ההזמנות מחול כנרא עומדות להיות סיפור שונה לגמרי בקרוב

גם לי יש גרמנית 😃
achso?
אתה תעשה שימוש כלשהו עם האזרחות הזו?

האמת שאני רוצה לעבור לגרמניה כי גם הייתי בפסח האחרון בגרמניה (והתאהבתי בה מחדש), וגם קבלתי חינוך יקה (קצת פרימיטיבי), אני מאמין שאוכל להשתלב בחברה (או שאקבל אנטישמיות, שלדעתי לא אקבל).

achso?
אתה תעשה שימוש כלשהו עם האזרחות הזו?

האמת שאני רוצה לעבור לגרמניה כי גם הייתי בפסח האחרון בגרמניה (והתאהבתי בה מחדש), וגם קבלתי חינוך יקה (קצת פרימיטיבי), אני מאמין שאוכל להשתלב בחברה (או שאקבל אנטישמיות, שלדעתי לא אקבל).

כרגע לא, אלה אפשר להיכנס לארה"ב בלי ויזה, וכמובן כניסות לאירופה הרבה יותר קלות.

אירופה באמת נדירה... הייתי באיטליה אוסטריה גרמניה ושוויץ ובאמת באמת שווה להיות שם... במיוחד באיטליה !
טיול הבא שלי יהיה תאילנד סין אוסטרליה (אולי יפן כי היא מאוד יקרה) ובסוף ארה"ב להתנחל כמה שיותר כי גם יש לי אזרחות...
אבל בכל זאת אני חושב שאירופה יותר טובה מארה"ב... בארה"ב כולן שמנות ! באירופה המנות יותר קטנות מאשר בארה"ב אז הבנות שומרות על פרזורה..

מה המחיר? לפי מה הוא נקבע?
הם צריכים לפרסם חוברת שבה מפורסם חוקים ותעריפים.
ככה זה שכונה? אומרים לך 20 שקל אז אתה משלם כי ככה אמרו לך?

כל כך הרבה זיוני שכל פה על מגורים בחו"ל, אין לי אפילו איפה להתחיל.
אני רק אסכם את זה שזה שטיילתם במדינה כזו או אחרת לא אומר שגרתם בה, זה שני דברים שונים לגמרי עם תובנות שונות לגמרי.
דבר שני, אין לכם מושג אפילו לא קמצוץ במה כרוך לעבור למדינה אחרת, וכל אלו שחושבים שאיטליה זה חלום או ארה"ב זה ליגת העל, אתם חיים בסרט ואולי כדאי שתרדו מהעץ שאתם נמצאים בו.

אירופה באמת נדירה... הייתי באיטליה אוסטריה גרמניה ושוויץ ובאמת באמת שווה להיות שם... במיוחד באיטליה !
\
אלפי מהגרים ועובדים לא חוקיים מאפריקה וארצות ערב שותפים לדעתך זו! 😆

אני רק אסכם את זה שזה שטיילתם במדינה כזו או אחרת לא אומר שגרתם בה, זה שני דברים שונים לגמרי עם תובנות שונות לגמרי.
דבר שני, אין לכם מושג אפילו לא קמצוץ במה כרוך לעבור למדינה אחרת, וכל אלו שחושבים שאיטליה זה חלום או ארה"ב זה ליגת העל, אתם חיים בסרט ואולי כדאי שתרדו מהעץ שאתם נמצאים בו.
yet,
אם אתה מביא לי עכשיו אזרחות קנדית אני מחרבן במכנסיים ובוכה כמו תינוק בן 2 למשך חודשיים וחוזר בתשובה.

כן ואתה תחזור על 4 לארץ אחרי שתבין שעולה לך לפחות 1000-1500 דולר לתחזק את עצמך ובקושי תצליח ללמוד כי תצטרך לעבוד משרה מלאה.

יש מצב. אבל זה משהו שחייב לקרות. זה שתגיד לי לא ישכנע אותי.

אתה מוכן?! גם ככה יש לי שבוע וחצי כדי להכניס את כל החיים שלי למזוודה. (שוב. בפעם השלישית.)

אתה משהו אחר, אתה הולך לפוסט דוק, אני מדבר על הילדדוס חסרי ההשכלה שנוסעים למדינה אחרת סתם כי זו מדינה אחרת והם שונאים את ישראל וחושבים שבמקומות אחרים יגדל להם כסף על העצים ויפרסו בפניהם שטיח אדום לכל מקום שהם ילכו.

מושיק, גם אני התכוונתי למלגת תואר שני/שלישי ולא ללכת ולעבוד באינסטלציה.

כן ואתה תחזור על 4 לארץ אחרי שתבין שעולה לך לפחות 1000-1500 דולר לתחזק את עצמך ובקושי תצליח ללמוד כי תצטרך לעבוד משרה מלאה.

משה, לכל סטודנט באוניברסיטה\מכללה שלא גר אצל ההורים המצב הוא אותו דבר.
רק שפה יותר חרא.

כבר המהלך התואר אני אבדוק אפשרויות תעסוקה באירופה\ארה"ב רק כי נמאס לי מהמדינה הזאת. רוב הסיכויים שתחזוקה במדינה שם תעלה לך יותר (לא בטוח) אבל עם עבודה סבבה אתה תקבל מספיק בשביל להתקיים ובהמשך להתקדם.

משה, איך זה יכול להיות שהמחיה בארה"ב הרבה יותר זולה מבארץ ואתה טוען שצריך 1000$-1500$?
זה יחסית הרבה למה שסטודנט בארץ צריך בשביל להתקיים (עם זה שהמחיה יקרה יותר)

משה, איך זה יכול להיות שהמחיה בארה"ב הרבה יותר זולה מבארץ ואתה טוען שצריך 1000$-1500$?
זה יחסית הרבה למה שסטודנט בארץ צריך בשביל להתקיים (עם זה שהמחיה יקרה יותר)
כי אתה חי בסרט שמאכילים אותך בארץ עם כל הזיוני שכל והפירסומות בטלויזיה.
המחייה בארה"ב הרבה יותר יקר מבארץ פי 2 ואולי אפילו 3, בארץ פשוט לא מבינים שדיור בארה"ב עולה פי 5 בערך מבארץ ודיור לוקח בד"כ 50% אם לא יותר מנתח המשכורת.
דירת סטודיו בשכונה סבירה תעלה לך לפחות 800-900 דולר בחודש, דירה של חדר וסלון תעלה לך לכיוון ה 1000-1200, דירה של 2 חדרים וסלון תעלה לכיוון ה 1500-2000 דולר לחודש, תעשה את החישובים בעצמך.
אז נכון, מוצרי חשמל ואוכל פה יחסית זול (חוץ מפירות וירקות, למרות שהבנתי שגם בארץ נגמרה החגיגה והעלו מכירים במאות אחוזים), אבל כמה פעמים אתה כבר קונה מוצרי חשמל ודברים כאלו ואחרים? דיור אתה משלם כל חודש.
מה שכן, שכר המינימום לדוגמה בקליפורניה זה 8 דולר לשעה לערך, אבל כמעט אף אחד לא מקבל את זה, רק מקסיקנים ועובדים לא חוקיים (שמקבלים גם פחות), לרוב אפילו בעבודה שבארץ היית מקבל שכר מינימום עד סוף ימי חייך אתה תקבל פה לפחות 10-12 דולר לשעה, שזה בערך 25-50% יותר משכר המינימום. שכר ממוצע כאן זה בערך הולך לפי שנה שזה בערך 35-40 אלף דולר לבן אדם שאם נחשב נטו חודשי זה בערך 2800-3000 דולר לחודש. יש גם המון מניפולציות שאפשר לעשות פה עם המיסים ומביאים לבן אדם שמתעסק במיסוי בד"כ לעשות לך את המיסים ולא עושים את זה לבד (אלא אם אתה מרוויח שכר מינימום או קרוב לכך, אין לך אישה, ילדים או בית וכו').
ככה שהחיים יחסית יותר קלים מבארץ כי נשאר לך יותר "נטו" בסופו של דבר, כי אתה מרוויח יותר אבל מוציא פחות, אבל המחייה פה הרבה אבל הרבה יותר יקרה מבארץ, אבל גם רמת החיים הרבה יותר גבוהה.
תקח בחשבון גם את הוצאות הביטוח הרפואי המטורפים שיש פה, והמיסוי היחסית גבוה (לפי מדרגות מס, אבל עדיין יותר גבוה מהמדרגות החדשות שעשו בארץ, הייתה גם כתבה שב G20 ישראל היא מבין המדינות היחידות ברשימה עם המיסים והמדרגות הנמוכות ביותר - כן, ירים גבה לכמה אנשים, תלכו לבדוק נתונים על המדרגות החדשות שעשו בארץ + מה שלוקחים בארה"ב מבחינת FEDERAL + STATE (ולא אל תקחו לי מדינות כמו TEXAS אלא תקחו דברים כמו NYC או CA).
בקיצור גם אנשים חושבים שהכסף גדל על העצים בארה"ב, וכל מי שמגיע לכאן ישר אוטומטית מועמד להיות מיליונר או מילארדר ואמריקאים מפגרים ואפשר לדפוק אותם כי הם נאיבים וטיפשים.
צר לי לאכזב את כל אלו שחולמים בהקיץ, אבל אמריקאים יותר חכמים מישראלים, וכן אולי יותר פשוט "לדפוק" אותם אבל ברגע שהם מגלים שדפקו אותם, אתם פשוט תהיו כאלו מסכנים שלא יבוא לכם לדפוק אותם מלכתחילה.

אז אתה פחות או יותר כן מחזק את הטענה שרמת המחיה גבוה יותר לאדם ממוצע?
על ביטוח רפואי והשכלה גבוה אני לא מדבר כי אני יודע שזה הוצאות לא נורמליות בארה"ב (בהשוואה לארץ כמובן) ובקשר למדרגות מס זה באמת חידוש, לפי מה שאני רואה המס על משכורת ממוצעת (מה שאתה הגדרת 35-40 אלף דולר) זה 23%, אתה אומר שבארה"ב לוקחים יותר מזה?

ובכל מקרה ראיתי שדיברת על זה שהדיור יקר, אז דיברתי עם כמה אנשים שאני מכיר שמתעניינים בנדל"ן (אל תדאג הם לא מתחת לגיל 40 חח) ספציפית שאלתי על מיאמי ומנהטן, ואמרו לי שדירת 4 חדרים לדוג' עולה הרבה פחות מאשר בארץ.
לא שיש לי יכולת (גם אם רציתי) לעבור לחו"ל ב6 שנים הקרובות, סתם מתעניין בכל הסיפור 😃

yet,
אם אתה מביא לי עכשיו אזרחות קנדית אני מחרבן במכנסיים ובוכה כמו תינוק בן 2 למשך חודשיים וחוזר בתשובה.

מה יש לך לחפש בקנדה? מדינה סוציאליסטית כושלת ויותר יקרה מהמקום הכי יקר בארה"ב - ניו יורק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית