הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משהו על אינסולין

• פותח/ת השרשור BF%
  • פורסם בתאריך

BF%

משתמש מתחיל
31
0
נק' מוניטין:
0
31
0
לפי מה שאני הבנתי מהמאמר - http://www.kilogram.co.il/1556/אינסולין-ועלייה-בשומן/

יש לי רגישות נמוכה לאינסולין כי רוב החיים שלי אני הייתי על אחוז שומן של 16+- ומאוד קשה לי לרדת במשקל..
אני לא מהשחיפים שאוכלים מגשי פיצה ולא עולים באחוז השומן, אני ההיפך הגמור.
זה אומר שיש לי רגישות נמוכה לאינסולין נכון?

1. יהיה עדיף לי לאכול מאכלים בעלי IG גבוה או נמוך?
2. למה? ^
3. זה לקוח מהמאמר
השורה התחתונה של המאמר זה, היא שאנשים שעמידים לאינסולין (ו\או מראים בפועל תגובה אינסולינית מוקדמת לצריכת מזון) כנראה יגיעו לתוצאות עדיפות בדיאטה דלה בפחמימות \ בעלת אינדקס גליקמי (GI) נמוך. מנגד, אנשים בעלי רגישות גבוהה לאינסולין דווקא יקבלו תוצאות עדיפות בדיאטה מבוססת פחמימות.
מישהו יכול להסביר לי מה הכוונה במשפט הזה?

תודה רבה לכולם ומצטער על הצעירות שאני מפגין!

לא זה לא אומר שיש לך רגישות נמוכה לאינסולין. רגישה נמוכה לאינסולין בד"כ אפשר לבדוק רק בבדיקות דם.
אינדקציה נוספת כמו שמוזכר במאמר, מה קורה לך לאחר ארוחה עשירה בפחמימות, אתה נהייה עייף? רגיל? היפראקטיבי?
הרבה אנשים לוקחים את האינדקציה של לאכול חצי ק"ג פסטה בתור "עייפות לאחר ארוחה" ואז אומרים, יש לי רגישות לא טובה לאינסולין. כל אחד שיאכל חצי או סיר של פסטה ירגיש ככה וזה ברור למה.
אף אחד לא באמת יודע את הרגישות לאינסולין שלו, והייתי אומר שלא כדאי להתעסק בזה וזה ממש שטויות, לפחות עד שאתה מגיע ל 10-12% שומן.

1. תנסה לאכול רגיל ותראה איך הולך, אם אתה רואה שאתה לא יורד מספיק במשקל, למרות שיש לך תפריט מאורגן ותוכנית אימונים מסודרת, אז תתחיל לעשות את המניפלוציות הללו
2. הוסבר
3. מה שמוסבר שם, שלמי שיש רגישות נמוכה לאינסולין, כדי שיאכל מאכלים עם GI נמוך, שכביכול לא מעלים את הסוכר במהירות בדם ולא גורמים להפרשה גדולה יותר של אינסולין בזמן קצר (למרות שזה לא נכון, כי יש פה גם את העומס הגליקמי שנדרש להתחשב בו ולא רק GI).

בכל מקרה, אל תתעסק בזה, זה לא בשבילך, לפחות לא עד שתגיע ל 10-12%.
תקפיד על גירעון שלילי, תרד 2-4 ק"ג במשקל גוף בחודש ואתה מסודר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית