הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי כאבי גב

Piece Of Meat

משתמש מתחיל
278
1
נק' מוניטין:
-6
278
1
במהלך הסקוואט באימון שהיה לי אתמול הרגשתי כאבים בגב, בעיקר באזור שמתחת לשכמות וביניהם. אחרי האימון הכאב הפך לממש בלתי נסבל עד שכמעט ולא הייתי מסוגל לנשום. גם לא אכלתי שום דבר אחרי האימון כי לא הייתי מסוגל מרוב שכאב. היום בבוקר הכאב עדיין היה באותה המידה אבל אחרי כמה שעות, 2 אופטלגין ומריחת משחה הכאב הופחת.
לגבי הטכניקה שלי בסקוואט אני מאמין שהיא בסדר כי אני עובד לפי הדגשים בספר ובוידאו של ריפטו, ואם כבר יש תרגיל שפוגע לי בגב זה הפרס ופשוט הרגשתי את הכאב יומיים אחרי שעשיתי סקוואט (זאת סתם הערכה שלי שאין לה שום ביסוס).
השאלה שלי היא איך ומתי אני חוזר להתאמן מבלי לפצוע את עצמי שוב?

קשה לענות לך ככה בלי לראות אותך מבצע את התרגיל, לפי התיאור של מקום הכאב אני מהמר(אל תתפוס אותי במילה) שזה משהו שקשור לאחיזה שלך, יכול להיות שאם אתה אוחז את המוט לא במקום המתאים תהיה מתיחה באיזור הזה, אבל שוב, אל תתפוס אותי על זה.

תעלה סרטון של הסקווט

• פותח/ת השרשור
קשה לענות לך ככה בלי לראות אותך מבצע את התרגיל, לפי התיאור של מקום הכאב אני מהמר(אל תתפוס אותי במילה) שזה משהו שקשור לאחיזה שלך, יכול להיות שאם אתה אוחז את המוט לא במקום המתאים תהיה מתיחה באיזור הזה, אבל שוב, אל תתפוס אותי על זה.

תעלה סרטון של הסקווט
אין לי סרטונים של הסקוואט ובמצב שלי אני גם לא מסוגל לעשות סקוואט אז אני אנסה לתאר איפה אני אוחז את המוט. בעיקרון זאת האחיזה הכמעט הכי צרה שהגמישות שלי מאפשר לי לעשות LB. האחיזה שלי היא כ 5 ס"מ יותר רחבה מהסימון הצר (לא הסימון בצורת טבעת או איך שלא קוראים לזה, אני מתכוון לסימון הצר יותר. בחלק מהמוטות זה החלק שבו המוט מתחיל להיות קצת מחוספס).

וואו, זה די צר.
אישית אני הייתי תופס בטבעת וגם לפני כמה זמן הייתי צריך להרחיב את האחיזה כי זה גרם לי לכאבים.
תנסה להרחיב את זה ולתפוס בטבעת תראה איך זה יעבוד לך.

• פותח/ת השרשור
וואו, זה די צר.
אישית אני הייתי תופס בטבעת וגם לפני כמה זמן הייתי צריך להרחיב את האחיזה כי זה גרם לי לכאבים.
תנסה להרחיב את זה ולתפוס בטבעת תראה איך זה יעבוד לך.
אני זוכר שניסיתי לתפוס ככה לפני כמה שבועות 120 קילו והיו לי כאבים במפרק כף היד, אז חזרתי לאחיזה הרגילה שלי.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שלא היית רגיל להרים מרפקים מספיק גבוה באחיזה הזאת. תנסה שוב.

תודה אחי אני אנסה את זה.
השאלה היא איך אני חוזר עכשיו לאימונים. חשבתי לעשות את זה כמו שרשום במאמר הפציעות של ריפ אבל יש עם זה כמה בעיות.
1) אני לא יכול לבוא כל יום לחדר כושר במשך שבועיים.
2) זה דורש ממני לעשות רק סקוואט בשבועיים הקרובים.
3) צריך להשים הרבה קרח ואני כמעט שלא נמצא בבית ככה שזה בלתי אפשרי בשבילי.
איך לדעתכם אני אמור לחזור לאימונים?

• פותח/ת השרשור
זה לא בטוח פציעה. תחזור לאימון כשאתה פיקס ותתחיל בהדרגה ותוודא שזה פשוט לא כואב לך.
לחזור בהדרגה זה כולל את הלחיצת חזה והבנט אובר? ובהדרגה זה אומר כאילו עכשיו התחלתי את התוכנית (70% מהמשקל)?

נערך לאחרונה:
לא.. הכוונה תעלה בהדרגה את המשקל בחימום ותראה איך אתה מגיב לזה ותשים לב.
אמרת שרק בסקוואט זה כואב לא? אז השאר אמור להמשיך כרגיל.

• פותח/ת השרשור
לא.. הכוונה תעלה בהדרגה את המשקל בחימום ותראה איך אתה מגיב לזה ותשים לב.
אמרת שרק בסקוואט זה כואב לא? אז השאר אמור להמשיך כרגיל.
נשמע טוב.
אני יעשה דבר כזה, אני אנוח שבוע ובעוד שבוע אני אנסה שוב להרים 122.5 קילו.
בגלל שאני עושה 5*5 לינארי אז הסטים שלפני הם עם משקלים יותר נמוכים ואני אבדוק בהם איך אני מרגיש.

לדעתי זה לא פציעה תחזור למכון שאתה מרגיש כבר שהכל בסדר
בינתייים תנוח טוב ותדאג לאכול טוב.

כשאתה חוזר תחזור בהדרגה ודבר ראשון שתעשה תשלח לנו סירטון של הסקוואט שלך

• פותח/ת השרשור
קצת קשה לי להסכים שזאת לא פציעה בהתחשב בזה שיומיים לא יכולתי לזוז ובקושי יכולתי לנשום מרוב כאב. עכשיו אני כבר מרגיש מצוין אבל ליתר בטחון אני רוצה לחכות עד יום שישי ואז לחזור. העניין הוא שכשהפסקתי להתאמן בדיוק הייתי בקטע של השבירת שיאים. אז האם אני חוזר אחרי 8 ימים של מנוחה למשקלים מקסימלים או שאני מוריד קצת משקל מהמוט? (אני מדבר על תרגילים שהם לא סקוואט) אחרי הכל לא נראה לי ש8 ימים של מנוחה אמור להשפיע לכאן או לכאן.

עדיף לננוח עד יום שישי באמת. אולי אפילו עד שבוע הבא עם כבר. להיות בטוח שתהיה בסדר
ותחזור ל70-80 אחוז ממשקלי השיא אם קל תעלה טיפה אבל אל תגיע למשקלי השיא אלה תעשה שבוע של אימונים בינוניים עם חזרות גבוהות . מה שכן ברגע שמתחיל לכאוב לך הגב אבל בכאב חד תשב 5 דק' תקפל תתיק תחזור הביתה וישר לקבוע תור עם רופא להתייעצות ובדיקה.

בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
חזרתי היום להתאמן לראשונה מאז הפציעה. לא חזרתי ל5*5 ( אני אחכה עם זה איזה שבוע וחצי) אלא התאמנתי FBW בטווח של 8-10 חזרות, והשתדלתי לא להגיע לכשל. לא הרגשתי את הכאב באיזור השכמות שהרגשתי באימון הקודם שלי. אני היום מאוד משוכנע שהבעיה אכן היתה באחיזה שלי מכיוון שכשעשיתי סקוואט אז אחזתי באחיזה רחבה את המוט ואחרי כמה שניות החלטי לעבור לאחיזה צרה יותר (המשקל היה משקל חימום ממש נמוך כך שלא היסתכנתי) ואכן הרגשתי את השכמות שלי מכווצות ממש חזק על מנת להשאיר את המוט במצב של LB. אחרי כמה שניות החזרתי למצב של אחיזה רחבה והרגשתי שאזור השכמות שלי הרבה יותר רפוי. כשאני אחזור בעוד שבוע ל5*5 אני אהיה עירני אם אכן הכאב לא חוזר גם במשקלי השיא שלי, אבל כבר עכשיו אני משוכנע שאכן האחיזה היתה הבעיה. אגב אחיזה רחב, זה ממש מכאיב בפרק כף היד למרות שאני מרים מאוד את המרפקים, אבל אם אני לא עוטף את המוט ממש חזק עם האצבעות אז אני מרגיש פחות לחץ שם אז נראה לי שאני אנסה לאמץ סוג של אחיזה כזאת.
תודה על העזרה ונקווה שמעכשיו יהיה רק טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית