הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע HIGH VS LOW Bar Squat

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
[video=vimeo;4772650]http://vimeo.com/4772650[/video]

קרדיט למבנץ מפורום תפוז.

כבר הראו סרטונים בעבר...

באתר של againfaster יש סרטוני הדגמה יחד עם הסברים מאוד טובים על מגוון רחב של תרגילים

אני אנצל את הסרטון המצוין הזה בשביל לשאול, האם למישהו יש מחקר/מאמר/מקור מידע שתומך בכך שלחצי דחיסה (HB) על עמוד השדרה מזיקים/מסוכנים/לא בריאים יותר מאשר לחצי רוטציה (כמו שהבחור קורא לזה בסרטון) (LB) ?

אני אנצל את הסרטון המצוין הזה בשביל לשאול, האם למישהו יש מחקר/מאמר/מקור מידע שתומך בכך שלחצי דחיסה (HB) על עמוד השדרה מזיקים/מסוכנים/לא בריאים יותר מאשר לחצי רוטציה (כמו שהבחור קורא לזה בסרטון) (LB) ?

אני יכול למצוא לך מאמר של קרוספיט שטוען ההפך...

אם אתה מעוניין 😉

אני יכול להניח שזה דווקא הפוך לפי ההגיון והאנטומיה בשקל שלמדתי בקורב
בגלל מבנה החוליות ועמוד הדרה הייעוד שלו הוא לספוג לחצי דחיסה..
ככה מהבחינה זהאתא ני יכול להניח שהוא מתפקד יותר מלחץ כמו ב LB שיוצר רוטציה
מצד שני בישביל זה יש לנו זוקפי גב

אני אשמח לכל סוג של מאמר (מבוסס) שמשווה בין השניים אוביקטיבית.
מבחינה הגיונית- אני גם איכשהו רואה את זה כמוך. אבל אני למדתי שהגיון לא תמיד תופס. ואני לא מומחה לביומכניקה.

מצד שני, בLB- יש יותר שרירי גב שכביכול נושאים בנטל. ולכן זה כאילו יש פחות לחץ על החוליות. אבל שוב נכנס כאן עניין הזוית ומומנט הכח. ככה שהגיון לא עזר לי ואני מבולבל 😃 אשמח לקרוא משהו מקצועי. (לא חייב להיות על סקוואט אלא על פציעות וסוגי לחצים על עמ"ש.)

מצד שני, בLB- יש יותר שרירי גב שכביכול נושאים בנטל. ולכן זה כאילו יש פחות לחץ על החוליות. אבל שוב נכנס כאן עניין הזוית ומומנט הכח. ככה שהגיון לא עזר לי ואני מבולבל 😃 אשמח לקרוא משהו מקצועי. (לא חייב להיות על סקוואט אלא על פציעות וסוגי לחצים על עמ"ש.)

אני לא מצליח לעלות מאמר שעוסק בנושא שאתה מחפש spine mechanics for lifters

יותר מאוחר שאני יהיה במחשב שלי אני יעלה 😃

אני עד היום מנסה להבין גם למה הרבה טוענים שהרבה יותר קל ללמד HB.
ניסיתי כמה פעמים לעשות HB סתם בתור חימום או ללמוד את הטכניקה בקטנה, מלבד העובדה שנורא כואב לשים את המוט על הטרפזים זה גם אני חושב מצריך הרבה יותר גמישות כדי לשמור על הגב זקוף..
בניגוד לLB שפחות או יותר מצריך רק גמישות לכתפיים.

אני עד היום מנסה להבין גם למה הרבה טוענים שהרבה יותר קל ללמד HB.
ניסיתי כמה פעמים לעשות HB סתם בתור חימום או ללמוד את הטכניקה בקטנה, מלבד העובדה שנורא כואב לשים את המוט על הטרפזים זה גם אני חושב מצריך הרבה יותר גמישות כדי לשמור על הגב זקוף..
בניגוד לLB שפחות או יותר מצריך רק גמישות לכתפיים.

כי בHB אין טכניקה צריך רק להתיישב.
בLB יש המון פרטים קטנים, שכל ביצוע שלהם פחות טוב מתבטא בפחות משקל שאתה יכול להרים.
מה גם שHB היא התנועה המוטורית היותר טבעית, לא תראה אף ילד מתיישב כמו בLB.

מה שבנץ אמר... : )
אני אישית העלתי לפה כמה וכמה סרטונים של הבחור (וכולם מעולים. אחלה הסברים)

• פותח/ת השרשור
מפגר, אתה מודע לזה שזה אני, נכון? ושכבר פירסמנו בפורום פה את הסירטון הזה מזמן.
לא, חשבתי זה מישהו אחר.
ולא ראיתי את הסירטון הזה בעבר, אז אם זה אתה אפשר להתעלל בך + לגנוב לך כל מה ששמת שם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית