הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

--אשכול החידות-- כי לחשוב גם צריך!

• פותח/ת השרשור
קל... במקור זה 3 קווים.. אז 4 זה לא בעיה

נכון מאוד!

---------- התגובה התווספה ב 18:06 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:43 ----------

מתחיל לכאוב לי הראש מכל החרישה שהבאתי היום לפיזיקה והחידות שפתרתי, אני אביא חידות מחר 😃
אם אתם רוצים אתם מוזמנים להביא חידות בעצמכם ו"לנהל" את האשכול לפי ההודעה הראשונה שבה מוצגים החוקים לניהול האשכול בצורה מסודרת. המשך ערב מצויין!

נערך לאחרונה:
קבלו חידה מי שפותר אותה מקבל מה שהוא רוצה:

אילם, עיוור וחרש הולכים במדבר. פתאום החירש נופל לבור עמוק ומת. איך האילם יגרום לעיוור להבין שהחירש מת?

יקפצו שניהם לבור.
מתישהו תהיה אינטרקציה כלשהי.

יש לי אחת:
ישנו בית בעל 2 קומות, בקומה למעלה יש 3 מנורות, והמתגים שלהם בקומה למטה.
בן אדם יושב למטה, מותר לו לעשות מה שהוא רוצה עם המתגים אבל הוא צריך לגלות איזה מתג לאיזה מנורה הוא שייך.
מותר לו לעלות לקומה למעלה להסתכל רק פעם אחת.

• פותח/ת השרשור
יש לי אחת:
ישנו בית בעל 2 קומות, בקומה למעלה יש 3 מנורות, והמתגים שלהם בקומה למטה.
בן אדם יושב למטה, מותר לו לעשות מה שהוא רוצה עם המתגים אבל הוא צריך לגלות איזה מתג לאיזה מנורה הוא שייך.
מותר לו לעלות לקומה למעלה להסתכל רק פעם אחת.
החידה הזאת ממש טובה!
ההסבר הוא כזה, פותחים מתג אחד ומחכים כ5דקות.
פותחים מתג שני, ונכנסים לחדר.
נוגעים בשני הנורות הכבויות, החמה היא זאת שהדלקנו במתג הראשון, הדולקת זה המתג הדלוק כרגע, והמתג שלו נגענו בו זאת מן הסתם זאת שנשארה..
להבא, סדר את החידה לפי הכללים שיש בהודעה הראשונה של האשכול. כך ששם החידה באדום מודגש וגוף החידה בשחור מודגש.

את זה לא תצליחו 👹

השולחן המטריל 🚬🤪🚬:
מחוץ לחדר יש נורה. בתוך החדר יש שולחן עגול, עליו 4 מתגים. לשם המחשה, זה השולחן:

76379729.png

הנורה דלוקה רק כאשר כל המתגים בחדר על on.
המטרה היא להדליק את הנורה. מותר להיכנס לחדר, לבחור מתגים וללחוץ עליהם, לצאת מהחדר ולראות האם הנורה נדלקה (אחרי שלוחצים חובה לצאת מהחדר).

- כל פעם שיוצאים מהחדר השולחן מסתובב באופן בלתי ידוע בניסיון להטר*ל (כלומר לא יודעים איך הוא מסתובב וכל פעם הוא עלול להסתובב באופן שונה לגמרי).
- לא ניתן לראות מה המצב של מתג מסוים, כמו כן מצב התחלתי לא ידוע

שימו לב שפה אם הנורה נדלקה אנחנו בהכרח יודעים על כך וסיימנו, בשונה מהשאלה הקודמת עם הנורות.

התשובה צריכה להיות סדרת לחיצות סופית כזו שבטוח תדליק מתישהו את הנורה.

בהצלחה 👹

יקפצו שניהם לבור.
מתישהו תהיה אינטרקציה כלשהי.

אם שניהם יקפצו לבור, גם שניהם ימותו... 🥷

---------- התגובה התווספה ב 19:38 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:22 ----------

According to the "rules" of this thread you need to refrain from posting another riddle while another one is active
חח =]
קודם תפתרו את החידה שלי ואחרי זה נמשיך עם שלך, בקשר לפיתרון של החידה שלך יש משהו מתחכם שאין לי כוח לשבור את הראש כי בלב הכי אין לי זמן לזה, מבחן בפיזיקה 5יח' יותר חשוב
37mv.gif

4 קווים, 9 עיגולים:
התמונה כוללת את החידה וסירטוט שבו תצטרכו לשרטט 4 קווים ולחבר 9 עיגולים.
http://img8.imageshack.us/img8/2897/90824981.jpg

-___________-"?

• פותח/ת השרשור
תשובה נכונה!

תשובה לא נכונה!

---------- התגובה התווספה ב 15:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:43 ----------

שקי המטבעות: (בבקשה לא להסתכל על פתירתם של החידות במקורות קיצוניים, כמו גוגל)
מטבע אמיתי שוקל עשרה גרם, מטבע מזוייף שוקל תשעה גרם.
ישנם עשרה שקי מטבעות, אחד מעשרת השקים מלא במטבעות מזויפים, וכל שאר התשעה מלא במטבעות אמיתיים.
בכל שק יש 100 מטבעות.
כיצד ניתן לברר בעזרת שקילה אחת בלבד, היכן נמצא השק עם המטבעות המזויפים.
ניתן לעשות עם השקים והמטבעות כל מה שאתם רוצים.
השקילה יכולה להתבצע איך שאתם רוצים [אפשר לשקול על מאזניים ואפשר על משקל דיגיטלי].

קבלו חידה מי שפותר אותה מקבל מה שהוא רוצה:

אילם, עיוור וחרש הולכים במדבר. פתאום החירש נופל לבור עמוק ומת. איך האילם יגרום לעיוור להבין שהחירש מת?
-___________-"?
-___________-"?
-___________-"?
-___________-"?
-___________-"?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
שלך יענו נדרס כי עברת על הכללים.. קל להאשים אחרים אה? :|🙄

יאללה נו שיפתרו את החידה המעפנה שלך וינסו לפתור את שלי 😛 (אגבבבב אני מזהיר כבר עכשיו אני לא מגלה את התשובה רק אומר נכון אם צדקתם).

overpower - צופן מורס? האילם גם יכול לקחת כמה אבנים ולהרכיב מהם אותיות/מילים בברייל או אנגלית או משהו.

overpower - צופן מורס? האילם גם יכול לקחת כמה אבנים ולהרכיב מהם אותיות/מילים בברייל או אנגלית או משהו.

במקרה וזה לא היה ברור המומים של כל השלושה הם מלידה, לכן העיוור יודע לקרוא בברייל ולא יודע לקרוא / לכתוב בשפה רגילה, והאילם יודע לכתוב ולקרוא בשפה רגילה אבל לא יודע לקרוא ברייל / צופן מרס וכו'...

יאללה נו שיפתרו את החידה המעפנה שלך וינסו לפתור את שלי 😛 (אגבבבב אני מזהיר כבר עכשיו אני לא מגלה את התשובה רק אומר נכון אם צדקתם).
החידה שלך זו חידה של טרולים, נראה לי בסופו של דבר התשובה היא הוא לא יוכל לומר את זה.

someone, אפשר לסמן את אחד מהמתגים? האם המיקום היחסי של המתגים בינם לבין עצמם נשמר?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית