ייעוץ שיבולת שועל

מצב
השרשור נעול

Serial_kIller

משתמש מתחיל
220
13
נק' מוניטין:
230
220
13
שלום לכולם ,

מישהו ניסה (נראה לי) לחרטט אותי, ואמר שבישול של שיבולת השועל בחלב פוגעת בעכים התזונתיים של השיבולת .. היש דברים בגו ?

תודה

אחיייי הבאת דוגמה רעה.
לא בודקים ב100 גרם. בודקים בנתח שלם, שזה 150 גרם! זה משנה לגמרי את התמונה!

😵

אם אתה רוצה יש לי מחקרים מאוד רלוונטיים על חלבוני עשבים שוטים, חולדות, וחימום של דגני בוקר (שזה מה שכולנו עושים וגם כי זה מקור החלבון העיקרי של רוב האנשים).

וכמובן, עוד אתרים ברמת YNET.

איינשטיין !

ברור שזה משנה לגמרי את התמונה, כי רוב האנשים.. כמוך, מסתכלים על ערכים PER
100 גרם, והם אומרים הנה - חזה העוף איבד מנפחו, לכן מן הסתם 100 גרם יהיה פחות לאחר בישול ויהיו בו פחות חלבונים-
אז הערכים כביכול "יורדים" אבל זה נשאר אותו דבר.
זו לא חשיבה נכונה, אלא אם כן משווים 100 גרם של חזה עוף מבושל ל 100 גרם של חזה עוף לא מבושל.
על הדרך,
הנה מאמר שלם שעוסק באיבוד ערכים תזונתיים בבישול עוף :
http://ps.fass.org/cgi/reprint/79/1/99.pdf
הם בדקו לעומק את איבוד הערכים בהשוואה ביחס לישיר לחשיפה לטמפרטורה, אפשר לראות לפי הגרפים שב-23 מעלות אין כל איבוד, לעומת 80 מעלות שמדברים שם כבר על 10% מהערכים המקוריים.

Soluble proteins, myofibrillar proteins, collagen, texture, and cook loss were evaluated at different meat temperatures by heating ground and formed chicken breast meat in brass containers in a water bath to temperatures of 40, 50, 60, 70, or 80 C. The soluble proteins decreased by approximately 90% as meat temperature increased from 23 to 80 C. The myofibrillar protein subunits of molecular weight greater than 43 kDa decreased with increasing temperature from 23 to 80 C as analyzed via SDS-PAGE. Amount of soluble collagen more than doubled when meat temperature was increased from 50 to 70 C. The maximum peak shear force was obtained, via Warner-Bratzler shear test, at 60 C for ground chicken breast patties. The weight of patties decreased approximately 10.3% when meat temperatures were increased from 23 to 80 C. Overall, heating temperature affected the texture of the meat and caused changes in proteins and cook loss.

אבל כמו שלמדתי כבר ממך, התגובה תהיה "טרול, 👏👏 אני יודע הכל.
חה חה חה, אתה טיפש, מביא לי מחקרים שלמים על איבוד ערכים בבישול עוף ואומר לי שזה נכון,
כאילו שאני יודע לקרוא בכלל".

תעשה לי טובה - בן כמה אתה ?

נערך לאחרונה:
אני חוזר ומדגיש,
משתמשים שישתמשו בשפה בוטה/ יקללו את המנהלים יקבלו באן לאלתר.
יש דרך להתווכח ולהציג דברים.

למה מחקת את התגובה שלו? התגובה שלו הייתה עניינית מאוד. מלבד העובדה שהוא קרא לך בור שזה לא מכובד(אבל גם אתה לא ממש כיבדת אותו אם קריאות של קשקשן וטרול)

הגננת שולה הגיעה מהלימודים וצריכה להתעסק בקקה במקום ללמוד למבחן

הגנון של מושון (שמעון). EMZ אני צוחק אחי לא לכעוס עלי 😃

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
איינשטיין !

ברור שזה משנה לגמרי את התמונה, כי רוב האנשים.. כמוך, מסתכלים על ערכים PER
100 גרם, והם אומרים הנה - חזה העוף איבד מנפחו, לכן מן הסתם 100 גרם יהיה פחות לאחר בישול ויהיו בו פחות חלבונים-
אז הערכים כביכול "יורדים" אבל זה נשאר אותו דבר.
זו לא חשיבה נכונה, אלא אם כן משווים 100 גרם של חזה עוף מבושל ל 100 גרם של חזה עוף לא מבושל.
על הדרך,
הנה מאמר שלם שעוסק באיבוד ערכים תזונתיים בבישול עוף :
http://ps.fass.org/cgi/reprint/79/1/99.pdf
הם בדקו לעומק את איבוד הערכים בהשוואה ביחס לישיר לחשיפה לטמפרטורה, אפשר לראות לפי הגרפים שב-23 מעלות אין כל איבוד, לעומת 80 מעלות שמדברים שם כבר על 10% מהערכים המקוריים.

Soluble proteins, myofibrillar proteins, collagen, texture, and cook loss were evaluated at different meat temperatures by heating ground and formed chicken breast meat in brass containers in a water bath to temperatures of 40, 50, 60, 70, or 80 C. The soluble proteins decreased by approximately 90% as meat temperature increased from 23 to 80 C. The myofibrillar protein subunits of molecular weight greater than 43 kDa decreased with increasing temperature from 23 to 80 C as analyzed via SDS-PAGE. Amount of soluble collagen more than doubled when meat temperature was increased from 50 to 70 C. The maximum peak shear force was obtained, via Warner-Bratzler shear test, at 60 C for ground chicken breast patties. The weight of patties decreased approximately 10.3% when meat temperatures were increased from 23 to 80 C. Overall, heating temperature affected the texture of the meat and caused changes in proteins and cook loss.

אבל כמו שלמדתי כבר ממך, התגובה תהיה "טרול, 👏👏 אני יודע הכל.
חה חה חה, אתה טיפש, מביא לי מחקרים שלמים על איבוד ערכים בבישול עוף ואומר לי שזה נכון,
כאילו שאני יודע לקרוא בכלל".

תעשה לי טובה - בן כמה אתה ?

אתה מודע לכך שזה שהמבנה המרחבי של החלבון נהרס(ראיתי שדיברת על דנטורציה), נגיד בירידה של 10%. סך הכל אומר שעכשיו תקבל במקום ה10% של החלבון תקבל את החומצות אמינו שמהן הוא מורכב ישירות.

למה מחקת את התגובה שלו? התגובה שלו הייתה עניינית מאוד. מלבד העובדה שהוא קרא לך בור שזה לא מכובד(אבל גם אתה לא ממש כיבדת אותו אם קריאות של קשקשן וטרול)

לא רק שהוא מחק, הוא גם חסם אותי על הדרך.
במייל שקיבלתי , הסבירו לי שקיללתי אותו "אינפנטיל".

כנראה שאדון EMZ ואבן שושן לא חברים מי - יודע - מה, אם הוא חושב שאינפנטיל זאת קללה 👏
על הדרך אני מציע לו לעבור על מושגים בסיסיים בתזונה, כי נראה שהוא לוקה בכמה ובכמה מהם.

פוסט מסודר על ההתנהגות האינפנטילית הזאת כבר פירסמתי בפורום שאני מנהל בו, ואני מאמין שכבר כמה וכמה מכם קראו אותו ואין לי שום כוונה לחזור בי מדבריי,
אדון EMZ נכנס למצב שאני אוהב לקרוא לו - "נתפס בביצים" ולא ידע מה לעשות, אז הוא מחק את כל מה שכתבתי (הודעות שהשקעתי עליהן חצי שעה באיסוף חומר) , כתב שקיללתי אותו ומיהר לחסום אותי מהפורום.

שאפו
👏👏👏👏👏👏

---------- התגובה התווספה ב 08:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:00 ----------

אתה מודע לכך שזה שהמבנה המרחבי של החלבון נהרס(ראיתי שדיברת על דנטורציה), נגיד בירידה של 10%. סך הכל אומר שעכשיו תקבל במקום ה10% של החלבון תקבל את החומצות אמינו שמהן הוא מורכב ישירות.

אני אגיב על זה מסודר בהמשך,
עפתי ללימודים - סלמתק.

אתה בור לחלוטין וניכר שלא קראת דבר ממה שכתבתי,
כי צירפתי במפורש מחקר שלם שעוסק בפירוק חומצות אמינו (שאני בספק ואתה יודע מה הן) במהלך חימום, איבוד ערכים ופירוק
http://www.cazv.cz/attachments/5-Pisarikova.pdf

Heat processing can cause damage of essential amino acids resulting in decreased contents or transfer into a racemic mixture . Temperatures above 100°C induce reactions in both bind and free amino acids, and especially in essential amino acids valine, leucine, isoleucine, lysine, threonine, methionine, phenylalanine and tryptophan, which then become non-utilizable for humans, thus decreasing the biological value of foodstuffs ("

"The biological value of untreated amaranth grain based on the chemical scores of the essential amino acids and expressed by the EAAI character was 90.4%. After heat processing, the value dropped to 85.4%. The relatively high content of essential amino acids in amaranth grain predetermines its use as a substitution of meat-and-bone meals."

יש שם פרטים יותר נרחבים על כל דבר בנפרד,
או שאולי אתה לא יודע אנגלית ואני צריך לתרגם לך את זה.

ובקשר לא לערב לעניין ויטמינים -
למה ? ממתי דיברנו רק על חלבונים ? זה היה חוק שלא הייתי מודע עליו שאנחנו מדברים רק על חלבונים?
הבחור בדיון הראשי שאל האם ש"ש מאבדת מערכה במהלך בישול, התשובה היא כן , הוספתי על כך ערכים מדודים ונתתי תשובה מפורטת מחוזקת במחקרים.
למה לא ויטמינימים ? ויטמינים הם לא חלק מערכים תזונתיים ? טוב לדעת, חידשת לי, גאון הדור אתה.
יש הפרש קלורי וגרם פחמימה , ירידה בויטמינים תמיד תהיה במהלך חימום באופן מידי (שזה מה שכולנו מחפשים בש"ש, אולי אתה מחפש עשבים שוטים, ממליץ לך להפסיק לעשן את העשבים שאתה מעשן אולי תתברר לך התמונה שאתה מקשקש שטויות).
התשובה היא כן, תמיד יש ירידה בערכים התזונתיים.

מה הייתה התשובה שלך לשאלה של הבחור בדיון הראשי - לא . למה ? ככה. "כי זה לא קורה" "ככה", "כי אני יודע מה זה חומצות אמינו ואתה לא".
ואני "אשרוף את הפורום", ואתה "טרול", ואתה "לא מבין כלום מהחיים שלך" ו"אתה מפרסם מחקרים על עשבים".
אתה מצחיק.
אני בא ונותן מחקרים ברורים על שינויים של חלבונים במהלך בישול ואתה מגיב ב"שטויות", "מחקרים בולשיט", "מה אכפת לך שחלבון משנה צורה", כי על הדרך הוא משנה את המבנה המולקולרי וחלק ממנו משתנה לחלבון שלא ניתן לעיכול אצל בני אדם , חכמולוג, חלק אחר שלו במהלך הפירוק בחום מתפרק.
מעבר לכך זה תלוי בחומצות אמינו עצמן, אריג'נין למשל (שאני בספק אם אתה יודע מה זה מעבר להגיד שזה עושה לך אחלה "פאמפ") יחסית מאוד יציב בחום , ומתפרק בטמפ' של רק מעל ל-200 מעלות צלזיוס.
קרטינין מתפרק כבר ב-120 מעלות.

ממש בחור אמין אתה ובקיא ביסודות ובשורשים.
הסקת מכך שסיכמתי ב-2 מילים על דנטורציה, שאין לי מושג מה זה.
יפה,
בחור לתפארת אתה, גם קורא מחשבות וגם מסיק המסקנות המהיר בעולם.

מי שבוחר להקשיב לקשקשן הזה, שהטענה היחידה שלו להתפרקות בסיסית והבנה של יסודות בסיסיים במזון היא -
"לאן החלבון יכול לברוח ? הוא נשאר במחבת !! מה זה השטויות האלה ??"
שיהיה לו לבריאות.

יאללה סלמקת,
אין לי סיבה להתווכח עם אנשים שלא מבינים ולא יודעים, לא רואים מימינם ומשמאלם.
וחביבי,
אם כבר מישהו כאן מתאים לרמה של YNET, בינתיים זה רק אתה, לפי התגובות הילדותיות - הבורות וחסרות כל הידע שאתה מפגין.
מה אתה חושב קורה לחמוצות אמינו שהטמפרטורה יורדת?
ואני באמת מתעניין איפה בבישול שלך אתה מחמם חומצות אמינו בתמיסה ל200 מעלות.

ילדים, להרגע. ההודעות שוחזרו, תנסו לדבר לעניין במקום אחד על השני אם קשה לכם עם עלבונות.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית