הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

--אשכול הפרדוקסים-- סתירות שקיימות בעולם

אני חושב שצריך לראות את זה כטור מתכנס אחרת החלוקה ל2 תמשך לאינסוף.

לא הבנתי מה הקשר.

הסבר משכנע שמצאתי בערך של זנו בוויקיפדיה טוען שאם נסתכל על המעבר מ-A ל-B כבעל אינסוף תנועות (מה שימנע מאיתנו להשלים את אינסוף התנועות הללו ->לעולם לא נגיע ל-A->פרדוקס) אז גם הזמן עצמו בכל תנועה יחידה ישאף לאפס. ולכן גם אם ייקח לנו אינסוף תנועות להשלים את המעבר, הזמן שייקח לנו להשלים כל תנועה ותנועה החל מנקודה מסויימת ישאף ל-0, ולכן זה מאפשר לנו להשלים את אינסוף התנועות ואת המעבר עצמו, כי הזמן תמיד יהיה יחסי באותה המידה למרחק שאותו אנו חילקנו.

האם זה משכנע?

לא הבנתי מה הקשר.

הסבר משכנע שמצאתי בערך של זנו בוויקיפדיה טוען שאם נסתכל על המעבר מ-A ל-B כבעל אינסוף תנועות (מה שימנע מאיתנו להשלים את אינסוף התנועות הללו ->לעולם לא נגיע ל-A->פרדוקס) אז גם הזמן עצמו בכל תנועה יחידה ישאף לאפס. ולכן גם אם ייקח לנו אינסוף תנועות להשלים את המעבר, הזמן שייקח לנו להשלים כל תנועה ותנועה החל מנקודה מסויימת ישאף ל-0, ולכן זה מאפשר לנו להשלים את אינסוף התנועות ואת המעבר עצמו, כי הזמן תמיד יהיה יחסי באותה המידה למרחק שאותו אנו חילקנו.

האם זה משכנע?

מתמטית זה משכנע לגמרי, אם אתה מניח שהמציאות עובדת באותה צורה. הבעייתיות כאן היא שאתה מניח שהעולם מתנהג בצורה רציפה, וזו הנחה לא ממש ברורה. אתה לא יכול למשל לתפוס מצב של העולם בנקודת זמן כלשהי, אלא רק באינטרבל זמנים קטן ככל שיהיה. אז לא ממש ברור איך אתה מגיע לדבר על פרקי זמן אינפיניטסימליים או מרחקים כאלה.

אבל ההסבר כן מתבסס על אינטרברלי זמנים. אולי הייתי צריך לומר בצורה יותר מדויקת שהחל מנקודה כלשהי בזמן, משך האינטרבל המתאים לתת קטע חדש שנוצר מתוך הקודם ישאף ל-0.

ובלי קשר, למה אתה לא מקבל שזה פרדוקס?

נערך לאחרונה:
אבל ההסבר כן מתבסס על אינטרברלי זמנים. אולי הייתי צריך לומר בצורה יותר מדויקת שהחל מנקודה כלשהי בזמן, משך האינטרבל המתאים לתת קטע חדש שנוצר מתוך הקודם ישאף ל-0.

ובלי קשר, למה אתה לא מקבל שזה פרדוקס?

שוב, אתה מדבר על שאיפה לאפס ואינסוף, שהם מושגים מתמטים שאתה מקווה שמתארים את העולם שלך. אם זה נכון, והעולם מתנהג בצורה רציפה, אז אין כאן פרדוקס כי מתמטית הכל מסתדר ואין שום בעיה.
אם זה לא נכון, והעולם לא עובד בצורה רציפה, אז שוב אין פרדוקס.

במקרה של העולם הלא רציף, הפרדוקס ייכשל גם שם כי במקרה הזה יהיו רק מספר סופי של תנועות? ואני לא מבין למה זה צריך להיות עניין אקסיומטי, או אני פשוט לא רואה זאת.

במקרה של העולם הלא רציף, הפרדוקס ייכשל גם שם כי במקרה הזה יהיו רק מספר סופי של תנועות? ואני לא מבין למה זה צריך להיות עניין אקסיומטי, או אני פשוט לא רואה זאת.

כן, אם אתה לא יכול תמיד לחלק כל קטע ל 2, אתה בבעיה. לא הבנתי את המשפט האחרון.

תודה על הלינק! והתכוונתי ללמה אני צריך לבחור ברציפות או באי רציפות כאקסיומה. אני מניח שזה מוסבר במאמר שהבאת.

תודה על הלינק! והתכוונתי ללמה אני צריך לבחור ברציפות או באי רציפות כאקסיומה. אני מניח שזה מוסבר במאמר שהבאת.

אתה לא צריך לבחור את זה כאקסיומה. במאמר הוא מדבר על מושג הזמן, ונותן לדוגמא את הרכבת של אינשטיין. אני חושב שזה הסבר טוב.

יותר מחצי מהדברים פה זה לא פרדוקסים. זה סתם שאלות היגיון פסיכומטרי בשקל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית