הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כח והיפרטרופיה

-=ALX=-

משתמש קבוע
1,927
5
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,800
1,927
5
שאלה שחשבתי עליה ואני לא מצליח למצוא תשובה:

ניתן להתחזק מבלי לגדול במסת השריר. נניח שמדובר באדם המתאמן X אימוני כח בשבוע ושומר על מאזן נייטרלי. זה אומר שלא תתרחש היפרטרופיה בשרירים. הירטרופיה יכולה להיות סרקופלסמית(גידול הנוזל הסרקופלסמי) שאינה תורמת לכח השריר או מיופיבולרית\סרקומרית(הוספה של מיופיברילים--->יותר חלבוני אקטין ומיוסיון) שתורמת לכח. אם 2 התופעות האלה לא מתרחשות כי כאמור האדם במאזן נייטרלי, מהיכן נובעת ההתחזקות? האם זה גיוס נוסף של יח' מוטוריות?

בגדול כן.
יותר יחידות מוטוריות מגוייסות, יותר סיבי שריר משתתפים בפעולה, יותר כוח זמין לפעולה.

• פותח/ת השרשור
אתה מכיר איזה ספר פיזיולוגיה טוב שמדבר על הCNS בהקשר של פעילות עצימה?
(גיוס יח' מוטוריות\RATE OF CODING\סינכרוניזציה וכו')
כל הספרים שנתקלתי בהם לא מדברים לעומק או טוענים שהמנגנונים הנ"ל לא מובנים לחלוטין אם כי ברור שהם עובדים

יש ספרים באנטומיה אבל אני לא בטוח שתרצה לבזבז 100 ומשהו דולר על ספר שכזה כשכל מה שאתה רוצה זה 15 עמודים מהספר. אני גם לא יודע איפה אפשר לקנות ספרים איכותיים בעניין שבאמת יגיעו לישראל (לדוגמה אני קונה באמאזון, אבל הם לא שולחים לישראל)

• פותח/ת השרשור
אם יש משהו ספציפי שחשבת עליו אשמח לכמה שמות של ספרים

יש מקומות שמאפשרים לך גישה מוגבלת לX דפים ראשונים בספר או משהו בסגנון

אני חושש שלא תצליח לקרוא ספר שעוסק בנוירופיזולוגיה של התנועה ללא ידע מוקדם בנוירופיזיולוגיה.

אני למדתי היום 4 שעות ומחר עוד 4. ווהוווו. והשנה זה עוד הקורס המתקדם. חגיגה.

• פותח/ת השרשור
יש אמת בדבריכם
אלכס תודה על השם של הספר, הצלחתי להציץ לתוך הפרק\ים הרלבנטיים וחוששני שאתם צודקים:)
בקשר לידע מוקדם, אני בד"כ פשוט הולך אחורה עם מושגים שאני לא מבין עד שאני מגיע למושגי בסיס שאותם אני מבין אבל...יקח לי שנים לקרוא משהו ברמה כזאת עם הידע הנוכחי שלי

בכל מקרה תודה

גם אנשים שלומדים עדיין מתקשים בזה. נוירופיזיולוגיה זה דבר מורכב. 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית