בשר וחלב (עוד דיון מטומטם שיהיה 500 עמודים)

אגב לפי הפסוק המקורי "לא תאכל גדי בחלב אמו", אין פרשנות חד משמעית.
רק לאחר הרבה שנים פירשו את זה כאסור לאכול חלב ובשר, וגם פה יש הרבה שינויים.

יש אנשים ששומרים 6 שעות אחרי שאכלו בשר, ויש כאלו ששומרים 3 שעות.
מישהו פה טועה. אז איך אתה מסביר את זה? הרי יש כביכול אלוהים אחד, אז הוא פיצל את החוקים?

חוצמזה, עזוב אותנו בשקט מה אתה מנסה להטיף לנו בכלל מה אתה מפגר?

החוקים של ההפרדה בשעות מתבססים על שולחן ערוך, שקובע שרירותית משהו 6 שעות הבדלה בין בשר לחלב ו-3 שעות הבדלה בין חלב לבשר (אם אני זוכר נכון). בזמן המקרא אף אחד לא ספר שעות חוץ מצהרי היום ואמצע הלילה, ליוונים גם לא היה בכלל לוח שנה והרומאים התחילו להתארגן על זה רק במאות מאוחרות יותר.

החוקים של ההפרדה בשעות מתבססים על שולחן ערוך, שקובע שרירותית משהו 6 שעות הבדלה בין בשר לחלב ו-3 שעות הבדלה בין חלב לבשר (אם אני זוכר נכון). בזמן המקרא אף אחד לא ספר שעות חוץ מצהרי היום ואמצע הלילה, ליוונים גם לא היה בכלל לוח שנה והרומאים התחילו להתארגן על זה רק במאות מאוחרות יותר.

בסדר, לא משנה, זה עדיין משהו שנעשה על ידי בני האדם ולא על ידי היישות העליונה. סתם קשקושים:fuck:

לכל מאמיני הדת למינהם אין זכות בכלל להאמין באלוהים עד שהם לא עברו לפחות כיתה אחת באבולוציה, שידעו קצת מי היו אבות אבותיהם האמיתיים ולא רוחות כמו קאספר וסקובי דו

בין בשר לחלב זה 6 שעות בין עוף לחלב זה 3 שעות
בין חלב לבשר חצי שעה מספיקה ויש כאלה ששוטפים את הפה ואוכלים.
יש כאלה גם שלא מבדילים בין עוף לבשר ושומרים על הכל 6
ויש גם כאלה שמחכים יותר בין חלב לבשר

בכל אופן אתם לא חושבים שיש מישהו שברא את העולם? הרי העולם לא יכול להיברא מעצמו ועדיין לא יודעים איך הוא נברא. כמובן שיש השערות אבל עד שלא הוכיחו אותם זה לא שווה כלום.
תחשבו על כל הטבע המבנה של גוף האדם אלו דברים שמעל כוחם של בני האדם ליצור ומין הסתם לא ניבראו מעצמם.
תחשבו על זה.

לכל מאמיני הדת למינהם אין זכות בכלל להאמין באלוהים עד שהם לא עברו לפחות כיתה אחת באבולוציה, שידעו קצת מי היו אבות אבותיהם האמיתיים ולא רוחות כמו קאספר וסקובי דו

לא סיפרו לכם שזאת "רק תיאוריה"?

בכל אופן אתם לא חושבים שיש מישהו שברא את העולם? הרי העולם לא יכול להיברא מעצמו ועדיין לא יודעים איך הוא נברא. כמובן שיש השערות אבל עד שלא הוכיחו אותם זה לא שווה כלום.
תחשבו על כל הטבע המבנה של גוף האדם אלו דברים שמעל כוחם של בני האדם ליצור ומין הסתם לא ניבראו מעצמם.
תחשבו על זה.

נו מצוין, עד שלא הוכיחו את ההשערות זה לא שווה כלום. אז שווה לך לעבוד חייזר שאף אחד לא הוכיח את קיומו או את מעורבותו בבריאה או את מעורבותו בחיי היומיום כי אתה קורא עליו בספר שאפילו אמינותו ההיסטורית מפוקפקת, שלא לדבר על העריכות שהוא עבר?

נו מצוין, עד שלא הוכיחו את ההשערות זה לא שווה כלום. אז שווה לך לעבוד חייזר שאף אחד לא הוכיח את קיומו או את מעורבותו בבריאה או את מעורבותו בחיי היומיום כי אתה קורא עליו בספר שאפילו אמינותו ההיסטורית מפוקפקת, שלא לדבר על העריכות שהוא עבר?

כופר! לצלוב אותך על הראק!👹

אני יודע שהעולם לא נברא מעצמו ויש מישהו שברא אותו.
אני נולדתי יהודי, ולכן במורשת אני מאמין בקב"ה. קראתי גם קצת על דתות אחרות,היהדות לפי דעתי זו הדת הכי הגיונית.
אני יודע שיש מישהו שאחראי לכל זה, אז מין הסתם אני צריך להאמין במשהו. ואני את הבחירה שלי עשיתי. בגלל זה אני גם בחיים לא כופה על אנשים אחרים את הדת שכל אחד יעשה מה שטוב לו בעולם הזה את התשובה ה מי אחראי להכל נדע כולנו כנראה רק אחרי שנמות.

אני נולדתי יהודי, ולכן במורשת אני מאמין בקב"ה. קראתי גם קצת על דתות אחרות,היהדות לפי דעתי זו הדת הכי הגיונית.
אני יודע שיש מישהו שאחראי לכל זה, אז מין הסתם אני צריך להאמין במשהו. ואני את הבחירה שלי עשיתי. בגלל זה אני גם בחיים לא כופה על אנשים אחרים את הדת שכל אחד יעשה מה שטוב לו בעולם הזה את התשובה ה מי אחראי להכל נדע כולנו כנראה רק אחרי שנמות.

זה מזכיר לי את שרשור "הקוראן זה האמת האבסולוטית" שהיה כאן לא מזמן.

"אני יודע שמישהו אחראי לכל זה" - על סמך מה? כי איזה מסומם כתב איזה ספר לפני 2000 שנה על ישות שנקראת "אלוהים"? ויש מסוממים אחרים שכתבו על אלים אחרים?

לעומת זאת - כיום בצרן ובמעבדות לפיסיקה של אנרגיות גבוהות כבר הוכח שחלקיקים כן נוצרים יש מאין כתוצאה מעיקרון אי הוודאות של הייזנברג ואחת התיאוריות לגבי מה שיצר את המפץ הגדול זה בדיוק תנודה קוואנטית שכזו.

נערך לאחרונה:

אבל כל מה שכתבת זו השערה אחת גדולה שמתובלת פה ושם ב"אני מאמין".
איך אתה יודע שהעולם לא נברא מעצמו? איך אתה יודע בכלל אם העולם נברא או לא? תוכיח לי שהעולם נברא (או במילים אחרות, שהוא קיים עכשיו בעוד שבנקודה מסוימת הוא לא היה קיים).

זה מזכיר לי את שרשור "הקוראן זה האמת האבסולוטית" שהיה כאן לא מזמן.

"אני יודע שמישהו אחראי לכל זה" - על סמך מה? כי איזה מסומם כתב איזה ספר לפני 2000 שנה על ישות שנקראת "אלוהים"? ויש מסוממים אחרים שכתבו על אלים אחרים?

על סמך זה שהאדם לא יכול ליצור את כל הטבע העולם ובני האדם. לא היום ובטח שלא פעם.

אבל כל מה שכתבת זו השערה אחת גדולה שמתובלת פה ושם ב"אני מאמין".
איך אתה יודע שהעולם לא נברא מעצמו? איך אתה יודע בכלל אם העולם נברא או לא? תוכיח לי שהעולם נברא (או במילים אחרות, שהוא קיים עכשיו בעוד שבנקודה מסוימת הוא לא היה קיים).

את זה אף אחד לא יודע, בטח שלא אני. אבל עד שלא יוכיחו שיש לעולם ולבני האדם מאין להיברא מעצמם הטענה שלי היא נכונה. כי דרכם של דברים היא שמישהו יוצר אותם ולא נבראים לבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית