הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחר נכתב ע"י פרופ' רן קורנובסקי

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
http://health.walla.co.il/?w=/5101/1736551&m=1&mid=99759
כל מילה נוספת מיותרת. זה כבר לא דיאטנית מכושר מתחיל כאן. אחד מרופאי הלב הטובים בארץ אומר:
"צריכה מרובה וממושכת של שומנים כאלה עלולה להזיק לבריאות, בגלל נטייתם להצטבר בכלי דם וליצור רבדים עשירים בשומן בדופנות כלי הדם."
עד מתי?
אני אטריל אותו בשנה הבאה אם הוא יעביר לי הרצאות.
אתם מוזמנים לצרף לאשכול הזה כל רפרנס שיש לכם בשלוף שיסתור את המשפט שלו.

היום אמרו לי שאם הסקוואט שלך גדל ואתה עולה במשקל אז בעצם לא עשית כלום. אבל אם הזין שלך גדל זה כבר סיפור אחר לגמרי...

זה דבר ידוע ומוכר, בכל ענפי הספורט שוקלים את הספורטאי לפני שהוא מתחרה.

מדהים מאוד. לא זכור לי שאמרת כלום חוץ מלהעתיק ארבעה שמות מאיפושהו, לבלבל את המוח ביחס לרופא המשפחה שלי ולצפות שאני אחפש איפה הם מסכימים או לא.
בנוגע לרלוונטי או לא, אתה הרי מומחה הלוגיקה כאן, תנסה להיזכר אם היה או לא היה כאן דיון בענין שומן רווי - תקרא שוב מה שמסומן בדבריו של אחד המומחים שקראת להם לפה - ותסיק את המסקנות הרלוונטיות לאיכות הטיעונים שלך.

לא פחות חשוב, מאחר ומעולם לא ראיתי אותך מודה בטעות שלך באיזה נושא שלא יהיה (כולל בכאלה שאין לך שום מושג בהם) אני מצטער שבכלל התיחסתי לתגובה/פרובוקציה שלך לדברים הראשונים שלי בפתיל הזה. עד שלא יתאפשר לנהל איתך דיון נורמלי אני אשאיר את התענוג לאחרים.

אולי במקום לבכות שלא האכילו אותך בכפית כרגיל, תקרא באמת מה האנשים האלה כתבו בעבודות שלהם, ואת הלינק שעודד הביא לך, ותבדוק מי מאיתנו צריך להודות בטעות.

על מה יש לי לנהל דיון עם בן אדם שמחפש טענות אד הומינם מרופאים, ולא מעניין אותו מה המדע אומר?

לי הזין גדל, והסקוואט הכפיל את עצמו, מי שרוצה לקבל עצות תזונה מכמה שמנים מוזמן.
ולבסס תאוריות על עקרונות מדעיים זה מאוד יפה.
שמעתי על פיזקאים וכימאים תאורתיים, אבל ביולוגים תאורתיים זה פעם ראשונה.

ובכלל אלכס למה אתה שם על חוקרים ולא על אנשים עם ניסיון בשטח, או שזה עובד רק בתחומים שמתאימים לך...

ניסיון בשטח? על מה אתה מדבר?

הם ראו שסטטיסטית 90 אחוז ממי שנכנס לצינתור מגיע בתיק עם בקבוק שמן קוקוס.

ניסיון בהתנהגות של החולים שלהם.
ולא דיברתי בכלל על שומן רווי, דיברתי על רופאים.
מה שאתה מחליט לעשות עם החוות דעת שיתנו לך, אתה מוזמן לעשות לבד.

ניסיון בהתנהגות של החולים שלהם.
ולא דיברתי בכלל על שומן רווי, דיברתי על רופאים.
מה שאתה מחליט לעשות עם החוות דעת שיתנו לך, אתה מוזמן לעשות לבד.

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד.

לריפ אתה מקשיב ולא לכל החוקרים של התרגילים, כי לריפ יש ניסיון.
אבל לרופאים אתה לא מקשיב למרות שהם בדיוק כמו ריפ.
אני לא חושב שאפשר להשוות בין דברים כאלה, היות ותזונה ומחלות לב מורכבות מהרבה יותר פרמטרים שצריך להתחשב בהם מאשר כיצד לייצר אימונים אפקטיביים לרמות שונות. 🥷

לריפ אתה מקשיב ולא לכל החוקרים של התרגילים, כי לריפ יש ניסיון.
אבל לרופאים אתה לא מקשיב למרות שהם בדיוק כמו ריפ.

אז בגלל שהם יודעים לטפל בבעיות הם גם יודעים מה הגורם בלי להסתכל במחקרים? איזה קטע מטורף.
אגב, אם היו מחקרים טובים בנושא, הייתי מקשיב להם ולא לריפ. עובדה שהוא בעצמו קורא את כולם

אני לא ראיתי שום מחקר מבוקר שאומר ששומן רווי בריא למתאמנים. אז גם לומר "זה לא בריא לרוב האוכלוסיה אבל בריא לנו" דורש הוכחה. וזה עדיין חוזר לנקודה הראשונה - אף אחד לא הוכיח מחקרית שזה לא בריא, נקודה (וזה עדיין לא אומר שזה בריא).

תגדיר בריא.

אז בגלל שהם יודעים לטפל בבעיות הם גם יודעים מה הגורם בלי להסתכל במחקרים? איזה קטע מטורף.
אגב, אם היו מחקרים טובים בנושא, הייתי מקשיב להם ולא לריפ. עובדה שהוא בעצמו קורא את כולם

לא כל דבר אפשר לחקור, בטח לא אצל בני אדם.
מחקרים אפידמיולוגים לרוב נערכים בצורה כזאת שיגידו מה שהחוקר רוצה, ולעשות מחקר מבוקר זה
לא אפשרי כל כך.
וכן אבחנה זה אחד מהדברים הכי חשובים לרופא, ולדעת את צורת החיים שמאפיינת את החולים שלו הוא יודע גם בלי שחוקר במגדל שן שיגיד לו.
אבל כנראה תמיד הכל קונספירציה כולסטרול, לחץ דם, איידס הכל זה קונספירציה בשבילך.

מי מחליט מה זה מחקר טוב?

מחקרים אפידמיולוגים לרוב נערכים בצורה כזאת שיגידו מה שהחוקר רוצה, ולעשות מחקר מבוקר זה
לא אפשרי כל כך.
וכן אבחנה זה אחד מהדברים הכי חשובים לרופא, ולדעת את צורת החיים שמאפיינת את החולים שלו הוא יודע גם בלי שחוקר במגדל שן שיגיד לו.

מי מחליט מה זה מחקר טוב?

אז הגישה שאתה מתאר כאן היא שהקרדיולוג שואל את שלומי מה הוא אכל אתמול ולפי זה מסיק דברים. נשמע טוב.

אגב, דר. וויליאם דוויס קרדיולוג.

לא אפשרי כל כך.

מי מחליט מה זה מחקר טוב?

זו אכן קונספירציה. גם הפחמימות אגב. אני בטוח שהאדם הפליאוליטי (שבחיים שלו אני מתקנא ולכן אני רוצה ללמוד מהם) הלך כל בוקר לסופר וקנה סטייק לבן לארוחת בוקר, צהריים וערב (אני די בטוח מבחינה אנתרופולוגית שלא היו סופרים בשעתו, אבל ניחא). מצד שני, אני גם די בטוח שמערכת תרבותית עניפה כשל המזרח הרחוק הצליחה להעמיד דורות שלמים של אנשים שחיו עד גילאים מופלגים על מזון פחמימתי בעיקרו ודל בשומן היא קונספירציה, כי פחמימות גורמות לדלקות, אימפוטנציה ולמוות בטרם עת. אני מעדיף להאמין לגארי טאובס על פני עשרות הפרופסורים המטומטמים שמסתפקים במחקרים אפידמיולוגיים ואומרים לך להימנע משומן רווי. ואני מאמין שהאמריקאים באמת מצאו חייזרים באיזור 51 ושחלקם היו חייזרים פליאוליטיים. word!

אז הגישה שאתה מתאר כאן היא שהקרדיולוג שואל את שלומי מה הוא אכל אתמול ולפי זה מסיק דברים. נשמע טוב.

אגב, דר. וויליאם דוויס קרדיולוג.ן

כנראה קרדיולוג רואה כמה אלפיי אם לא עשרות אלפיי חולים בקריירה שלו.
וכן לשאול על אורך החיים שלו הנבדק זה חלק מהתהליך, או שגם זה מיותר?

אז יש כמה שטוענים ככה, שיהיה להם לבריאות.
אני לא טענתי שום דבר, רק שהדרך בה אתה בוחר על מה אתה מסתמך היא מוזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית