הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בשר וחלב (עוד דיון מטומטם שיהיה 500 עמודים)

על סמך זה שהאדם לא יכול ליצור את כל הטבע העולם ובני האדם. לא היום ובטח שלא פעם.

איפה נטען בשרשור שבני אדם יצרו את הכל? אתה זה שטוען - "מישהו אחראי לכל זה".
אני אגיד לך בדיוק מה אחראי לכל זה - מכניקת הקוואנטים, תורת היחסות, התרמודינמיקה והאבולוציה ולא איזושהי ישות אמורפית שהומצאה ע"י אנשים חלשים שחיפשו לעצמם מנהיג וחברים דמיוניים.

אני יודע שהעולם לא נברא מעצמו ויש מישהו שברא אותו.
אני נולדתי יהודי, ולכן במורשת אני מאמין בקב"ה. קראתי גם קצת על דתות אחרות,היהדות לפי דעתי זו הדת הכי הגיונית.
אני יודע שיש מישהו שאחראי לכל זה, אז מין הסתם אני צריך להאמין במשהו. ואני את הבחירה שלי עשיתי. בגלל זה אני גם בחיים לא כופה על אנשים אחרים את הדת שכל אחד יעשה מה שטוב לו בעולם הזה את התשובה ה מי אחראי להכל נדע כולנו כנראה רק אחרי שנמות.

ואם היית נולד ביוון העתיקה? היית מאמין בזאוס,אם היית נולד בדנמרק היית מאמין בת'ור ואודין,אם היית נולד באנגליה סביר להניח שהיית נוצרי אנגליקני.
עצם היותך יהודי = מקרי לחלוטין
אשמח לדעת מה הגיוני בסיפורים האלה :ליצור אדם מאפר,אישה מצלע,לגור בדג גדול 3 ימים,להחיות בן של אלמנה,מרכבה שעולה באש ולוקחת נביא לשמיים והכי מצחיק מלאך עם 6 כנפיים...

מה לא הגיוני באמונה המצרית? היוונית? הנורדית? הרומאית? מה לא הגיוני במורמונים? או בסיינטולוגיה?

את זה אף אחד לא יודע, בטח שלא אני. אבל עד שלא יוכיחו שיש לעולם ולבני האדם מאין להיברא מעצמם הטענה שלי היא נכונה. כי דרכם של דברים היא שמישהו יוצר אותם ולא נבראים לבד.

ושוב - זה לא נכון. תקרא על "קרינת הוקינג" ועל עקרון אי הוודאות של הייזנברג.
אז אם הוכחתי לך שחלקיקים, ומכאן שחומר יכול להיווצר מעצמו - לפי מה שכתבת, הטענה שלך לא נכונה.

איפה נטען בשרשור שבני אדם יצרו את הכל? אתה זה שטוען - "מישהו אחראי לכל זה".
אני אגיד לך בדיוק מה אחראי לכל זה - מכניקת הקוואנטים, תורת היחסות, התרמודינמיקה והאבולוציה ולא איזושהי ישות אמורפית שהומצאה ע"י אנשים חלשים שחיפשו לעצמם מנהיג וחברים דמיוניים.

כל המושגים שציינת הם גם עדיין בהקשר של השערות אף אחד לא הוכיח איך נוצר היקום כדור הארץ ובני האדם. כמובן שלי אין איך להוכיח שהקב"ה ברא את העולם.
בגלל זה ויכוחי דת לא נגמרים. יש לי משחק מחר אני צריך לישון.
לילה טוב.

---------- התגובה התווספה ב 23:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:15 ----------

ושוב - זה לא נכון. תקרא על "קרינת הוקינג" ועל עקרון אי הוודאות של הייזנברג.
אז אם הוכחתי לך שחלקיקים, ומכאן שחומר יכול להיווצר מעצמו - לפי מה שכתבת, הטענה שלך לא נכונה.

האם גוף האדם נחשב "חומר" לפי העקרון הנ"ל?

לא סיפרו לכם שזאת "רק תיאוריה"?
יש הוכחות מדעיות לגבי מספר השנים שנוצר כדור הארץ ולגבי מה קרה כאן. יש גם הוכחות מדעיות לגבי הרבה דברים אחרים כמו בריאת הצמחים וכן הלאה וכן הלאה. אלו לא עובדות ויכול להיות שהם יותר "ישנים" אבל בהחלט לא "חדשים" יותר מהמספרים שמדברים עליהם כרגע.
בכל מקרה גם כוח המשיכה היא תאוריה, עד שמישהו לא יוכיח אחרת, זו עדיין תמשיך להיות תאוריה שמתבססים עליה בהרבה מאוד אופנים ותחומים. במשך 323 שנה אף אחד לא הצליח להוכיח שתאוריית כוח המשיכה היא שגוייה וכנראה שזה גם ימשך כך.

כל המושגים שציינת הם גם עדיין בהקשר של השערות אף אחד לא הוכיח איך נוצר היקום כדור הארץ ובני האדם. כמובן שלי אין איך להוכיח שהקב"ה ברא את העולם.
לילה טוב.

אבל כן הוכח שחלקיקים כן יכולים להיווצר מעצמם וזו הטענה המרכזית שלך הרי - "מישהו חייב ליצור דברים והם לא נוצרים מעצמם". ואלו כבר מזמן לא השערות - אלו תיאוריות תקפות שנבחנו באלפי ניסויים ותצפיות. מה שאפשר להגיד עליהן לכל היותר זה שאנחנו עדיין לא מבינים אותן עד הסוף ומה המשמעויות שלהן.
כמו כן, אם אתה מאמין באלוהים, אז גם מי יצר את אלוהים? הרי דברים לא נוצרים מעצמם...
לילה טוב.

---------- התגובה התווספה ב 23:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:19 ----------

לילה טוב.

---------- התגובה התווספה ב 23:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:15 ----------

האם גוף האדם נחשב "חומר" לפי העקרון הנ"ל?

בוודאי שהוא חומר.

ואם היית נולד ביוון העתיקה? היית מאמין בזאוס,אם היית נולד בדנמרק היית מאמין בת'ור ואודין,אם היית נולד באנגליה סביר להניח שהיית נוצרי אנגליקני.
עצם היותך יהודי = מקרי לחלוטין
אשמח לדעת מה הגיוני בסיפורים האלה :ליצור אדם מאפר,אישה מצלע,לגור בדג גדול 3 ימים,להחיות בן של אלמנה,מרכבה שעולה באש ולוקחת נביא לשמיים והכי מצחיק מלאך עם 6 כנפיים...

מה לא הגיוני באמונה המצרית? היוונית? הנורדית? הרומאית? מה לא הגיוני במורמונים? או בסיינטולוגיה?

התכוונתי לרוח של הדת,העקרונות שלה,ללמוד איך להיות אדם טוב יותר עם החברה. זה משהו שאין בדתות אחרות.
ומקרים של אם ואם ואם בחיים לא תהיה לי אליהם תשובה כי המציאות הזו לא התרחשה=אני לא יכול לדעת

חלאס להסתכל על אלוהים כמשהו מדעי,כל העניין זה האמונה פה.
אם היו מסתכלים על אלוהים דרך מדע הוא היה נעלם כבר לפני 2000 שנה ולא שומר על מליארדים של מאמינים.
ד"א הדברים האלו זה לא משהו שהמוח אנושי יכול לתפוש,חלק מהטבע הקדום של בני האדם הוא להסתמך רק על דברים שנראים להם הגיוניים ואלוהים הוא אחד מהם.
בקיצור לא אמורים לדון על החרטא הזה זה לא משוה שבני אדם צריכםי להבין.
ביי

התכוונתי לרוח של הדת,העקרונות שלה,ללמוד איך להיות אדם טוב יותר עם החברה. זה משהו שאין בדתות אחרות.
ומקרים של אם ואם ואם בחיים לא תהיה לי אליהם תשובה כי המציאות הזו לא התרחשה=אני לא יכול לדעת

באמת? באיזו דת יש את עקרון הפניית הלחי השנייה ובאיזו דת יש את עקרון עין תחת עין? ואם תשאל בנאדם נוצרי או בודהיסטי מי הדת שלדעתו הכי מיטיבה עם האדם והחברה, באמת מעניין מה הוא יענה לך...

אבל כן הוכח שחלקיקים כן יכולים להיווצר מעצמם וזו הטענה המרכזית שלך הרי - "מישהו חייב ליצור דברים והם לא נוצרים מעצמם". ואלו כבר מזמן לא השערות - אלו תיאוריות תקפות שנבחנו באלפי ניסויים ותצפיות. מה שאפשר להגיד עליהן לכל היותר זה שאנחנו עדיין לא מבינים אותן עד הסוף ומה המשמעויות שלהן.
כמו כן, אם אתה מאמין באלוהים, אז גם מי יצר את אלוהים? הרי דברים לא נוצרים מעצמם...
לילה טוב.
לפי התובנה של הדת הקב"ה "בונה עולמות ומחריבם" אני מאמין שהקב"ה הוא מעל הטבע אז הטענות שלי לא נכונות כלפיו.

---------- התגובה התווספה ב 23:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:19 ----------

בוודאי שהוא חומר.
אז אני אקרא על התאוריה בזמני הפנוי ואגיב.

יש הוכחות מדעיות לגבי מספר השנים שנוצר כדור הארץ ולגבי מה קרה כאן. יש גם הוכחות מדעיות לגבי הרבה דברים אחרים כמו בריאת הצמחים וכן הלאה וכן הלאה. אלו לא עובדות ויכול להיות שהם יותר "ישנים" אבל בהחלט לא "חדשים" יותר מהמספרים שמדברים עליהם כרגע.
בכל מקרה גם כוח המשיכה היא תאוריה, עד שמישהו לא יוכיח אחרת, זו עדיין תמשיך להיות תאוריה שמתבססים עליה בהרבה מאוד אופנים ותחומים. במשך 323 שנה אף אחד לא הצליח להוכיח שתאוריית כוח המשיכה היא שגוייה וכנראה שזה גם ימשך כך.

איינטשטיין הוכיח

אתה מדבר על אותה דת שוביניסטית? אותה דת גזענית? אותה דת שמאמינה בעליונות וטוהר הגזע? אותה דת שמאמינה "שנפש" של אדם גוי שווה ל"נפש" של בהמה? אותה דת שמאמינה שפיקוח נפש של גוי לא דוחה שבת?
אותה דת שהפגינה המון סובלנות כלפי העמים סביבה בכך שהיא השמידה את הבמות ומקומות הפולחן הדתי שלהם? אותו אלוהים שמצווה על עמו בטבח עם (האמרי,חתי,יבוסי,פרזי...) אותו אלוהים שציווה אינספור פעמים לעמו לבזוז ולרצוח עמים שלמים ולשמור לעצמם את הרכוש והבנות הבתולות?

לא תודה.(אם תבקש אני אתן לך סימוכין וציטוטים לכל דבר גם)

אם היו מסתכלים על אלוהים דרך מדע הוא היה נעלם כבר לפני 2000 שנה ולא שומר על מליארדים של מאמינים.
ד"א הדברים האלו זה לא משהו שהמוח אנושי יכול לתפוש,חלק מהטבע הקדום של בני האדם הוא להסתמך רק על דברים שנראים להם הגיוניים ואלוהים הוא אחד מהם.
ביי

אלוהים לא נראה יותר הגיוני בעיניי מאשר אלכימיה ואני לא מאמין במה שאין לו הוכחה.
אם כל העניין זה האמונה, אז אני מאמין שאני הבן של החייזר שמצאו ברוזוול ושהממשלה מסתירה מידע.

1.בתור חייזר אף פעם לא פגשתי את אלוהים.
2.אני חושב על מספר בין 1 ל100. אתם צריכים לנחש אותו. אם לא תנחשו אני יורה בכם. ואתם חייבים לנחש רק מספר אחד.
טיפה לא פייר אה?
אלוהים עושה לכם את אותו דבר, אבל הוא הרבהיותר גרוע ואכזרי:
יש הרבה יותר מ100 דתות בעולם, לך תחליט איזה מהן נכונה.
הוא לא יורה בכם, הוא שולח אתכם לגיהינום, זה הרבה יותר גרוע.
ולבחור מספר זה קל, זה לוקח בדיוק שניה, אתה לא רק צריך לבחור דת, אתה צריך להשקיע בה זמן. כל יום. עד המוות.
אז מה אלוהים? הוא לא ממש השאיר עליי רושם של אל "רחום וחנון".

ביי

אני לא יודע בוודאות אם יש או אין אלוהים , אבל הבעיה הכי גדולה שלי איתו היא העובדה שהאדם ברא אותו.

אני לא יודע בוודאות אם יש או אין אלוהים , אבל הבעיה הכי גדולה שלי איתו היא העובדה שהאדם ברא אותו.
גם אני חשבתי ככה בהתחלה שחשבתי שאלוהים הוא משהו מוחשי כמעט.
אבל הבנתי שזה כולה רעיון שאנשים קצת הגזימו ממנו(כל הדתות-כמו ש12344 הראה) שהו שיש משהו שיצר את הכל והרבה יותר קל ונתפש להסתכל על העולם ככה.
רעיון המפץ הגדול וכל החרטא הזה לדעתי לא משוה שמתאים למוח שלנו שכבר מזמנים קדומים לא יכול להבין מהו ריק וכדומה.
אדם לא ברא את האלוהים,האדם היה צריך אותו.
דתות זה חרא בקיצור.

בזכותם, אתה חיי וקיים ובמדינה שלך
אז מה שנותר לך לעשות זה לירות לעצמך בראש 😵

רמת הטימטום בשמיים 😣:bad:

בזכותם הוא חי פה במדינה? לפי הדת היהודים [כל המדינה כמאט] צריכה לשמור שבת ולהתפלל במקום לעשות צבא ואני שמעתי את זה ישירות מפי של איזה רב גדול שלכם שפרסם את עצמו בכל מקום כמאט שטוען שהסוף גם ככה קרוב וזה מה שיציל אותנו כביכול.

עם דעות כאלה לא פלא שהמדינה הזאת עומדת על הקצה. אתה לא מפסיק להטיף כאן לאנשים שאתה בעצמך מושפע מהחברה ולא יודע במה אתה מאמין בכלל, אתה יודע שיש אלוהים כי זה מה שלימדו אותך בגן אמת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית