הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכת מלטונין לאחר שימוש בקפאין - מסוכן ??

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
היי,

עקב אילוצים (צבא) האימונים שלי עברו לשעות הערב ככה שיוצא שאני מסיים שעה וחצי לפני שעת השינה.

הבעיה היא שבנוסף לאימון עצמו (אנאירובי FBW + אירובי HIIT) שגם ככה גורר הפרשה של אנדרנלין במידה כזו או אחרת אני משתמש גם בקפאין וכל המכלול הזה מקשה עלי להרדם.

האם שימוש במלטונין לאחר מכן הוא בעייתי \ מסוכן \ לא בריא במובן כזה או אחר ?

תודה מראש.

נסה לצרוך קפאין של חברה אחרת אם יש בעיות בשינה.
בכל מקרה אין משהו שאני מכיר בנטילה של קפאין ומלטונין. מה שכן מלטונין עושה אותך סוג של זומבי יום למחרת לכן לא הייתי ממליץ להסתמך עליו לתקופה ממושכת.

• פותח/ת השרשור
אני עכשיו על 4ever fit - בהחלט שיפור דראסטי מהפרולאב אבל עדיין קיים קושי. אני לא בטוח אם זה הקפאין או האנדרנלין.

וכן, המלטונין באמת עושה אותי זומבי אבל אני מתעשת אחרי שעתיים מההשקמה.

ומאיזו בחינה לא כדאי לבנות על מלטונין לאורך זמן ? רק מההיבט של הסוטול בבוקר שאחרי או שיש עניין של התמכרות או הסתגלות של הגוף ?

בעיקרון התמכרות אבל אין על זה הרבה מסמכים, אני זוכר שקראתי שתקופה ממושכת עם מלטונין לא השתיקה את ה"מלטונין הטבעי", אבל זה לא היה חד משמעי והכל שאלה של זמן VS מינון VS משקל גוף.

בעיקרון התמכרות אבל אין על זה הרבה מסמכים, אני זוכר שקראתי שתקופה ממושכת עם מלטונין לא השתיקה את ה"מלטונין הטבעי", אבל זה לא היה חד משמעי והכל שאלה של זמן VS מינון VS משקל גוף.

משה, בתור קורא סמוי בפורום, שקורא ומחכים מההודעות שלך, ואף מיישם חלק מההמלצות שלך לגבי איך נכון להתאמן\לאכול וכו' אני חייב לציין שדי הפתעת אותי במה שכתבת בשרשור הזה...

אני מטופל כמה זמן במלטונין בעקבות בעיות שינה ע"י רופא שינה, לכן קראתי מאמרים על אופן הפעולה של המלטונין ואני יודע פחות או יותר איך הוא עובד

פותח האשכול תיאר שהוא חווה קשיי הירדמות, בעיה רפואית נטו! וביקש להתיעץ אודות שימוש במלטונין שבארץ דרוש מרשם רופא עבורו (נכון שזה רק בארץ ושניתן להשיג גם ללא מרשם), העיניין שמפריע לי הוא: מי הסמיך אותך לייעץ לאנשים לגבי נושאים רפואים???
ישנו גבול מ-א-ו-ד ברור בין לענות לשאלה של "האם כדאי לעבוד על 13 חזרות לסט או על 5", "האם טיגון של חזה עוף בשמן קוקוס הוא בריא" , לבין שאלה רפואית כפי שהציג פותח האשכול.
התגובה האחראית הייתה אמורה להיות "קבע תור לרופא, אנחנו לא רופאיםף ולא מתיימרים להיות כאלה"

אבל ניחא

הוספת חטא על פשע, בכך שענית בערימת קישקושים חסרי כל בסיס.
"מלטונין עושה אותך סוג של זומבי יום למחרת "
אולי אותך הוא עושה סוג של זומבי למחרת, על סמך מה אתה מכליל שכך זה לכל האוכלוסיה (או רובה)
ההפך הוא הנכון, בן-אדם שזקוק למלטונין ושאובחן בתור כזה, ע"י שימוש נכון, במינון נכון, יגרום לך להיות רענן מאוד ביום שלמחרת.
"בעיקרון התמכרות אבל אין על זה הרבה מסמכים"
לא יכולת לסתור את עצמך יותר במשפט הזה
אם אתה לא יכול לתת סימוכין - אל תכתוב שטויות
http://www.frontiernet.net/~batory/articles.html
ומספיק שהיית רושם בגוגל is melatonin addictive והיית מתוודע לעובדה שבכל המחקרים שנעשו לא נמצא שמלטונין ממכר, להפך הוא בטוח לשימוש, עם תופעות לוואי זניחות (ולכן הוא נמכר כתוסף תזונה בארה"ב, בניגוד לכדורי שינה אשר ממכרות)
אבל הכי כיף לקבוע קיביעות לא נכונות ולהרגיש את עצמך בוגר רפואה מצטיין עם עשרות שנות התמחות ברפואת שינה

שלום לקורא הסמוי,

בוא נתחיל מזה, שבכל עמוד בפורום בתחתית הפורום, מודגש בשחור ההצהרה הבאה:

"כמו כן הנהלת האתר אינה מעודדת שימוש בסטרואידים או חומרים לא חוקיים, כל המלצות משתמשי האתר ניתנות בערבון מוגבל ויש להתייעץ עם יועץ רפואי מוסמך."

עכשיו אחרי שהבהרנו שלא על ההנלה ולא על המשתמשים יש גורם מוסמך כולשהו על המלצותיו ועברנו את המדרגה הזו נמשיך.
קודם כל הייתי שמח אם היית ממשיך להיות קורא סמוי, היית חוסך לי בזמן לרשום את התגובה הזו אבל כנראה שאצטרך בכל מקרה להגיב לך.

אני מטופל כמה זמן במלטונין בעקבות בעיות שינה ע"י רופא שינה, לכן קראתי מאמרים על אופן הפעולה של המלטונין ואני יודע פחות או יותר איך הוא עובד

זה שקראת מאמרים הופך אותך למבין משהו על המסלול של מלטונין? יותר מאחרים? על סמך מה? על סמך זה שאתה אפילו לא יכול לצרף בכל הקשקשת שפרסמת כרגע עם הרבה "אוי אכלו לי ושתו לי" רפרנס? אתה מצרף לי מאמרים עם ברוקלי בלוגו והרבה בלה בלה? אתה מצפה שיתפסו ממך בן אדם רציני אחרי זה? כשאני רושם מחקר לפחות אני מפרסם מחקר ולא כתבה סטייל YNET

פותח האשכול תיאר שהוא חווה קשיי הירדמות, בעיה רפואית נטו! וביקש להתיעץ אודות שימוש במלטונין שבארץ דרוש מרשם רופא עבורו (נכון שזה רק בארץ ושניתן להשיג גם ללא מרשם), העיניין שמפריע לי הוא: מי הסמיך אותך לייעץ לאנשים לגבי נושאים רפואים???

אם לא שמת לב, זה האתר שלי, ככה שאם אני ארצה היום לדבר על נושאים של פיזיקה גרעינית, אני אוכל לעשות את זה, כי מממ? אני יכול? קושי בהירדמות זה נושא רפואי? גם אחרי שהוא אמר שהוא נוטל קפאין בשעות מאוחרות ובגלל זה הוא לא מצליח להירדם? אז זה רפואי או שהוא עושה את זה לעצמו? או שאולי אתה צריך קצת עזרה בהבנת הנקרא, חבל שלא קראת גם על זה מאמרים.

ישנו גבול מ-א-ו-ד ברור בין לענות לשאלה של "האם כדאי לעבוד על 13 חזרות לסט או על 5", "האם טיגון של חזה עוף בשמן קוקוס הוא בריא" , לבין שאלה רפואית כפי שהציג פותח האשכול.

ישנו גם גבול מאוד ברור, בין זה שקראת מאמר או שניים לבין ההבנת הנקרא שלך שכנראה גם שם לא הבנת מה קראת או מה אתה קורא עכשיו?

התגובה האחראית הייתה אמורה להיות "קבע תור לרופא, אנחנו לא רופאיםף ולא מתיימרים להיות כאלה"

פותח האשכול: "שלום הרופא, יש לי קושי בהירדמות, מה אוכל לעשות?"
הרופא: "האם יש סיבה מיוחדת לכך?"
פותח האשכול: "כנראה בגלל שאני נוטל קפאין לפני השינה ועושה גם אימון כשעה לפני"
הרופא: " אז תפסיק לקחת קפאין לפני השינה או להתאמן לפני השינה"

בעיה רפואית נפתרה? כנראה שכן. דרך אגב, רוב הבעיות שינה נובעות מלחצים נפשיים ופסיכולוגים ולא קשורים בדרך כלל לדברים פיזים שמעברים בדיוק דברים רפואיים, לכן פסיכולוג יעזור יותר מאשר מלטונין, ובמקרה שלך זה גם יכול להיות הגיוני, רואים שיש כאן בעיות.

"מלטונין עושה אותך סוג של זומבי יום למחרת "

אני שמח שאתה לא חלק מהסטטיסטיקה, אבל רוב האנשים חווים את תופעות הלוואי הזו וזה גם רשום על המוצר עצמו ברוב המקרים, תקרא את הדפים הלבנים ב-15 שפות שמביאים לך עם הכדורים שאתה לוקח, לא יזיק עוד שיעור להבנת הנקרא שלך.

אולי אותך הוא עושה סוג של זומבי למחרת, על סמך מה אתה מכליל שכך זה לכל האוכלוסיה (או רובה)

אם היית קורא תגובה לפניך (או שקראת, ולא הבנת אותה?), היית רואה שפותח האשכול אישר את הטענות שלי בכך שהוא אמר שזה כן עושה אותו זומבי לזמן קצר. אבל הרי כיף לרשום בפורומים שטויות, זה מביא לך Internet Power.

"בעיקרון התמכרות אבל אין על זה הרבה מסמכים"

ופה נוכיח לאומה שאתה לא יודע לקרוא, כאשר התגובה שלי הייתה:

אבל הכי כיף לקבוע קיביעות לא נכונות ולהרגיש את עצמך בוגר רפואה מצטיין עם עשרות שנות התמחות ברפואת שינה
אולי, אבל מה שבטוח שאתה לא מורה ללשון והבעה.

פעם הבאה שאתה מגיב, תקרא קצת את התגובות לפניך ואת מה שרשם לפחות פותח האשכול. תודה שעשית טובה לאומה והיית קורא אנונימי עד עכשיו, אשמח אם תמשיך רק לקרוא ולא להגיב.

ולחכמולוג:

BMJ. 2006 Feb 18;332(7538):385-93. Epub 2006 Feb 10.Click here to read Click here to read Links

Efficacy and safety of exogenous melatonin for secondary sleep disorders and sleep disorders accompanying sleep restriction: meta-analysis.

* Buscemi N,
* Vandermeer B,
* Hooton N,
* Pandya R,
* Tjosvold L,
* Hartling L,
* Vohra S,
* Klassen TP,
* Baker G.

University of Alberta/Capital Health Evidence-based Practice Centre, Department of Pediatrics, University of Alberta, Edmonton, AB, Canada T6G 2J3. [email protected]

OBJECTIVE: To conduct a systematic review of the efficacy and safety of exogenous melatonin in managing secondary sleep disorders and sleep disorders accompanying sleep restriction, such as jet lag and shiftwork disorder. DATA SOURCES: 13 electronic databases and reference lists of relevant reviews and included studies; Associated Professional Sleep Society abstracts (1999 to 2003). STUDY SELECTION: The efficacy review included randomised controlled trials; the safety review included randomised and non-randomised controlled trials. QUALITY ASSESSMENT: Randomised controlled trials were assessed by using the Jadad Scale and criteria by Schulz et al, and non-randomised controlled trials by the Downs and Black checklist. DATA EXTRACTION AND SYNTHESIS: One reviewer extracted data and another reviewer verified the data extracted. The inverse variance method was used to weight studies and the random effects model was used to analyse data. MAIN RESULTS: Six randomised controlled trials with 97 participants showed no evidence that melatonin had an effect on sleep onset latency in people with secondary sleep disorders (weighted mean difference -13.2 (95% confidence interval -27.3 to 0.9) min). Nine randomised controlled trials with 427 participants showed no evidence that melatonin had an effect on sleep onset latency in people who had sleep disorders accompanying sleep restriction (-1.0 (-2.3 to 0.3) min). 17 randomised controlled trials with 651 participants showed no evidence of adverse effects of melatonin with short term use (three months or less). CONCLUSIONS: There is no evidence that melatonin is effective in treating secondary sleep disorders or sleep disorders accompanying sleep restriction, such as jet lag and shiftwork disorder. There is evidence that melatonin is safe with short term use.

PMID: 16473858 [PubMed - indexed for MEDLINE]

ועוד אחד

J Androl. 2002 Jul-Aug;23(4):572-8. Related Articles, Links

Comment in:

* J Androl. 2004 Mar-Apr;25(2):185-6; author reply 186-7.

Melatonin administration alters semen quality in healthy men.

Luboshitzky R, Shen-Orr Z, Nave R, Lavi S, Lavie P.

Department of Endocrinology, Haemek Medical Center, Afula, Israel. [email protected]

The role of melatonin in the regulation of reproduction in humans is unknown. We conducted a 6-month, double-blind, crossover study of a daily treatment dose of 3 mg melatonin or placebo given orally at 1700 hours in 8 healthy men. Semen quality (concentration, motility, and morphology), serum and seminal plasma 17-beta-estradiol (E(2)), testosterone, melatonin, and serum gonadotropin levels were determined every 3 months throughout the study. In 6 men, there was no change in semen quality or in serum and seminal plasma hormone levels during the study period. In 2 men, during the melatonin treatment period, sperm concentration decreased to 3 x 10(6)/mL and 12 x 10(6)/mL, and motility declined to 32% and 30%. These coincided with a decline in seminal plasma and serum E(2) levels and with an increase in testosterone:E(2) ratios. Six months after the cessation of melatonin, sperm concentration and motility were normal in 1 man but remained abnormal in the other one with a still elevated testosterone:E(2) ratio. Serum gonadotropin levels were unchanged during the study in all 8 men. Our preliminary observations suggest that long-term melatonin administration is associated with decreased semen quality in a number of healthy men, probably through the inhibition of aromatase at the testicular level.

מעט משתתפים ומעט תוצאות, לכן אמרתי "לא חד משמעי ולא ידוע".

ראשית אציין שבכל התגובה שלך וגם ברפרנסים שהבאת, אין תימוכין ל2 הטענות שטענת:
1."בעיקרון התמכרות אבל אין על זה הרבה מסמכים" - לא התייחסת לזה כלל בתגובה שלך. אוקיי אז אין הרבה מסמכים, תביא 1, שיראה שיש לטענה שלך איזושהי אחיזה למציאות.
2."מלטונין עושה אותך סוג של זומבי יום למחרת " - פותח האשכול אומנם הסכים איתך, אך דעתו היא סוביקטיבית, הוא פרט אחד מתוך אוכלוסיה גדולה, לכן כדי שאושש טענות כאלה, עושים מחקרים, ואתה, לא הצגת אף לא מחקר בודד שמאשש את הטענה הזו.

כעת אתייחס לכמה נקודות בתגובה שלך:

זה שקראת מאמרים הופך אותך למבין משהו על המסלול של מלטונין? יותר מאחרים? על סמך מה? על סמך זה שאתה אפילו לא יכול לצרף בכל הקשקשת שפרסמת כרגע עם הרבה "אוי אכלו לי ושתו לי" רפרנס? אתה מצרף לי מאמרים עם ברוקלי בלוגו והרבה בלה בלה? אתה מצפה שיתפסו ממך בן אדם רציני אחרי זה? כשאני רושם מחקר לפחות אני מפרסם מחקר ולא כתבה סטייל YNET
לכל השאלות הנ"ל התשובה היא - לא.
לא, זה לא הופך אותי למבין משהו על המסלול המטבולי של המלטונין - איפה טענתי כך?
לא, זה לא הופך אותי למבין יותר מאחרים - איפה טענתי כך?
הסיבה שציינתי זאת, היא גם הסיבה למה הגבתי לאשכול הזה. בכל שאר הנושאים קראתי את התגובות שלך וקיבלתי אותן ואף פעלתי לפיהן, כי אינני מבין כלום בהם ואתה מבין יותר ממני.
בנושא הספציפי הזה אני מבין מעט מאוד, אך מספיק בשביל להבין שהקביעות שלך לגבי המלטונין פשוט מוטעות (עובדה - לא הצלחת להביא סימוכין לשתי הטענות שלך למעלה)
לגבי הלינק שהבאתי - מסכים איתך שהוא לא ראוי. אך אתה טענת שמלטונין ממכר, ולכן חובת ההוכחה היא עליך. הקדלתי is melatonin addictive בגוגל וכל הלינקים בעמודים הראשונים הפנו אותי לתשובה חד משמעית -לא. (אני יודע - זה מקור ראוי)

אם לא שמת לב, זה האתר שלי, ככה שאם אני ארצה היום לדבר על נושאים של פיזיקה גרעינית, אני אוכל לעשות את זה, כי מממ? אני יכול? קושי בהירדמות זה נושא רפואי? גם אחרי שהוא אמר שהוא נוטל קפאין בשעות מאוחרות ובגלל זה הוא לא מצליח להירדם? אז זה רפואי או שהוא עושה את זה לעצמו? או שאולי אתה צריך קצת עזרה בהבנת הנקרא, חבל שלא קראת גם על זה מאמרים.

כאן אתה יורד לפסים אישיים. האמן לי שקשיים בהבנת הנקרא אין לי. ולכך יש לי לא מעט סימוכין במישור האקדמי.

פותח האשכול: "שלום הרופא, יש לי קושי בהירדמות, מה אוכל לעשות?"
הרופא: "האם יש סיבה מיוחדת לכך?"
פותח האשכול: "כנראה בגלל שאני נוטל קפאין לפני השינה ועושה גם אימון כשעה לפני"
הרופא: " אז תפסיק לקחת קפאין לפני השינה או להתאמן לפני השינה"
כנראה שזה מה שיקרה בסשן עם הרופא. אם כן, אז פותח השרשור צריך לסמוך על שיקול הדעת של הרופא, יותר משיקול הדעת שלך, אלא אם כן, יש לך השכלה וניסיון רבים בתחום, אשמח לשמוע אם זה המקרה.

בעיה רפואית נפתרה? כנראה שכן. דרך אגב, רוב הבעיות שינה נובעות מלחצים נפשיים ופסיכולוגים ולא קשורים בדרך כלל לדברים פיזים שמעברים בדיוק דברים רפואיים, לכן פסיכולוג יעזור יותר מאשר מלטונין, ובמקרה שלך זה גם יכול להיות הגיוני, רואים שיש כאן בעיות.
שוב, פסים אישיים. וכך גם המשך התגובה שלך, לכן אפסיק כאן.
אם אתה כ"כ משוכנע שאתה צודק, איזו סיבה יש לך לרדת לפסים אישיים ולהתעצבן? תיהיה רגוע, תביא סימוכין, ותגמור עיניין.

לגבי זה שרשמת "לא השתיקה את ה"מלטונין הטבעי" "
לא התווכחתי עם הטענה הזאת. והטענה הזאת בלתי תלויה לטענה שהצגת שמלטונין ממכר.

---------- התגובה התווספה ב 22:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:28 ----------

👑
pubmed or GTFO 🖕

אני מקווה שאתה לא מתכוון אלי.
משה רשם כמה טענות ללא סימוכין. (עדיין ללא סימוכין)
חובת ההוכחה עליו

נערך לאחרונה:
היי,

עקב אילוצים (צבא) האימונים שלי עברו לשעות הערב ככה שיוצא שאני מסיים שעה וחצי לפני שעת השינה.

הבעיה היא שבנוסף לאימון עצמו (אנאירובי FBW + אירובי HIIT) שגם ככה גורר הפרשה של אנדרנלין במידה כזו או אחרת אני משתמש גם בקפאין וכל המכלול הזה מקשה עלי להרדם.

האם שימוש במלטונין לאחר מכן הוא בעייתי \ מסוכן \ לא בריא במובן כזה או אחר ?

תודה מראש.

לא מזמן שאלתי את הרופא שלי לגבי מלטונין והוא אמר שמומלץ להשתמש בזה רק לאחר בדיקות. לא סתם לקחת כי רוב הסיכויים שלא חסר מלטונין ומקור הבעיה בדברים אחרים.

אני כבר עייף לתקן את העולם, נמאס מהליצנים ונמאס לי לבזבז זמן מהחיים שלי להוכיח לאנשים כמוך שחושבים שהם הכי חכמים בעולם בדברים כאלה ואחרים. תעשה מה שאתה רוצה, תמשיך לפרסם מאמרים עם ברוקולי ולחפש מחקרים בגוגל.

בכל מקרה אין משהו שאני מכיר בנטילה של קפאין ומלטונין. .

Caffeine, tobacco, and alcohol can all diminish levels of melatonin in the body while cocaine and amphetamines may increase melatonin production. .
לינק:
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=596499
(למטה יש עשרות (!) מחקרים ומאמרים שמביאים סימוכין לכל מה שכתוב בשרשור הנ"ל)

ולחשוב שיש אנשים שמשלמים כסף עבורי "ייעוץ" ממשה . עצוב.

---------- התגובה התווספה ב 23:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:32 ----------

אני כבר עייף לתקן את העולם, נמאס מהליצנים ונמאס לי לבזבז זמן מהחיים שלי להוכיח לאנשים כמוך שחושבים שהם הכי חכמים בעולם בדברים כאלה ואחרים. תעשה מה שאתה רוצה, תמשיך לפרסם מאמרים עם ברוקולי ולחפש מחקרים בגוגל.

קל נורא לקרוא לאנשים ליצנים ע"ג דפי פורום.
עוד יותר קל לזרוק משפטים כמו "אתה צריך קצת עזרה בהבנת הנקרא, חבל שלא קראת גם על זה מאמרים." - אתה מצפה שיתפסו ממך אדם רציני אחרי תגובות כאלה??

את זה כל אחד יכול לעשות.

אבל להודות שטעית, שאולי לא העמקת בנושא לפני שכתבת את התגובה, זאת הגדולה, וזה רק היה מוסיף לך קרדיט.

בשום מקום לא טענתי שאני חכם יותר ממישהו.
בשום מקום לא טענתי שיש למישהו שאני בכלל לא מכיר "קשיים בהבנת הנקרא", בניגוד אליך.
בשום מקום לא ירדתי לפסים אישיים, אלא סה"כ ביקשתי סימוכין למשהו שטענת שלפי מה שאני מכיר הוא לא נכון.

אבל אם אנחנו כבר בנושא הזה, הייתי שמח לדעת (ואני חושב שגם גולשים אחרים כאן) מי מסתתר מאחורי היוזר Moshe?
בתור מי שמגיב כאן כמעט לכל אשכול, נותן עצות לגבי איך להתאמן, איך לאכול, מה לאכול ומה לא, איזה תוספים לקחת, ואיזה תרופות מרשם לקחת (למרות שלמתיעץ אין כלל מרשם).
ואפילו מציע שירות יעוץ בתשלום.
מה ההשכלה שלך בתחום התזונה? האימונים? קורסים בביולוגיה? עבודות מחקר? האם אתה עוסק בפועל בתחום?
כמובן שאתה לא חייב לענות, אבל בתור מנהל (?) הפורומים, ומשתמש כ"כ פעיל אני חושב שזה גילוי נאות שאתה צריך לספק לקוראים.

נערך לאחרונה:
רשימת מכולת מבאדיבילדינג כמה נמוך עוד אפשר לרדת, אפילו ללכת לפאבמד להכניס את השם של המחקר אתה לא יכול, לקרוא את האבסרקט לפחות (לא נדבר חסר וחלילה על המחקר המלא) ולתת משם ציטוטים, נו בטח הרי לזרוק רשימת מכולת זה הכי נוח ועוד מאתר כמו באדיבילדינג שאני לא יודע מה יותר תת רמה YNET או BB.COM.
בקשר להמלצות שלי ולמקצועיות שלי, אם אני לא מספיק מקצועי בשבילך אתה מוזמן ללכת לחפש מישהו שיש לו בחתימה את כל הרשימת תארים היפים שהוא עשה + שישרשום לך בברכה ואז את השם שלו והתואר שהוא עשה ויתן לך גם ליטוף ונשיקה על הלחי.
בקשר למה שאני עושה, אני עובד בבורגר קינג, מוכר המבורגרים וגם אוכל אותם בדרך, אני שמן, 100 קילו על 1.50, אני בערך על 45% שומן, אוהב לאכול ולהנות מהחיים.
אין לי שום השכלה, בקושי בית ספר סיימתי, אין לי שום עבודות מחקר ואני גם בטוח שלא יהיו.
עכשיו נבקש ממך יפה לא לזהם לפותח האשכול יותר את האשכול אחרי שכבר זיהמת אותו. אין לי מה לבזבז זמן על אנשים כמוך שאפילו לא יודעים איך נראה רפרנס או מחקר ומחפשים שאני אבזבז את הזמן שלי בשביל לעשות בשבילהם את העבודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית