובות של של הוותיקים[=
מה איתך אלברו לאן נעלמת?

אני חושב שPC מיותר לרוב ענפי הספורט כתרגיל ייעודי לשיפור כח מתפרץ ושהוא ביטוי של כח מתפרץ ולא כלי עזר לפיתוח הכח המתפרץ.
אני חושב שמה שישפר באמת מהירות ריצה או יכולת ניתור אלה ההרמות הבסיסיות , PC מעולם לא יעבור 70% מהסקווט או הדדליפט של ספורטאי ולכן אין לו הרבה תרומה ברמת גיוס יח' מוטוריות.

אם מסתכלים על ספרינטרים ברמות הגבוהות, הכח השקול שאותו הם מפעילים כנגד המסלול מגיע לפי 5 ממשקל גופם (כ-400 קילו) , זה קורה בתוך 8-9 מאיות השניה - זמן המגע עם המסלול, על רגל אחת!
מה יכול להיות יותר "מתפרץ" מזה? זה מכסה את כל הענפים שיש בהם דרישה לשיפור מהירות מקסימלית(TOP END SPEED).

גם לגבי הניתור אני מאמין שבאים שם לידי ביטוי כוחות לא מבוטלים אם כי אני לא יודע נתונים מדוייקים.

אני חושב שPC מיותר לרוב ענפי הספורט כתרגיל ייעודי לשיפור כח מתפרץ ושהוא ביטוי של כח מתפרץ ולא כלי עזר לפיתוח הכח המתפרץ.
אני חושב שמה שישפר באמת מהירות ריצה או יכולת ניתור אלה ההרמות הבסיסיות , PC מעולם לא יעבור 70% מהסקווט או הדדליפט של ספורטאי ולכן אין לו הרבה תרומה ברמת גיוס יח' מוטוריות.

אם מסתכלים על ספרינטרים ברמות הגבוהות, הכח השקול שאותו הם מפעילים כנגד המסלול מגיע לפי 5 ממשקל גופם (כ-400 קילו) , זה קורה בתוך 8-9 מאיות השניה - זמן המגע עם המסלול, על רגל אחת!
מה יכול להיות יותר "מתפרץ" מזה? זה מכסה את כל הענפים שיש בהם דרישה לשיפור מהירות מקסימלית(TOP END SPEED).

גם לגבי הניתור אני מאמין שבאים שם לידי ביטוי כוחות לא מבוטלים אם כי אני לא יודע נתונים מדוייקים.

אז אתה אומר שאימוני מהירות עם משקלים שהם 40-60 אחוז מה-RM1 הם מיותרים לשיפור המהירות ואימוני כוח עצימים זה מספיק?

אז אתה אומר שאימוני מהירות עם משקלים שהם 40-60 אחוז מה-RM1 הם מיותרים לשיפור המהירות ואימוני כוח עצימים זה מספיק?

כן. המהירות בה אתה מזיז את המשקל ממילא לא תואמת את מה שקורה במהלך ספרינט.

יש איזשהו מסמך שקראתי (של שמידט מתחום הלמידה המוטורית) שמדבר בדיוק על זה.

אני יעלה אותו היום בערב למי שמעוניין

כן. המהירות בה אתה מזיז את המשקל ממילא לא תואמת את מה שקורה במהלך ספרינט.

וזה תקף רק לספרינטים? מה עם סוגי ספורט אחרים כמו כאלה שמשלבים זריקות/הדיפות למיניהן או קפיצות?
ובלי קשר לכוח מתפרץ, הרמות מהירות משפרות גם ROFD לא?
ומה עם תרגילים פליומטריים?

וואי כמה שאלות אני שואל. 🤪

שאלות טובות

זה תקף לרוב ענפי הספורט, MAX STRENGTH הרבה יותר חשוב
הנה ABSTRACT ממחקר בנושא:

EXPLOSIVE EXERCISES IN SPORTS TRAINING: A CRITICAL REVIEW
JEP, FEB 2007
Stewart Bruce-Low, Dave Smith

Abstract:
This paper reviews evidence relating to the effectiveness and safety of explosive exercises, such as Olympic style weight lifting, other weight training exercises performed at a fast cadence, and plyometric exercises, that are commonly used in the strength and conditioning training of athletes.
Contrary to popular belief and the practices of many athletes, the peer-reviewed evidence does not support the view that such exercises are more effective than traditional, slow and heavy weight training in enhancing muscle power and athletic performance...
...Therefore, such exercises should not be recommended in the strength and conditioning training of athletes, except those who need to learn the specific skill of lifting heavy weights fast, such as Olympic lifters and strongmen.

אני מאמין שתוכל למצוא אם המחקר המלא ברשת אם זה נורא מעניין אותך

לגבי ROFD, הנה מה שכתב לי אחד ממאמני הספרינט שיוצא לו להיות בקשר מתמיד עם חוקרים מובילים כיום בעולם בתחום הביומכניקה והפיזיולוגיה:

Nothing is a more perplexing "black hole" for those studying human locomotion than the means by which athletes can improve their rate of force delivery.

And to be honest, every drill intended to enhance the rate of force delivery is basically guessing our way to an improvement.

במילים אחרות, התשובה לשאלה שלך היא: לא יודעים כרגע.

למה שהרמות מהירות ישפרו ROFD?

לגבי תרגילים פליומטריים , העבודה הפליומטרית הכי אפקטיבית היא........ספרניט 😃
זה לא שולל עבודה פליומטרית נוספת אבל באימון ספרינט עצים, אתה עושה מספיק עבודה פליומטרית
כדאי לשלב עוד עבודה פליומטרית בין הסטים באימוני כח

אני משער שהרמות מהירות ישפרו ROFD בצורה כזו שהגוף נדרש לגייס יותר יחידות מוטוריות מהר יותר כדי להצליח להרים את המשקל במהירות הדרושה.

ומה זאת אומרת לשלב את העבודה הפליומטרית בין הסטים? לעשות ספרינטים/קפיצות בין סטים של סקוואט? שמעתי על זה פעם האמת, שאפשר לשפר את הקפיצה ע"י כמה קפיצות חזקות אחרי סט של סקוואט.

גם אם זה היה נכון , מאחר ובהרמות מהירות אתה עובד באחוזים נמוכים של 1RM לא יהיה גיוס של יחידות נוספות(אם אתה מצליח לעשות 150 קילו סקווט ואח"כ יורד ל100 כדי לעשות JUMP SQUAT, כבר יש לך מספיק יח' מוטוריות שיטפלו בהרמה הנמוכה יותר, בלי קשר למהירות שלה).

לשלב את הפליומטרי בדיוק כפי שאמרת, לא נראה לי רעיון טוב לעשות ספרינטים בין סטים של סקווט מבחינת סיכוי להפצע אבל אפשר לשלב BOX JUMPS

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית