הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקולן עד 105

צודק,אין קשר בין כוח מתפרץ להרמת משקולות..והסינים לוקחים מדליות לא בגלל שיש להם טכניקה מושלמת מהירות מושלמת וגמישות מושלמת,אלא בגלל שהם עושים בנץ..

כן, בהחלט. זה לא שהספורט הספציפי של משקולנים בנוי על הצגה של כוח מתפרץ. ברור לכולם שהם צריכים להשיג אותו ע"י עבודה לא ספציפית להם עם תועלת אפסית ולקפוץ על ארגזים!

הסינים לוקחים מדליות כי הם יותר חזקים. אני יודע שזה משהו מעבר להבנה של משקולן מצוי.

המוט עולה מהחזה למעלה רק הודות לכוח מתפרץ?
בוא נתחיל מזה שבקלין ובהנפה המשקל לא עולה מהחזה למעלה..המקסימום שהמוט יגיע לך זה מעט מתחת לחזה..לא מאמין? תנסה..תתרגל משיכות הנפה ומשיכות קלין ואתה תראה שהמוט במקרה הטוב יגיע רק עד החזה ולא למעלה...

בקשר ליכולת שלך לנעול את המשקל מעל הראש, אחיזת הנפה-או אובר האד סקאווט או נפילות הנפלה(סנאץ באלאנס) יעזרו לך לחזק את זה
אחיזת דחיקה- או פוש פרס או דחיקה כמובן.. גם בחור חזק כמו ALALA לא עשה פוש פרס משקולנים..שים לב שהוא לא השתחרר מהמוט הוא נתן למוט תנופה והמשיך לעזור למוט לעלות למעלה בעזרת לחיצה..משקולנים לא עוזרים למוט לעלות למעלה עם לחיצה..המוט עולה למעלה רק מהדרייב שהם נתנו לו עם מהירות וכוח..ורק שהמוט מעל הראש הם נועלים אותו..בנץ לא עוזר להם

בוא נתחיל מזה שבקלין ובהנפה המשקל לא עולה מהחזה למעלה..המקסימום שהמוט יגיע לך זה מעט מתחת לחזה..לא מאמין? תנסה..תתרגל משיכות הנפה ומשיכות קלין ואתה תראה שהמוט במקרה הטוב יגיע רק עד החזה ולא למעלה...

בקשר ליכולת שלך לנעול את המשקל מעל הראש, אחיזת הנפה-או אובר האד סקאווט או נפילות הנפלה(סנאץ באלאנס) יעזרו לך לחזק את זה
אחיזת דחיקה- או פוש פרס או דחיקה כמובן.. גם בחור חזק כמו ALALA לא עשה פוש פרס משקולנים..שים לב שהוא לא השתחרר מהמוט הוא נתן למוט תנופה והמשיך לעזור למוט לעלות למעלה בעזרת לחיצה..משקולנים לא עוזרים למוט לעלות למעלה עם לחיצה..המוט עולה למעלה רק מהדרייב שהם נתנו לו עם מהירות וכוח..ורק שהמוט מעל הראש הם נועלים אותו..בנץ לא עוזר להם

מצחיק שבכלל לא הבנת את השאלה שלו ועדיין הצלחת לפלוט אוסף שטויות. אם אתה מסכים שפוש פרס יעזור, אז גם בנץ' יעזור.
alalala עשה פוש פרס כמו שעושים פוש פרס, בין אם אתה משקולן או לא. צורת הביצוע של התרגיל די נובעת מהשם שלו.

מצחיק אותי שבנץ' - תרגיל שעושה אותך חזק, לא מועיל למשקולנים אבל קפיצה על ארגזים שאין לה שום קשר לספורט הזה מצליחה להועיל להם באיזו דרך קסומה.

אני גם לא חסיד גדול של תרגילי "כוח מתפרץ" למשקולנים כמו ספרינטים, קפיצה לגובה / למרחק / על ארגזים אלא אם כן זה לתיקון טעויות טכניות (לדוגמא בזמנו היו לי בעיות בפתיחה סימטרית של הרגליים בקלין ובהנפה ואחריי כמה אימונים של קפיצה על ארגזים הבעיה השתפרה מאוד וכמעט נעלמה), מה שכן, אני לא מוצא תועלת מיוחדת לבנץ' שמצדיקה את המאמץ של התרגיל (אם כבר אז עדיף לעשות עוד פרסים ופוש פרסים), מה גם שעוד מאסה לחזה זה סה''כ dead weight (למרות שבמקרה שלו זה אין לו את הבעיה הזאת כי הוא סופר), אבל לכל משקולן שמוגבל בקט' משקל אני לא מוצא ייתרון לחזה גדול יותר מאשר רגליים גדולות יותר.

נק' נוספת היא (ויכול מאוד להיות שזה מיתוס של משקולנים) שבנץ' בתדירות / עצימות גבוהה מקשה בשלב מסויים על הלוק אאוט בהנפה, יכול להיות שזה מתייחס לרבעי בנץ' של בילדרים שאז אני יכול להבין את ההיגיון אבל גם אם לא ומנסיוני האישי אני יכול להגיד שבפעמים הספורות שהייתי עושה בנץ' אימון לאחר מכן כל החזה שלי היה תפוס וזה מאוד הפריע לי בהנפות.

אה ואולי כדאי שתספר לסינים, אתה יודע, האלה שלוקחים את כל המדליות, שאין להם שום טעם לעשות בנץ'.

אתה סגור לגבי ההיגיון של המשפט הזה?

---------- התגובה התווספה ב 18:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:00 ----------

המוט עולה מהחזה למעלה רק הודות לכוח מתפרץ?

לא, מה הקשר?

מצחיק שבכלל לא הבנת את השאלה שלו ועדיין הצלחת לפלוט אוסף שטויות. אם אתה מסכים שפוש פרס יעזור, אז גם בנץ' יעזור.
alalala עשה פוש פרס כמו שעושים פוש פרס, בין אם אתה משקולן או לא. צורת הביצוע של התרגיל די נובעת מהשם שלו.

האמת לא הייתי סגור מה הוא שאל..כי אם הוא התכוון איך המשקל עולה מהחזה למעלה בבנץ פרס,אז השאלה הזו כלל לא קשורה לנושא..אז חשבתי שהוא התכוון איך המשקל עולה מהחזה למעלה בהרמות אולימפיות..

ואתה רושם פה דברים לא הגיוניים

א. אם אתה כזה מומחה לטכניקה בפוש פרס אז איך אתה יכול אם ALALA עשה פוש פרס נכון או לא הוא הרי צילם את עצמו מעל גובה הברכיים..לא ניתן להסיק מהתמונה אם הוא התיישר עד הסוף עם הברך האם הוא נמתח עד הסוף..צריך לראות בשביל זה גם את הכף רגל שלו לראות אם הוא מסיים את התנועה על קצות האצבעות או האם הוא עומד על כף רגל שכן הוא לא ניצל ככה את כל הכוח
ב. בנץ אתה שוכב על ספה ובעזרת כוח אתה מרים את המוט למעלה..פוש פרס אתה לומד איך לנצל את הטכניקה של ההתישרות עד הסוף כדי להעיף את המשקל למעלה

אני גם לא חסיד גדול של תרגילי "כוח מתפרץ" למשקולנים כמו ספרינטים, קפיצה לגובה / למרחק / על ארגזים אלא אם כן זה לתיקון טעויות טכניות (לדוגמא בזמנו היו לי בעיות בפתיחה סימטרית של הרגליים בקלין ובהנפה ואחריי כמה אימונים של קפיצה על ארגזים הבעיה השתפרה מאוד וכמעט נעלמה), מה שכן, אני לא מוצא תועלת מיוחדת לבנץ' שמצדיקה את המאמץ של התרגיל (אם כבר אז עדיף לעשות עוד פרסים ופוש פרסים), מה גם שעוד מאסה לחזה זה סה''כ dead weight (למרות שבמקרה שלו זה אין לו את הבעיה הזאת כי הוא סופר), אבל לכל משקולן שמוגבל בקט' משקל אני לא מוצא ייתרון לחזה גדול יותר מאשר רגליים גדולות יותר.

נק' נוספת היא (ויכול מאוד להיות שזה מיתוס של משקולנים) שבנץ' בתדירות / עצימות גבוהה מקשה בשלב מסויים על הלוק אאוט בהנפה, יכול להיות שזה מתייחס לרבעי בנץ' של בילדרים שאז אני יכול להבין את ההיגיון אבל גם אם לא ומנסיוני האישי אני יכול להגיד שבפעמים הספורות שהייתי עושה בנץ' אימון לאחר מכן כל החזה שלי היה תפוס וזה מאוד הפריע לי בהנפות.

מי דיבר על עצימות ותדירות גבוהה? שים לב מה אמרתי.

אתה סגור לגבי ההיגיון של המשפט הזה?

זה לא ההיגיון שכל המשקולנים משתמשים בו כדי להצדיק כל דבר שהם עושים?

האמת לא הייתי סגור מה הוא שאל..כי אם הוא התכוון איך המשקל עולה מהחזה למעלה בבנץ פרס,אז השאלה הזו כלל לא קשורה לנושא..אז חשבתי שהוא התכוון איך המשקל עולה מהחזה למעלה בהרמות אולימפיות..

ואתה רושם פה דברים לא הגיוניים

א. אם אתה כזה מומחה לטכניקה בפוש פרס אז איך אתה יכול אם ALALA עשה פוש פרס נכון או לא הוא הרי צילם את עצמו מעל גובה הברכיים..לא ניתן להסיק מהתמונה אם הוא התיישר עד הסוף עם הברך האם הוא נמתח עד הסוף..צריך לראות בשביל זה גם את הכף רגל שלו לראות אם הוא מסיים את התנועה על קצות האצבעות או האם הוא עומד על כף רגל שכן הוא לא ניצל ככה את כל הכוח
ב. בנץ אתה שוכב על ספה ובעזרת כוח אתה מרים את המוט למעלה..פוש פרס אתה לומד איך לנצל את הטכניקה של ההתישרות עד הסוף כדי להעיף את המשקל למעלה

איזה יופי, פתאום עברנו לדבר על האם הוא מנצל את כל הכוח במקום לדבר על זה שיש גם לחיצה בפוש פרס.

מי דיבר על עצימות ותדירות גבוהה? שים לב מה אמרתי.

זה לא ההיגיון שכל המשקולנים משתמשים בו כדי להצדיק כל דבר שהם עושים?

אם 3 חמישיות בשבוע יעשו אותו מבסוט שיילך על זה, לא מאמין שזה יגדיל לו את הטוטאל (ואז למה בעצם הוא עושה את זה? סתם עוד סיכון לפציעה).

אתה לא יכול לפסול את ההיגיון הזה כשמשקולנים משתמשים בו ואז להשתמש בו ולהגיד שגם משקולנים משתמשים בו. מה גם שזה היגיון שגוי.

אם 3 חמישיות בשבוע יעשו אותו מבסוט שיילך על זה, לא מאמין שזה יגדיל לו את הטוטאל (ואז למה בעצם הוא עושה את זה? סתם עוד סיכון לפציעה).

כשאתה עסוק כל הזמן בהנפות וקלינים זה די מצחיק להגיד שבנץ' לא כבד במיוחד פעם בשבוע זה עוד סיכון לפציעה.

אתה לא יכול לפסול את ההיגיון הזה כשמשקולנים משתמשים בו ואז להשתמש בו ולהגיד שגם משקולנים משתמשים בו. מה גם שזה היגיון שגוי.

אז אני מבולבל. היי באר סקוואט זה טוב כי הסינים עושים או שזה לא תופס?

כשאתה עסוק כל הזמן בהנפות וקלינים זה די מצחיק להגיד שבנץ' לא כבד במיוחד פעם בשבוע זה עוד סיכון לפציעה.

אז אני מבולבל. היי באר סקוואט זה טוב כי הסינים עושים או שזה לא תופס?

עם מה אתה מתווכח? סטטיסטית יש לו יותר סיכויים להיפצע כשהוא עושה פעם בשבוע בנץ' מאשר לא. ואם זה לא מעלה לו את הטוטאל / סינקלייר אז למה לעשות את זה ?

היי באר סקוואט זה טוב כי :
http://board.crossfit.com/showpost.php?p=404418&postcount=93

הדעה של מאמן המשקולות הטוב ביותר בארה''ב גלן פנדליי המלך:s28:

עם מה אתה מתווכח? סטטיסטית יש לו יותר סיכויים להיפצע כשהוא עושה פעם בשבוע בנץ' מאשר לא. ואם זה לא מעלה לו את הטוטאל / סינקלייר אז למה לעשות את זה ?

היי באר סקוואט זה טוב כי :
http://board.crossfit.com/showpost.php?p=404418&postcount=93

הדעה של מאמן המשקולות הטוב ביותר בארה''ב גלן פנדליי המלך:s28:

סטטיסטית יש לו הכי פחות סיכויים להפצע אם ישב בבית, אז? מאיפה אתה יודע שזה לא יעלה לו את הטוטאל? פחות השפעה מקפיצות על ארגזים לא תהיה לזה.

אני לא אתייחס להודעה של גלן, היא די מצחיקה.

סטטיסטית יש לו הכי פחות סיכויים להפצע אם ישב בבית, אז? מאיפה אתה יודע שזה לא יעלה לו את הטוטאל? פחות השפעה מקפיצות על ארגזים לא תהיה לזה.

אני לא אתייחס להודעה של גלן, היא די מצחיקה.

אני לא יכול לדעת בוודאות, אבל הטענה הזאת פשוט כושלת במבחן המציאות.

אני מסכים שקפיצה על ארגזים לא תוסיף יותר מבנץ' וכבר אמרתי שמבחינתי זה מיותר אלא אם כן זה נעשה לשם תיקון טעות טכנית.

למה הדעה של גלן מצחיקה?

לא אמרתי שלקפוץ על ארגזים זה כזה קריטי ומשמעותי
אמרתי אם כבר יש לך זמן ואתה רוצה להוסיף בנץ אז כבר עדיף לך קפיצות לארגזים..

עצם העובדה שבקפיצה לארגזים בדומה ל דחיקה קלין והנפה התנועה שהגוף עושה לפני- כיפוף הברכיים ואז התיישרות עד הסוף על קצות האצבעות יש יותר דמיון להרמות האולמפיות מאשר בנץ מרמזת על כך שיש יותר קרבה..

ומאמן המשקולות הטוב ביותר בארהב הוא ג'ון ברוז ולא גלן פנדליי...

אני לא יכול לדעת בוודאות, אבל הטענה הזאת פשוט כושלת במבחן המציאות.

אני מסכים שקפיצה על ארגזים לא תוסיף יותר מבנץ' וכבר אמרתי שמבחינתי זה מיותר אלא אם כן זה נעשה לשם תיקון טעות טכנית.

למה הדעה של גלן מצחיקה?

לא אמרתי שזה כזה חשוב לעשות בנץ'. הצחיקה אותי הטענה עם הארגזים.

ההודעה של גלן מצחיקה כי הטענות שם חסרות תוכן. הוא אומר שהוא התחרה כפאוורליפטר וזה לא הביא לו פרונט סקוואט מטורף - שזה לא ממש מפתיע. אף אחד לא מכחיש שמשקולנים צריכים לעשות פרונט סקוואט ולעבוד על התנועות שספציפיות להם.
הטענות האחרות שלו זה "דר. סקוואט אמר" ויותר קל לאמן את זה.
אחרי זה בהמשך האשכול הוא משווה מתאמן שלו בשם donny ל kyle gulledge:
1. הראשון משקולן מנוסה והשני פאוורליפטר עם ניסיון אפסי בהרמת משקולות.
2. לדוני יש קלין של 200 קילו ולקייל יש 190.
3. קייל יותר חזק.

המסקנה המתבקשת של גלן: לקייל יש תוצאות פחות טובות ולכן היי באר סקוואט עדיף.

זה מצחיק.

לא אמרתי שלקפוץ על ארגזים זה כזה קריטי ומשמעותי
אמרתי אם כבר יש לך זמן ואתה רוצה להוסיף בנץ אז כבר עדיף לך קפיצות לארגזים..

עצם העובדה שבקפיצה לארגזים בדומה ל דחיקה קלין והנפה התנועה שהגוף עושה לפני- כיפוף הברכיים ואז התיישרות עד הסוף על קצות האצבעות יש יותר דמיון להרמות האולמפיות מאשר בנץ מרמזת על כך שיש יותר קרבה..

ומאמן המשקולות הטוב ביותר בארהב הוא ג'ון ברוז ולא גלן פנדליי...

קרבה בתנועות ספציפיות זה לא דבר טוב, זה גם יכול להרוס את הטכניקה. ואם נתחשב בעובדה שלקפוץ כולם יודעים, אבל לעשות קלין לא, אז נראה לי שדי ברור על מה צריך לעבוד.

לברוז כרגע יש אפס הישגים עד שהמתאמנים שלו ישתתפו בתחרויות.

ההודעה של גלן מצחיקה כי הטענות שם חסרות תוכן. הוא אומר שהוא התחרה כפאוורליפטר וזה לא הביא לו פרונט סקוואט מטורף - שזה לא ממש מפתיע. אף אחד לא מכחיש שמשקולנים צריכים לעשות פרונט סקוואט ולעבוד על התנועות שספציפיות להם.
3. קייל יותר חזק.

זה מצחיק.

1. כמה הם שוקלים?
2. כמה הסווקאט של כול אחד מהם?
3. ברור שמי שיותר חזק ירים יותר, מה רצית להוכיח בזה?
4. יכול להיות שקייל היה יכול לעשות 210, אבל אין לו טכניקה מספיק טובה בשביל זה.

1. כמה הם שוקלים?
2. כמה הסווקאט של כול אחד מהם?
3. ברור שמי שיותר חזק ירים יותר, מה רצית להוכיח בזה?
4. יכול להיות שקייל היה יכול לעשות 210, אבל אין לו טכניקה מספיק טובה בשביל זה.

תודה לך

captain-obvious.jpg

• פותח/ת השרשור
26/01/11

Hang Snatch under knee - 2x2x40, 2x2x50, 5x1x60, 1x1x70
PR לתרגיל זה​

Clean - 2x2x60, 2x2x70, 4x2x80, 2x2x90

Hang Snatch Pulls - 4x3x80, 4x3x90

Squat - 4x2x110, 6x2x120

Isometric Squat - 2x12sec.x130, 2x12sec.x140, 2x12secx150

GoodMorning - 2x3x70, 2x3x80, 2x3x90

Abs - 3x10

אני שמח שהגענו להבנה.

3. קייל יותר חזק.

זה מצחיק.

אני גם לא התלהבתי מהטענות של ד''ר סקוואט אבל חוץ מזה יש לו המון נק' מעניינות בכל מקרה לדיון הזה באמת אין לי כוח להיכנס שכל אחד יעשה מה שהוא מוצא לנכון 😃

---------- התגובה התווספה ב 21:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:56 ----------

26/01/11

Hang Snatch under knee - 2x2x40, 2x2x50, 5x1x60, 1x1x70
PR לתרגיל זה​

Clean - 2x2x60, 2x2x70, 4x2x80, 2x2x90

Hang Snatch Pulls - 4x3x80, 4x3x90

Squat - 4x2x110, 6x2x120

Isometric Squat - 2x12sec.x130, 2x12sec.x140, 2x12secx150

GoodMorning - 2x3x70, 2x3x80, 2x3x90

Abs - 3x10

המאמן לא מרשה בנץ'? 😆

• פותח/ת השרשור
לא תכננתי לעשות היום. סוף שבוע אני יעשה , נראה איך יצא...

היום נשקלתי ואני שוקל 115 ק'ג. חשבתי לעבור קצת לניטרלי. השאלה היא אם זה יפגע לי באימונים? הרי אני לא מתקדם במשקלי עבודה כמו בSS. מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
27.01.11

Power Snatch - 2x2x40, 2x2x50, 6x2x60

Clean & Jerk - 2x2x60, 2x2x70, 2x2x80, 3x1x90, 2x1x100

Clean Pulls - 3x3x100, 3x3x110, 6x3x120

Squat - 4x3x100, 6x3x110

Press - 6x3x60

10 דקות אליפטי

יש לי תחרות שבוע הבא מקווה שילך טוב!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית