ייעוץ שיבולת שועל

מצב
השרשור נעול

Serial_kIller

משתמש מתחיל
220
13
נק' מוניטין:
230
220
13
שלום לכולם ,

מישהו ניסה (נראה לי) לחרטט אותי, ואמר שבישול של שיבולת השועל בחלב פוגעת בעכים התזונתיים של השיבולת .. היש דברים בגו ?

תודה

אה כן שכחתי לגבי החלבון שלך
לפעמים אני מוסיף סקופ חלבון אחרי שאני מוציא מהמיקרו
אל תדאג בהתחלה זה נראה כאילו זה בחיים לא יתערבב ויהיה אחיד אבל אחרי שתערבב טוב טוב הכל זה יוצא עוד יותר טעים..

אכלתי מספיק שיבולת שועל ככה
זה זוועה, עם סולת החיים פשוט יותר יפים

אני יקנה מחר נראה איך זה יוצא..
אתה משתמש באותם המרכיבים? או שאתה מוסיף גם פירות וכל מיני שטויות?

אני יקנה מחר נראה איך זה יוצא..
אתה משתמש באותם המרכיבים? או שאתה מוסיף גם פירות וכל מיני שטויות?

אני הייתי שם רק סולת חלב וסוכר (לא זוכר את היחס, גוגל יכול לעזור)
אני זוכר בגדנ"ע היה דייסת סולת קינמון, היה טעים
זה טעים לבד עם סוכר...

אגב,כמה גרם שיבולת שועל יש בכוס של 200מ"ל?
רוקנתי את החצי קילו בכוסות 😃
יוצא שבכוס של 250מ"ל יש בערך 100גרם שיבולת שועל

---------- התגובה התווספה ב 21:53 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:16 ----------

לא יצא טעים עם האבקה 😵
אבל בשביל 600 קלוריות איכותיות ו40 גרם חלבון הייתי סובל את זה בשקט

נערך לאחרונה:
אגב,כמה גרם שיבולת שועל יש בכוס של 200מ"ל?
רוקנתי את החצי קילו בכוסות 😃
יוצא שבכוס של 250מ"ל יש בערך 100גרם שיבולת שועל

---------- התגובה התווספה ב 21:53 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:16 ----------

לא יצא טעים עם האבקה 😵
אבל בשביל 600 קלוריות איכותיות ו40 גרם חלבון הייתי סובל את זה בשקט

כף גדושה = 10 ג'

תנסה לדחוף לבלנדר את החלבון,שיבולת שועל,בננה והרבה קרח-צריך לצאת ממש טעים

נסיתי עם חלב קר בתוספת סוכר וקינמון, יצא יותר טעים ואכיל 😃
(אני גר במעונות סטודנטים ואין לי יותר מדי כלים פה :D )

השאלה עצמה קצת מטופשת

כל דבר מאבד מהערכים המקוריים שלו במהלך בישול ,
אם תיקח חזה עוף של 20 גרם חלבון ותטגן אותו במשך 3 שעות עד שהוא יצטמק לגודל של אגוז,
מן הסתם לא ישארו בו 20 גרם של חלבון.
ישאר גוש שחור ומגעיל חסר ערכים תזונתיים, הערכים יורדים בהדרגה.
ערך הקלורי של בשר עוף יורד ב-9% בערך ובשר בקר מאבד רק כ-4% מערכו בבישול מנתח חי לנתח אכיל,
זה אומר שלא תבשל ? לא נראה לי.

אם תיקח שייק חלבון ותחמם אותו במאה מעלות למשך חצי שעה, הוא יאבד מהערכים שלו - מה לעשות.
בדיוק כמו שידוע שטיגון /אידוי ירקות גורם ליציאה של נוזלים חשובים מהם ועקב כך "נפגעים" הערכים ונהרסים הויטמינים , המינרלים בורחים למים.

מן הסתם בבישול ש"ש תאבד אולי כמה גרם חלבון פה או כמה גרם פחמימה לשם,
אולי כמה אחוזים יפים מהערך הקלורי אבל בינינו זה ממש לא כזה קריטי,
אבל תמיד יהיה איבוד של ערכים במהלך בישול - ודגש מיוחד על ויטמינים שנאבדים מהר יותר.
ויטמין C למשל מתחיל לההרס כבר ב 60 מעלות.

מה שלרוב מבלבל אנשים זה שהערכים התזונתיים על התוויות הם בד"כ לאחר בישול,
חימום בדגש על חימום יתר יגרום לתהליכים כימיים בתוך המוצר עצמו ולשינוי הערכים התזונתיים.
אדרבא - חימום חוזר ונשנה של אותו המוצר (לבשל, להקפיא, לבשל, לשים במקרר וכו) מזרז את העניינים.

כדי לסיים את הוויכוח הזה אני מצרף נתונים אודות ערכים תזונתיים של ש"ש לפני בישול ואחרי בישול,
מתוך האתר selfNutritionData שמכיל מידע אמין כמעט על כל סוג מזון שקיים בעולם.

ש"ש לפני בישול - (100 גרם)
"Cereals, oats, regular and quick and instant, not fortified, dry [oatmeal, old-fashioned oats, rolled oats]
http://nutritiondata.self.com/facts/breakfast-cereals/1597/2
4c91eb0248909811.png

ש"ש לאחר בישול + חימום במיקרוגל (ללא מלח) : (100 גרם , ראה כוכבית מצורפת*)
Cereals, oats, regular and quick and instant, unenriched, cooked with water (includes boiling and microwaving), without salt [oatmeal, cooked]
http://nutritiondata.self.com/facts/breakfast-cereals/1598/2
4c91eac747f046a5.png

*שים לב ששתי טבלאות הערכים הם ל-100 גרם.
אופן בישול של ש"ש הוא ביחס של 1:3, אז"י , על כל 100 גרם ש"ש יש להוסיף 300 גרם מים שיסתפחו פנימה.
על כן יש להכפיל את הערכים של ש"ש מבושלת פי 4
(כי היא תשקול 400 גרם ולא 100, שכן שוב - נוסיף 300 גרם נוזל שיסתפח אל 100 גרם ש"ש)
נקבל של-400 גרם ש"ש מבושלת (שהיא כאמור, 100 גרם לפני בישול) -
284 קלוריות
12 גרם חלבון
וכו'

הבדלים לא יותר מדי מהותיים,
איבדנו גרם חלבון ועוד טיפה קלוריות, לא קריטי.
אבל כן - בהחלט, ש"ש (כמו כל דבר אחר בעולם) מאבד מהערכים במהלך הבישול. (אגב שים לב שמדובר כאן בערכים של בישול + חימום במיקרוגל, אם נוותר על המיקרו נוכל "לחסוך" קלוריות).

אגב - כל ההערות מדברות על שיטות בישול ביתיות.
יש שיטות של פסי ייצור במפעלים שממזערות את הפגיעה בערכים התזונתיים ככה שהאוכל המוכן יהיה כמעט זהה, אבל זה סתם שיהיה לך ידע כללי על הדרך.

נערך לאחרונה:
מאיפה הבאת את הקשקוש הזה שהחלבון פשוט נעלם בבישול? לאן הוא נעלם?

זה כי יש ערך תזונתי פר 100 גרם, וברגע שאתה צולה עוף נגיד, המים שאגורים בחזה העוף נגיד - מתאדים, ולכן זה כבר לא 100 גרם של חזה עוף...
העניין הוא שאני מאמין שבאופן יחסי אתה מקבל את אותה כמות חלבון אם בחנת את כמות החלבון ל100 גרם לא מבושל (שמן הסתם ייספר כפחות מ100 גרם מבושל, כי זה נתח "יותר מרוכז")

או שאולי אני מדבר שטויות כי רק קמתי.

חבר'ה תפסיקו להתקטן...
בישלתם את העוף? מפחדים שהוא "איבד" חלבון? לכו תאכלו 2 כפות קוטג' וגמרנו 😃

גאד דמט! עוד פעם מישהו יגיד שאפשר לאבד חלבון אני אשרוף את הפורום.
לא משנה מה תעשו, בבית לא תצליחו לאבד חלבון.

מסכים איתך LOL
אבל יש אנשים שלא מבינים "איך זה יכול להיות" אז... שיאכלו קוטג'!

מאיפה הבאת את הקשקוש הזה שהחלבון פשוט נעלם בבישול? לאן הוא נעלם?

אתה לא אמיתי.
חלבונים לא "נאבדים" , החשיבה שלך אינפנטילית לאללה. ("מה, הם היו בשניצל, לאן הם יכולים "להעלם- אתה מדבר שטויות. הנה הם היו בשניצל והשניצל עדיין כאן.")
חלבונים משתנים במהלך בישול ובדגש על חימום יתר, אבל לא באותה מהירות כמו ויטמינים.
חימום ובדגש על חימום יתר של של חלבונים גורם לפירוק שלהם בטמפ' גבוהות.
כשחלבונים מבושלים הם עוברים תהליכי דנטורציה DENUTARATION והקרשה .
בתהליך הדנטורציה משתנה מבנה המולקולה של החלבון וגורם להתמוססות שלו.
במקביל מתחיל תהליך של הקרשה שגורם למולקולות החלבון ל"הקרש" ביחד. (זאת הסיבה למה ביצה הופכת לקשה במהלך הבישול)
אז לאן "נעלם" החלבון ? הוא לא נעלם, הוא עדיין שם , הוא פשוט עובר שינויים מהערכים המקוריים שלו (בדגש על חימום יתר) ושינוי במבנה המולקלורי.

איך אתה יכול להיות מנהל פורום תזונה אם אתה לא יודע דבר בסיסי כמו שעוף מאבד כ- 5% מהערכים התזונתיים שלו במהלך בישול ?

שינויים בביצים, אורז, ירקות, ויטמינים - במהלך בישול :
http://www.webhealthcentre.com/HealthyLiving/diet_nutrition_cooknut.aspx

אם נסתכל על עוף -
ה"איבוד" נעשה בהשוואה לערכים המקוריים - (נתח חי ללא בישול) ונתח לאחר בישול.
אף אחד לא אוכל עוף חי, בטח לא כשהוא עושה קוקוריקו, אז לאף אחד ממכם לא אמור להיות אכפת מה היו הערכים שלו לפני כן,
אבל הם היו יותר גבוהים.

באופן כללי, ויטמינים מאבדים מהערכים שלהם מהר מאוד באופי יחסי לעומת שומנים, פחמימות וחלבונים.
אתה יכול לראות את רמת הירידה שלהם בטבלה הבאה :
http://nutritiondata.self.com/topics/processing
אתה יכול לראות למשל שברזל ומגנזיום מאבדים 40% מהערכים שלהם במזון במהלך בישול והשרייה.
בגלל שיש אובדן משמעותי של ערכים תזונתיים באופן כללי בתהליכי בישול,
יש קבוצות של "בריאים" (יותר נכון חולי נפש) שהחליטו לצרוך מזון נע כדי לשמור על הערכים התזונתיים שלהם.
הבעיה היאשיש סיכון רב לחלות במחלות בגלל שרוב המאכלים הביתיים מכילים חיידקים שחייבים לעבור תהליכי בישול כדי שיהיו ראויים למאכל אדם.
http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_foodism

oven-heating winged beans, or roasting cereals at 200–280 °C (392–536 °F) reduces protein digestibility.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1897402

"Another study has shown that meat heated for 10 minutes at 130 °C (266 °F), showed a 1.5% decrease in protein digestibility."

דוגמא טובה לשינוי מולקולרי בבשר הוא HCA (שאתה , בתור מנהל הפורום, אמור להכיר אותו על בוריו) - שיכול להגרם עקב חימום יתר של המבורגרים למשל,
והוא מסרטן.

אם כל זה לא מספיק לך , אני מצרף מאמרים :
http://www.encyclopedia.com/doc/1O39-cookinglossofnutrients.html
Morgan, Agnes Fay; Kern, Grace E. (April 1934). "The Effect of Heat Upon the Biological Value of Meat Protein"
http://jn.nutrition.org/cgi/reprint/7/4/367.pdf

http://www.cazv.cz/attachments/5-Pisarikova.pdf
"Heat processing can cause damage of essential amino acids resulting in decreased contents or transfer into a racemic mixture . Temperatures above 100°C induce reactions in both bind and free amino acids, and especially in essential amino acids valine, leucine, isoleucine, lysine, threonine, methionine, phenylalanine and tryptophan, which then become non-utilizable for humans, thus decreasing the biological value of foodstuffs ("

ואתה צודק - תצטרך המון מאמץ כדי "לאבד" חלבון, המחקרים מדברים על שינויים קטנים יחסית בטמפ' שמעל 100 מעלות צלזיוס -
אבל כל מה שתצטרך לעשות על מנת לשנות את ההרכב הפיזי של מולקולות החלבון ובכך לגרום לשינוי מערכיו המקוריים ,
הוא לשכוח את הגז דולק כמה דקות.
אז יאללה, "תשרוף את הפורום"..
ציפיתי לרמת דיון ברמה טיפה יותר גבוהה כאן - על אחת כמה וכמה ממנהל פורום.
להצהיר באופן גלוי כמנהל הפורום - "מזון אינו מאבד מערכים התזונתיים במהלך בישול" - היה מתאים לשנת 1840.
להגיד - "השינויים הם מינוריים ולא כל כך משמעותיים", זה נכון, ואמרתי את זה בעצמי על ההתחלה.
שינוי בהרכבי החלבון ואיבוד של ערכים תזונתיים - קיים כמובן תמיד.

---------- התגובה התווספה ב 12:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:24 ----------

זה כי יש ערך תזונתי פר 100 גרם, וברגע שאתה צולה עוף נגיד, המים שאגורים בחזה העוף נגיד - מתאדים, ולכן זה כבר לא 100 גרם של חזה עוף...
העניין הוא שאני מאמין שבאופן יחסי אתה מקבל את אותה כמות חלבון אם בחנת את כמות החלבון ל100 גרם לא מבושל (שמן הסתם ייספר כפחות מ100 גרם מבושל, כי זה נתח "יותר מרוכז")

הבאת דוגמא די רעה,
בכל אופן תמיד מסתכלים על הערכים הכוללים ולא לפי 100 גרם במקרים האלו,
אלא איבוד ערכים בנתח שלם לפני ואחר בישול.

נערך לאחרונה:
אתה קשקשן מרמה ראשונה.
קודם כל, דיברתי רק על חלבון. אז אל תכניס פה דברים אחרים ותתחיל לבלבל את המוח.
אין לך מושג מה זה דנטורציה- אז כדאי שתעשה חזרה על החומר ותחזור כשתהיה בקיא.
מה אכפת לך שחלבון עובר שינוי צורה? הוא גם ככה מתפרק לחומצות אמינו (שאני בספק אם אתה יודע מה זה).
ככה שלא משנה מה תעשה לחלבון, תחמם, תקרר, תאנוס, תחנוק, תפליץ עליו-או כל דבר אחר שיש בכוחך לעשות בבית, החומצות אמינו עדיין שם וזה מה שמשנה. לא ראיתי מישהו שאופה ב350 מעלות, וגם אז איבוד החלבון הוא זניח. זה כמו שיפול לך פירור מהבשר לצלחת ולא תאכל.

בעצם, יודע מה, נראה לי שקשה מידי להסביר לך- אז אני פשוט אפסיק כי אין לי כוחות אחרי יום מתיש שכזה. וגם נראה לי שאתה טרול אז אני אתן לך את הבמה להמשיך ולברבר.
העיקר שדנטורציה מורידה מערך החלבון.
יחי הטרולים.

נערך לאחרונה:

מישהו יכול לשנות את הגירסא להלך לי חלבון לאיבוד ???🤘

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אחיייי הבאת דוגמה רעה.
לא בודקים ב100 גרם. בודקים בנתח שלם, שזה 150 גרם! זה משנה לגמרי את התמונה!

😵

אם אתה רוצה יש לי מחקרים מאוד רלוונטיים על חלבוני עשבים שוטים, חולדות, וחימום של דגני בוקר (שזה מה שכולנו עושים וגם כי זה מקור החלבון העיקרי של רוב האנשים).

וכמובן, עוד אתרים ברמת YNET.

נערך לאחרונה:
אתה קשקשן מרמה ראשונה.
קודם כל, דיברתי רק על חלבון. אז אל תכניס פה דברים אחרים ותתחיל לבלבל את המוח.
אין לך מושג מה זה דנטורציה- אז כדאי שתעשה חזרה על החומר ותחזור כשתהיה בקיא.
מה אכפת לך שחלבון עובר שינוי צורה? הוא גם ככה מתפרק לחומצות אמינו (שאני בספק אם אתה יודע מה זה).
ככה שלא משנה מה תעשה לחלבון, תחמם, תקרר, תאנוס, תחנוק, תפליץ עליו-או כל דבר אחר שיש בכוחך לעשות בבית, החומצות אמינו עדיין שם וזה מה שמשנה. לא ראיתי מישהו שאופה ב350 מעלות, וגם אז איבוד החלבון הוא זניח. זה כמו שיפול לך פירור מהבשר לצלחת ולא תאכל.

בעצם, יודע מה, נראה לי שקשה מידי להסביר לך- אז אני פשוט אפסיק כי אין לי כוחות אחרי יום מתיש שכזה. וגם נראה לי שאתה טרול אז אני אתן לך את הבמה להמשיך ולברבר.
העיקר שדנטורציה מורידה מערך החלבון.
יחי הטרולים.

אתה בור לחלוטין וניכר שלא קראת דבר ממה שכתבתי,
כי צירפתי במפורש מחקר שלם שעוסק בפירוק חומצות אמינו (שאני בספק ואתה יודע מה הן) במהלך חימום, איבוד ערכים ופירוק
http://www.cazv.cz/attachments/5-Pisarikova.pdf

Heat processing can cause damage of essential amino acids resulting in decreased contents or transfer into a racemic mixture . Temperatures above 100°C induce reactions in both bind and free amino acids, and especially in essential amino acids valine, leucine, isoleucine, lysine, threonine, methionine, phenylalanine and tryptophan, which then become non-utilizable for humans, thus decreasing the biological value of foodstuffs ("

"The biological value of untreated amaranth grain based on the chemical scores of the essential amino acids and expressed by the EAAI character was 90.4%. After heat processing, the value dropped to 85.4%. The relatively high content of essential amino acids in amaranth grain predetermines its use as a substitution of meat-and-bone meals."

יש שם פרטים יותר נרחבים על כל דבר בנפרד,
או שאולי אתה לא יודע אנגלית ואני צריך לתרגם לך את זה.

ובקשר לא לערב לעניין ויטמינים -
למה ? ממתי דיברנו רק על חלבונים ? זה היה חוק שלא הייתי מודע עליו שאנחנו מדברים רק על חלבונים?
הבחור בדיון הראשי שאל האם ש"ש מאבדת מערכה במהלך בישול, התשובה היא כן , הוספתי על כך ערכים מדודים ונתתי תשובה מפורטת מחוזקת במחקרים.
למה לא ויטמינימים ? ויטמינים הם לא חלק מערכים תזונתיים ? טוב לדעת, חידשת לי, גאון הדור אתה.
יש הפרש קלורי וגרם פחמימה , ירידה בויטמינים תמיד תהיה במהלך חימום באופן מידי (שזה מה שכולנו מחפשים בש"ש, אולי אתה מחפש עשבים שוטים, ממליץ לך להפסיק לעשן את העשבים שאתה מעשן אולי תתברר לך התמונה שאתה מקשקש שטויות).
התשובה היא כן, תמיד יש ירידה בערכים התזונתיים.

מה הייתה התשובה שלך לשאלה של הבחור בדיון הראשי - לא . למה ? ככה. "כי זה לא קורה" "ככה", "כי אני יודע מה זה חומצות אמינו ואתה לא".
ואני "אשרוף את הפורום", ואתה "טרול", ואתה "לא מבין כלום מהחיים שלך" ו"אתה מפרסם מחקרים על עשבים".
אתה מצחיק.
אני בא ונותן מחקרים ברורים על שינויים של חלבונים במהלך בישול ואתה מגיב ב"שטויות", "מחקרים בולשיט", "מה אכפת לך שחלבון משנה צורה", כי על הדרך הוא משנה את המבנה המולקולרי וחלק ממנו משתנה לחלבון שלא ניתן לעיכול אצל בני אדם , חכמולוג, חלק אחר שלו במהלך הפירוק בחום מתפרק.
מעבר לכך זה תלוי בחומצות אמינו עצמן, אריג'נין למשל (שאני בספק אם אתה יודע מה זה מעבר להגיד שזה עושה לך אחלה "פאמפ") יחסית מאוד יציב בחום , ומתפרק בטמפ' של רק מעל ל-200 מעלות צלזיוס.
קרטינין מתפרק כבר ב-120 מעלות.

ממש בחור אמין אתה ובקיא ביסודות ובשורשים.
הסקת מכך שסיכמתי ב-2 מילים על דנטורציה, שאין לי מושג מה זה.
יפה,
בחור לתפארת אתה, גם קורא מחשבות וגם מסיק המסקנות המהיר בעולם.

מי שבוחר להקשיב לקשקשן הזה, שהטענה היחידה שלו להתפרקות בסיסית והבנה של יסודות בסיסיים במזון היא -
"לאן החלבון יכול לברוח ? הוא נשאר במחבת !! מה זה השטויות האלה ??"
שיהיה לו לבריאות.

יאללה סלמקת,
אין לי סיבה להתווכח עם אנשים שלא מבינים ולא יודעים, לא רואים מימינם ומשמאלם.
וחביבי,
אם כבר מישהו כאן מתאים לרמה של YNET, בינתיים זה רק אתה, לפי התגובות הילדותיות - הבורות וחסרות כל הידע שאתה מפגין.

נערך לאחרונה:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית