הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

משקולן עד 105

• פותח/ת השרשור
28.01.11

Hang Snatch - 4x2x40, 6x2x50

Jerk - 2x2x50, 2x2x60, 6x2x70

Snatch Balance - 4x2x40, 6x2x50

Bench Press - 4x3x100

Abs - 3x10

היום נשקלתי ואני שוקל 115 ק'ג. חשבתי לעבור קצת לניטרלי. השאלה היא אם זה יפגע לי באימונים? הרי אני לא מתקדם במשקלי עבודה כמו בSS. מה אתם אומרים?

אישית די קשה לי להתאמן בניטרלי, תמיד מרגיש חלש וקשה לי להתמודד עם הנפח של התרגילים הטכניים + כוח. מעדיף כבר להיות שמן. אני מניח שלך יהיה יותר קל כי יש לך פערים יותר גדולים בין היכולת הטכנית לכוח.

אגב, לגבי הדיון המרתק שהיה כאן, קח בחשבון שהבנץ' לא יעזור לך בשיט בדחיקה. במקרה הכי טוב הוא לא יפריע לך. אם בא לך לעשות בנץ' תעשה (אני גם עושה תרגילים שאני לא חושב שיעזרו בקרב 2) אבל אל תצפה שהוא יעזור בדחיקה. מה שיעזור לך עכשיו הכי הרבה שם זה פרונט סקוואט ודחיקות.

• פותח/ת השרשור
אגב, לגבי הדיון המרתק שהיה כאן, קח בחשבון שהבנץ' לא יעזור לך בשיט בדחיקה. במקרה הכי טוב הוא לא יפריע לך. אם בא לך לעשות בנץ' תעשה (אני גם עושה תרגילים שאני לא חושב שיעזרו בקרב 2) אבל אל תצפה שהוא יעזור בדחיקה. מה שיעזור לך עכשיו הכי הרבה שם זה פרונט סקוואט ודחיקות.

אני לא מאמין שפעם בשבוע יפגע לי באימונים.

30.01.11

אימונים לפני תחרות בשישי. הנפח ירד בהדרגה.

Hang Snatch - 2x2x40, 2x2x50, 6x1x60

Clean & Jerk - 2x2x60, 2x2x70, 6x1x80

Clean Pulls - 4x3x90, 4x3x100

Squat - 4x3x100, 6x3x120

GoodMorning - 3x3x60, 3x3x70

כזאת נחרצות. אני מכיר משקולנים אחרים (הם מתאמנים באס"א תל אביב) שחולקים על דעתך ושמכניסים לא מעט עבודת בנץ'. אני לא יודע אם אפשר לשייך את זה להתחזקות שלהם, אבל הם אכן מתחזקים. אבל כל אחד עושה מה שהוא רואה לנכון.

כזאת נחרצות. אני מכיר משקולנים אחרים (הם מתאמנים באס"א תל אביב) שחולקים על דעתך ושמכניסים לא מעט עבודת בנץ'. אני לא יודע אם אפשר לשייך את זה להתחזקות שלהם, אבל הם אכן מתחזקים. אבל כל אחד עושה מה שהוא רואה לנכון.

אני באמת בד"כ לא נחרץ לגבי דברים כאלה ואין לי את הבטחון המוחלט שלך ושל אלכס לגבי איך משקולנים צריכים להתאמן, אבל בעניין הזה אני יכול להיות די חד משמעי. לא דיברתי עם החבר'ה שאתה מכיר, אבל אני יכול להיות די בטוח שהם לא עושים בנץ' בגלל שהם חושבים שזה יעזור להם בדחיקה. בכל מקרה, פרט למקרים די קיצוניים, מי שחושב שבנץ' יעזור לו בדחיקה טועה. זכותך כמובן לא להסכים, אבל אני די בטוח שאם תלמד לדחוק תשנה את דעתך.

אני מכיר גם משקולנים שעושים קרלז ועולים בתוצאות, אבל אני די בטוח שהמטרה של הקרלז היא אחרת (חוץ מאחד כמובן, שטוען שהוא עושה קרלז כי הוא מושך עם הידיים וצריך לחזק אותן 😃).

• פותח/ת השרשור
אני לא בטוח. נראה לי תחרות של מי שלא התחרה ב 07.01.11

אני באמת בד"כ לא נחרץ לגבי דברים כאלה ואין לי את הבטחון המוחלט שלך ושל אלכס לגבי איך משקולנים צריכים להתאמן, אבל בעניין הזה אני יכול להיות די חד משמעי. לא דיברתי עם החבר'ה שאתה מכיר, אבל אני יכול להיות די בטוח שהם לא עושים בנץ' בגלל שהם חושבים שזה יעזור להם בדחיקה. בכל מקרה, פרט למקרים די קיצוניים, מי שחושב שבנץ' יעזור לו בדחיקה טועה. זכותך כמובן לא להסכים, אבל אני די בטוח שאם תלמד לדחוק תשנה את דעתך.

אני מכיר גם משקולנים שעושים קרלז ועולים בתוצאות, אבל אני די בטוח שהמטרה של הקרלז היא אחרת (חוץ מאחד כמובן, שטוען שהוא עושה קרלז כי הוא מושך עם הידיים וצריך לחזק אותן 😃).

אולי לא בטחון מוחלט, אבל יש לך נטייה לפסול כל אחד שלא "דוחק" כמישהו בעל דיעה לא רלוונטית. אל תזלזל בי ואני לא אזלזל בך.
מי אמר בדיוק איך להתאמן? כמו שאמרתי, אני מסתמך על מה שאנשים שיודעים לדחוק (ויפה מאוד לפי ההישגים שלהם בתחרויות - אני יכול לספק שמות ספיציפיים בפרטי, אתה מכיר את כולם) מספרים ועושים. אם הם מתחזקים מזה ומתקדמים במשקלים מרשימים (מאוד), אז לא הייתי פוסל את התרגיל בתור תרגיל להתחזקות. מה גם שאסכולות אחרות שאלכס ציין עושות את זה. לא אתה ולא אני יכולים לדעת אם זה באמת עוזר להם בדחיקה, אבל המשקלים שלהם עולים.

אני ממש לא מזלזל בך, אני פשוט לא מסכים עם דעתך שבנץ' עוזר לדחיקה ובגלל שאתה בן אדם הגיוני אני מאמין שאם היית לומד לדחוק היית מסכים איתי. אמרתי לך כבר למה לדעתי החבר'ה שאתה מכיר עושים בנץ', שאל אותם פעם הבאה אם הם חושבים שזה עוזר להם לדחיקה.

תרגיל טוב להתחזקות - ברור, אין ויכוח. משפר דחיקה - נייט. לא מבין למה נתפסת לזה בכלל ואיך הגענו לוויכוח הזה, היה יכול להיות הרבה יותר מעניין לדבר על האם קפיצות עוזרות למשהו. בכל מקרה, היות ואני מגביל את תפקידי בתור מאמן ללצעוק "תפסיק להיות כוסית ותרים את זה כבר" אני מראש מאשר לכל אחד לעשות מה שהוא רואה לנכון.

למה זה מעניין לדבר על האם קפיצות עוזרות למשהו? הן קשורות עוד פחות ממה שבנץ' קשור.

למה זה מעניין לדבר על האם קפיצות עוזרות למשהו? הן קשורות עוד פחות ממה שבנץ' קשור.​

שיפור ביחס של של התרגילים הטכניים (או סקוואט) למשקל גוף בהרבה מקרים ישפר גם את הקפיצה. נראה לי שהשאלה אם הכיוון ההפוך גם עובד היא די מתבקשת (אתה יכול לראות לפי הלוג שלי מה לדעתי התשובה, למרות שאני חושב שקפיצות כן יכולות לעזור במקרים מסויימים). בבנץ' אין כ"כ את השאלה הזאת, היות ולשיפור בתרגילים הטכניים בד"כ לא תהיה השפעה על הבנץ'.

הוא ישפר את הקפיצה כי אתה משפר את הכוח וכתוצאה את הכוח שאתה יכול לגייס בפרק זמן קצר. אם משקל הגוף לא ישתנה יותר מדי זה ישפר את הקפיצה. אני לא רואה איך לקפוץ על ארגזים יכול להשפיע על משהו מעבר לשיפור לא משמעותי בקפיצה עצמה.

• פותח/ת השרשור
31.01.11

Power Snatch - 4x1x40, 6x1x50

Jerk - 2x1x60, 2x1x70, 6x1x80

Snatch Pulls - 4x3x60, 4x3x70

Squat - 4x2x100, 4x2x110

קליל...

• פותח/ת השרשור
02/02/11

Snatch - 4x1x40, 4x1x50

Clean - 2x1x60, 2x1x70, 4x1x80

Squat - 4x1x90, 4x1x100

הרגיש כאילו כלום! נקווה שיהיה טוב בתחרות...

• פותח/ת השרשור
04/02/11

תחרות!

סנאץ' - 65 , 70F

פאוור סנאץ' - 70

תחרות ראשונה שלי הייתי קצת לחוץ ולכן עשיתי פאוור סנאץ' כי הייתי קצת חסר ביטחון.... :(
ובכלל בקשתי שישימו לי 75 ולא שמתי לב ששמו לי 70!

קלין & ג'רק - 95, 100, 105. הלך טוב לא יודע למה לא עשיתי 110.....

בסה''כ היה כיף בתחרות ולמדתי הרבה על עצמי. עכשיו יש יותר מוטיבציה ורצון להצליח ולהביא תוצאות יותר טובות!🤘

נערך לאחרונה:
04/02/11

תחרות!

סנאץ' - 65 , 70F

פאוור סנאץ' - 70

תחרות ראשונה שלי הייתי קצת לחוץ ולכן עשיתי פאוור סנאץ' כי הייתי קצת חסר ביטחון.... :(
ובכלל בקשתי שישימו לי 75 ולא שמתי לב ששמו לי 70!

קלין & ג'רק - 95, 100, 105. הלך טוב לא יודע למה לא עשיתי 110.....

בסה''כ היה כיף בתחרות ולמדתי הרבה על עצמי. עכשיו יש יותר מוטיבציה ורצון להצליח ולהביא תוצאות יותר טובות!🤘

מזל טוב:YFjeoKfawB: תחרויות תמיד מביאות מוטיבציה וכוחות מחודשים לאימונים הבאים. יש סרטונים?

• פותח/ת השרשור
מזל טוב:YFjeoKfawB: תחרויות תמיד מביאות מוטיבציה וכוחות מחודשים לאימונים הבאים. יש סרטונים?

יש רק של ההנפות.... אני לא יודע למה לא צילמו הדחיקות שלי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית