הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מה ההבדל בין אימון נפח ועצימות לטווח הארוך?

• פותח/ת השרשור Massa
  • פורסם בתאריך

Massa

משתמש מתחיל
225
0
נק' מוניטין:
180
225
0
אני יודע שסט עצים זה משהו בין 1-6 חזרות ונפח זה משהו בין 8-12
מה ההבדל שיוצא מבחינת הגוף נגיד אם אני עושה בנץ פרס 5 חזרות או 12 חזרות עם קצת פחות משקל מה יהיה ההבדל לטווח הארוך באיך שהחזה יראה(נגיד אחרי חצי שנה של אימונים)

תשמע בעיקרון אני העלתי מדריך בפורום אחר על השאלה הזאת אבל אסור פה לפרסם פורום אחר אז אני לא ייתן לך לינק. אבל החלק החשוב הוא שהשריר בנוי מסיבי שריר. ברגע שאתה משתמש ב 80 אחוז מהכוח שלך ומעלה, הגוף משתמש בכל הסיבי שריר שיש בשריר שאתה משתמש בו. כמובן שלסיבי שריר ש"נמצאים למעלה" כלמור האחרונים שמצטרפים למאמץ יש את הפוטנציאל הכי גדול לגדול. עכשיו תדמיין שאתה בא להרים 15 או 12 חזרות עם משקל לא כל כך גבוה, בערך בחזרה התשיעית או העשירית כל סיבי השריר עובדים, כי אתה משתמש ב 80 אחוז מהכוח או יותר אבל בסופו של דבר הסיבי שריר ה"נמוכים" כלומר אלו שעובדים מתחילת הסט, התאמצו הרבה יותר מסיבי השריר שנמצאים למעלה כביכול, ואז אתה לא ממש את הפוטנציאל של כל סיבי השריר. תדמיין שאתה בא להרים 5 חזרות במשקל גבוה. כבר מהחזרה הראשונה אתה משתמש ב 80 אחוז מהכוח שלך, אז כל הסיבים מצטרפים אז בסופו של דבר כל הסיבים עמדו בלחץ המיריבי, הנזק המיקרוסקופי שנגרם לשריר הוא מרבי ובסופו של דבר ההיפוטרפיה וההתחזקות שלך היא מירבית.

כמובן שקיימים עוד דרכים להגיע להיפוטרפיה מירבית אבל זאת הדרך שאתה הכי תתחזק ממנה

• פותח/ת השרשור
בקיצור נניח עושים ניסוי תיאורתי 2 אנשים זהים חצי שנה אחד עושה 5 חזרות עם משקל כבד שני עושה 10 חזרות עם משקל קצת פחות כבד
בסוף הניסוי זה עם ה5 חזרות יגדל יותר? (תדמיין שהתנאים שווים וזה כאילו אותו בנאדם)

בענף הזה אוהבים להגיד שעל כל גוף העניינים זזים אחרת.
אבל, אני לא מכיר אף אחד שהתאמן בתוכנית כוח ויצא עם היקפים מרשימים... או בכלל, גוף מרשים.

אבל, אני לא מכיר אף אחד שהתאמן בתוכנית כוח ויצא עם היקפים מרשימים... או בכלל, גוף מרשים.
כמה אנשים אתה כבר מכיר שהתאמנו בתוכניות כוח?, ואני מתכוון התאמנו ברצינות, ולא פרשו אחרי חודש SS עם סקוואט של 85

בקיצור נניח עושים ניסוי תיאורתי 2 אנשים זהים חצי שנה אחד עושה 5 חזרות עם משקל כבד שני עושה 10 חזרות עם משקל קצת פחות כבד
בסוף הניסוי זה עם ה5 חזרות יגדל יותר? (תדמיין שהתנאים שווים וזה כאילו אותו בנאדם)
כן, והוא יהיה גם יותר חזק. אבל חייבים לעלות משקל מאימון לאימון
אני כן ראיתי..את האמת שכל האלה שהתחילו ABCDEFGHIKSDFJGK עם תרגילים מבודדי שרירים, התפתחו לא משו..

כמה אני מכיר? לא יודע, לספור לך?
האנשים שאני מכיר, שמסביבי בתחום, ולאו דווקא מדובר פה על SS אלא על תוכנית כוח בכללי.
מה זה גוף מרשים? כשמדובר על היפרטרופיה, כנראה שמן הסתם היקפים גדולים ואחוז שומן נמוך.

"אני כן ראיתי..את האמת שכל האלה שהתחילו ABCDEFGHIKSDFJGK עם תרגילים מבודדי שרירים, התפתחו לא משו.. "
וזה למה לא מתחילים עם ABCDEFGHIKSDFJGK, אלא FBW לא משנה מה המטרות שלך לטווח הארוך.

נערך לאחרונה:
כמה אני מכיר? לא יודע, לספור לך?
האנשים שאני מכיר, שמסביבי בתחום, ולאו דווקא מדובר פה על SS אלא על תוכנית כוח בכללי.
מה זה גוף מרשים? כשמדובר על היפרטרופיה, כנראה שמן הסתם היקפים גדולים ואחוז שומן נמוך.

"אני כן ראיתי..את האמת שכל האלה שהתחילו ABCDEFGHIKSDFJGK עם תרגילים מבודדי שרירים, התפתחו לא משו.. "
וזה למה לא מתחילים עם ABCDEFGHIKSDFJGK, אלא FBW לא משנה מה המטרות שלך לטווח הארוך.

עדיין אין מה לעשות- עבודה עם תרגילים מורכבים מפתחת הרבה יותר...

תודה אחי, עברתי קורס קשה... אגב מה שאמרתי נשאר בהינו, כל העקיצות כאן לא באמת מקדמות משהו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית