הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פציעה בבייספס משהו לא מובן

Wonder Land

משתמש קבוע
1,358
4
נק' מוניטין:
876
1,358
4
אני כבר משהו כמו שלושה שבועות עם פציעה ביד קדמית ומשהו לא מובן לי.
קודם כל מה שקרה זה ככה:
עשיתי סקוואט עם 135 והמוט החליק טיפה בירידה אז הייתי צריך לתת קונטרה עם הידיים ואחרי שהנחתי אותו הרגשתי כאבים מטורפים!
לא יכולתי לעשות PC ובטח שלא מתח.
אחרי זה היה לי מאוד קשה להרים דברים ולא יכולתי לעשות כלום חוץ מסקוואט.
לא בנץ' לא פרס לא דדליפט לא מתח לא PC.
רק סקוואט וגם זה קצת כאב לפעמים.

עכשיו אני עושה סקוואט ואני עולה במשקלים לאט לאט אבל אני מפחד כי הידיים עוד לא הבריאו לגמרי וכבר עברו 3 שבועות...
אני לא יודע מה לעשות כי אני עולה בשומן במקום בשריר!
אפילו קשה לי להרים את הפלטה של ה20 למוט של הסקוואט..

למישהו יש איזה רעיון בשבילי כי אני לא רוצה לאבד את המשקל של הסקוואט.

זה קרה גם לי, הסתובבתי עם זה חודשיים ואפילו פיצלתי את התוכנית כדי שאני אוכל ללחוץ. הדבר שפתר לי את זה היה לקחת מגנזיום שבוע רצוף + צמצום האימונים באותו שבוע לפעמיים וגם אז משקלים נמוכים.

• פותח/ת השרשור
העניין הוא שאני לוקח מגנזיום כל יום אבל הטעות שלי שאני מפגר זה שאני מנסה לעשות דדליפט בכוח ואז יש לי ממש כאבים בבייספס...
ניראה לי שפשוט אני אפסיק עם הדדליפט ואעשה רק סקואט..
אולי כדאי להפסיק לגמרי להתאמן למשך שבועיים?

תעשה שבוע דילואד, 2 אימונים קלים-בינוניים, אם אתה יודע לעשות פרונט אז פרונט במקום לואו-בר, ותמשיך לקחת מגנזיום במינונים הנכונים (200-400), אחרי השבוע הקל תראה אם יש שיפור.

• פותח/ת השרשור
איזה דילואוד... כשאני מנגב את הראש אחרי מקלחת כואבות לי הידיים...
אין מצב לעשות בנץ' או כל תרגיל אחר חוץ מסקוואט..
אף פעם לא ניסיתי פרונט סקוואט אבל ניראה אני אנסה אולי לעשות פעם אחת.
זה דבר ממש מדכא, הייתי אמור להרים משקלים הרבה יותר גבוהים בבנץ' ומתח וכל הששאר ולעלות בפחות שומן ממה שעליתי :(

אז תקצץ קצת בתזונה, אין טעם לאכול הרבה כשאי אפשר להתאמן.
אם המצב כל כך חמור קח שבוע הפסקה, לא יקרה כלום. יש מצב שצריך לטפל בזה rippetoe-way (שזה אומר איבופרופן בכמויות. אבל חכה עם זה.)

• פותח/ת השרשור
כן אני אקצץ באמת בתזונה אני חושב..
הבעיה היחידה היא שאני רוצה לעשות הפסקה של שבוע ואפילו שבועיים אבל אני ממש מתבאס על זה שהמשקל של הסקוואט ירד...
עד שהגעתי ליותר מ3 פלטות :\

---------- התגובה התווספה ב 11:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:40 ----------

תודה רבה על העזרה לטיסימוס!

בריאות יותר חשובה מ-3 פלטות (או מ-4 או מ-5), אם זה משהו שמצריך טיפול ולא תטפל בזה זה ישבית אותך להרבה יותר זמן. ככה תעשה שבועיים הפסקה, תתגבר על זה ותחזור לעצמך תוך שבועיים-שלושה, לא קריטי.

כן אני אקצץ באמת בתזונה אני חושב..
הבעיה היחידה היא שאני רוצה לעשות הפסקה של שבוע ואפילו שבועיים אבל אני ממש מתבאס על זה שהמשקל של הסקוואט ירד...
עד שהגעתי ליותר מ3 פלטות :\

---------- התגובה התווספה ב 11:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:40 ----------

תודה רבה על העזרה לטיסימוס!

אני לא יודע איפה בדיוק כואב לך אבל לא מזמן היתה לי פציעה בשני הידיים באזור בין הבייספס לכיפוף של היד (המרפק אבל רק מקדימה) וקצת החוצהלכיוון הטרייספס. כאבים נוראיים שכנראה נגרמו מעודף אימון. לא יכולתי לעשות כלום שלא נדבר על בנץ' או פרס. הפרוטוקול פציעות פה באתר היה הדבר הכי טוב שקרה לי! זה עבר מאד מהר תוך משהו כמו שבוע, ושמחתי לגלות שהמשקלים לא ירדו אחרי!
מה שכן אני יכול להגיד לך זה לא להוריד יותר מדי באוכל. תאכל הרבה חלבון ושומן כי הגוף חייב לרפא את עצמו. +הרבה ויטמין C וקרח! קרח זה ברכה!!! לי זה עזר מאד בכל אופן! מקווה שתחלים מהר, בהצלחה!✌️

• פותח/ת השרשור
האמת שאני תמיד מתוסף במולטי\C\סידן\מגנזיום\אומגה רק שהבעיה שלי זה השינה שאני לא מצליח לישון 8 שעות בלילה...
עכשיו אני קונה מלוטנין נקווה שיעזור...

לפני אימון תחמם טוב טוב ותעלה לאאאאט במשקל, אחרי אימון שים קרח ל10 דקות ואז חום ואז קרח ככה עד שימאס לך. זה פשוט עוזר פלאים. וקח שבוע שבועיים הפסקה מהתרגילים המורכבים והעלה במשקלים. לי זה לא פגע במשקל.

• פותח/ת השרשור
אני מרגיש שכשאני עושה את התרגילים של הSS חוץ מסקוואט אז אני מכאיב לעצמי אז כניראה שאני אעשה הפסקה השבוע וזהו...
אגב גם בסקוואט לפעמים כואב לי להרים את הפלטות של ה20 אז גם מזה אני עושה הפסקה.

כן תפסיק את כל מה שכואב לך! אין לך מה לדאוג לא תרד במשקל. מה שכן אתה חייב לאמן את המקום שכואב אבל לאאאאאאאאאאאאאטט לאט. אם לא תאמן אותו זה לא יעבור (מנסיון)

• פותח/ת השרשור
כן תפסיק את כל מה שכואב לך! אין לך מה לדאוג לא תרד במשקל. מה שכן אתה חייב לאמן את המקום שכואב אבל לאאאאאאאאאאאאאטט לאט. אם לא תאמן אותו זה לא יעבור (מנסיון)

מה לא יעבור? זהו? לכל החיים? חחחח
יש לי דלקות בשתי הידיים.. אני לא רואה הגיון בלאמן אותן עכשיו, עדיף להיות סבלני ולתת להן לנוח.

מה לא יעבור? זהו? לכל החיים? חחחח
יש לי דלקות בשתי הידיים.. אני לא רואה הגיון בלאמן אותן עכשיו, עדיף להיות סבלני ולתת להן לנוח.

תקשיב גם אני אמרתי את זה. זה לא ילך. יקח לזה מלאאאא זמן לעבור (אם בכלל).
אני לא יודע את ההסבר המדעי של מה קורה אבל אני יודע שאחרי כמה פציעות שהיו לי,
קרע בגיד בשוק, פציעה בשורש כף היד, פציעה בשתי הידיים בביספס המקום המוזר הזה שאמרתי, הפציעות לא עברו מעצמם. אפילו כשהלכתי לפזיוטרפיה במשך חודשיים (!) בפציעה בשורש כף היד זה עזר לכאב אבל לא עבר. הכל עבר כשאימנתי את המקום. זה חרא וזה כואב אבל זה עובר.
אתה חייב לאמן את המקום אבל בצורה טיפולית לא אימוני כוח ולא היפרטרופיה. תקרא טוב טוב את הפרוטוקול פציעות זה היה פשוט כמו קסם בשבילי.

תשמע מה אני אומר זה פשוט לא עובר לבד.

עובדה שזה לא עובר לך כבר 3 שבועות. תנסה להתחיל לאמן את המקום לאאאאט לאאאט בצורה טיפולית (כמו שרשום בפרוטוקול) אם משקלים אפסיים. זה חרא וזה כואב אבל זה כאב טוב לא כאב של פציעה. זה יעבור הרבה יותר מהר - מנסיון.
בהצלחה

תקשיב גם אני אמרתי את זה. זה לא ילך. יקח לזה מלאאאא זמן לעבור (אם בכלל).
אני לא יודע את ההסבר המדעי של מה קורה אבל אני יודע שאחרי כמה פציעות שהיו לי,
קרע בגיד בשוק, פציעה בשורש כף היד, פציעה בשתי הידיים בביספס המקום המוזר הזה שאמרתי, הפציעות לא עברו מעצמם. אפילו כשהלכתי לפזיוטרפיה במשך חודשיים (!) בפציעה בשורש כף היד זה עזר לכאב אבל לא עבר. הכל עבר כשאימנתי את המקום. זה חרא וזה כואב אבל זה עובר.
אתה חייב לאמן את המקום אבל בצורה טיפולית לא אימוני כוח ולא היפרטרופיה. תקרא טוב טוב את הפרוטוקול פציעות זה היה פשוט כמו קסם בשבילי.

תשמע מה אני אומר זה פשוט לא עובר לבד.

עובדה שזה לא עובר לך כבר 3 שבועות. תנסה להתחיל לאמן את המקום לאאאאט לאאאט בצורה טיפולית (כמו שרשום בפרוטוקול) אם משקלים אפסיים. זה חרא וזה כואב אבל זה כאב טוב לא כאב של פציעה. זה יעבור הרבה יותר מהר - מנסיון.
בהצלחה

אכפת לך לרשום בקצרה מה עשית בערך( קראתי תפרוטקול , לא הבנתי כול כך) שזה עבר. ותוך כמה זמן חזרת למשקלים הרגילים.

תודה רבה על עזרתך
smile.gif

לא עשיתי משהו מסובך מדי: - מדובר פה על הפציעה האחרונה בבייספס-טרייספס
המשכתי במתכונת SS אבל עם ההבדלים האלה (כמובן בלי העלה במשקלים עד שהכאב עבר לגמרי):

סקוואט עשיתי קל יותר מהרגיל משהו כמו 80% יכולתי לעשות %100 כי זה לא כאב לי בזמן הסקוואט אבל העדפתי שהגוף יהיה במצב לא מועמס מדי.

דדליפט עשיתי גם קל יותר בערך הייתי אומר 70% מRM5 אבל שוב- לא כאב לי בדדליפט בכלל.

דחיקות זה היה הטיפול לכאב (הדחיקות זה איפה שהכי כאב). עשיתי משהו כמו 8-10 סטים של חימום - ממוט ריק עד למשקל שהתחלתי להרגיש כאב. צריך להבחין פה בין כאב טוב לכאב רע. זה קצת קשה להסביר אבל אפילו עם מוט ריק היה כואב. אבל זה היה כאב כמו של מתיחה כזה. כאילו השריר קר ותפוס. כאב רע זה כאילו חד כזה ותחושה ממש לא נעימה. זה קשה להסביר אבל אם אתה מודע לעצמך אתה תרגיש מה זה רע. אם אתה לא אז אל תגזים ותעצור במשקל הגיוני ונמוך בהרבה ממשקל עבודה רגיל. ברגע שהגעתי לכאב הרע הורדתי קצת משקל בחזרה ועשיתי 3 סטים של עבודה. אם אני לא טועה זה היה משהו ככמו 70% בבנץ ו50% בפרס. מה שעשה את רוב ה"טיפול" לדעתי זה כל הסטים של החימום. זה הדבר הכי חשוב פה (והקרח).
עשיתי בהתחלה רק 2 אימונים בשבוע הראשון וחזרתי ל 3 אימונים בשבוע השני והשלישי ובשלישי כמעט כבר הגעתי בחזרה למשקלים שלי - בשבוע ברביעי כבר הכל עבר והתאמנתי רגיל.
לפי מה שרשום בפרוטוקול (ולפי ההרגשה שלי) מאד מאד חשוב לחמם הרבה מאד את האזור לפני האימון, אפילו בקטע של לא להכנס למזגן.
אחרי האימון שמתי גוש קרח (מאד מאד מאד עוזר) על שני הבייספס איפה שכואב (זה פשוט יותר עזר מ ibuprofen זה כמו קסם) עטפתי בתחבושת ונתתי למקום לקפוא ל10 דקות, הורדתי את הקרח נכנסתי למלקחת חמה מאד לחמם את המקום ואז שוב קרח 10 דקות ככה עשיתי פעם פעמיים כל פעם אחרי האימון. לא לקחתי שום דבר חוץ מהויטמינים הרגילים שלי (חוץ מביום של הפציעה שזה היה כאב משתק לקחתי כמה אדויל) ואכלתי רגיל. שאר הזמן נחתי והשתדלתי לא להפעיל בכלל את הידיים (טוב שיש חברה 😛)
הפציעה הזאת היתה משמועתית הכי כואבת שהיתה לי אבל היא עברה תוך 3 שבועות םלוס מינוס, להבדיל למשל מהפציעה לפניה של שורש כף היד שלא טיפלתי ככה רק הלכתי לפזיוטרפיה וזה לא עבר במשך חודשיים שלוש עד שמישהו שאני מכיר המליץ לי לאמן את היד (למתוח אותה על הקיר בדיוק במקום שזה כואב) לאט לאט וכמה פעמים ביום וזה עבר מאד מהר. הפציעה הראשונה שלי (קרע של גיד בשוק) היה כשהיתי בכיתה יא או יב לא זוכר מה שכן זה לא עבר לי עד אחרי הצבא! (שוב - לא טיפלתי רק עשיתי פזיוטרפיה וזה סתם עזר לכאב אבל כל פעם שקפצתי/רצתי הלכתי למות)

מאד מקוה שזה יעזור לכם. בהצלחה!!!

אה נ.ב בשבוע השלישי הוספתי 2 סטים של dips בגרביטרון ( עם עזרה) יצא שהרמתי משהו כמו 30% מהמשקל גוף משקל מאד מאד קל אחרי כל האימון ועשיתי 2 סטים של 10 חזרות. לא יודע אם זה עזר או משהו אבל זה לא החמיר את הכאב אז הכל בסדר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
נחמד תודה על ההשקעה...
אתמול התחלתי עם איזה פקק של בלון חנקן שיש לי בעבודה חחח
עשיתי 25X3 והיום עשיתי 25X3 עם איזה בלון גז כמעט ריק..
לאט לאט אני ארים בסוף גם מדחסים 1 כוח.. LOL
אין לי כוח ללכת לחדר כושר בשביל להרים איזה משקולת של 4 קילו ואז לחזור הביתה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית