הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ממומלץ להתאמן יום אחרי אירובי?

• פותח/ת השרשור Massa
  • פורסם בתאריך

Massa

משתמש מתחיל
225
0
נק' מוניטין:
180
225
0
אני רוצה לשלב ריצה פעם בשבוע לא משהו רציני אני אתחיל מ10 דקות עד שאני אגיע לאיזה 20-25 דקות ריצה
בקיצור עדיף לעשות את האירובי ואז לנוח יומיים ואז להתאמן א שאפשר יום אחרי לעשות אימון אנארובי?

• פותח/ת השרשור
אני שעוה אנארובי+אירובי באותו יום זו לא השאלה שלי.
ולפי מה שאמרת שאתה מת יום אחרי נראה לי אני אעשה את זה באימון האחרון של השבוע ואז יהיה לי יומיים מנוחה

---------- התגובה התווספה ב 00:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:51 ----------

אגב את הריצה לעשות לפני או אחרי האנארובי

זה תלוי באנאירובי שלך. אני מעדיף לדחוף את הכל לאותו יום, אנאירובי ואירובי (ולמות יום אחרי).
אני שמתי לב שאירובי מייד אחרי אימון אנאירובי זה קשה מאד (במיוחד נפשית אבל גם פיזית)- אבל ביום אחרי דווקא יש פחות אי נוחות ודומס מאשר אחרי אימון אנאירובי בלבד.

---------- התגובה התווספה ב 08:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:14 ----------

[/COLOR]אגב את הריצה לעשות לפני או אחרי האנארובי
אחרי

אני שמתי לב שאירובי מייד אחרי אימון אנאירובי זה קשה מאד (במיוחד נפשית אבל גם פיזית)- אבל ביום אחרי דווקא יש פחות אי נוחות ודומס מאשר אחרי אימון אנאירובי בלבד.

יכול להיות שאת צודקת, אני רץ 20 דקות אחרי אנאירובי וקשה לי עם זה בעיקר מנטלית (גם כי לא עשיתי אירובי לפחות שנה). אולי אני אנסה להעביר את זה לימי המנוחה, השאלה איך זה יפגע באנאירובי.

נראה לי שמינימונסטר התכוונה לזה שאם אתה רץ אחרי אימון אנארובי אי הנוחות למחרת נמנעת, לעומת אם אתה עושה רק אימון אנארובי.

אני פותרת את הבעיה ע"י הימנעות מוחלטת מאירובי.

ריצה קלה-בינונית 15-20 דקות בימי מנוחה לא אמורה להזיק ואולי אפילו לעזור.. בעבר הייתי עושה גם אני אירובי אחרי אימון משקולות, וחייב לציין על עצמי לפחות שהרבה יותר נוח ויעיל להפריד בין האימונים, אפילו לבוקר וערב לאו דווקא יום אחרי יום. מי שעושה איטרוואלים/ספרינטים לעומת זאת, אני לא רואה איך הוא יתאושש משילוב עם אימון משקולות עצים.

נראה לי שמינימונסטר התכוונה לזה שאם אתה רץ אחרי אימון אנארובי אי הנוחות למחרת נמנעת, לעומת אם אתה עושה רק אימון אנארובי.
כן זו היתה הכוונה שלי.כך שלדעתי שווה לנסות להתגבר על הקושי הפסיכולוגי ולשלב אירובי עם אנאירובי. זה גם חיסכון בזמן - למחרת לא צריך להגיע למכון בשביל הריצה (אני לא רצה בחוץ בד''כ) וגם נותן יום מנוחה שלם וההתאוששות טובה יותר.
זה כמובן כאשר יש רצון או צורך לעשות אירובי בכלל 😃

---------- התגובה התווספה ב 18:11 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:02 ----------

יכול להיות שאת צודקת, אני רץ 20 דקות אחרי אנאירובי וקשה לי עם זה בעיקר מנטלית (גם כי לא עשיתי אירובי לפחות שנה). אולי אני אנסה להעביר את זה לימי המנוחה, השאלה איך זה יפגע באנאירובי.
תנסה ותראה מה מתאים לך יותר. אבל לבוא למכון במיוחד כדי לרוץ 20 דקות זה טרחה קצת.. עדיף לשים מוזיקת רצח ומשהו מעניין בטלויזיה ולרוץ אחרי אנאירובי אם אתה כבר שם 🤪
אם אני מפרידה אירובי ואנאירובי - אז אני עושה אירובי ארוך (40 דקות ומעלה)

נערך לאחרונה:
מונסטר, אם את חסרת זמן למה את לא עושה טבטה?
מה זה?
הזמן שלי תלוי בעבודה -דווקא בשבוע עבודה רגיל לפעמים נוח לי לקצר את האימון כי המכון שלי נסגר מוקדם. אז למחרת אני עושה אירובי ארוך. ואז יום אחרי זה יש לי חרא סקוואט 😃

http://www.tabataprotocol.com/
http://www.squidoo.com/tabatatraining
בדרך כלל אני לא ממליץ את זה לבחורות כי הן חלשות מידי (בעיקר באופי) , אבל נראה לי שאת תסדרי עם זה יופי. מה גם שזה יחסוך לך זמן.
אבל זה די שואה.
אני באמת חושבת להתחיל עכשיו לעשות גם אינטרוולים (פעם אינטרוולים ופעם ריצה ארוכה) וזו שיטה של אינטרוולים.. הבעיה בשיטה הספציפית הזאת היא שאין לי מד דופק וגם שהם לא ממליצים לרוץ על הליכון (ולקפוץ על הצדדים של הליכון אחרי ספרינט מטורף לא עושה לי את זה). מכל הבחינות האחרות זה דווקא נשמע טוב.

אין צורך בהליכון. יש מליון וריאציות שונות שאפשר לעשות. בכל מקרה, כן צריך שעון דופק.

אני קבלתי את שלי מתנה. לא חזק בשוק הזה. חכי לתשובה ממשה. מה שכן- אני יודע שהכי שווה באיביי.

אני דווקא מעדיפה מסילה - אופניים זה סיוט בשבילי והאליפטים אצלנו כולם ישנים ומקרטעים. אבל בפרוטוקול של טבטה כתוב שמסילה לא מומלצת כי אי אפשר לעצור אותה במיידי.

את יכולה לעשות סקוואטים, פוש אפס ועוד מליון דברים אחרים.

בלי שעון דופק מתחילים (כמוך) בדרך כלל לא מגיעים למקסימום. זה באמת לא חובה, אבל אני חושב שלהתחלה צריך. את יכולה לנסות להשיג ממישהו.

נערך לאחרונה:
את יכולה לעשות סקוואטים, פוש אפס ועוד מליון דברים אחרים.

בלי שעון דופק מתחילים (כמוך) בדרך כלל לא מגיעים למקסימום. זה באמת לא חובה, אבל אני חושב שלהתחלה צריך. את יכולה לנסות להשיג ממישהו.
אני חשבתי לקנות. אבל הטובים יותר יקרים ואני מתקמצנת. הדגמים הפשוטים והזולים בעייתיים כי הם לא מתכווננים למשדר הספציפי ואז כל מי שרץ בסביבה עם שעון דופק משבש את המדידה שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית