הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצת 1000 מטר ו-60 מטר ספרינט ,יש קשר ביניהם?

HulkyNoob

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
2
197
0
בשנתיים האחרונות אף פעם לא מדדתי לי כמה אני עושה 60 מטר, ובעוד יומיים יש לי מבחן על זה.
אין לי שמץ של מושג איפה אני עומד, ואני שואל רק בשביל לדעת, כי אין לי סבלנות לחכות עוד יומיים.

אז ככה, לפני איזה שבוע מדדו לי 1000 מטר, הגעתי שני ואחרי הגיע חבר שלי 4 שניות אחרי.
היום מדדו לו 60 מטר והוא עשה משהו כמו 8.3 שניות.
אני יודע שהעובדה שרצתי 1000 יותר מהר לא אומרת שאני יכול לעשות ספרינט יותר מהר.
אבל אני שוקל ב-10-13 ק''ג יותר מהחבר שלי ואנחנו אותו גובה, מה שכמובן אומר שיש לי יותר מסת שרירים (יותר סיבים של fast twitch) כי בכל זאת 1000M זו לא ריצה בקצב איטי.
אם אתם מבינים את ההגיון שלי.

האם זה אומר שאני יכול לעשות ב-60 מטר בסביבות הזמן שהוא עשה או אפילו פחות?

תודה בהמשך....

גובה ומשקל לא אומר הרבה אם אתה לא ספורטאי מקצועי ואם אין הבדלים גדולים ממש (נגיד 60 ק"ג לעומת 110 ק"ג)

לגבי התוצאות,לא אמרת כמה עשית 1000,אבל לגבי ה 60 מטר אני משער (לא זוכר בדיוק) שזאת תוצאה דיי יפה,אני יודע ש 11.5-13 ל 100 מטר זה תוצאה טובה אז ל60 מטר אני מאמין ש 8~ זה נחמד

כנראה שאתה חזק יותר מחבר שלך,אבל 12 קילו זה דיי הרבה משקל,במיוחד שאתם אותו גובה,ומשקל לא אומר בהכרח על הכוח / מהירות ככה שאי אפשר לדעת

• פותח/ת השרשור
גובה ומשקל לא אומר הרבה אם אתה לא ספורטאי מקצועי ואם אין הבדלים גדולים ממש (נגיד 60 ק"ג לעומת 110 ק"ג)

לגבי התוצאות,לא אמרת כמה עשית 1000,אבל לגבי ה 60 מטר אני משער (לא זוכר בדיוק) שזאת תוצאה דיי יפה,אני יודע ש 11.5-13 ל 100 מטר זה תוצאה טובה אז ל60 מטר אני מאמין ש 8~ זה נחמד

כנראה שאתה חזק יותר מחבר שלך,אבל 12 קילו זה דיי הרבה משקל,במיוחד שאתם אותו גובה,ומשקל לא אומר בהכרח על הכוח / מהירות ככה שאי אפשר לדעת

אם זה עוזר אני עשיתי 3:50 והוא עשה 3:54.
ההגיון שלי הוא פשוט שאם אני שוקל יותר ועוד רץ 1000מטר יותר מהר, ו-1000 הוא אומנם לא ספרינט אבל הרגשתי שזה היה בקצב דיי מהיר.
וספרינטרים הם יותר כבדים (או שריריים) מרצי 1000 מטר.

עוד פרטים:
גובה:אני 1.77 ו-75 ק''ג
הוא: 60-62 ק''ג ואותו גובה.

אגב שנינו בני 14.

נערך לאחרונה:
יכול להיות שדווקא ההפרש הגדול במשקל בינכם ישחק לטובתו

אי אפשר להסיק משהו מהנתונים האלה

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שדווקא ההפרש הגדול במשקל בינכם ישחק לטובתו

אי אפשר להסיק משהו מהנתונים האלה

נכון, אבל תיקח בחשבון שרצתי 1000 יותר מהר. 1000 זה לא כמו ספרינט אבל הקצב הוא דיי מהיר.

הייתי אפילו אומר שחלק מזה זה אפילו אנאירובי.

• פותח/ת השרשור
פשוט תחכה לריצה, מה זה משנה?

אהיה נודניק ואוסיף ש...

אין כזה דבר רצי 1000 מטר.

מוזר חשבתי שיש. אתה בטוח שאין ספורט של ריצת 1000 מטר?

אני פשוט סקרן לדעת איפה אני נמצא בערך., אין לי סבלנת לחכות עוד יומיים.

נכון, אבל תיקח בחשבון שרצתי 1000 יותר מהר. 1000 זה לא כמו ספרינט אבל הקצב הוא דיי מהיר.

הייתי אפילו אומר שחלק מזה זה אפילו אנאירובי.

ב-1000 באמת יש מרכיב אנאירובי אבל המרכיב האירובי משמעותי יותר

אני לא יודע מה הפרופורציה בין 2 המרכיבים אבל היא נוטה לכיוון האירובי

ניצחת אותו ב-1000 וזה כנראה אומר שהיכולת האירובית שלך טובה יותר אבל לא אומר הרבה על היכולת האנאירובית

1000 זה לא מרחק אולימפי, יש 800 ויש 1500

• פותח/ת השרשור
ב-1000 באמת יש מרכיב אנאירובי אבל המרכיב האירובי משמעותי יותר

אני לא יודע מה הפרופורציה בין 2 המרכיבים אבל היא נוטה לכיוון האירובי

ניצחת אותו ב-1000 וזה כנראה אומר שהיכולת האירובית שלך טובה יותר אבל לא אומר הרבה על היכולת האנאירובית

1000 זה לא מרחק אולימפי, יש 800 ויש 1500

אז אפילו אם יש אני שוקל יותר, ורץ 1000 מטר יותר מהר זה לא אומר שאני מהיר יותר בספרינט?

אגב, בטכניקה של ספרינט במה אני צריך להתרכז:
1. להתרכז בלעשות כמה שיותר מהר עם הרגליים?
2. להתרכז בלפעיל כמה שיותר כוח בכל צעד? מה שייגרום לתנועת הרגליים להיות יותר איטית.

אז אפילו אם יש אני שוקל יותר, ורץ 1000 מטר יותר מהר זה לא אומר שאני מהיר יותר בספרינט?

אגב, בטכניקה של ספרינט במה אני צריך להתרכז:
1. להתרכז בלעשות כמה שיותר מהר עם הרגליים?
2. להתרכז בלפעיל כמה שיותר כוח בכל צעד? מה שייגרום לתנועת הרגליים להיות יותר איטית.

נכון, זה לא אומר שאתה יותר מהיר בספרינט

תדירות הרגליים היא תוצר של כוחות גדולים יותר שמופעלים כנגד המסלול, היא לא מהווה פקטור מהותי במהירות כמו הכוחות שמופעלים
אתה צריך להתרכז בלרוץ כמה שיותר מהר, זה פשוט:)

ריצה זה טכניקה.

החבר שלך יכול להיות גוץ שמן אבל אם הוא יודע להרים את הגוף למעלה ולהקפיץ את הרגל בלי שהעקב יגע במסלול אתה תראה רק את התחת שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית