הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים מ/בזמן סקוואט

Spasm32

משתמש קבוע
1,712
642
נק' מוניטין:
2,661
1,712
642
לפני 3 שבועות בערך התעוררתי בבוקר יום שאחרי אימון עם כאבים כאן:

humanbody.jpg

בהתחלה חשבתי שזה סתם דומס (אפילו שזה לא הרגיש כמו דומס) אז לא התייחסתי לזה במיוחד. זה גם לא ממש הפריע לי אז התעלמתי מזה למרות שזה נמשך לאורך כל השבוע (כמה שאני מתחרט עכשיו). בשבוע השני התחלתי להרגיש את הכאב גם מחוץ לאימונים, בזמן הליכה או כשאני קם על הרגליים ובאימונים זה נהיה ממש גרוע והגיע למצב שאני לא יכול לסיים אפילו חימום, שלא לדבר על הסטים של העבודה.

לקחתי שבוע מנוחה מאימונים (אני כרגע ב-SS) כדי לראות מה יהיה והכאב לא התעמעם אפילו אז החלטתי לפתוח כאן נושא להתייעצות.

קצת פרטים:
הכאב מורגש יותר ככל שהזווית של האגן קטנה. כמו בבור של הסקוואט למשל.
הכאב מורגש בזווית גדולה יותר ככל שהרגליים יותר מפוסקות.
הכאב מורגש בשני הצדדים, אמנם בצד שמאל הוא יותר חזק.

עזרה בבקשה. 🆘

נערך לאחרונה:
יכול להיות שמדובר בבקע באמת.
יכול להיות גם שמדובר בבעיה שנובעת מכך שהברכיים שלך גולשות ומושכות את השרירים באיזור קדימה (היה לי את זה עד שסידרתי את הגלישה). אם זה כבר מצב שזה מונע ממך להתאמן, לך להיבדק.

• פותח/ת השרשור
שכחתי להגיד שהכאב הוא בשני הצדדים, ובצד שמאל הוא יותר חזק. אני מקווה שזה אומר משהו. רק חסר לי בקע עכשיו, אני אמור להתגייס בנובמבר. :(

בקשר לברכיים גולשות, אני די בטוח שהברכיים שלי לא גולשות (אין לי כרגע סרטונים שלי ככה שאני לא יכול לבדוק) אבל תופעה ששמתי לב אליה אצלי בסקוואט היא שאני לא מצליח לדחוף את הברכיים החוצה למצב שהן מקבילות לכף הרגל.

ד"א, הכאב הזה לא מפריע לי במשיכות או בלחיצות. רק בסקוואט.

כשאתה משתעל אתה מרגיש את השרירים האלה? יכול להיות שאתה גם לא מוציא את הברכיים מספיק החוצה, אולי צריך לשנות את רוחב העמידה ואת הכיוון של כף הרגל.

• פותח/ת השרשור
לא מרגיש בזמן שיעול. לא בטוח אפילו אם זה שריר האמת, אבל את זה נדע רק כשנלך לאורטופד.

והאמת שניסיתי לשנות את רוחב העמידה ואת הכיוון של כף הרגל. לא זכור לי שום מצב שבו הברך היתה מקבילה לכף הרגל והגב היה ישר. אני אבדוק את זה שוב ביום שני.

קשה להאמין שזה בקע...אבל לך תדע. לך לכירורג (בקופ"ח, לא ביג דיל), ולפחות תדע מייד כן או לא.

גם לי היו כאבים באיזור הזה ועוד בליטה, והרופא שביקרתי אצלו אמר לי שזה לא מקום שיכול לצוץ בו הרניה. (אם זה לפחות מה שסימנת).

ואם אתה לא מצליח להגיע למצב של סקוואט תקין יכול להיות שהנעליים שלך לא טובות, אני פשוט החלפתי נעליים + תיקנתי את הטכניקה וזה סידר את כל הבעיות.

• פותח/ת השרשור
קשה להאמין שזה בקע...אבל לך תדע. לך לכירורג (בקופ"ח, לא ביג דיל), ולפחות תדע מייד כן או לא.

כירורג? אורטופד לא יוכל להגיד לי אם זה בקע? ואיך הוא יכול להגיד לי מיד? 😳

אלכס - האמת שכשחיפשתי שריר שיתאים לאיזור של הכאב האיליופסואס נראו די מתאימים, גם כי הם פנימיים כאלה וגם הכאב מרגיש "עמוק" בתוך הירך. אבל זה לא קצת מוזר שזה לא הפריע לי עד עכשיו ושמאז שזה התחיל להפריע זה כואב לי גם בזמן הליכה וכו'?

זה שמעליי - אני משתמש באולסטאר.

נערך לאחרונה:
לא יודע אם זה מוזר...
לפעמים יש כל מיני כאבים מוזרים אבל לא מסוכנים
מניח שאם תעשה מתיחות זה יכול להשתפר למרות שבשביל איליופסואס מקוצר מתיחות לא תמיד מספיקות וצריך עיסוי או 2

כירורג? אורטופד לא יוכל להגיד לי אם זה בקע? ואיך הוא יכול להגיד לי מיד? 😳

.

בשביל לשלול/לאשר בקע הולכים לכירורג. זו ההתמחות שלו וכן, יגיד לך מייד (לפחות את צד השלילה)

1.גש לרופא ע"מ לשלול הרניה ו\או פתולוגיות אחרות באזור האגן-ירך
2.תקפיד לבצע מתיחות לכופפי ירך\מקרבים,ייתכן וזה יעזור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית