הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התחלתי SS לפני כמה שבועות, יש לי כמה שאלות.

HulkyNoob

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
2
197
0
היי, אני בן 14 והתחלתי SS לפני חודש בערך.
אני רק בשבועיים האחרונים הגעתי למשקלים שהם קשים יחסית ליכולת שלי, בשבועיים הראשונים אני די תרגלתי רק טכניקה ועשיתי בערך 80% מ-5RM שלי.

1.אני בינתיהם אוכל 3000 קלוריות ביום ואני מצליח להתחזק מאימון לאימון עד כו.
אני מודע לכך שאני כנראה ייצטרך לעלות ל-4000-4500 קלוריות ביום מתישהוא בתוכנית, אבל זה יהיה לזמן קצר. אחרי שאני יסיים את התוכנית אני ייחזור ל-3000 קלוריות וייעשה פיצול לחלקי גוף. משם אני ייעלה לאט לאט במסת השריר (בערך 2-4 קילו בשנה לא כולל גיל ההתבגרות), ויינסה לשמור על אחוז שומן של 10%.
האם לדעתכם לפי מה שכתבתי אני אוכל כמו שצריך? בהנחה שאני משיג מספיק חלבון, פחמימות, שומנים טובים ואני גם מנסה לאכול כמה שיותר ירקות.

2. האם אני יכול לשמר את הכושר הלב רייאה שלי בתכונית, על ידי ריצות של 20-30 דקות בקצב בינוני? (חלק נכבד מהריצה זה עלייה אחת גדולה) יש לי מבחנים בביה''ס על ריצות ואני ממש לא רוצה להדרדר בזה.

3. האם תוכנית כמו SS שמעלה את הכוח במידה רבה, ואם אני לא טועה היא גם מעלה את הכוח בייחס למשקל הגוף. יכולה לשפר ריצות בינוניות כמו 1000 מטר או 2000? כמובן בהנחה שאני יישמר את הכושר האירובי שלי. אני יודע שבכללי ריצות מצריכות סוג שריר אחר, אלה אם כן עושים ספרינטים. אבל לפני כמה ימים שעשו לי מבחן בריצת 1000 מטר אני הרגשתי שהמהירות שלי הייתה די קרובה למהירות שאני עושה בספרינט של 250 מטר (מקווה שאתם מבינים).

אם אתם עונים לי על השאלות זה ייעזור מאוד אם תמספרו לי את התשובות כמו שאני מספרתי את השאלות.

תודה בהמשך.

נערך לאחרונה:
1- בגדול נראה שכן אבל זה תלו במשקל שלך ועוד..
2-כן אפשרי, מידי פעם תעלה עצימויות, זה לא מה שיהרוס לך את העלייה במסת שריר.
3-אתה יכול לפגוע בריצה שלך אך מצד שני אתה גם יכוללעזור, יש כאלה שצוברים מסה גדולה והופכים להיות "כבדים יותר בריצה", שים לב שיש אצנים עם מסה מטורפת וזה מאד עוזר להם בריצה, הכל שאלה אם באמת תשקיע באימוני ריצה ושלא תצבור גם מסה על הדרך של יותר מידי שומן ואפילו שריר שיעשו אותך כבד.זה סוג של משחק שרק אחרי שתגיע אל המסה הזאת תגלה, כל אחד מגיב אחרת.

• פותח/ת השרשור
1- בגדול נראה שכן אבל זה תלו במשקל שלך ועוד..
2-כן אפשרי, מידי פעם תעלה עצימויות, זה לא מה שיהרוס לך את העלייה במסת שריר.
3-אתה יכול לפגוע בריצה שלך אך מצד שני אתה גם יכוללעזור, יש כאלה שצוברים מסה גדולה והופכים להיות "כבדים יותר בריצה", שים לב שיש אצנים עם מסה מטורפת וזה מאד עוזר להם בריצה, הכל שאלה אם באמת תשקיע באימוני ריצה ושלא תצבור גם מסה על הדרך של יותר מידי שומן ואפילו שריר שיעשו אותך כבד.זה סוג של משחק שרק אחרי שתגיע אל המסה הזאת תגלה, כל אחד מגיב אחרת.

תודה על התשובה. דרך אגב אני שוקל 75 קילו וגובה של 177 ס''מ אחוז שומן אני מניח %10-12 כי אני יכול לראות את כל "קוביות" אם יש מספיק אור.

אגב תיקח בחשבון שאלה שמתאמנים בספורט של ריצה מתאמנים רק בשביל ריצה. אני בהחלט לא מצפה ש-SS יהיה יותר טוב מתוכנית אימונים שנועדה לשפר ריצה. פשוט ההיגיון שלי אומר זה שאם אני יישפר את הכוח בייחס למשקל (כוח בסקוואט ודאדליפ) אני יהיה יותר מהיר. אפילו שאני יהיה יותר כבד, רוב הכובד זה יהיה שרירים ושרירים זה כמו מנוע.

ואם אני רק יישמר את הסיבולת לב ריאה שלי ובאותו הזמן ייתחזק זה אומר שאני יוכל לרוץ יותר מהר בכללי.
בעיקר בריצה של 1000 מטר כי זה מרגיש כמו ספרינט ארוך. אם אתה מבין את ההגיון שלי.

נערך לאחרונה:
תודה על התשובה. דרך אגב אני שוקל 75 קילו וגובה של 177 ס''מ אחוז שומן אני מניח %10-12 כי אני יכול לראות את כל "קוביות" אם יש מספיק אור.

אגב תיקח בחשבון שאלה שמתאמנים בספורט של ריצה מתאמנים רק בשביל ריצה. אני בהחלט לא מצפה ש-SS יהיה יותר טוב מתוכנית אימונים שנועדה לשפר ריצה. פשוט ההיגיון שלי אומר זה שאם אני יישפר את הכוח בייחס למשקל (כוח בסקוואט ודאדליפ) אני יהיה יותר מהיר. אפילו שאני יהיה יותר כבד, רוב הכובד זה יהיה שרירים ושרירים זה כמו מנוע.

ואם אני רק יישמר את הסיבולת לב ריאה שלי ובאותו הזמן ייתחזק זה אומר שאני יוכל לרוץ יותר מהר בכללי.
בעיקר בריצה של 1000 מטר כי זה מרגיש כמו ספרינט ארוך. אם אתה מבין את ההגיון שלי.

ההגיון שלך מאד הגיוני אך תזכור שהרבה פעמים הגוף שלנו לא מסונכרן 100% עם ההגיון שלנו. אתה פשוט צריך לנסות ולראות איך תגיב.. פשוט תיהיה מודע לעצמך ועם היד על הדופק.

בדיוק, אתה יכול להתאמן ולעלות מסת שריר ובסוף תראה שנחלשת בריצה, הכי חשוב שלא תצבור מסת שומן גבוהה ושבנוסף כן תעלה מידי פעם עצימויות מעבר לטווח הבינוני עליו אתה מדבר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בדיוק, אתה יכול להתאמן ולעלות מסת שריר ובסוף תראה שנחלשת בריצה, הכי חשוב שלא תצבור מסת שומן גבוהה ושבנוסף כן תעלה מידי פעם עצימויות מעבר לטווח הבינוני עליו אתה מדבר.

הבעיה שב-SS אני חושב שצפוייה לי עליה של איזה 5% שומן או משהו כזה, אבל בתכלס אני חושב שאני יהיה יותר חזק בייחס למשקל גוף.
אם אני ייעשה ריצות בימי מנוחה בעצימות בינונית ומעלה, ואפילו אם אני ייעלה באיזה 5% לדעתכם אני לפחות יוכל לשמר את הסיבולת לב ריאה? בסוף אני עושה חיטוב אבל גם לפני החיטוב אני לא רוצה שהכושר שלי יידרדר.

אף אחד לא מבטיח לך שב SS או אחרת מה שתצפה מבחינת האחוזי שומן יתבצע, זה 80% האוכל שאתה אוכל!

אם בתקפות העליה במסה תעלה עצימויות בריצה לא אמורה להיות בעיה ואני מאמין שתשפר את הריצה שלך. סתם שתדע בתקופות חיטוב אתה יכול במעט להדרדר כי אתה מקצץ בקלוריות, שוב, את הכל אתה תגלה רק שתגיע למצבים האלה ואז תוכל לשחק עם האוכל כדי למנוע מצבים שאתה נחלש.

אני לא יודע כמה אחוזי שומן קשורים לסיבול לב ראה per se, אני יודע על עצמי תקופות שהייתי שמן יותר ועם כושר לב גבוה יותר והפוך. תמשיך עם הריצות כמו שאמרת ותחכה ותראה מה קורה לך. תזכור שאם אתה אוכל בצורה חכמה ולא מגזים ודוחף 5000 קלוריות על ההתחלה סתם, אם אתה אוכל מספיק כדי להתקדם במשקלים ולא להתקע אז אתה לא אמור להעלות יותר מדי שומן. אם בכלל (תלוי בגנטיקה).

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא מבטיח לך שב SS או אחרת מה שתצפה מבחינת האחוזי שומן יתבצע, זה 80% האוכל שאתה אוכל!

אם בתקפות העליה במסה תעלה עצימויות בריצה לא אמורה להיות בעיה ואני מאמין שתשפר את הריצה שלך. סתם שתדע בתקופות חיטוב אתה יכול במעט להדרדר כי אתה מקצץ בקלוריות, שוב, את הכל אתה תגלה רק שתגיע למצבים האלה ואז תוכל לשחק עם האוכל כדי למנוע מצבים שאתה נחלש.

אני מבין שיש לי 100% שליטה בכמה % שומן אני ייעלה, או יותר נכון בכמה משקל.
אני התכוונתי שבשביל להתחזק מאימון לאימון צפוייה אליה של 5% שומן או יותר.

נערך לאחרונה:
אני לא חושב שזה יחס ישר של 5% כמו שאתה מתאר וגם אין לך 100% שליטה באחוזי שומן, ברור שעם תפריט טוב ושליטה במאזן קלורי אתה יכול כן לנווט לכיוון מסויים אבל להגיע לשליטה של 100% מה יהיו התוצאות זה לא, תעשה על עצמך ניסויים ותראה לבד איך אתה מגיב וככה תשחק עם זה.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שזה יחס ישר של 5% כמו שאתה מתאר וגם אין לך 100% שליטה באחוזי שומן, ברור שעם תפריט טוב ושליטה במאזן קלורי אתה יכול כן לנווט לכיוון מסויים אבל להגיע לשליטה של 100% מה יהיו התוצאות זה לא, תעשה על עצמך ניסויים ותראה לבד איך אתה מגיב וככה תשחק עם זה.

לא יודע בדיוק כמה % שומן, אני מניח שזה בסביבות ה-5%. אולי יותר אולי פחות.
אבל מה שכן כמעט בטוח שאם אני ייעקוב לפי התוכנית וייעלה כמעט כל אימון אז יהיה לי יותר % שומן אלה אם כן יש לי גינטיקה מאוד מואד טובה.

אתה יכול להתחזק גם בלי לעלות ב 5% שומן, אימון אפקטיבי, מנוחה ותזונה נכונה יכולים לשפר את הביצועים שלך גם בלי עליות דרסטיות של אחוזי שומן.
בקיצור תתחיל ותספר לנו מה התוצאות.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להתחזק גם בלי לעלות ב 5% שומן, אימון אפקטיבי, מנוחה ותזונה נכונה יכולים לשפר את הביצועים שלך גם בלי עליות דרסטיות של אחוזי שומן.
בקיצור תתחיל ותספר לנו מה התוצאות.

אני רציתי לפתוח לוג ב-teen bodybuilding אולי אני גם ייפתח פה, נראה. אני כבר התחלתי SS, אני פשוט רק לפני שבועיים התחלתי להתאמן עם משקלים כבדים כי עכשיו אני בטוח לגבי טכניקה.

אני יודע שאפשר להתחזק בלי לעלות בשומן, אני שמעתי על אנשים שעלו רק במסה נקייה אבל הם לא עשו SS וההתחזקות שלהם בכללי הייתה יותר איטית. גם אם אני ייעלה ב-5% שומן אני אחר כך ייעשה חיטוב ואז ייעלה רק במסה נקייה. אני פשוט קראתי שלעלות ב-% שומן בתוכנית SS זה אפילו נחוץ למתחילים, ריפטו עצמו כתב את זה.

הוא ציין שהמטרה היא לא להיות שמן אבל לעלות בכמה אחוזים זה נחוץ בשביל עלייה מהירה בכוח, אם אתה בשלב של מתחיל.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
להתפרע עם משקלים עוד לפני שהגוף התחזק, רצועות, גידים, זה לוקח זמן, עומס מהיר=מתכון לפציעות.

אני כבר בשבועיים הראשונים התאמנתי עם 80% מה-5RM שלי, עכשיו אני אמור לעלות כמה קילו על המוט כל אימון בהנחה שאני אוכל ונח מספיק, לדעתך זה יהיה בטוח?

• פותח/ת השרשור
אני לא מת על זה, אל תשתגע ותעלה משקלים מטורפים בטח שאתה מתחיל, ב SS צריכים להיות קשובים לגוף.

בהנחה שהטכניקה שלי טובה, אפילו אם אני מעלה כל אימון זה אמור להיות בטוח לא?

לפעמים אנשים מתחזקים אך כמו שאמרתי גידים ורצועות בסוף לא עומדים בעומס, זאת הסיבה למה אני לא אוהב לקפוץ מהר במשקלים גם אם הגוף משדר שכן, הגוף יודע גם לבגוד שצריך אם העומס מוגזם לגידים ורצועות..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית