הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התחלתי SS לפני כמה שבועות, יש לי כמה שאלות.

HulkyNoob

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
2
197
0
היי, אני בן 14 והתחלתי SS לפני חודש בערך.
אני רק בשבועיים האחרונים הגעתי למשקלים שהם קשים יחסית ליכולת שלי, בשבועיים הראשונים אני די תרגלתי רק טכניקה ועשיתי בערך 80% מ-5RM שלי.

1.אני בינתיהם אוכל 3000 קלוריות ביום ואני מצליח להתחזק מאימון לאימון עד כו.
אני מודע לכך שאני כנראה ייצטרך לעלות ל-4000-4500 קלוריות ביום מתישהוא בתוכנית, אבל זה יהיה לזמן קצר. אחרי שאני יסיים את התוכנית אני ייחזור ל-3000 קלוריות וייעשה פיצול לחלקי גוף. משם אני ייעלה לאט לאט במסת השריר (בערך 2-4 קילו בשנה לא כולל גיל ההתבגרות), ויינסה לשמור על אחוז שומן של 10%.
האם לדעתכם לפי מה שכתבתי אני אוכל כמו שצריך? בהנחה שאני משיג מספיק חלבון, פחמימות, שומנים טובים ואני גם מנסה לאכול כמה שיותר ירקות.

2. האם אני יכול לשמר את הכושר הלב רייאה שלי בתכונית, על ידי ריצות של 20-30 דקות בקצב בינוני? (חלק נכבד מהריצה זה עלייה אחת גדולה) יש לי מבחנים בביה''ס על ריצות ואני ממש לא רוצה להדרדר בזה.

3. האם תוכנית כמו SS שמעלה את הכוח במידה רבה, ואם אני לא טועה היא גם מעלה את הכוח בייחס למשקל הגוף. יכולה לשפר ריצות בינוניות כמו 1000 מטר או 2000? כמובן בהנחה שאני יישמר את הכושר האירובי שלי. אני יודע שבכללי ריצות מצריכות סוג שריר אחר, אלה אם כן עושים ספרינטים. אבל לפני כמה ימים שעשו לי מבחן בריצת 1000 מטר אני הרגשתי שהמהירות שלי הייתה די קרובה למהירות שאני עושה בספרינט של 250 מטר (מקווה שאתם מבינים).

אם אתם עונים לי על השאלות זה ייעזור מאוד אם תמספרו לי את התשובות כמו שאני מספרתי את השאלות.

תודה בהמשך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לפעמים אנשים מתחזקים אך כמו שאמרתי גידים ורצועות בסוף לא עומדים בעומס, זאת הסיבה למה אני לא אוהב לקפוץ מהר במשקלים גם אם הגוף משדר שכן, הגוף יודע גם לבגוד שצריך אם העומס מוגזם לגידים ורצועות..

אז איך אני יודע באיזה משקל אני צריך להשתמש?

השאלה כמה זמן אתה מתאמן, לפי מה שהבנתי ממך אתה כבר אחרי שבועיים מרים משקלים כבדים מאד.
יש תכונה של משתמשי SS שהיא -יאלה בוא נעמיס כמה שיותר ונתקדם כמה שיותר מהר, אני ממליץ לעבוד על לא יותר מ 60-70 אחוזים מהעומס(כמובן שלפני זה תעשה לעצמך מבחני RM עלמנת לראות מה האחוזים הנכונים)בחודש חודשיים הראשונים.

• פותח/ת השרשור
השאלה כמה זמן אתה מתאמן, לפי מה שהבנתי ממך אתה כבר אחרי שבועיים מרים משקלים כבדים מאד.
יש תכונה של משתמשי SS שהיא -יאלה בוא נעמיס כמה שיותר ונתקדם כמה שיותר מהר, אני ממליץ לעבוד על לא יותר מ 60-70 אחוזים מהעומס(כמובן שלפני זה תעשה לעצמך מבחני RM עלמנת לראות מה האחוזים הנכונים)בחודש חודשיים הראשונים.

אתה מתכוון 60-70 אחוז מ-RM 1? אחרת אם זה מ-5rm אני פשוט לא ייתחזק.

זו דעתי, יש כאלה שיחלקו עלי כל חובבי ה SS, אני אומר שבהתחלה לעבוד על האחוזים שאמרתי ואז אחרי חודש חודשיים להתחיל להעמיס יותר ואז מהשלב הזה להתחזק.

• פותח/ת השרשור
זו דעתי, יש כאלה שיחלקו עלי כל חובבי ה SS, אני אומר שבהתחלה לעבוד על האחוזים שאמרתי ואז אחרי חודש חודשיים להתחיל להעמיס יותר ואז מהשלב הזה להתחזק.

לא יודע, נראה. מה יכול לקרות אם אני נפצע, חוץ מכמה שבועות בבית, זה יכול להביא לאיזה נזקים שיישארו איתי עד לסוף חיי? אתה בטוח שאם מקפידים על טכניקה נכונה, ועולים רק כמה קילו בכל פעם זה יביא לפציעה אם אני מתחיל?
כי גם ריפטו עצמו לא כתב בספר שלו שזה אמור להיות בעיה, הוא כתב שאם מקפידים על טכניקה נכונה אז הכל יהיה בסדר.

נערך לאחרונה:
לא כולם עושים SS שריפטו נמצא לידם ומתקן 😃 לכן אני אומר תעלה בזהירות עם המשקלים.
ותאמין לי שאתה גם לא תרצה לשבת כמה שבועות עם כתף מפורקת וכדומה.. אני מכיר אנשים שעשו לעצמם נזק וכל פעם שהם חוזרים לאימונים בסוף צצה להם בעיה ישנה, זה לא בכל המקרים אבל שמעתי על כאלה לכן אני אומר תתאמן בחוכמה ובלי פזיזות.

• פותח/ת השרשור
לא כולם עושים SS שריפטו נמצא לידם ומתקן 😃 לכן אני אומר תעלה בזהירות עם המשקלים.
ותאמין לי שאתה גם לא תרצה לשבת כמה שבועות עם כתף מפורקת וכדומה.. אני מכיר אנשים שעשו לעצמם נזק וכל פעם שהם חוזרים לאימונים בסוף צצה להם בעיה ישנה, זה לא בכל המקרים אבל שמעתי על כאלה לכן אני אומר תתאמן בחוכמה ובלי פזיזות.

אני ייעלה בזהירות, אבל זה באמת אומר שאני צריך להתחיל עם משקל כל כך קל? אי אפשר פשוט כל אימון לעלות משקל, אבל בצורה הגיונית?

• פותח/ת השרשור
בצורה הגיונית ברור, לא ישר להעמיס ולקרוע את עצמך.

האמת שאבא שלי מתאמן איתי והוא קרא את הספר ויודע איך עושים את התרגילים.
לדעתך זה מספיק בטוח אם הוא פשוט ייצפה בי וייראה אם אני עושה טכניקה טובה?

כן זה יכול לעזור אבל אין כמו מישהו ילדך שמדריך ומתקן
רק בסבלנות, אתה לא בתחרות עם אף אחד. תתאמן בחוכמה תגיע לתוצאות, תשתגע מההתחלה עם משקלים שאתה לא בנוי להם אתה תפצע.

• פותח/ת השרשור
כן זה יכול לעזור אבל אין כמו מישהו ילדך שמדריך ומתקן
רק בסבלנות, אתה לא בתחרות עם אף אחד. תתאמן בחוכמה תגיע לתוצאות, תשתגע מההתחלה עם משקלים שאתה לא בנוי להם אתה תפצע.

שאלה אחת אחרונה, כשאתה אומר "משקלים שאני לא בנוי אליהם" מה זאת אומרת? אתה מתכוון למשקלים שאני עושה עם טכניקה לא טובה?

התכוונתי שלא תעבור את ה 60-70% מהיכולות שלך במשקלים..מה שכתבתי לך כבר היום, וגם ברור שתשתמור על טכניקה טובה זה חשוב מאד.

לא לעבור 60 70%? אז זה לא SS.
נכון הוא לא אמור לעלות הרבה עד שהוא לא לומד טכניקה אבל אם הוא לא יעלה הוא לא יתקדם והוא סתם ישמין או לא יתחזק ואז אין פה שום פואנטה.
אם אתה עושה SS תעשה SS, אל תתחיל לשנות דברים. אתה חייב להעלות משקל מאימון לאימון זה הפואנטה בכל התוכנית זאת. אפילו אם זה קילו שתיים על המוט כל אימון זה כבר טוב. אם לא טוב לך תחפש תוכנית אחרת אבל אני בספק אם יש משהו יותר טוב מזה למתחילים.

אז בוא תראה כמה התחילו לעשות SS ועשו 100% ,ילדודס שבחיים לא הרימו משקולות ואז תבין למה אני נגד ה 100% האלה, חלקם עם כתפיים מפורקות ועוד..זאת דעתי ברור שכל אחד יעשה מה שבא לו.
עם כל הכבוד ל SS ויש לי כבוד אני לא אוהב את ההעמסה המטורפת מיד בתחלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית