הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה בלילה

מצב
השרשור נעול

יעלי :)

משתמש מתחיל
153
0
נק' מוניטין:
7
153
0
היי,
לפעמים אני מפספת כמה שעות במהלך היום שבו אני צריכה לאכול ומגיעה ל9 בערב
ואוכלת ארוחה יחסית גדולה ומפוצצת בשביל הלילה, גם כשאני קמה בבוקר אני עדיין מרגישה שלא כל האוכל התעקל לי, ואני מרגישה עם זה חרא!
אני מישתדלת לאכול בכל היום וגם הולכת לדיאטן ספורט בימים הקרובים אבל רציתי לשאול,

האם זה באמת לא בריא לאכול בלילה? וכמו שאומרים האוכל באמת הופך "לרעלים" בלילה כתוצאה מחילוף חומרים איתי ועלולים להפוך למיצים רעילים??
למה בעצם לא בריא לאכול בלילה?

אודה לתשובה, תודה, יעל 😃

לא שמעתי על השמועה כי זה הופך ל"רעלים"
אין לך מה לדאוג בקשר לכך.
אך עדיין לא מומלץ לאכל הרבה לפני שינה, וגם אני נמנעת מלעשות זאת- גם אם הכוונה טבוה של השלמת עכים.
תשתדלי לאכל את הרב בשעוות הנכונות, או בבקרים.
בלילה הגוף שלך מתפקד בצורה מינמלית ולא זקוק לכל האנרגיה והערכים שאת מכניסה באכילה מוגזמת לפני שינה- וגם כן יש את ההשפעה שאת מתעוררת עם בחילה.

נסי להמנע מהמצב ובהצלחה לך.

מאמר שמצאתי שאולי יעזור :

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=1532

אני לא מבין גדול בתזונה, אבל הנה משפט מנחה יעיל שיכול לעזור: " בבוקר תאכלי כמו מלכה, בצהריים תאכלי כמו נסיכה, ובערב תאכלי כמו ענייה מרודה". המשפט נשמע יותר טוב במקור, אבל יסולח לי 😛.

יש סייגים למשפט, אבל הוא נכון, ועמד במבחן המציאות.

אני לא מבין גדול בתזונה, אבל הנה משפט מנחה יעיל שיכול לעזור: " בבוקר תאכלי כמו מלכה, בצהריים תאכלי כמו נסיכה, ובערב תאכלי כמו ענייה מרודה". המשפט נשמע יותר טוב במקור, אבל יסולח לי 😛.

אולי במציאות שלך אבל במציאות האמיתית אין שום ביסוס לרוב הטענות נגד אכילה בערב.

ואם בבוקר אני אוכל כמו עני ובלילה כמו מלך?

אין שום בעיה לאכול בלילה, הכל תלוי במאזן קלורי יומי.
נעול.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית