הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בנוגע לאחיזה בדדליפט

Shylock

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
ידוע לי שבדדליפט רצוי להחזיק באחיזה משולבת כדי למנוע מהמוט להחליק כשעובדים עם משקלים כבדים. השאלה שלי היא האם צורה האחיזה משפיעה על התפתחות השרירים כמו במתח, ולכן כדאי להחליף בין הידייים לסירוגין מאימון לאימון, או שאין לזה השפעה?

זה לא כמו במתח, ואחיזה משולבת בדדליפט עושים כשהמשקל נהיה כבד (יש כאלה שמעדיפים להימנע מעבודה עם משולבת). בקיצור - כל עוד אתה מסוגל, תמשוך רגיל.

אפשר להכנס לדיון?..

יצא לי לראות כבר בכמה סרטונים ותחרויות אנשים שמושכים דדליפט בהוק-גריפ
האם הדבר יותר יעיל מאחיזה משולבת ?
לפי ההגיון שלי אומר שכן שאם אפשר להתמודד עם הוק-גריפ עם משקלים גבוהים מאוד ולהמנע מאפקט הפיטול שיש באחיזה משולבת.. אז למה לא?

הדבר כמובן מכוון למשקלים גבוהים שאי אפשר למשוך בצורה נכונה עם double over-hand

כנראה מי שטוב באחיזת הוק גריפ יכול פשוט להינעל בצורה כזאת על המוט שהוא לא יפול לו בזמן הרמת המשקל הכבד..

ראיתי כבר הוק גריפ גם ב400 קילו, אני חושב אבל שאתה צריך ביצים של שור בשביל זה,זה נראה לי מפחיד האגודל יכול להיתלש מהמקום..או שזה בגלל שאני פשוט לא רגיל לאחיזה הזאת וכשניסתי לעשות אותה בקלין הרגשתי שהצפורן שלי עפה..

יהיה מעניין לשמוע ניסיונות של אחרים באחיזת ההוק לעומת המשולבת

אני נדלקתי על זה ואני הולךלנסות
סה"כ אם אפשר להתמודד איתב עם משקלים גבוהים ולהמנע מאפקט הפיטול של האחיזה המשולבת.. מה טוב..

כמובן שכל סט ומשקל שאפר להתמודד באחיזה רגילה.. מומלץ ביותר

ומה עושים במידה והאחיזה הרגילה חלשה ברמה מוגזמת? (אם נגיד להחזיק 3 חזרות עם 100 ק"ג בשבילי זה די מאמץ), יש משהו לעשות כדי לשפר את זה?

לעבוד על זה
האחיזה מתחזקת כמו כל דבר אחר
בהלעה פרוגרסיבית במשקלי העבודה
תנסה בחימום כל פעם את הסט האחרון שאתה מחזיק באחיזה רגילה להעלות ב 2.5 קילו כל אמיון דדליפט [בין היתר גם סט העבודה אמור להיות כבד יותר כל אימון - 2 אימונים ברמה שלך [מתאמן בינוני]]
ואם זה לא עוזר אתה יכול לדוגמא לשים אתה מוט בראק בגובה אמצע הירך~ ככה שלמשוך את זה זה לא בעיה.. ממש טווח תנועה אפסי ורק להחזיק את המוט ולאמן ממש את האחיזה

האחיזה הא-סימטרית של המוט באחיזה משולבת גורמת לעומסים שונים בכל צד של הגוף

בגדול זה לא ממש משנה כי הגוף תסגל ללחץ כמו לכל דבר אחר ולרב משתמשים באחיזה משולבת רק בסט העבודה הכבד ומקסימום בסט חימום שלפניו..
ז"א רק עם משקלים ממש כבדים
רב הנפח והעבודה בדדליפט עובדים עם אחיזה רגילה ככה שזה ממש לא קריטי

לא יודע איך אנשים עושים את ההוק גריפ הזה. יש מצב הבוהן שלי פשוט נורא קצרה, אבל אני פשוט לא מצליח לסגור את היד עד הסוף אני באמת מרגיש שנתלשת לי הציפורן. אבל חייב להאמין לריפ שאומר שזה עדיף,
ובכל מקרה אחיזה משולבת נראת לי לא טבעית משהו...
כרגע מצליח להתקדם עם אחיזה רגילה בכל אופן, יש עצה לגבי ההוק? יכול להיות שזה פשוט לא מתאים
ליד שלי או שאני סתם מתבכיין?

האחיזה הא-סימטרית של המוט באחיזה משולבת גורמת לעומסים שונים בכל צד של הגוף

בגדול זה לא ממש משנה כי הגוף תסגל ללחץ כמו לכל דבר אחר ולרב משתמשים באחיזה משולבת רק בסט העבודה הכבד ומקסימום בסט חימום שלפניו..
ז"א רק עם משקלים ממש כבדים
רב הנפח והעבודה בדדליפט עובדים עם אחיזה רגילה ככה שזה ממש לא קריטי

ואם אני עושה סט חימום אחד לפני המשקל עבודה (אני גם ככה נכנס גמור לדדליפט אחרי כל הסקוואטים והדחיקות) אתה לא חושב שזה ישפיע בטווח הארוך? לא יודע למה זה נראה לי כל כך לא טבעי..

נערך לאחרונה:
לא יודע איך אנשים עושים את ההוק גריפ הזה. יש מצב הבוהן שלי פשוט נורא קצרה, אבל אני פשוט לא מצליח לסגור את היד עד הסוף אני באמת מרגיש שנתלשת לי הציפורן. אבל חייב להאמין לריפ שאומר שזה עדיף,
ובכל מקרה אחיזה משולבת נראת לי לא טבעית משהו...
כרגע מצליח להתקדם עם אחיזה רגילה בכל אופן, יש עצה לגבי ההוק? יכול להיות שזה פשוט לא מתאים
ליד שלי או שאני סתם מתבכיין?

ואם אני עושה סט חימום אחד לפני המשקל עבודה (אני גם ככה נכנס גמור לדדליפט אחרי כל הסקוואטים והדחיקות) אתה לא חושב שזה ישפיע בטווח הארוך? לא יודע למה זה נראה לי כל כך לא טבעי..

האחיזה היא מאוד לא ידידותית וזה משהו שפשוט צריך להתרגל אליו,לכן עדיף לתרגל כבר שהמשקלים נמוכים.

זה לא קשור להתבכיינות,זה דבר שדורש הסתגלות

לעבוד על זה
האחיזה מתחזקת כמו כל דבר אחר
בהלעה פרוגרסיבית במשקלי העבודה
תנסה בחימום כל פעם את הסט האחרון שאתה מחזיק באחיזה רגילה להעלות ב 2.5 קילו כל אמיון דדליפט [בין היתר גם סט העבודה אמור להיות כבד יותר כל אימון - 2 אימונים ברמה שלך [מתאמן בינוני]]
ואם זה לא עוזר אתה יכול לדוגמא לשים אתה מוט בראק בגובה אמצע הירך~ ככה שלמשוך את זה זה לא בעיה.. ממש טווח תנועה אפסי ורק להחזיק את המוט ולאמן ממש את האחיזה
אני משתדל למשוך כמה שיותר שאני יכול באחיזה ישרה בחימום, לפעמים זה יותר קל לפעמים יותר קשה. השאלה אם יש טעם לעבוד על אחיזה לא במסגרת הדדליפט?

פשוט כל פעם תנסה בחימום לעבוד עם אחיזה רגילה עד הסט עבודה זה לדעתי יהיה הכי יעיל

אם אתה רוצה אתה יכול להוסיף בסוף האימון 1-2 סטיםש ל האחיזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית