סרטון ביקורת לסקוואט בהמשך לאשכול הקודם

Melamed

משתמש קבוע
1,879
7
נק' מוניטין:
1,909
1,879
7
טוב אז ככה די התחלתי לקלוט את התנועה..
בהמשך לאשכול הקודם שלי עם הכף רגל שהיה לי בעיה להתיישב אחורה.. החלטתי שאני לא מוותר ואני ממשיך לעבוד..

אני רוצה להגיד לפני שאני מפרסם תודה לכמה ילדים פה מהפורום שבאמת עוזרים לי ולא מתייאשים חחח הבנתי שהגב אמור להיות אנכי יותר, חזה בחוץ ולהתיישב אחורה שכל אלה היו בעייתים בשבילי...

אני יודע שהסקוואט עוד לא מושלם ויש על מה לעבוד.. ותוכלו לראות סרטונים קודמים שלי בערוץ ביוטיוב ותקבעו לבד אם יש הבדל או לא..

אז הנה הסרטון:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
יכול להיות שהכניסה למוט לקויה וזה משבש לי קצת..
אבל אני מתחיל לקלוט את התנועה נכון?

• פותח/ת השרשור
כן אני ימשיך לתרגל את זה אבל התנועה נכונה לא?
אני לא שומט חזה הגב אנכי, התחת בחוץ

יש שיפור, תנסה לשים את המשקל על העקבים ולהוציא ברכיים חזק, ככה שזה יהיה פחות שהן זזות קדימה ואתה יורד אלא שאתה מתיישב אחורה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה.. אני שמח לשמוע שיש שיפור זה נותן פוש להמשיך..
מחר אני ימשיך לתרגל ויקווה שיסתדר משהו..
דרך אגב אני כל פעם לפני שאני הולך למכון לתרגל את זה אני מסתכל על הסרטון שפירסמת כדי לזכור את התנועה בראש חח
רק לא הבנתי את מה שאמרת "ואתה יורד אלא שאתה מתיישב אחורה"

התכוונתי
"....ככה שזה יהיה פחות שהן זזות קדימה ואתה יורד, אלא שאתה מתיישב אחורה (והן נראות קצת כמו ציר מהצד, לא לגמריי אבל בערך)."

אני לא יודע אם זה טוב ללכת לתרגל כל יום, אתה צריך להתאושש קצת בין האימונים, אולי זה מקשה על הטכניקה?

והטכניקה שלי לא מושלמת עדיין 😉 אבל אם זה עוזר אז בכיף

נערך לאחרונה:
הם די אותו הדבר. אתה נמצא על האצבעות ולא על כל כף הרגל. תנסה להרים את האצבעות בתוך הנעליים ולהתיישב במצב הזה. רק אל תנסה את זה עם משקל כבד כי זה לא יילך, זה רק כדי להבין את הקונספט. אל תפחד לתת לגב להיות בזווית יותר קטנה ביחס לרצפה.

• פותח/ת השרשור
הכוונה לתת לגב להיות יותר מאונך לרצפה או שלכופף אותו קצת?
בכל זאת זה מתחיל להשתפר? אני מרגיש שאני די קולט את התנועה..
אבל רוב המשקל הוא על אמצע כף הרגל אצלי ולא ממש על קצות האצבעות..

לא יותר מאונך לרצפה, אלא יותר קרוב למקביל לרצפה, ואתה לא על אמצע כף הרגל. תרים את האצבעות בנעליים ותראה את ההבדל.

• פותח/ת השרשור
לא יותר מאונך לרצפה, אלא יותר קרוב למקביל לרצפה, ואתה לא על אמצע כף הרגל. תרים את האצבעות בנעליים ותראה את ההבדל.

תראה ניסיתי אתמול לעשות מה שאמרת ולהרים את קצות האצבעות אני מצליח להרים אותם בירידה בסקוואט אבל אז אני לא מצליח לבצע ירידה כמו שצריך...

יש לך מושג איך לפתור את העניין?
והקטע עם הזווית בגב שתהיה יותר מקבילה לרצפה, ברגע שאני מוריד קצת את הגב אז אומרים לי שאני שומט את הגב ..

אשמח אם תעזור לי קצת..

• פותח/ת השרשור
אלכס תראה
הנה סרטון שלי שהעליתי מאתמול ושם העלתי את האצבעות כמו שאמרת והנה התוצאה:

אשמח אם תגיד לי מה לשפר..

תודה..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תעשה את התרגיל בלי משקל בחדר, ותשב. אל תחשוב שיש לך מוט, פשוט תשב כאילו אתה צריך לקחת איזה חלק קטן מהרצפה.
במקביל תראה את זה למישהו שאתה מכיר באותה הרגע, והוא יגיד "הגב שלך ישר והאגן שלך מסתובב" ותגיד לו "תודה רבה".
כך אני למדתי "לסמוך על עצמי" ולהבין על דעת עצמי שכאילו אני עושה את התרגיל עם החלק עליון ואחורי ישר, אבל האגן מסתובב.

אחרת אתה יכול לעשות עוד מיליון סרטונים והתוצאות לא יהיו טובות, כי ניסיתי ללמוד את הסקוואט במיליון דרכים, וזו הדרך היחידה שהצלחתי בה.

הסרטון האחרון כאן יש שיפור מהראשון , כל הכבוד .
אתה צריך להבין שזה לא ילך לך . אני גם הייתי במצב שלך ,דבר ראשון אתה שובר מקביל בקושי ובחלק מהחזרות לדעתי לא מספיק , למרות שהספה קצת מסתירה . בקיצור , תתרגל את מה שאני אומר עכשיו בלי מוט ואז עם מוט ריק . אחרי שהוצאת את המוט מהראק תחשוב כאילו דוחפים אותך מהלמטה של הבטן פשוט "תזרוק " את התחת שלך בכל הכוח האחורה ותיקח את הגב קדימה זה מה שייצב אותך . כל חזרה זרוק את התחת בכל הכוח רק ככה אתה תצליח "להתיישב" כמו שאמרו לך כאן . בהצלחה תצלם ותעלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית