הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה ליודעי דבר על עקרונות ה-SS

Shylock

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
התחלתי להתאמן בתוכנית של מארק ריפטו לפני כשבועיים, כך שאני בתחילתה ורק היום התחלתי לשבור שיאים אישיים שלי. יחד עם זאת, כבר בפעם הראשונה שנתקלתי בה באינטרנט ועוד לפני שהיה לי ניסיון כלשהו איתה, היה לי ברור שזו התוכנית בשבילי. מיד התאהבתי בפשטות ובאלגנטיות שלה.

במשך כחצי שנה עד עכשיו התאמנתי בחדר כושר עם כל מיני תוכניות כוח מפלצתיות ומרובות תרגילים וסטים שהמדריכים סיפקו לי. עשיתי זאת בצייתנות עקב חוסר הידע שלי וכי לא היתה לי ברירה אחרת. אבל זה הרגיש לי לא נכון, גם אם לא ידעתי להגדיר מה זה בדיוק. פשוט לא הרגשתי טוב עם 4 תרגילים בזוויות שונות ליד קדמית כחלק מאימוני הכוח שלי. אומרים בצדק שהגאונות היא בפשטות, ולכן אני סולד מדברים מסורבלים ומנופחים מדי, כעיקרון מנחה בחיים בכלל. הדבר הזה נכון גם לגבי תוכניות אימונים, וזה התבהר לי ברגע שהתחלתי לקרוא על תוכנית ה-SS ועל מארק ריפטו. אני מרגיש שרק עכשיו אני באמת מתחיל להתאמן.

אני מאוד אוהב את התוכנית, אבל יש כמה עקרונות שעומדים מאחוריה שלא ברורים לי והייתי שמח אם יבהירו לי אותם:

1. למה דווקא הסקווט מתבצע בתוכנית 3 פעמים בשבוע, לעומת כל שאר התרגילים שמתבצעים רק פעמיים או פעם אחת בשבוע? במה הוא שונה מתרגילים אחרים? והבנתי שמעבודה בעומס של RM5 לוקח יותר מ-48 שעות להתאושש בדר"כ, אז האם אין בתדירות הזו העמסת יתר?

2. יש חלוקה סימטרית בתוכנית בין אימון A לבין אימון B בכל הנוגע לתרגילים של דחיקה ולתרגילים של משיכה. אבל למה זה בעצם משנה אם תרגיל כלשהו הוא תרגיל של דחיקה או תרגיל של משיכה? מלבד ציון של צורת הפעולה איזה השפעות נוספות יש לזה?

3. האם יש משמעות לסדר המסויים שבו מוצבים התרגילים? תמיד האימון מתחיל בסקווט, עובר לתרגיל דחיקה - דחיקת חזה/דחיקת כתפיים, ולאחר מכן תרגיל משיכה - דדליפט/פאוור קלין (אני עושה מתח במקום). האם זה משנה אם התרגילים יתבצעו בסדר אחר? ולמה הכתפיים למשל שהם שריר קטן יותר מקבלים עדיפות בסדר על שרירי הגב שהם גדולים יותר?

1. כי סקוואט מרפא הכל. מדובר על מנוחה שבין 48 ל- 72 שעות. למתאמן מתחיל שמקבל מספיק שינה ואוכל לא צריכה להיות בעיה להתאושש.

2. מה ההבדל בין תפוחים לתפוזים, חוץ מזה שאלו פירות שונים? כשעובדים פונקציונאלית זו החלוקה, לפי תנועות. העבודה היא על שרירים שונים.

3. הסדר חשוב. רוב האנשים לא יצליחו לעשות סקוואט אחרי דדליפט כבד (לעזאזל, אני בקושי מגיעה למלתחות). לבצע דדליפט מיד אחרי סקוואט זה נשמע גם כמו רעיון לעינוי, וגם מגיע לישבן שלך קצת מנוחה בין לבין.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת שסקווט מרפא הכל?

אז אני מבין שאין לדחיקה/משיכה משמעות כשלעצמם, המשמעות היא רק שקבוצות שרירים שונות עובדות בהתאם לסוג הפעולה.

בנוגע לדדליפט הבהרת את הנקודה, אבל האם הכרחי שאני אעשה מתח דווקא אחרי הפרס?

1.

3. הסדר חשוב. רוב האנשים לא יצליחו לעשות סקוואט אחרי דדליפט כבד (לעזאזל, אני בקושי מגיעה למלתחות). לבצע דדליפט מיד אחרי סקוואט זה נשמע גם כמו רעיון לעינוי, וגם מגיע לישבן שלך קצת מנוחה בין לבין.

גם אני לא הבנתי מה הגאונות לשים את שתי התרגילים ההכי אנבוליים באותו אימון, הרי אחד גורע מהשני(גם אחרי סקווט כבד קשה לעשות דדליפט)

התוכנית הזו מיועדת למתאמן המתחיל, שככזה יכול לעמוד בביצוע סקוואטים כבדים (עם התקדמות התוכנית) וגם בביצוע סקוואט ודדליפט באותו האימון (גם אם לא האחד מיד אחרי השני). המשקל בדדליפט יהיה אולי נמוך יותר לאחר הסקוואט, אבל זו לא תחרות ולא מחפשים לשבור פה שיאים ולכן מה שחשוב זה העלייה ההדרגתית במשקלים.

1. למה דווקא הסקווט מתבצע בתוכנית 3 פעמים בשבוע, לעומת כל שאר התרגילים שמתבצעים רק פעמיים או פעם אחת בשבוע? במה הוא שונה מתרגילים אחרים? והבנתי שמעבודה בעומס של RM5 לוקח יותר מ-48 שעות להתאושש בדר"כ, אז האם אין בתדירות הזו העמסת יתר?

היות ואתה מתאמן מתחיל, זה לא באמת RM5 שלך.

3. האם יש משמעות לסדר המסויים שבו מוצבים התרגילים? תמיד האימון מתחיל בסקווט, עובר לתרגיל דחיקה - דחיקת חזה/דחיקת כתפיים, ולאחר מכן תרגיל משיכה - דדליפט/פאוור קלין (אני עושה מתח במקום). האם זה משנה אם התרגילים יתבצעו בסדר אחר? ולמה הכתפיים למשל שהם שריר קטן יותר מקבלים עדיפות בסדר על שרירי הגב שהם גדולים יותר?

הלחיצות נכנסות בין הסקוואט לבין הדדליפט כדי לתת לשרירים הגדולים יותר מנוחה בין התרגילים האלה.

גם אני לא הבנתי מה הגאונות לשים את שתי התרגילים ההכי אנבוליים באותו אימון, הרי אחד גורע מהשני(גם אחרי סקווט כבד קשה לעשות דדליפט)
אל תשכח שזה רק מצב ראשוני, סקוואט כבד 3 פעמים בשבוע מתבצע רק בשלב הראשון של התוכנית, כשהסקוואט עדיין לא כל כך כבד, ואם אתה מצליח להתאושש 3 פעמים בשבוע מסקוואט, אתה גם תספיק להתאושש לקראת דדליפט (שגם הוא סביר להניח לא יהיה כבד מדי).

ברגע שעוברים לשלב היותר מתקדם של התוכנית, כבר תשים לב שהדדליפט נמצא באימון שיש בו סקוואט קל, ואז הכל זה חימום לדדליפט 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית