הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר נכתב ע"י פרופ' רן קורנובסקי

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
http://health.walla.co.il/?w=/5101/1736551&m=1&mid=99759
כל מילה נוספת מיותרת. זה כבר לא דיאטנית מכושר מתחיל כאן. אחד מרופאי הלב הטובים בארץ אומר:
"צריכה מרובה וממושכת של שומנים כאלה עלולה להזיק לבריאות, בגלל נטייתם להצטבר בכלי דם וליצור רבדים עשירים בשומן בדופנות כלי הדם."
עד מתי?
אני אטריל אותו בשנה הבאה אם הוא יעביר לי הרצאות.
אתם מוזמנים לצרף לאשכול הזה כל רפרנס שיש לכם בשלוף שיסתור את המשפט שלו.

בנוגע לפסקה השניה, מאיפה הבאת אותה? random sentences generator? איך למען השם היא קשורה למה שאמרתי(איפה בכלל דיברתי על משה, הטיעונים שלו, או על מידת ההסכמה שלי עם דברים?), ואיפה מה שביקשתי(הוכחה)? נסה שוב(הפעם, שזה יהיה עם תחשיבי פסוקים. ככה אולי תבין שאתה טועה ותחסוך לשנינו זמן), ילד.

בנוגע לפסקה השניה, זה לא משנה מה אני חושב. אבל אתה יכול להיות בטוח שגם אם אני לא מסכים איתו, אני לא אטרח לחפש טקסטים שללא שום צל של ספק, אין לך את היכולת לקרוא ולהבין.
או שאתה לא קורא מה שאתה רושם, או שאתה לא קורא את מה שאתה מתייחס אליו כשאתה רושם. אני אניח ששניהם נכונים. אני דרשתי הסבר ביולוגי ממשה. אתה אמרת "מצחיק שאתה דורש הסבר ביולוגי". זה הקשר למשה. הפסקה השנייה היא ניסיון לתת לך הזדמנות להצדיק את התגובה שלך בנתינת סיבות למה ההסבר שלי לא היה מדוייק לטעמך. כנראה שגוגל איטי היום...

או שאתה לא קורא מה שאתה רושם, או שאתה לא קורא את מה שאתה מתייחס אליו כשאתה רושם. אני אניח ששניהם נכונים. אני דרשתי הסבר ביולוגי ממשה. אתה אמרת "מצחיק שאתה דורש הסבר ביולוגי". זה הקשר למשה. הפסקה השנייה היא ניסיון לתת לך הזדמנות להצדיק את התגובה שלך בנתינת סיבות למה ההסבר שלי לא היה מדוייק לטעמך. כנראה שגוגל איטי היום...

אני צריך להצדיק את התגובות שלי? בפעם הבאה, אני אתקשר אליך לפני ואבדוק אם אתה מרשה לי להגיב, הוד פחממיותו.
זה לא קשור למשה בכלל, זה קשור אליך. זה יהיה מצחיק אם תדרוש מכל אדם הסבר ביולוגי, לא רק ממשה. תמשיך לעבוד על זה, חבוב.

תתחיל מ-Dr. Michael Eades, Dr. William Davis, Dr. Uffe Ravnskov, Prof. Loren Cordain
משם אני בטוח שתסתדר, או שתחליט שרופא המשפחה שלך הוא authority יותר טוב.

התחלתי, מהראשון ברשימת המומלצים שלך - Prof. Loren Cordain
מילא שלא מדובר בקרדיולוג אבל הנה מה שהוא עצמו כותב בפריט Q&A הראשון של עמוד הפלאו (איך לא...) שלו:

Q: Describe how The Paleo Diet works.
A: With readily available modern foods, The Paleo Diet mimics the types of foods every single person on the planet ate prior to the Agricultural Revolution (a mere 500 generations ago). These foods (fresh fruits, vegetables, lean meats, and seafood) are high in the beneficial nutrients (soluble fiber, antioxidant vitamins, phytochemicals, omega-3 and monounsaturated fats, and low-glycemic carbohydrates) that promote good health and are low in the foods and nutrients (refined sugars and grains, saturated and trans fats, salt, high-glycemic carbohydrates, and processed foods) that frequently may cause weight gain, cardiovascular disease, diabetes, and numerous other health problems

סימנתי לך לנוחיות את מה שבדיוק רלוונטי לדיון המושכל כאן הלילה.
חבל שהתעצלת לקרוא בעצמך...לילה טוב​

מרגש מאוד. לא זכור לי שאמרתי איפשהו שארבעתם מסכימים על כל דבר קטן. אולי תקרא גם לעומק קצת דברים שלו ולא איזה FAQ, ותראה מה שהבאת לא כזה רלוונטי.

אגב, לנוחיותך, כדי שלא תצטרך להתאמץ, dr. william קרדיולוג.

אני צריך להצדיק את התגובות שלי? בפעם הבאה, אני אתקשר אליך לפני ואבדוק אם אתה מרשה לי להגיב, הוד פחממיותו.
זה לא קשור למשה בכלל, זה קשור אליך. זה יהיה מצחיק אם תדרוש מכל אדם הסבר ביולוגי, לא רק ממשה. תמשיך לעבוד על זה, חבוב.
תגיב מה שבא לך, פשוט אל תתפלא שלא לוקחים ברצינות תגובות שלא שייכות לדיון שמסתכמות ב"אתה פיכסה".

---------- התגובה התווספה ב 02:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 02:40 ----------

התחלתי, מהראשון ברשימת המומלצים שלך - Prof. Loren Cordain
מילא שלא מדובר בקרדיולוג אבל הנה מה שהוא עצמו כותב בפריט Q&A הראשון של עמוד הפלאו (איך לא...) שלו:

Q: Describe how The Paleo Diet works.
A: With readily available modern foods, The Paleo Diet mimics the types of foods every single person on the planet ate prior to the Agricultural Revolution (a mere 500 generations ago). These foods (fresh fruits, vegetables, lean meats, and seafood) are high in the beneficial nutrients (soluble fiber, antioxidant vitamins, phytochemicals, omega-3 and monounsaturated fats, and low-glycemic carbohydrates) that promote good health and are low in the foods and nutrients (refined sugars and grains, saturated and trans fats, salt, high-glycemic carbohydrates, and processed foods) that frequently may cause weight gain, cardiovascular disease, diabetes, and numerous other health problems

סימנתי לך לנוחיות את מה שבדיוק רלוונטי לדיון המושכל כאן הלילה.
חבל שהתעצלת לקרוא בעצמך...לילה טוב​

סימנתי לך לנוחיות את מה שבדיוק רלוונטי לתגובה המושכלת שלך כאן הלילה.
http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=219554&postcount=3
חבל שהתעצלת לחפש בעצמך... לילה טוב

תגיב מה שבא לך, פשוט אל תתפלא שלא לוקחים ברצינות תגובות שלא שייכות לדיון שמסתכמות ב"אתה פיכסה".

---------- התגובה התווספה ב 02:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 02:40 ----------

סימנתי לך לנוחיות את מה שבדיוק רלוונטי לתגובה המושכלת שלך כאן הלילה.
חבל שהתעצלת לחפש בעצמך... לילה טוב

כפי שכתבתי לא מזמן פה בפורום, קורדיין די שינה את דעתו בנוגע לשומן רווי במהלך השנים האחרונות. אתה יכול לקרוא פה עידכון:

באמת שלא חסר אנשים מומחים ורופאים שטוענים שאין שום ביסוס לפוביה מפני שומן רווי. אבל זה נושא שנוי במחלוקת ולכן תוכל למצוא רופאים ומומחים משני הצדדים. אם זה מעניין אותך, אתה צריך לקרוא מספיק דברים ולהחליט בעצמך לאן אתה נוטה. למי שרוצה להבין איך בכלל הגיעו למסקנה השגויה הזאת ולמה היא כל כך השתרשה, אני שוב ממליץ לקרוא את GCBC. אני לא הולך ללעוס לכם את הספר המצוין הזה ולהקיא אותו עליכם. פשוט כדאי לקרוא אותו (על כל 500 עמודיו).

בסך הכל משה אומר משהו נכון.
אין ממש סיבה להמליץ לכולם לאכול שומן רווי בלי הפסקה. כמו שאין כנראה הוכחה חותכת שזה גורם למחלות לב, כנראה שאין הוכחה שזה תרופת פלא.

אז מה בעצם אתם רוצים? שיצאו במסקנות כמו "שומן רווי זה בריא, כל כך בריא שצריך לאכול אותו כל היום"?
לא הבנתי מה אתם מנסים להוכיח, או הייתם רוצים שיצליחו להוכיח?

בסך הכל משה אומר משהו נכון.
אין ממש סיבה להמליץ לכולם לאכול שומן רווי בלי הפסקה. כמו שאין כנראה הוכחה חותכת שזה גורם למחלות לב, כנראה שאין הוכחה שזה תרופת פלא.

אז מה בעצם אתם רוצים? שיצאו במסקנות כמו "שומן רווי זה בריא, כל כך בריא שצריך לאכול אותו כל היום"?
לא הבנתי מה אתם מנסים להוכיח, או הייתם רוצים שיצליחו להוכיח?

אני חושב שהם יוצאים נגד הטענה שקובעת ששומן רווי לא בריא, ולא ההיפך. הטענה היא טענה מתודולוגית: אם טוענים ששומן רווי אינו בריא ואין למעשה מחקרים מבוקרים שמאששים את הטענה, אז ניתן להטיל ספק בטענה. המטרה היא לא לומר ששומן רווי הוא בריא (זו דווקא קפיצה לא מחייבת שהרבה אנשים בפורום הזה עושים), אלא להצביע על כך שהטענה ששומן רווי הוא בהכרח לא בריא אינה מבוססת עדיין. מכאן ועד להמליץ לכל העולם ואישתו לאכול שומן רווי זו כאמור קפיצה לוגית לא מחייבת, אבל היא לא מחייבת באותה מידה שממליצים לכל העולם ואישתו להימנע משומן רווי.

אתה יכול להגיד שרוב העולם ואישתו עדיף שיימנעו משומן רווי כמה שיותר מאחר והם לא מתאמנים כבד כמוך אולי, לא יודעים מה זה תזונה בשיט, שלא נדבר על פעילות גופנית שמסתכמת בהליכה לבית ומהבית.. ואפשר להמשיך בזה
רוב ההמלצות בעולם לא מתאימות לאנשים פה- שמתאמנים כבד מקפידים על תזונה, מנוחה וגם בריאים
אז על כל המצלה של דוקטורים לכל הזקנים והגופות בעולם תצאו פה?

אתה יכול להגיד שרוב העולם ואישתו עדיף שיימנעו משומן רווי כמה שיותר מאחר והם לא מתאמנים כבד כמוך אולי, לא יודעים מה זה תזונה בשיט, שלא נדבר על פעילות גופנית שמסתכמת בהליכה לבית ומהבית.. ואפשר להמשיך בזה
רוב ההמלצות בעולם לא מתאימות לאנשים פה- שמתאמנים כבד מקפידים על תזונה, מנוחה וגם בריאים
אז על כל המצלה של דוקטורים לכל הזקנים והגופות בעולם תצאו פה?

אני לא ראיתי שום מחקר מבוקר שאומר ששומן רווי בריא למתאמנים. אז גם לומר "זה לא בריא לרוב האוכלוסיה אבל בריא לנו" דורש הוכחה. וזה עדיין חוזר לנקודה הראשונה - אף אחד לא הוכיח מחקרית שזה לא בריא, נקודה (וזה עדיין לא אומר שזה בריא).

מרגש מאוד. לא זכור לי שאמרתי איפשהו שארבעתם מסכימים על כל דבר קטן. אולי תקרא גם לעומק קצת דברים שלו ולא איזה FAQ, ותראה מה שהבאת לא כזה רלוונטי.

אגב, לנוחיותך, כדי שלא תצטרך להתאמץ, dr. william קרדיולוג.

מדהים מאוד. לא זכור לי שאמרת כלום חוץ מלהעתיק ארבעה שמות מאיפושהו, לבלבל את המוח ביחס לרופא המשפחה שלי ולצפות שאני אחפש איפה הם מסכימים או לא.
בנוגע לרלוונטי או לא, אתה הרי מומחה הלוגיקה כאן, תנסה להיזכר אם היה או לא היה כאן דיון בענין שומן רווי - תקרא שוב מה שמסומן בדבריו של אחד המומחים שקראת להם לפה - ותסיק את המסקנות הרלוונטיות לאיכות הטיעונים שלך.

לא פחות חשוב, מאחר ומעולם לא ראיתי אותך מודה בטעות שלך באיזה נושא שלא יהיה (כולל בכאלה שאין לך שום מושג בהם) אני מצטער שבכלל התיחסתי לתגובה/פרובוקציה שלך לדברים הראשונים שלי בפתיל הזה. עד שלא יתאפשר לנהל איתך דיון נורמלי אני אשאיר את התענוג לאחרים.

אני חושב שהם יוצאים נגד הטענה שקובעת ששומן רווי לא בריא, ולא ההיפך. הטענה היא טענה מתודולוגית: אם טוענים ששומן רווי אינו בריא ואין למעשה מחקרים מבוקרים שמאששים את הטענה, אז ניתן להטיל ספק בטענה. המטרה היא לא לומר ששומן רווי הוא בריא (זו דווקא קפיצה לא מחייבת שהרבה אנשים בפורום הזה עושים), אלא להצביע על כך שהטענה ששומן רווי הוא בהכרח לא בריא אינה מבוססת עדיין. מכאן ועד להמליץ לכל העולם ואישתו לאכול שומן רווי זו כאמור קפיצה לוגית לא מחייבת, אבל היא לא מחייבת באותה מידה שממליצים לכל העולם ואישתו להימנע משומן רווי.
מגיע אליך בן אדם, בעודף משקל רב (BMI +30), לא מתאמן, לא אוכל כמעט פירות וירקות, מעשן קופסה וחצי של סיגריות ביום.
אתה תגיד לבן אדם כזה "לא משנה כמה שומן רווי אתה אוכל ביום? פשוט תאכל פחות גם אם זה מרכיב 80% מתצרוכת השומן שלך ביום כשומן רווי?"

אם כן הפורום הזה נהייה מטורף וחסר שפיות לחלוטין.

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני אגיד לו להפסיק לעשן, לאכול פירות וירקות ולהתחיל להזיז את התחת.

מושון אני דווקא מסכים עם העמדה שלך. אני אפילו לא הייתי מציע לבנאדם ״מתאמן״ לבלוס כל דבר שמכיל שומן רווי ולהתעלם לגמרי מהכולסטרול הגבוה שיוצא לו בבדיקות. אבל תסכים איתי שהעמדה הזאת לא מבוססת מחקרית כמו העמדה לצד השני (אבל היא יותר זהירה לאור חילוקי הדעות בנושא, ולטעמי יותר חכמה כרגע).

מגיע אליך בן אדם, בעודף משקל רב (BMI +30), לא מתאמן, לא אוכל כמעט פירות וירקות, מעשן קופסה וחצי של סיגריות ביום.
אתה תגיד לבן אדם כזה "לא משנה כמה שומן רווי אתה אוכל ביום? פשוט תאכל פחות גם אם זה מרכיב 80% מתצרוכת השומן שלך ביום כשומן רווי?"

אם כן הפורום הזה נהייה מטורף וחסר שפיות לחלוטין.

אתה מתפלא? זה כנראה מעבר טבעי אחרי שמיצינו לטרחן לכולם עד כמה לאנג'ים (או פרס בישיבה למשל) זה דבר נורא...

אגב, וכמובן שאני לא מייצג אלא את עצמי, מאז שהתחלתי לאכול חמאה וחלב קוקוס וגבנ"צ וכו וכו כל היום (ועדיין, זה טעים) ערכי הכולסטרול והטרי גליצרדידים בבדיקות הדם שלי עלו מאוד.

• פותח/ת השרשור
אתה מתפלא? זה כנראה מעבר טבעי אחרי שמיצינו לטרחן לכולם עד כמה לאנג'ים (או פרס בישיבה למשל) זה דבר נורא...

אגב, וכמובן שאני לא מייצג אלא את עצמי, מאז שהתחלתי לאכול חמאה וחלב קוקוס וגבנ"צ וכו וכו כל היום (ועדיין, זה טעים) ערכי הכולסטרול והטרי גליצרדידים בבדיקות הדם שלי עלו מאוד.
שלי דווקא ירדו. HDL באמת עלה.

לי הזין גדל, והסקוואט הכפיל את עצמו, מי שרוצה לקבל עצות תזונה מכמה שמנים מוזמן.
ולבסס תאוריות על עקרונות מדעיים זה מאוד יפה.
שמעתי על פיזקאים וכימאים תאורתיים, אבל ביולוגים תאורתיים זה פעם ראשונה.

ובכלל אלכס למה אתה שם על חוקרים ולא על אנשים עם ניסיון בשטח, או שזה עובד רק בתחומים שמתאימים לך...

לי הזין גדל, והסקוואט הכפיל את עצמו, מי שרוצה לקבל עצות תזונה מכמה שמנים מוזמן.
ולבסס תאוריות על עקרונות מדעיים זה מאוד יפה.
שמעתי על פיזקאים וכימאים תאורתיים, אבל ביולוגים תאורתיים זה פעם ראשונה.

ובכלל אלכס למה אתה שם על חוקרים ולא על אנשים עם ניסיון בשטח, או שזה עובד רק בתחומים שמתאימים לך...

היום אמרו לי שאם הסקוואט שלך גדל ואתה עולה במשקל אז בעצם לא עשית כלום. אבל אם הזין שלך גדל זה כבר סיפור אחר לגמרי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית