הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Linear Ashkenazi - אחרי SS

לא יודע למה אבל התעוררתי עכשיו ..
אימון של אתמול :
סקוואט :
60
90
120
ל5
140X1
160X4 PR ,הרביעית הייתה טיפה קשה, הקיא כבר עמד לי בגרון שסיימתי אותה, אז לא הלכתי לחמישית

בנץ' :
90X2

מתח רחב

למה אתה מוותר על הסט הכבד אחד לפני הסט עבודה בסקוואט ועושה רק חזרה אחת?

רז לא ציפיתי ליותר מדי בבנץ' .. אם חמישי הזה לא יהיה 3 לפחות, אני יקח שבוע אחורה..
ואני לא עושה תסט הכבד כי זה סתם יעייף אותי ..

חבל שלא הלכת על הסקוואט בכל מחיר. כל הכבוד בכל מקרה.

אז אחרי שבוע הפסקה, אין הרבה שינוי במשקל : 67.5
היה אימון סביר .. היום רצתי 2000 בבצפר, הרגליים שלי כאבו חבל על הזמן

סקוואט :
160X3

בנץ' :
93X1

מתח רחב
5 10 15 עליי ל5 ומקסימום

חשבתי על משהו .. וגם משהו שחן אמר לי
שלדעתי אם אני ימשיך לעלות ככה במשקלים, אני ייפצע בגלל הנפח,
אני שם לב שבכל החזרות בחימום/שיא בסקוואט גם שאני עושה דיפ הברכיים שלי כואבות ..
שקלתי לשים תחבושות על הברכיים, יש משהו מומלץ שמישהו ניסה או יודע עליו ?

הנפח לא גדול בכלל באימונים שלך (בלחיצת חזה לא להיט\צמצום נפח בסקוואט\כשלים נוספים שפוקדים אותך). מה שגדול זו העצימות ואולי זו אחת הסיבות שאתה לא עולה במשקל הגוף.

להיפך דווקא הייתי אולי מוריד טיפה את העצימות כדי שתוכל לסגור חמישיות מלאות כולל הסטים שלפני.

יותר חשוב לי הסט שיא מהחימום, אני לא מזלזל בו אבל החימום שאני עושה לי מספיק לי כדי להיכנס טוב לסט שיא,והתכוונתי לנפח של הגוף, לא לנפח של האימון .. אני כבר לא מצליח להחזיק תמשקל הזה על הגב וכל חזרה שאני עושה אני לא יודע אם אני יקרוס עם המוט או לא

הסטים של אתה קורא להם "חימום" הם לא רק חימום הם גם סטים של עבודה. אני לא מבין מה כולם ממהרים לחתוך אותם מהתוכנית. זה סטים של עבודה. אפשר לשחק עם הקפיצות 10-15% לפי התוכנית - אבל צריך לבצע אותם - זה חלק מהנפח של התוכנית.

This is basically increasing your weight set to set like warming up. If your top set of 5 is 315, you might go 135, 185, 225, 275, and then 315 all for 5 reps. There are several reasons for this, you are warming up, getting a lot of practice and really groove the coordination of the lifts, and contributing to workload without raising it so high that fatigue overcomes you and you overtrain. If you do 315 for all 5 sets, workload is a lot higher and doing that a couple of times a week ensures that you won't last long on this program.

http://madcow.hostzi.com/5x5_Program/Linear_5x5.htm

אני מעדיף שנעזוב תוויכוח הזה ותכוון אותי יותר במה ששאלתי, אם התחבושות בברכיים באמת יעזרו, ואם כן אז באיזה להשתמש ?

זה לא וויכוח זו התוכנית 😃 יש לה חוקים.

מנסיון אישי הן (הרצועות) לא ממש עוזרות. אולי בקטנה מטשטשות את הכאב. אפשר להשתמש בהם כמו שלפעמים אני עושה - אבל נראה לי שזה יותר עניין פסיכולוגי

אני לא מדבר על רצועות לידיים,אני מדבר על תחבושות לברכיים בסקוואט..
לדעתי זה גם יתן לי יותר ביטחון [ מנטלית ]

אני יודע על זה עניתי.

בקטנה מטשטשות את הכאב זה גם מספיק .. בכל זאת יכול להיות שאצלי זה יהיה אחרת
איפה אני יכול לקנות תחבושות/רצועות מה שזה לא יהיה איכותיות לברכיים ?

תלוי איך שמים את הרצועות.. אם אתה יכול להסתובב איתן כל האמיוןץ.. זה סבבה.. אם הן כל כך לחוצות שאתה חייב להוריד אחרי הסט.. זה לא טוב

לגבי הסטים "חימום" אני עם ליאור בעניין הזה

אני לא הבנתי על מה הויכוח בסטים של החימום.
הוא הרי עושה 4 סטים ל5 חזרות לפני הסט שיא בדיוק לפי הטבלה
חוץ מבסקוואט שהוא עושה RM1 בסט הרביעי כדי להרגיש את המשקל
תוכלו להסביר לי על מה הויכוח?

חן, קודם כל אם תעבור על הלוג תראה שיש מספיק סטים שלא בוצעו. ודבר שני הקפיצה בין סט לסט היא בטווחים של 10-15% במשקל בין הסטים.

כאשר תעבור אתה תראה שגם בדדליפט וגם בסקוואט היא גדולה יותר.

הסט של "להרגיש את המשקל" הוא סט עבודה לכל דבר ועושים אותו באופן מלא. התוכנית נקראית 5X5 - חמש סטים וחמש חזרות עם קפיצות של 10-15%. ערן לא עושה מה שכתוב בטבלה.

בנוסף,
הכשלים בחזה\הקפיצות בדדליפט (בין הסט הכבד לקל)\הסטים בסקוואט, מצמצמים את הנפח בתוכנית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית