ייעוץ רוצה לעשות SS, וצריך לעשות כמה שינויים

MeFailEnglish

משתמש מתחיל
74
0
נק' מוניטין:
0
74
0
טוב אז פתחתי היום אשקול ושעלתי בו מהו תחליף טוב לדאדליפט, כי ההורים שלי לא מרשים לי לעשות דאדליפט (אני בן 14 דרך אגב). אמרו לי שמתח זה תחליף טוב בינתיים.
יותר נכון הם מרשים לי, אבל הם אמרו שאני צריך להתחיל עם משקל מאוד מאוד קל ולהתקדם לאט מאוד דווקא בתרגיל הזה. את שאר התרגילים הם דווקא מרשים לי.
אני עכשיו לומד טכניקה על כל התרגילים ל-SS עם מטאטא אז למידת טכניקה זו לא בעיה.

רציתי לעשות כזה דבר:

Workout A:
Squat-3x5
Bench Press-3x5
5*1 deadlifts (אבל עם משקל מאוד מאוד קל, אז אני לא מחשיב את זה כחלק מהאימון)
fail*3Wide Grip pull ups (אני יינסה לשפר בחזרה אחת לפחות במספר כללי של החזרות כל אימון, וכשאני אני ייעשה בערך 15 כל סט אני יוסיף משקל)

Workout B:
Squat-3x5
Standing Military Press-3x5
Power Cleans(or Bent Over Barbell Rows)-3x5
fail*2 Dips ( (אני יינסה לשפר בחזרה אחת לפחות במספר כללי של החזרות כל אימון, וכשאני אני ייעשה בערך 15 לכל סט אני יוסיף משקל)

רציתי לדעת אם לדאתכם תוכנית כזאת אמורה להיות תחליף בסדר לתוכנית המקורית.

ואם היא תענה על המטרות העיקריות שלי:
המטרות העיקריות שלי הם להתחזק, ולהיות מהיר יותר בספרינטים. אני כמובן גם רוצה לעלות במסת שרירים, אבל זו לא המטרה העיקרית.

נערך לאחרונה:
למה אתה שואל את ההורים שלך מה לעשות? 😣

אתה בן 14 יש לך כבר דעה משלך ואתה מספיק בוגר להחליט מה לעשות ומה לא.

תעשה ss רגיל וזהו

• פותח/ת השרשור

תעשה ss רגיל וזהו

אבא שלי הולך לחדר כושר, ורציתי להתחיל להתאמן. אמרתי לו שאני רוצה לעשות את התוכנית הזאת, הוא אמר שהוא לא מרשה לעשות את הדאדליפט. צודק או שלא זה לא משנה, אני לא יכול לעשות.

אתה רציני? דדליפט זה תרגיל פשוט לביצוע. העיקר שאתה שומר על טכניקה. ליתר ביטחון תבקש מאבא שלך שיקנה לך חגורה, אבל לא סתם חגורה ליצנית. ותעשה דדליפט!

והיא לא תענה לך על המטרות.
אתה בטוח לא תהיה יותר מהיר בספרינטים.

• פותח/ת השרשור
אתה רציני? דדליפט זה תרגיל פשוט לביצוע. העיקר שאתה שומר על טכניקה. ליתר ביטחון תבקש מאבא שלך שיקנה לך חגורה, אבל לא סתם חגורה ליצנית. ותעשה דדליפט!

אני לא מבין..... איך היא לא תשפר אותי בספרינטים. בתוכנית הזאת את אומנם מעלה בהרבה משקל, אבל בסוף הכוח שלך ביחס למשקל הרבה יותר גדול.

• פותח/ת השרשור
האחוז שומן שלך יעלה. אחוז שומן גבוה, מוריד מאוד מהביצועים.

אני לא מבין בשביל לקבל תוצאות טובות בתוכנית צריך לעלות בהרבה % שומן?
מה ההיגיון בלדחוף אוכל יותר ממה שאתה צריך לבניית שרירים?
למה אי אפשר פשוט להתחיל לאכול כמות אוכל מסוימת ואם אין עלייה הכוח אז לאכול כמה קלוריות יותר?

ריפטו בעצמו כתב שאפשר אפילו להתקדם טוב בתוכנית הזאת, ואפילו להוריד % שומן.

נערך לאחרונה:
המטרה בתוכנית היא לא להשמין,אבל המטרה היא להתחזק לינארית (כל אימון בעקרון) ובשביל לעשות את זה יש לאכול הרבה יותר מאשר כל תוכנית אחרת,וזה בדרך כלל מלווה בעלייה בשומן (ביחד עם עלייה בשריר)...כמובן שיש אנשים שעולים קצת יותר לאט (גם זה אפשרי) ומסיימים עם משקלים קצת יותר נמוכים אבל כמעט ולא עולים באחוז שומן...

ריפטו אמר שאפשר להוריד באחוז שומן רק במקרים בודדים,אם מישהו מתחיל שמנמן - שמן ואוכל נכון ומתאמן כבד הוא יכול לאבד אחוז שומן בזה שהוא יעלה בשריר

• פותח/ת השרשור
המטרה בתוכנית היא לא להשמין,אבל המטרה היא להתחזק לינארית (כל אימון בעקרון) ובשביל לעשות את זה יש לאכול הרבה יותר מאשר כל תוכנית אחרת,וזה בדרך כלל מלווה בעלייה בשומן (ביחד עם עלייה בשריר)...כמובן שיש אנשים שעולים קצת יותר לאט (גם זה אפשרי) ומסיימים עם משקלים קצת יותר נמוכים אבל כמעט ולא עולים באחוז שומן...

ריפטו אמר שאפשר להוריד באחוז שומן רק במקרים בודדים,אם מישהו מתחיל שמנמן - שמן ואוכל נכון ומתאמן כבד הוא יכול לאבד אחוז שומן בזה שהוא יעלה בשריר

אין לי בעיה לעלות בקצת % שומן, אבל פה בפורום הרבה אומרים שצפויות עליות משמעותיות של שומן, ולדעתי איו שום הגיון בלעלות בהרבה % שומן. אפילו אם בתוכנית הזאת צריכים לאכול יותר משאר התוכניות.

נערך לאחרונה:
שוב פעם,זה לא משהו כללי,זה אינדיבידואלי,יש כאלה שיעלו יותר ויש כאלה שיעלו פחות...
בכל מקרה הדגש הוא לאכול ולאכול הרבה,גם אם זה אומר להשמין קצת

תעשה ss רגיל וזהו

לא הוא לא. קל מאוד לרוץ עם "למה שתערב את ההורים בזה?" במקום לנסות ולהתייחס לבעיה הדי רלוונטית שלו.

חגורה לא מקנה לך ביטחון או יתר ביטחון.

לפותח הנושא, לדדליפט אין תחליף בעיקרון. אתה יכול לנסות את מה שחשבת עליו בנתיים אבל תחשוב על זה כך או תציג את זה כך לאבא: אם אתה יכול לעשות פאוורקלין ולהתקדם שם במשקלים, למה שלא תוכל להתקדם בדדליפט? גם אם אתה מתחיל ממוט ריק. החלק הראשון בפאוור קלין די דומה לדדליפט.

אם אביך עדיין יגיד לא, תנסה להביא לו חומרי קריאה על התרגיל, מומלץ את הפרק עליו ב-SS.

בכל מקרה, הייתי פשוט מוריד את הדדליפט אם לא יכולתי לעשות אותו בשום אופן. כי לעשות מתח ו-PC\BOR לסירוגין כל אימון כל השבוע זה לא רעיון טוב.

בכל מקרה טוב שאתה קורא וחושב לפני שאתה כותב. תמשיך להשקיע ולהיות רציני.

• פותח/ת השרשור
לא הוא לא. קל מאוד לרוץ עם "למה שתערב את ההורים בזה?" במקום לנסות ולהתייחס לבעיה הדי רלוונטית שלו.

חגורה לא מקנה לך ביטחון או יתר ביטחון.

לפותח הנושא, לדדליפט אין תחליף בעיקרון. אתה יכול לנסות את מה שחשבת עליו בנתיים אבל תחשוב על זה כך או תציג את זה כך לאבא: אם אתה יכול לעשות פאוורקלין ולהתקדם שם במשקלים, למה שלא תוכל להתקדם בדדליפט? גם אם אתה מתחיל ממוט ריק. החלק הראשון בפאוור קלין די דומה לדדליפט.

אם אביך עדיין יגיד לא, תנסה להביא לו חומרי קריאה על התרגיל, מומלץ את הפרק עליו ב-SS.

בכל מקרה, הייתי פשוט מוריד את הדדליפט אם לא יכולתי לעשות אותו בשום אופן. כי לעשות מתח ו-PC\BOR לסירוגין כל אימון כל השבוע זה לא רעיון טוב.

בכל מקרה טוב שאתה קורא וחושב לפני שאתה כותב. תמשיך להשקיע ולהיות רציני.

האמת שדיברתי איתו ועכשיו הוא שוקל לתת לי לעשות את התרגיל הזה יותר ברצינות. הסיבה היא שאנחנו רוכבים באופני הרים, והוא קרא שהתרגיל הזה טוב מאוד לרוכבי אופניים כי זה מחזק את הגב התחתון, אני חושב שאפשר לנעול את האשקול הזה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית