הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עלייה במסה

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
הגובה שלי 1.61 ושוקל כ-54 ק"ג.
המטרה שלי היא לעלות במסת השריר.
אני מתאמן בחדר כושר כבר כמעט שנה, אבל החודשים הראשונים לא היו ממש רציניים.. עבדתי עם משקלים מצחיקיים וגם בקושי עליתי במשקל.
עכשיו קצת יותר השתפר, למרות שיש תרגילים שאני תקוע במשקלי עבודה שלהם המון זמן

הגברתי את התוכנית עבודה שלי ל-5 אימונים בשבוע.
כל יום שאני מתאמן אני מוסיף 500 קלוריות לBMR שלי.
עכשיו, לפי מה שהבנתי, אפשר בקושי לעלות 800 גרם מסת שריר רזה בחודש.
וכשאני חושב על זה, אם אני מוסיף 500 קלוריות ביום של אימון, יוצא שיש לי 2500 קלוריות תוספת בשבוע- שזה אומר עלייה די גדולה

האם כדאי לי להוריד את מספר הקלוריות שאני מוסיף? כי הרי זה לא יבוא לטובתי- אני לא אעלה יותר ממה שהגוף יכול במסת השריר בחודש. סתם יתווספו לי שומנים ונוזלים בגוף, לא?

מה דעתכם? מה כדאי לעשות? אני יודע שיש כאלה שאוכלים פי שניים ממה שתיארתי, אבל אני מפחד להשמין סתם בלי פרופורציה..

אני הייתי כן משאיר את מה שאתה עושה ומקסימום משלב אירובי לאזן את המאזן הקלורי שלך.
מה גם שזה לא מדע מדוייק מה שאתה אומר שאותו סך קלוריות יעלה אותך בדיוק במשקל שאתה חושב, זה תלוי בעוד גורמים כי אתה יכול ביום אחד לעשות מאמץ גדול יותר מיום אחר בשבוע ככה שזה לא יחס ישר בדיוק של העלייה במשקל לעומת הכמות קלוריות שאתה במאזן חיובי.

• פותח/ת השרשור
אז להשאיר את זה ככה? 500 קלוריות לכל יום אימון וסה"כ 2500 קלוריות תוספת בשבוע?

אני פשוט חושב שזה יותר מדי ואולי זה לא יתרום לי לעלייה במסת שריר, אלא רק לנוזלים ושומן.

אם הקלוריות האלה יהיו איכותיות כמו חלבון וכדומה ואתה גם תשלב את הארובי לאזן כמו שאמרתי אני לא רואה סיבה לעלייה רצינית בשומן, זה אפשרי כמו בכל עלייה במסה, זה לא מדע מדוייק תתחיל תראה לאן זה מוביל אותך בשביל זה עושים מדידות כל תקופה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית