הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ היתרונות בריאות של פיתוח גוף\הרמת משקולות

HulkyNoob

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
2
197
0
היי, אני בן 14 והתחלתי SS ככה לפני חודש.
הבעיה היא שאימא שלי דואגת שיהיו לי "יותר מדי שרירים" (כאילו שזה כזה קל), אחרי שהיא שאלה אותי מה המטרה שלי.
שהיא דרך אגב להגיע לגבול הגנטי שלי בכוח ומסת שריר שזה בערך בסביבות ה-100-105 קילו אצל הרבה אנשים שהקפידו עם התזונה ואימונים נכונים לאורך עשרות שנים. ואני מניח שזהו תחום ריאלי בשבילי כי אני שוקל 77ק''ג ובגובה 1.78, אני עוד ימשיך לגבוה ולעלות במסת שריר בגלל גיל ההתבגרות.

כשהיא שמעה את זה היא השתגעה, היא אמרה שזה לא בריא, ושאם אני ייפסיק להתאמן אני ישמין במכמויות אדירות כי אני יהיה רגיל לאכול הרבה. היא גם אמרה שזה לא בריא בגלל הלחץ על העצמות ושכזה משקל זה סכנה בריאותית, אפילו אם הרוב זה שרירים.

האם לדעתכם זה יהיה בריא להגיע לכזה משקל בהנחה שאני עושה את זה בלי סטרואידים?
או שיותר נכון אם זה בריא להגיע לגבול הגנטי כשמדובר על בניית שרירים? זה בטח ייקח לי כמה עשרות שנים.

נערך לאחרונה:
תתחיל להתאמן בלי לבנות מטרות מטורפות, אתה צעיר ולאט לאט תבנה את עצמך, אל תנסהלקצר תהליכים, הדרך לבניית מסת שריר לא קלה אבל אפשרית, בגיל 14 אתה צריך לעשות את זה עם שכל ולא בצורה מטורפת ופזיזה.

אבל החוכמה זה למצוא איזון בינו לבין מה שאמא שלו אומרת, לעשות "פיצוצים בבית" זה הדבר הכי מבאס שיש. יש המון אמהות שטועות אבל להכנס איתן למלחמה זה לא בריא וגם לא מכובד.

• פותח/ת השרשור
תתחיל להתאמן בלי לבנות מטרות מטורפות, אתה צעיר ולאט לאט תבנה את עצמך, אל תנסהלקצר תהליכים, הדרך לבניית מסת שריר לא קלה אבל אפשרית, בגיל 14 אתה צריך לעשות את זה עם שכל ולא בצורה מטורפת ופזיזה.

אני יודע שזה תהליך ארוך להגיע לגבול הגנטי, אבל עדיין עם גיל ההתבגרות+ אולי עוד איזה 10-8 קילו של שרירים מהרמת משקולות בעוד כמה שנים, אמא שלי ממש לא תשמח מהעניין.

אתה בן 14, יש לך עוד המון מצבים שאמא שלך לא תאהב את מה שאתה עושה, תלמד להסתדר איתה ולא להלחם איתה, זה רק יעזור לך.

8-10 קילו בטווח של כמה שנים אפשרי בהחלט, תשתדל שתהיה עלייה כמה שפחות במסת השומן ויותר במסת השריר, תלמד לאכול נכון שזה חשוב יותר מהאימון עצמו.

• פותח/ת השרשור
אתה בן 14, יש לך עוד המון מצבים שאמא שלך לא תאהב את מה שאתה עושה, תלמד להסתדר איתה ולא להלחם איתה, זה רק יעזור לך.

8-10 קילו בטווח של כמה שנים אפשרי בהחלט, תשתדל שתהיה עלייה כמה שפחות במסת השומן ויותר במסת השריר, תלמד לאכול נכון שזה חשוב יותר מהאימון עצמו.

תיקח בחשבון שאני גם בגיל ההתבגרות, אז זה אומר שבעוד כמה שנים יש מצב שאני אפילו ייעלה בעוד איזה 15-20 קילו כולל הרמת משקולות.

אני מניח שאני יוכל להסתדר איתה.

אבל החוכמה זה למצוא איזון בינו לבין מה שאמא שלו אומרת, לעשות "פיצוצים בבית" זה הדבר הכי מבאס שיש. יש המון אמהות שטועות אבל להכנס איתן למלחמה זה לא בריא וגם לא מכובד.
לא מכובד??? זה שהיא אמא שלו לא נותן לה זכות לנסות לשלוט בילד שלה כאילו הוא אמור לעשות רק מה שהיא אוהבת, במיוחד אם מדובר בתחומים שאין לה מושג בהם.

בסופו של דבר הוא צריך לשאול את עצמו מה הוא רוצה מעצמו ולא מה אמא שלו רוצה ממנו, ולדעת לסנן את מה שאנשים קרובים אומרים לו. כי זה שהם קרובים אליו אולי נותן להם זכות להביע את דעתם (כמובן עד גבול מסוים), אבל ההחלטה אם להפנים את מה שהם אומרים (אם הוא בעל ערך) או לא, היא שלו.

שורה תחתונה פעם הבאה שאמא שלך אומרת לך משהו בסגנון זה לא בריא \ משהו אחר, תבקש ממנה רפרנס 🤘

SOMEONE,
מה לעשות אני בדיעה שצריך לכבד הורים, ברור שצריך איזון ולא כל דבר הם צודקים, אבל בכללי לכבד אותם, גם אם יש וויכוח לא צריך לשבור כלים. אבל עזוב זה כבר גולש לדיון כיבוד הורים 😃

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית