הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה לגבי אימון פונקציונלי?

Mr. trainer

משתמש מתחיל
66
0
נק' מוניטין:
0
66
0
מה אתם חושבים על אימונים פונקציונליים עם קטבלס,טבעות בחבל וריצות?
למישהו יש מידע על אימונים פונקציונליים וכמה הם באמת עוזרים לתיפקוד היומיומי ולהגברת הכח?

עוזרים למי ולמה? לכל דבר יש שימוש

לגבי טבעות אני בהחלט חושב שאפשר לשלב. ניסית פעם לעשות מאסל אפ על טבעות?

• פותח/ת השרשור
עוזרים למי ולמה? לכל דבר יש שימוש

לגבי טבעות אני בהחלט חושב שאפשר לשלב. ניסית פעם לעשות מאסל אפ על טבעות?

הרבה זמן שלא...
הייתי בחדרי כושר לא מעט ולא ממש יש....

בכל אופן,מה אתה אומר על אימונים פונקציונליים?זה אומר שאני צריך לעזוב את אימוני המשקולות כאימונים המרכזיים?
איך אני מתחיל בכלל????
🥷🥷

מה המטרות שלך? גם עם משקולות יש המון תרגילים פונקציונאליים, אין יותר פונקציונאלי מדדליפט, סקוואט, מתח, השאלה היא מה אתה רוצה להשיג.

• פותח/ת השרשור
מה המטרות שלך? גם עם משקולות יש המון תרגילים פונקציונאליים, אין יותר פונקציונאלי מדדליפט, סקוואט, מתח, השאלה היא מה אתה רוצה להשיג.
יותר טוווח תנועה,יותר שרירים שעובדים ויותר גמישות וקורדינציה בחיי היומיום.כמובן גם כח.

לפי מה שהבנתי תרגילים פונקציונליים כמו הנפה עם קטלבלס כדגמא הם הרבה יותר אפקטיביים ובעלי יותר טווח תנועה ותובעים יותר ריכוז וקואורדינציה.
זה מה שאני רוצה להשיג.
אז זה אומר שאצטרך לעזוב את העבודה במשקולות בחדר הכושר?

יותר טוווח תנועה,יותר שרירים שעובדים ויותר גמישות וקורדינציה בחיי היומיום.כמובן גם כח.

לפי מה שהבנתי תרגילים פונקציונליים כמו הנפה עם קטלבלס כדגמא הם הרבה יותר אפקטיביים ובעלי יותר טווח תנועה ותובעים יותר ריכוז וקואורדינציה.
זה מה שאני רוצה להשיג.

למה לעזוב? אפשר לשלב, קטלבלס יכול להיות עזר מצויין למה שציינת.

זה מה שאני רוצה להשיג.

תשמע זה תלוי - פונקציונליים למה? מה המטרה שלך? ריכוז וקואורדינציה? טווח תנועה זה לא כל כך מטרה..
אם אתה רוצה לדבר על מטרה כמו כוח בעולם האמיתי, סיבולת וקואורדינציה, ולא סתם כמה אתה מרים על מוט אפשר למשל לקחת כדוגמא אימונים כמו של הלוחמים ב MMA. הם משלבים כל מה שאמרת ועוד הרבה מאד. חפש ביו טיוב ובגוגל דוגמאות.
קח למשל את החיה הזה מתאמן:

רק להסתכל על זה אני מקבל בחילה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בעבר הלא רחוק היו דיון (או שניים) בנושא. תחפש: אימונים עם חפצים, ברוקס קוביק (Brooks Kubik) ,הרמת שקים , Dinosaur Training וכו'..
ודעתי האישית - להרים כבדים בצורות שונות ולא מאוזנות זה מעניין וכיף יותר ממשקולות. וזה גם מחזק אותך ממש .

• פותח/ת השרשור
בעבר הלא רחוק היו דיון (או שניים) בנושא. תחפש: אימונים עם חפצים, ברוקס קוביק (Brooks Kubik) ,הרמת שקים , Dinosaur Training וכו'..
ודעתי האישית - להרים כבדים בצורות שונות ולא מאוזנות זה מעניין וכיף יותר ממשקולות. וזה גם מחזק אותך ממש .
אהבתי את החתימה שלך...
'המינוטאור יוצא להפסקת עישון'?

---------- התגובה התווספה ב 22:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:25 ----------

תשמע זה תלוי - פונקציונליים למה? מה המטרה שלך? ריכוז וקואורדינציה? טווח תנועה זה לא כל כך מטרה..
אם אתה רוצה לדבר על מטרה כמו כוח בעולם האמיתי, סיבולת וקואורדינציה, ולא סתם כמה אתה מרים על מוט אפשר למשל לקחת כדוגמא אימונים כמו של הלוחמים ב MMA. הם משלבים כל מה שאמרת ועוד הרבה מאד. חפש ביו טיוב ובגוגל דוגמאות.
קח למשל את החיה הזה מתאמן:

YouTube - UFC All Access: Brock Lesnar part 1 of 2

רק להסתכל על זה אני מקבל בחילה
ובכן כן בכותבי טווח תנועה הכוונה היא גמישות.וכמו כן גם שיפור הקוארדינציה והריכוז.
כי יש תפיסות אימון הגורסות לזנוח לחלוטין את צורות האימון לפי קבוצות שרירים בטענתם כי יש לעבוד על כל הגוף כמכלול ולא כחלקים,אז נשאלת השאלה האם באמת כך יהיה יותר נכון לעבוד.
כדי להרחיב את כוונתי אצרף לינק לאתר של אורי הירש אשר ממנו אני שואב את השראתי לדברים:
http://www.urihirsch.com/article.aspx?itemId=19
הוא מדבר על אימוני פרנקנשטיין.באמת נראה כי התפיסה הזו די מגבילה את התנועתיות והגמישות אל מרחב צר מאוד של תנועה וטכניקות.
בקיצור הוא יוצא נגד הדוגמטיות שבאימון בקבוצות שרירים.

אשמח לקבל ממך דוגמאות לתרגילים פונקציונליים(כאלו שאוכל לחפש ברשת)

אני מסכים עם הגישה. פירוק לקבוצות שרירים ולתתי שרירים זה מגוחך ולא איך שהגוף שלנו בנוי לעבוד,
אבל חוץ מ FBW, SS ודומיו אני לא מכיר עוד צורות להתאמן.
לא יכול לעזור לך יותר ממה שאמרתי כי אני לא מתמצא בזה.. סורי.
ניסית לחפש בגוגל על אימונים של לוחמי MMA?

האמת שאני גם ישמח לראות תוכנית אימון (משהו מסודר ולא מחורטת) כזאת שעובדת על כל הדברים שאמרת.
משהו אבל מסודר תחת איזה מאמן עם שם ידוע.. לא סתם "אימון 300" או שטויות מהסוג הזה

תכלס כל האימונים האלה של ברוק זה נראה לי בזבוז זמן. ראיתי מלא שמתאמנים ככה בMMA נUFC. נו, אז מה? מישהו מהם פיצח למישהו אחר את הראש אחרי שהוא התאמן בעזרת פטיש ענק?
לא ראיתי שזה הפך מישהו לאיזה בן אדם על אנושי.

אבל זו דעתי

• פותח/ת השרשור
אני מסכים עם הגישה. פירוק לקבוצות שרירים ולתתי שרירים זה מגוחך ולא איך שהגוף שלנו בנוי לעבוד,

האמת שאני גם ישמח לראות תוכנית אימון (משהו מסודר ולא מחורטת) כזאת שעובדת על כל הדברים שאמרת.
משהו אבל מסודר תחת איזה מאמן עם שם ידוע.. לא סתם "אימון 300" או שטויות מהסוג הזה
אימון 300?שו אימון 300??

---------- התגובה התווספה ב 03:24 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 03:21 ----------

FBW גם הוא אימון של קבוצות שרירים.רק שכל הקבוצות מתאמנות כל אחת לכשעצמה ושוב,לא כמכלול.

אימון 300?שו אימון 300??

---------- התגובה התווספה ב 03:24 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 03:21 ----------

FBW גם הוא אימון של קבוצות שרירים.רק שכל הקבוצות מתאמנות כל אחת לכשעצמה ושוב,לא כמכלול.

אימון 300 עזוב יותר טוב שלא תדע לייצנות מהחלל החיצון

FBW הכוונה היתה יותר SS או לינארית ודומות שם אין חלוקה לשרירים

למתאמן המתחיל, שרוצה להשתפר בתחום מסוים, נניח כח, אין צורך באימון עם קטלבלס, טבעות וכו'. יש תוכניות מצוינות בשביל זה וכדאי לעבוד לפיהן.
עבור מתאמן מתקדם יותר, או עבור מישהו שלא רוצה להשתפר רק בתחום מסוים, יש בהחלט מקום לגיוון. עבודה עם מוט מצוינת לפיתוח כח ומהירות, אך יש לה את החסרונות שלה. עבודה עם קטלבלס, לדוגמה, עוזרת לפיתוח היכולת לעבוד עם מסה בתנועה (בערך כמו ההבדל בין דדליפט לבין פאוור קלין). עבודה עם טבעות מכניסה אלמנט של עבודה עם נקודת אחיזה לא יציבה, מה שגורם לגיוס עוד יחידות מוטוריות. עבודה עם דלגית עוזרת לשיפור המהירות והכושר האירובי.
אם מה שכתבתי מעניין אותך, הרי שיש מקום להכניס תרגילים כאלה לתוכנית האימונים.

• פותח/ת השרשור
למתאמן המתחיל, שרוצה להשתפר בתחום מסוים, נניח כח, אין צורך באימון עם קטלבלס, טבעות וכו'. יש תוכניות מצוינות בשביל זה וכדאי לעבוד לפיהן.
עבור מתאמן מתקדם יותר, או עבור מישהו שלא רוצה להשתפר רק בתחום מסוים, יש בהחלט מקום לגיוון. עבודה עם מוט מצוינת לפיתוח כח ומהירות, אך יש לה את החסרונות שלה. עבודה עם קטלבלס, לדוגמה, עוזרת לפיתוח היכולת לעבוד עם מסה בתנועה (בערך כמו ההבדל בין דדליפט לבין פאוור קלין). עבודה עם טבעות מכניסה אלמנט של עבודה עם נקודת אחיזה לא יציבה, מה שגורם לגיוס עוד יחידות מוטוריות. עבודה עם דלגית עוזרת לשיפור המהירות והכושר האירובי.
אם מה שכתבתי מעניין אותך, הרי שיש מקום להכניס תרגילים כאלה לתוכנית האימונים.
😉😉🙌

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית